RE: Histerija (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Odgajanje



Poruka


liliana -> RE: Histerija (11.12.2010 13:20:04)

E, to moja beba radi kad treba da se pfresvlači, tj da se oblači. Valjda je to nervira, ne znam?[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Olga75 -> RE: Histerija (11.12.2010 13:28:17)

Uh , gadna je ta njihova histerija [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Marija se  bacala po podu a prestalo je kad se udarila . Sad kad pocinje da histerise pogleda oko sebe pa legne i neutesno place. 




Lu -> RE: Histerija (11.12.2010 15:18:48)

IZVORNA PORUKA: Tash

IZVORNA PORUKA: sneza24

Marinče samo ga ignoriši ili mu odvrati pažnju.



To je jedino što pomaže.


Slažem se, pusti ga da se istrese (pošto ne može na rr da istrese neg. energiju kao mi[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]), i proći će[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Kad bude veći, razumniji, onda kažeš; možeš tri dana da se valjaš i plačeš nećeš dobiti to i to jer...[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
I nikad ne popuštaj samo da bi prestao plakati!




Maryna1 -> RE: Histerija (23.12.2010 20:42:30)

procitala sam vasi poruke i osecam neko olaksanje, nije moja cerka jedina ko stalno ima napade histerije, sad ima 17 meseci uobste ne podnosi kad kazem njoj NE. bas je razmazena, [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley19.gif[/image] pokusavam da ignorisem njene napade i zabacivanja, pa ona jos postala agresivna, ponekad pokusava da mene udari ili ugrize!




magnetic -> RE: Histerija (15.3.2011 22:48:55)

Moje dete je pocelo sa bacanjem,izvijanjem,mlataranjem rukama i nogama i drekom kada je spustim da lezi ako joj to bas i nije po volji[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




najlespi -> RE: Histerija (20.3.2011 13:36:52)


Cao svima,
drago mi je da ste otvorile ovu temu jer nikako ne znam kako da se izborim sa sinom od skoro 3 god. i njegovom fazom hocu-necu.
Potrazi mi nesto,ja mu dam,on kaze necu,baci na zemlju i krene da place.Zatim krene da vristi da ga nosim i onda nastane opsta histerija.Hocu da me nosis,necu da me nosis,hocu vani,necu vani,hocu cokolino necu cokolino i tako svega sto se seti i sve uz plakanje.Ignorisala sam ga,pretila mu stapom,dobijao je ipodupetu..ali ova faza traje vec pola godine,a mozda i vise.
I sta sad[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image] 




Anoniman -> RE: Histerija (20.3.2011 13:40:24)

Moj će sada 5god, i još uvek po nekada upadne u histeriju, ali ZNATNO manje nego sa 3. Naoružaj se strpljenjem. Neka deca su prosto takva. Ja sam umela da ignorišem sina satima, on bi plakao uz mene, a ja se pravila kao da se ništa ne dešava.
proći će...




najlespi -> RE: Histerija (27.3.2011 16:11:34)

Pa dobro[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image] strpljenja ili imam ili ne.Ali u svakom slucaju dobro mi dodje da znam da moje dete nije jedino. Hvala ti puno i jako me je nasmejao tvoj potpis  [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




New Mom -> RE: Histerija (27.3.2011 16:19:12)

Faza neću




*Alexx* -> RE: Histerija (6.4.2011 14:56:52)

Ja sam se ranije žalila kako moje dete histeriše, ali sad... To su suze na gotovs, zacrveni se sav, vrišti... ono ranije nije bilo ništa [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Kažu, nikako mu ne treba dati ono za čim vrišti, ali šta raditi tada? Recimo, on hoće da ga nosim, a meni su ruke i leđa već otpala, i ne mogu, fizički ne mogu. Krene da vrišti, počne da se kači o mene... šta raditi? Ili, opsesija mu je da se vozi onim pokretnim stepenicama. Gore, dole, gore, dole. Nakon petnaeste ture, meni se viš vrti u glavi, dosta je bilo. Kreće plakanje, vrištanje... Šta raditi?

