Jastuk za decu ispod 2god (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Dečja opremaPoruka


Anoniman -> Jastuk za decu ispod 2god (15.11.2008 15:16:15)

Nisam Luki stavljala jastuk pod glavu do nekih 1,5god. I dan danas ga on sam pomeri i spava pored njega. Baka i mama su mi napričale silne neke priče o tome da kada je beba mala, može da se podvuče pod jastuk, a pošto je nedovoljno pokretna, ne zna da se izvuče posle i može da se udavi.

Da li ste vi koristile jastuk od rođenja?
andrijana -> RE: Jastuk za decu ispod 2god (15.11.2008 15:49:22)

Jao,Tasho,opet si me preduhitrila! Ja sam htela da otvorim takvu temu jer nam pod hitno treba neki jastucic koji nije predebeo,taman da odgovara bebi jer nam zaista treba. Beba mora da je malo podignuta jer mora vilica pravilno da se razvija,da ne bude uvucena. To je bio savet jedne zubarke u penziji,koleginice moje svekrve. A i u porodilistu su mi tako savetovali. Pa,sad ne znam gde da ga kupim je u ovom budjavom Kovinu nema nicega![image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Toto -> RE: Jastuk za decu ispod 2god (15.11.2008 19:03:43)

Mi smo po savetu babice i ortopeda od prvog dana stavljali jastuk,ustvari prvih par meseci samo savijenu platnenu pelenu a nakon recimo dva meseca i onaj mali jastuk koji se dobije uz posteljinu koju kupite za bebu(onaj komplet ogradica,jastuk,jorgan).Po njihovim rečima beba nosi pampers pa platnenu pelenu pa švedske i još i neke pantalonice i onda je guza za debljinu toga viša u odnosu na glavu što po meni ima logike.Naš dečak sada ima tri godine i lepo mu je formirana glava,nema problema sa kičmom,ravnim tabanima,kukovima i slično.Ja sam takodje imala strah da taj jastuk  ne trpa u usta pa sam platnenu pelenu po dužini savijala na pola,stavljala preko jastuka a krajeve zavlačila uz dušek.Izvinite ako sam  vas udavila.
guppy RR -> RE: Jastuk za decu ispod 2god (15.11.2008 19:11:23)

Nama su rekli NE NIKAKO jastuk za bebu, jer se vratni i ležni mišići ne razviju dobro!!!
Beba mora da spava na ravnoj i tvrdoj podlozi, kažu kod nas.

Mi sad koristimo jastuk u druge svrhe. Moje bebice (posebno devojčica) vole da spavaju na stomaku. I uvek onda nekako "kleknu" na nogice, da guza štrči u vazduhu hahahha, tako da smo ustanovili da najslađe spavaju ako im damo jastuk, a oni legnu preko njega i "zagrle ga" stomakom.

Al su smešna ta deca...........
[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
andrijana -> RE: Jastuk za decu ispod 2god (15.11.2008 20:45:01)

Cudna deca...[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] I moja sestra je tako natrcena volela da spava...[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
andrijana -> RE: Jastuk za decu ispod 2god (15.11.2008 20:47:55)

A mislim da je preporucljivo da bebina glava bude malo podignuta u odnosu  na guzu,ipak ima tona pelena pa kad beba slucajno bljucne,da se ne ugusi. I to je jedan razlog zbog kojeg su mi preporucili jastucic.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
guppy RR -> RE: Jastuk za decu ispod 2god (15.11.2008 20:51:35)

NE NE NE
iz tog razloga preporučuje se, da se celo ležište malo podigne, znači na delu gde je bebina glava pod JOGI se podmeće neki jastuk ili slično, kako bi cela površina bila nagnuta malkice.

cmoka
Anoniman -> RE: Jastuk za decu ispod 2god (15.11.2008 23:52:22)

i moje dete spava natrćeno! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Anoniman -> RE: Jastuk za decu ispod 2god (17.11.2008 8:28:14)

IZVORNA PORUKA: andrijana

Jao,Tasho,opet si me preduhitrila! Ja sam htela da otvorim takvu temu jer nam pod hitno treba neki jastucic koji nije predebeo,taman da odgovara bebi jer nam zaista treba.


