RE: Mladeži, benovi... (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Porodično zdravlje



Poruka


lesica -> RE: Mladeži, benovi... (24.7.2012 13:40:46)

Ja idem jednom godisnje [sm=smiley4.gif] Htela ne htela,moram,posto imam jako puno mladeza,i jedan na stomaku koji je prvi izbio jos kad sam bila mala,mi se izmenio ubrzo nakon porodjaja. I tada sam na kontroli dobila informaciju da bi zene trebalo tokom trudnoce da u toku 4. meseca idu obavezno na pregled jer tada najcesce nastaju promene,pa ukoliko se odmah uoce moze svasta da se spreci.

Ivaj idi tamo obavezno!




*Alexx* -> RE: Mladeži, benovi... (24.7.2012 13:50:36)

Lesice, svaka čast! Ja imam jedan mladež koji se ne menja, ali je na nezgodnom mestu, taman gde se završava žica od brushaltera, pa ga često zakačim... A imam i jedan onaj veliki, mekan koji bi trebalo da odem da odstranim, da se ne bi slučajno sam od sebe odstranio [sm=smiley1.gif]




lesica -> RE: Mladeži, benovi... (24.7.2012 13:54:45)

Eh da,zaboravih da napisem da je dermoskopija prosle godine kod njih bila 600 dinara uz overenu knjizicu.




*Alexx* -> RE: Mladeži, benovi... (24.7.2012 14:03:40)

A da li umreš od čekanja kad odeš kod njih nenajavljen? [sm=smiley36.gif]




lesica -> RE: Mladeži, benovi... (24.7.2012 14:08:10)

Ja sam prosle godine cekala oko pola sata,ali sam isla tako neki ovaj period-nije bilo guzve. Samo je moj savet da pre nego sto se ode tamo da se proveri kada radi dr Mikulic. Ne treba uput,i nije se zakazivalo.




*Alexx* -> RE: Mladeži, benovi... (24.7.2012 14:17:00)

Odlično! Hvala, lesice [sm=smiley1.gif]




lesica -> RE: Mladeži, benovi... (24.7.2012 14:17:32)

[sm=smiley1.gif]




ivaj -> RE: Mladeži, benovi... (24.7.2012 14:26:24)


IZVORNA PORUKA: lesica

Ivaj,polako. Prvo gde si isla na pregled?

Isla sam u zavod,u Dzordza Vasingtona.Sutra idem u Zvecansku,na institut gde ce me operisati,na jos jedan pregled.

Citam na netu o tome,po onome sto pise svaka promena je uglavnom maligna[sm=smiley13.gif]




lesica -> RE: Mladeži, benovi... (24.7.2012 14:33:19)

Ma zeno,ne lupaj glavu i ne citaj po netu-tu i najmanja kijavica ispadne rak side. Nego ti lepo sutra tamo,neka te pogledaju i ako treba to operisu i sve ce to dobro ispasti. Koliko sam shvatila ti si promenu odmah uocila i odmah reagovala i nema daljeg opterecivanja.

Grlim te jako!!!




minna -> RE: Mladeži, benovi... (24.7.2012 14:33:20)

ivaj[sm=smiley31.gif] nemoj mnogo da citas po netu o tome, najbolje ces znati kada ti kazu dr sta i kako... samo polako! [sm=smiley31.gif]




Olga75 -> RE: Mladeži, benovi... (24.7.2012 14:37:57)

Ivaj , moj brat od tetke je imao mladez na stomaku , stalno ga je kacio kaisem , pantalonama i mladez je poceo da se menja tj. da menja boju i neravnomerno raste ( odlika malignoma ) , operisao ga je ( skinuo ) pre sest godina , patohistoloski nije bio malignom
sve je ispalo ok
vazno da si na vreme primetila , bice sve ok [sm=smiley31.gif]




snješka -> RE: Mladeži, benovi... (24.7.2012 14:40:35)

Sve sadržaje na netu treba posmatrati kritički, ne opterećuj se unaprijed.
Ja benova imam sigurno 200-injak. Odvratni su mi i mrzim ih iz dna duše, ali šta da radim, pomirila se i prihvatila da je tako.




ivaj -> RE: Mladeži, benovi... (24.7.2012 15:37:44)

Hvala vam puno[sm=smiley31.gif]
Videcu sutra sta ce da kazu.




red3lilu -> RE: Mladeži, benovi... (24.7.2012 15:48:53)