A da dodam - to samo meni radi. Kad ja nisam tu, npr odem u radnju i ostavim ga sa tatom, sve je cool. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]




Verus -> RE: Histerija (6.4.2011 15:01:36)

Alexx, meni je H vec to pocela da radi.  ZIvota mi ponasa se nekada kao da ima 2 godine-moram to snimiti.  Zabaci glavu u nazad i njaaaaaaaa pa onda pogleda sta mi radimo, i kad je samo belo gledamo-ona u smeh!  Pa mi objasni da me ne zeza!

A kad se kaci o mene-ja sednem na pod sa njom, poigramo se, dam joj knjigu ili neku igracku ili bilo sta sto joj moze skrenuti paznju i odvuci je iz te situacije-i onda se smiri.  Kazu, ne vredi vikati nazad ili ih staviti u tajm out-nego samo skrenuti paznju....Previse su mali da razumeju da to nije lepo...treba ih jednostavno, prevariti!




*Alexx* -> RE: Histerija (6.4.2011 15:07:13)

Verus, biće to još gore, samo ne znaš [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley4.gif[/image]




Verus -> RE: Histerija (6.4.2011 15:07:54)

Verujem ti[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  Vec mogu da zamislim!




*Alexx* -> RE: Histerija (6.4.2011 15:11:02)

IZVORNA PORUKA: Nada RR


Milos histerise uzasno ... svako presvlacenje je haos , vristanje,otimanje ... [sm=smiley19.gif]

Sad vise nece u kolica ni u velika ni u kisobran ... nece da mi da ruku dok set_amo , trci i ako ga zaustavim da ne istrci na ulicu ... katastrofa ... [sm=smiley19.gif]



Nado, ovo je tacan opis mog deteta poslednjih mesec dana. Prolupaću [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Kako vidi pelenu, počne da beži i da vrišti. Kolica smo sklonili, to samo dadilja još tu i tamo koristi (s njom hoće u kolica, mamu mu njegovu). Ako ne idemo onim pravcem kojim on želi da ide, nastaje opšti haos.




Diabla -> RE: Histerija (6.4.2011 17:28:22)

I kod nas je vec mjesec dana opsti kriminal. D. je postao pravo malo razmazeno deriste, taman onakvo kakvo ste znali vidjeti po kaficima, ulici koja se bacaju, a roditelji se znoje i kiselo smiju, dok vi u sebi molite boga da vam takvo dijete ne bude.

Samo molim boga da mi da strpljenja i zivaca. Place za svaku sitnicu, ono sto naumi mora imati i ne prestaje sa drekom i kuknjavom.

I koja je najbolja solucija? Ignorisanje? Ja sam protiv batinja, ali nekada mi dodje da ga UF! Pa ga samo cupnem za zulufe, i to mogu reci da je simulacija cupkanja cisto da se izduvam[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Verus -> RE: Histerija (11.4.2011 20:58:19)

mm mi danas kaze "moramo nesto uraditi po tom pitanju"

Sedela je na nosi, i igrala se sa auticem.  Kakila je i mm je pomerio auto da je uzme, obrise guzu, presvuce, spremi za jaslice.  Kaze da se bacila u  nazad i pocela da se njari kao magare.  Onda je povisio ton glasa i rekao "ne to nije lepo" i ona je onda stvarno pocela da place.  Od straha valjda otkud znam.  To je i meni jednom uradila kad sam povisila ton i sva ozbiljna rekla ne.

Nije navikla da nismo nasmejani i topli sa njom, nema dreke i vike u kuci i kad s se to uradi (npr. ako viknem na psa da ne laje), ona se trgne i privije uz mene...kad cuje motor od mm koji je glasan, sve se stisne uz mene i zagrli me, a zarije glavu u moje grudi...

Jel to normalno?  Sto se tako plasi nas kad viknemo?  Rekla sam mm da je moramo ignorisati kad se tako ponasa...

Sta vi radite sa decom od godinu dana koja se ponasaju ko da im je 2??