[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Šta ćeš kada sam brza!

Nego - jastučić. Ja sam Luki kupila u IKEA-i. Jastuk je ektra mekan, čak mene i nervira koliko je mekan i za moja shvatanja prazan. Tamo gde spusti glavicu, tamo ubrzo nema ništa sem jastučnice, a svo punjenje jastuka se povuče na drugu stranu. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Sve u svemu, sem vizuelno - nema efekat jastuka. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

A inače sam skontala da najlepše spava na mom jastuku, ja sam kupila onaj što se reklamira i TOP ŠOPu, što prati oblik vrata... Dormeo memo san... tako nekako. I kupila sam i za bračni krevet Dormeo dušek - fenomenalan je.

Sve to planiram da kupim i Luki samo da pređe u normalan krevet, jer mislim da je dušek bitan. A za jastuk ipak mislim da treba da se konsultujem sa pedijatrom, pošto moj mužić tvdri da Luki taj položaj ne odgovara... a on najlepše spava na tom (mom) jastuku (naravno, nije mu samo glava na jastuku već je do grudi na njemu).
guppy RR -> RE: Jastuk za decu ispod 2god (24.11.2008 14:12:23)

Jesi možda pitala pedijatra u vezi jastuka?
Anoniman -> RE: Jastuk za decu ispod 2god (24.11.2008 14:31:11)

Nisam, jer pedijatar kom zaista verujem nije u gradu, a ova druga dva pedijatra kod kojih idemo u slučaju nužde - već znam šta će da kažu... da nema potrebe da se detetu kupuje toliko skup jastuk (e, to me izbezumi - NISAM PITALA DAL JE SKUP NEGO DAL MOŽE DA ŠTETI DETETU!!!).
andrijana -> RE: Jastuk za decu ispod 2god (24.11.2008 20:37:28)

U ovom mom "selu" nema IKEE,morala bih do Beograda da ga kupim.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Tasho,pitaj pa nam javi![image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Anoniman -> RE: Jastuk za decu ispod 2god (24.11.2008 22:39:25)

Ni u našem "selu" nema IKEE, samo neki čika što dovlači stvari iz IKEE po duploj ceni a ja odbijam da mu platim toliko! Ja donosim iz Pešte, spojim lepo i korisno!

Javim čim nešto saznam!
Anoniman -> RE: Jastuk za decu ispod 2god (21.1.2009 20:25:40)

Pitala sam za Dormeo Memosan jastuke... kaže dr - ako voli neka spava na tom jastuku, ništa mu neće biti.
Anoniman -> RE: Jastuk za decu ispod 2god (4.5.2009 12:29:09)

Pre par nedelja sam naletela na akciju Dormeo Aloe jastuke u Merkatoru, pa sam napokon kupila detetu! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
usamljena -> RE: Jastuk za decu ispod 2god (4.3.2010 17:09:05)

E drage moje, ???? Kada poceti sa jastukom? Vidim da su ovo malo starije objave, ako ima neka novina [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
liliana -> RE: Jastuk za decu ispod 2god (4.3.2010 17:20:30)

Moja beba (3 meseca ima) spava bez jastukla. Fizijatar je rekao da joj stavljamo po 2 pelene savijene u osminu (kocka 20*20), što meni malo nije normalno za tako malu bebu. Naime, čini mi se da je to previsoko uzglavlje za nju. Ponekad joj stavim onaj tanki jastučić što se kupuje u kompletu sa ogradicom za krevetac.
usamljena -> RE: Jastuk za decu ispod 2god (4.3.2010 17:42:48)

