RE: Seksualno obrazovanje (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Od đačića do đaka



Poruka


Olga75 -> RE: Seksualno obrazovanje (19.1.2021 15:12:45)

Pročitala sam tekst ali nisam pogledala crtani. Zar i kod nas ne postoji izraz:ima mOOda u kontekstu hrabrosti i kuražnosti pa čak i neke mudrosti?
Meni je ovo prostački- kao i naš izraz i smatram da nema potrebe preko primarnih seksualnih osobina provlačiti pozitivne osobine ( hrabrost, snalažljivost, mudrost) ali ko sam ja da smatram :




mama Jo -> RE: Seksualno obrazovanje (19.1.2021 15:14:04)

Danci... U principu uvek su nekako specificni.
Videla sam ovo pre nekog vremena, i, naiskrenije uopste ne razumem zasto su bas odlucili da na ovaj nacin naprave ovakvu emisiju.
Sasvim je u redu pricati sto vise o seksualnom obrazovanju, ali ovo mi se ne dopada.




branki* -> RE: Seksualno obrazovanje (19.1.2021 15:43:33)

ja tacno mogu da zamislim da nekom klincu padne na pamet ovo i da krene da pred grupom kobajagi simulira ovo,pda da nabija na djokicu ,neke igeackice,kolutove ili gluposti ...
a,onda mogu da neki navedu kontra argument,kako smo mi zatucani i kako je broj abortusa i polno prenosivih bolesti,sta vec ide,jako visom,ali ne vidim da je u americi taj broj manji.




Ivanka 75 -> RE: Seksualno obrazovanje (19.1.2021 15:59:29)

Moje dete bi pre neku godinu bio sramota da to gleda. Ne u smislu da ne zna sta je to i cemu sluzi 😊 nego jednostavno stvarj e pristojnosti i nepristojnosti.

Onda ladno da svi idemo goli. U trenutku kada se sve vise govori o seksualnom uznemiravanju ovo mi je skroz degutantno. 




branki* -> RE: Seksualno obrazovanje (19.1.2021 16:15:41)

dda...sad me ivanka podset__i na nudisticke plaze.mi ne idemo,nisam nikad bila,isla bih mozda iz radoznalosti ...ali,su mi nudisticke paze mnogo bolja opcija nego ovo,jer tu niko nista ne radi svojim organom,ne vitla okolo ,izvodeci razne akrobacije,pritom xxxxl dimenzije ,da to bude kao neki junak.da ne masim temu.ovo mi nije ok.
seksuano obrazovanje podrazumeva da se otvoreno prica sa osobama od poverenja o odnosima,razikama,trudnoci,odgovornosti,pp bolestima,manipulaciji i svemu kompleksnijem ..ovo mi je nepotrebno i bzv u tom uzrastu.




dunja RR -> RE: Seksualno obrazovanje (19.1.2021 16:54:25)

Iz ovog teksta ja zaključujem da je Dancima ovo skroz ok, i pitam se da li će i kod nas nekada biti ok, globalizacija,...i plaši me i sama pomisao na to, iskreno.




Ivanka 75 -> RE: Seksualno obrazovanje (20.1.2021 13:27:38)

Posto vidim da je samo muski polni organ u pitanju, ocigledno zele da zenskoj populaciji poslaju poruku da to nije jednooka zmija i da treba prihvatiti na najnormalniji nacin.
Iz ugla devojcice moze da bude i konopac i lasko i sve sto prikazuju. A sta ce ta ideja da postane kasnije, kada devojcica ima 12, 15, 18 godina? Kako utice na mentalni razvoj devojcice? Da li ce za 10, 20 godina decak koji je gledao ovaj crtani da na nekom autobuskom stajalistu izvadi alatku jer mu je receno da moze? Da li ce biti uhapsen i osudjen za seksualno uznemiravanje? Meni sve ovo sugerise da devojcice treba da izrastu u slobodne devojke i zene. Za zadovoljavanje muskaraca. Devojcicama se tiho sugerise da postanu promiskuitetne a muskoj populaciji se opet daje neogranicena sloboda. Kako god okrenes bice zene krive. A ctrani ne. Videcemo za koju godinu kako ce im biti tamo. Daleko im lepa kuca. 
Mozda gresim ali malo stida nije na odmet. 
I zasto vec jednom ne naprave crtani u kome ce se pokaxati kako postovati zenu, majku, kasirku, doktorku... 





Olga75 -> RE: Seksualno obrazovanje (20.1.2021 15:46:45)

Mašim temu pa odmah izvinjavajte.
Da li negde pišemo o seksualnom nasilju- sada je izuzetno aktuelno: privatna škola,poznati "pedagog", dugotrajno zlostavljanje, brojne žrtve?
Ovaj danski pen*s kojim može da se igra tenis ( evo i poeta sam) još nema kod nas ali ovo zlostavljanje se dešava nama i našoj deci.
I, da važno mi je da razlučim da li se seksualno nasilje može proučavati i o tome diskutovati i u okviru seksualnog obrazovanja, koje ne postoji u školama ali dajBog jednog skorog i lepog dana i kod nas?




branki* -> RE: Seksualno obrazovanje (22.1.2021 19:52:09)

oga,ne znam sta da mislim o tom slucaju.sve mi je cudno.




Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 3 [4]