LillyT -> RE: Histerija (11.4.2011 21:04:06)

IZVORNA PORUKA: Verus RR

Kaze da se bacila u  nazad i pocela da se njari kao magare.  Onda je povisio ton glasa i rekao "ne to nije lepo" i ona je onda stvarno pocela da place.  Od straha valjda otkud znam.  To je i meni jednom uradila kad sam povisila ton i sva ozbiljna rekla ne.




I L ima tu foru da se baci u nazad i da glumi magarca, baš tako njače.
Kada neko povisi ton, ona odmah udari u dreku. Valjda se upalši, ma čak i kada joj zapretim, odmah kuka. Da li je to histerija ili šta već? Ja bih ignorisala, ali šiznem jer sam mrtva umorna, po ceo dan odsutna i kada me tako iznervira, najradije bih...jbt, teško mi ide to ignorisanje, pogotovo uveče




nencydrew -> RE: Histerija (11.4.2011 21:06:23)

Ja sam se uvežbala[sm=smiley1.gif]
Da ignorišem

Na kraju stane, kad se umori




New Mom -> RE: Histerija (11.4.2011 21:07:34)

Verus, potpuno opisuješ KL!
Prvo sam mislila da se plaši, ali sve više mi liči na histerisanje jer nije nešto po njenog. Gospođica neće da se ljute na nju i nešto joj brane.
Drugarica to rešava tako što svoje dete poprska sa par kapi vode tada i kaže da prosto prestane da šizi i nastavi da se igra kao da ništa nije bilo. Samo ja se ne usuđujem za to nekako.




Verus -> RE: Histerija (11.4.2011 21:16:50)

Pa ja kontam ovako:

Mali su sa godinu dana za tajm out, ili bilo kakvu kaznu tog tipa.  O batinama, naravno, necu ni da diskutujem.  Znaci, jedino preostaje da:

-im se odvrati paznja nekom igrackom, ili drugom situacijom (sto mi je obicno uspevalo, al nekad zapne bas ko magare i u tvrdoglavosti i nece da odustane)

-da se ignorise ponasanje.

Ipak, verovatno se isfrustriraju sto ne mogu da objasne sta zele, pa im je jedini nacin komunikacije (negodovanja) to njarenje, plakanje sta vec.

Rekla sam mm da od sada ignorise takvo ponasanje i nastavi sta oblacenjem, ili sta vec cini.  Prestati mora! Nadam se[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Gledam je sinoc, na podu od kupatila i krece rukicom u posudu za vodu za psa i macku.  UVEK joj kazem da to ne sme, a ona, ma ni sekund ne prodje opet rukom u vodu!  A ja lepo posudu u kadu i gotovo.  Nije ni plakala nego se morala okrenuti i naci nesto drugo za zezanje...

Jaoj, a ovo je tek pocetak. Blago nama[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anoniman -> RE: Histerija (11.4.2011 22:01:00)

Mi baš histerišemo[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
U jednom periodu je čak bilo toliko gadno, da sam se obratila pedijatru-neurologu za pomoć... M zna da se uzvršti do te mere da ostane bez vaduha, ili mi se baca po podu, pa udari glavu, a sad je najnovije da udara nas!!! I to ponekad traje po dve nedelje, a onda mesec dana-ko da ništa nije bilo. Dok je u histerija fazi bukvalno je sve okidač- i što se sme i što se ne sme, i nosanje i spuštanje, i pažnja i nepažnja.... Da poludiš!!![image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley29.gif[/image] Doktorica mi je predlagala to tzv "ignorisanje lošeg ponašanja" i stvarno uspevam u 70% slučajeva da iskuliram. Prilično zna da potraje, ali ja ostanem dosledna (a bude i da mi se bukvalno vuče u histeriji za nogavicu, ja -ništa), ali onih 30% budem i umorna i neraspoložena i na kraj živaca i onda pucam po šavovima. E sad, to ignorisanje nekad pali, nekad ne. Polivali smo se i vodom, ali nije imalo efekta. Jedino cucla malo smanji strasti...
U svakom slučaju, lekari kažu da za histeriju kod dece do 3 godine leka NEMA! To je faza njihovog sazrevanja i načina da se izraze ili probaju do kojih granica mogu da idu. Svako mora naći svoju metodu za prevazilaženje vriske, ali navodno sva deca histeriju (bar ovog tipa) prerastaju do 3. godine. Pa ko preživi - pričaće [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




sneza24 -> RE: Histerija (11.4.2011 22:14:24)