Ja sam po prirodi tamnije puti, nisam imala puno mladežova 10tak onako uočljivih do 3-4mm u prečniku. U prvoj trudnoći mi se uz tamnjenje kože na telu pojavilo 20-tak mladežića, braon tačkica do 1mm. U ovoj trudnoći mi je izašlo još toliko[sm=zmeden.gif], a pored toga vrat mi se napunio onim visećim bradavčicama koje ne znam jel vredi i mogu li se uopšte uklanjati jer ih ima previše... Čitala sam da se navodno te bradavice povuku nakon porođaja, meni nisu...




ivaj -> RE: Mladeži, benovi... (26.7.2012 12:18:03)

Operacija zakazana za osmi avgust[sm=smiley13.gif]




Anoniman -> RE: Mladeži, benovi... (26.7.2012 17:07:01)

Ne brini , bice sve u redu [sm=smiley31.gif]




Lu -> RE: Mladeži, benovi... (19.9.2012 9:24:44)

IZVORNA PORUKA: liliana

Devojke, nisam uspela da nađem adekvatnu temu, pa molim moderatore, ukoliko postoji, da me upute tamo.

Naime, radi se o sledećem:
Tini se pre oko 3 meseca na desnom kolenu pojavio kao mali mladež svetlije braon boje. Kada bih prešla prstom preko njega-osećalo se da je malo izbobčeno (ako me razumete-nije u ravni sa kožom). Tako je stajao do pre 7 dana, a onda je to počelo da raste. Naraslo je na veličinu oko otprilike 1 do 1,5mm u prečniku i bilo je vidljivo izbobčeno (videlo se bez nekog preteranog zagledanja). Više nije bilo svetlo smeđe boje, već je bilo potpuno crno. Malopre , kad sam je spremala za spavanje i skinula joj helanke, zamalo ne adoh u nesvest: TO nešto je otpalo!!! Nema ga!!! Na mestu gde je bilo nema tragova krvi, niti crvenila; samo stoji onako kad se bolje zagleda, izgleda kao kad se dete udarilo, pa otpadne krastica, dakle, samo koža malo (gotovo neprimetno) svetlije boje.
E, sad, ja imam te izbobčene mladeže, ali kod mene su oni kao ostala koža, samo braon boje, a to što je bilo kod tine je bilo suvo, nije bilo kao ostala koža (ono, kao, sveža koža). Kad bi se to dodirnulo, imao se utisak da je pala , pa joj se zabio neki kamenčić u koleno (tako je najplastičnije opisati tu pojavu). Moja mama kaže da je moguće da je kada je pala (a to je bilo neposredno pre nego što se to pojavilo) ostala neka nečistoća ispod kože, pa da se koža tim putem "iščistila".
Da li neko ima slično iskustvo?

IZVORNA PORUKA: Snelle

Lili, ja bih rekla da je tvoja mama u pravu. Potpuno mi je logično da su ostali tragovi prašine, kamenčića pod površinom kože i da se na taj način, preko te krastice, koža iščistila. Ostaje ti da pratiš da li će se nešto menjati ili u krajnjem slučaju da konsultuješ dermatologa kako se više ne bi brinula.

IZVORNA PORUKA: minavb

Niko. [sm=smiley13.gif]
Nisam tako nesto nikad videla.

IZVORNA PORUKA: liliana

Ja sam danas zvala njenog pedijatra- ne radi do srede, a neće niko drugi da nas primi, jer se mora samo kod izabranog lekara. Privatni pedijatar kod koga je vodim je na odmoru, tako da mi preostaje da čekam sredu...[sm=smiley13.gif] Ja nju ceo dan pratim-ni jednom se nije počešala na tom mestu; dakle-to ne svrbi.
Izgleda isto kao danas-nikakvih promena nema. Ja kao sumanuta-ceo dan zagledam dete...

Hvala Mini i Snele...
Nadam se da će se javiti Olga-ipak je i ona lekar...

IZVORNA PORUKA: red3lilu

liliana ja sam videla nešto slično i to na sebi. U pupku imam neki mladež ili viseću bradavicu, ne bi znala tačno da kažem šta je. Ponaša se upravo tako kao što si ti opisala. Prvo bude izbočina boje kože, a onda vremenom poraste do oko 1,5-2mm veličine u obliku je loptice, ali moj visi na kožici (kao one viseće bradavoce). Dok raste polako i tamni, na dodir je suvo i tvrdo, a u nekom momentu otpadne. Od kad ga imam ta crna suva nakupina je otpala 2-3 puta zadnji put prošle godine posle operacije pošto mi je rez bio u pupku pa se omekšao...Evo sad mi je opet grudvica ko sumpor na šibici, još je pod uticajem trudnoće skroooz pocrneo..