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Ja nisam napisala da mi ne stavljamo nista ispod glave. Mislila sam staviti isto to malo jastuce koje dodje u kompletu sa ogradicom ali nisam sigurna da treba pa da vidim kako vi
Anoniman -> RE: Jastuk za decu ispod 2god (4.3.2010 17:46:28)

Ja nisam bila protiv jastuka toliko zbog visokog uzglavlja (iako je i to razlog, nego je Luka spavao na stomaku, i stalno sam imala utisak da će nabiti glavu i jastuk i udaviti se. Isto mišljenje imam i o presavijenim pelenama, čak i gore, tu može cela beba da se uplete. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Možda sam ja paranoik, ali baš nisam za to. 
usamljena -> RE: Jastuk za decu ispod 2god (4.3.2010 17:53:41)

I Una spava na stomaku a ruke rasiri po citavom krevetu, nekad je pravo [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image] gledati je. I mislim da bi bilo koji jastuk "nabila" na glavu. Ja odavno trazim ovu temu tj mislila sam da vas ovo pitam pa zaboravim, maloprije se setih - konacno
gagana83 -> RE: Jastuk za decu ispod 2god (4.3.2010 18:20:55)

IZVORNA PORUKA: usamljena

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Ja nisam napisala da mi ne stavljamo nista ispod glave. Mislila sam staviti isto to malo jastuce koje dodje u kompletu sa ogradicom ali nisam sigurna da treba pa da vidim kako vi

Ako je ono jastuce koje je debljine santimetar-dva onda mozes-to je isto kao kad bi ispresavijala pelenu pa stavila umesto jastuka,mada mislim da nema potrebe.Mi smo to koristili samo u pocetku dok je ona dosta bljuckala.
Ako je problem to sto je bebi glava na nizem nivou od guze,to mozes da resis tako tako sto ubacis nesto izmenju duseka i onih dasaka,mene je tako savetovala pedijatar.
Anoniman -> RE: Jastuk za decu ispod 2god (4.3.2010 18:55:13)

Do godinu dana nisam stavljala ama bas nista kao jastuk, osim u pocetku pelene, zbog bljuckanja, i ona je bila cvrsto upasana sa obe strane.
Sa godinu dana se Nesa razboleo, i jedino je mogao da zaspi na mom dormeu, jer mu je taj polozaj olaksavao disanje. Od tad, nema sanse bez njega da spava, i vise se ne okrece naopacke u kreveticu, spava mnogo mirnije.
Ovo nije savet, niti znam da li je pogresno ili ispravno. Jednostavno, drukcije nece da spava, i to je to.
*Alexx* -> RE: Jastuk za decu ispod 2god (28.7.2010 21:43:54)

Gledam ovo moje dete, već drugo, treće veče zaspi na mom Dormeo jastuku. Vidim, i Nedjino i Tashino dete isto vole Dormeo [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Ja ga posle prebacim u krevetac, bez jastuka, i on spava odlično - na leđima ili na boku. Na stomaku nikad nije spavao.
Kada uopšte uvesti jastuk? Postoji li neka granica? U naslovu teme stoji 2 godine - je li to ta granica? Nisam uopšte pitala pedijatra, nisam se konsultovala ni sa kim, već pitam onako.
Anoniman -> RE: Jastuk za decu ispod 2god (28.7.2010 21:46:31)

Alexx, oko toga se mišjenja "stručnjaka" slažu otprilike kao i za sve ostalo-nimalo.
Ja bih ti savetovala da mu ne stavljas jastuk dok ne primetis da bolje, cvrsce i kvalitetnije spava sa jastukom nego bez njega.
Dokle  god ti lepo spava bez njega, mislim da nema potrebe. Ni ja ne bih Neši stavila jastuk, da je postojala šansa da zaspi bez njega.
Sad oko sebe ima 6-7 jastučića+dormeo, navukao se, pa se samo premešta sa jednog na drugi[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
*Alexx* -> RE: Jastuk za decu ispod 2god (28.7.2010 21:48:57)

U stvari, dobiće jastuk kada pređe u veći krevet, može li ta logika? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>