Uh i David zna da histerise.Vrlo retko prodje dan bez histerije.
Prvo histerisanje je odmah ujutru kad se probudi i kad treba da ga presvucemo e tu nastaje haos,vristi,baca se,suze krokodilske i nas dvoje nemozemo da ga savladamo pa ga pustimo da se smiri pa ponovo pokusamo i na kraju ga nekako presvucemo.
Histerise kad treba da udjemo u kucu kao da nikad vise necemo izaci napolju.
I naravno histerise za sve sto nije po njegovom i kad nesto hoce a ni sam nezna sta bi i tad pocne da se dere kao da ga bijem.
Uglavnom mislim da cu skrenuti vise od svog tog vristanja.




Nensi* -> RE: Histerija (11.4.2011 22:21:00)

Uh sto mi je poznato sve ovo sto pisete. Glava mi je vec kao bubanj od njegovog vristanja i histerisanja. To radi svaki dan,vristi na sav glas,nekad od srece,a jako cesto i histerise. Pomislice ljudi ko zna sta mu radim. Najgore mi je kad tako pocne da se bacaka dok smo napolju,tad ne znam sta da radim jer je mnogo tezak,a ja imam problema sa kicmom i ne mogu da ga nosim dugo.




Olga75 -> RE: Histerija (11.4.2011 22:27:39)

najgore histericne napade zvercica dobija kada idemo sa igralista[sm=smiley13.gif] . To je uzasno , nikakvi pregovori , ubedjivanje nista , to je dreka , to su suze , obicno se spusti na stomak i ukoci da ne mogu da je podignem , kad je uhvatim pocinje da se otima i batrga a sve praceno urlicima i vriskom u koju ubaci : upomooooc [sm=smiley13.gif]
i tako je ja obicno nosim pod miskom , jer drugacije ne mogu a ona doziva upomoc [sm=smiley13.gif]
samo cekam da me neko prijavi socijalnom [sm=smiley13.gif]
vec razmisljam da je ne vodim na igraliste dok na napuno bar pet godina ili da je vodim po mrklom mraku




Anoniman -> RE: Histerija (11.4.2011 23:10:11)

IZVORNA PORUKA: *Alexx*

Ako ne idemo onim pravcem kojim on želi da ide, nastaje opšti haos.



A vi ne znate da uvek treba da krenete u kontra pravcu od onog u kom želite da idete da biste stigli gde zaista želite da stignete? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] To je jedini način.

JAO ŽENE ŠTO SE RADUJEM ŠTO SU VAM DECA PORASLA I HISTERIŠU! Nemojte me krivo shvatiti, ali do sada sam bila nekako usamljena u ovoj temi. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Marko se ne plaši kada vičem. Naviklo dete jer ima Luku za brata, koji ne ćuti ni kada spava, a ne ume tiho da priča, i počinjem da sumnjam da ne čuje dobro, jer me ne čuje kad pričam normalno. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ALI jako razlikuje kada vičem na Luku a kada na njega! Nekada, kada vičem na Luku a on se rasplače, plače i Marko. E, to je haos. Nikad ih smiriti! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley29.gif[/image] A pre koji dan, malo mi bio kratak fitilj, oblačim Marka, taman mu ubacim jednu nogu u nogavicu, krenem drugu, on izvuče prvu, ubacim drugu, krenem opet prvu, on izvuče drugu, usput i odlepi pelenu, i sve vreme iritantno cvili, i ja odlepim i podviknem "Dosta!", on iskrivio usta, suze krokodilske i "Mammmmm"... [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley29.gif[/image]




Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>