IZVORNA PORUKA: liliana

Drug od mog brata je lekar i on je video Tini koleno, tj. mesto gde je bila famozna "pojava". A video je, sasvim slučajno, dok je "TO" još bilo na kolenu, tj. dok nije otpalo. Pitao je T. gde se udarila, a sam samo rekla :"Mladež". Juče je bio kod nas i kaže da je to, verovarno , bio podliv na koži koji je nastao prilikom padai da se koža tim putem iščistila, a to kada s e sasvim sasušilo-otpalo je. Tako da nema razloga za brigu.
Kaže dase to dešava kod dece. Ipak, da pratim neko vreme.

IZVORNA PORUKA: liliana

Evo danas joj je potpuno nestala rupica gde je "ono" bilo. Kožica na kolenu se sasvim izravnala sa tim mestom i potpuno je iste boje.
Mnogo mi je laknulo!!![sm=smiley1.gif]




pepino -> RE: Mladeži, benovi... (27.12.2012 12:03:25)

Zene citam sad ovu temu,sta je sa Ivaj,jel se javljala ikako nakon operacije,jel sve ok zna li iko???[sm=zmeden.gif]




minna -> RE: Mladeži, benovi... (27.12.2012 12:07:25)

Nema je dugo, cini mi se da uopste nije pisala, bas cesto pomislim na nju, nadam se da je sve ok. Ivaj javi nam se ako citas




pepino -> RE: Mladeži, benovi... (27.12.2012 12:10:40)

Samo da se javi da je ok,bas me sad zabrinula[sm=smiley13.gif]




Anck Su Nmaun -> RE: Mladeži, benovi... (5.6.2013 10:36:39)

Taci se ispod pazduha pojavio pre par meseci kao mali viseci mladez ( ja imam jedaan na tom mestu) , malopre je presvlacim i vidim da je postao crven i kao da je porastao [sm=zmeden.gif] malo sam se uplasila.... ipak je ona dete da ima tako veliki zar ne?????

Razmisljam da nije bradavica ili... nemam pojma, svkako sutra idemo kod Dr pa cemo videti.... al sam se malo uplasila.
Da li je neko deci otklanjao mladeze, razmisljam i ako jeste da ga uklonimo da joj ne smeta, jer je sad vec poveci




Misha i Ljisha -> RE: Mladeži, benovi... (6.9.2014 22:39:49)

Evo nadjoh temu pa rekoh da okacim slike ovog mog nesrecnog mladeza da mi date vase "strucno" misljenje ili da mi kazete "Tripujes se Ljiljana" ili sta god. Znacice mi.

[img]http://www4.slikomat.com/13/0906/ehm-DSC-08.jpg[/img]

Slika sad nije bas najbolja, noc je, a moja kamera nije tako dobra kao na mm telefonu. Znaci taj mladez mi je bio ravan sa kozom, on je sad ispupcen, izgleda kao da unutra ima gnoja nekog (padalo mi na pamet cak i da ga probusim[sm=zmeden.gif]), ima od neke crvenkaste rozikaste boje pa do tamno braon, i od gore je kao sloj suve koze)




Misha i Ljisha -> RE: Mladeži, benovi... (6.9.2014 22:51:09)

Pih sve ste se razbezale nema nikog da mi nesto iskucka [sm=smiley13.gif] a ja u bedaku. Inace imam jos dva mladeza koja su nepravilna i potamnela su dosta, ali na levoj dojci (malo mi sad nezgodno da slikam) a ovaj mladez sto sam slikala me nekad boli (a nekad ne nemam pojma od cega zavisi)




Torbica -> RE: Mladeži, benovi... (6.9.2014 23:00:53)

Ljisho draga, ovo je za dermoskop, dermatolog to lepo pogleda mikroskopom i mirna Backa. Svaki "izmenjen" mladez mora da se pogleda. Najverovatnije ce biti benigna promena ali opet, treba dermatolog da ti da savet sta dalje sa tim. [sm=smiley31.gif]

Gde se nalazi ovaj?




milicicak -> RE: Mladeži, benovi... (6.9.2014 23:03:25)

MiLj, knjizica, uput, dermatolog... mada verovatno nije nista, moguce je da ti raste bubuljica ispod mladeza, meni se desilo jednom bas je bolelo i izgledalo je nekako tako, malo sam se glupo osecala kad mi je dr (inace drugarica) rekla to ti je bubuljica [sm=smiley36.gif]... al opet za svaki slucaj ti lepo kod dr [sm=smiley1.gif]




Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>