Prekinuti sa noćnim dojenjem? (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dojenje i dopuna dojenjuPoruka


guppy RR -> Prekinuti sa noćnim dojenjem? (25.11.2008 9:14:33)

Krofnica je pitala u drugoj temi:

IZVORNA PORUKA: krofnica

Kako i kada odvici bebu od dojenja? Imamo veliki problem, preko dana uopste ne sisa ali zato nocu non stop se budi i trazi, ponekad i ne sisa samo je drzi u usta ( vjerovatno neki osjecaj sigurnosti ). Probali smo i sa varalicom ali je nece. Ovako je zaista neizdrzljivo, sta da radim?


Ja mislim ovako...

Nisam imala tu sreću da bi dojila dugo, ali su imale moje drugarice. I sve su na kraju došle u situaciju kad se beba tako htela noću dojiti... I da skratim - išlo je više za maženje nego dojenje, zato moraš svesno uvesti ritam u svoj dom. Noću se spava, danju se mazi i doji.

Neke su devojke pokušale vodom, neke su davale čaj, neke dudu varalicu, ... a neke su jednostavno pustile bebu da se buni i kažu tako je bilo NAJVIŠE tri dana, i onda je beba počela da spava celu noć.

Ja imam iskustvo sa noćnim jelom adaptiranog mleka. Kad smo muž i ja bili koliko toliko odmorni isto smo odlučili da ukinemo to noćno buđenje. Dva dana smo im noću davali vodu a onda su odlučili da je bolje da spavaju dalje i da se ujutro i uveče pred spavanje fino najedu.

SAMA praviš red svojoj porodici. Samo nemoj preko reda... koliko i kada se inače dojite?
Anoniman -> RE: Prekinuti sa noćnim dojenjem? (25.11.2008 9:18:05)

Pa da, to je ista priča kao i sa našim noćnim sokom. Tu samo treba jaka volja, max 7 dana traje, ali ne sme da se popušta. Krofnice, nisam sigurna koliko ima tvoje dete, 9 meseci ako se dobro sećam. I ako sam dobro razumela, danju ne sisa, nego samo noću (to KAO sisanje). A šta jede danju? Pitam iz istog razloga iz kog je guppy rekla "nemoj preko reda".
krofnica -> RE: Prekinuti sa noćnim dojenjem? (25.11.2008 11:39:34)

Sa hranom nemamo problema, jede sve, zato i nece da sisa preko dana jer je sita.
guppy RR -> RE: Prekinuti sa noćnim dojenjem? (25.11.2008 12:49:22)

Hmmm, znači danju jede normalnu hranu, ne mleko... a noću hoće da sisa?
Ja bi na tvom mestu pokušala da je podojim ujutro kad ustane, preko dana hranu, pre spavanja dojenje i maženje, a noću ništa.
Mislim da je važno da u tom uzrastu bebica još dobije koji mlečni obrok. Ako majka doji, toliko bolje.

Da li joj daješ neke mlečne proizvode preko dana?
Anoniman -> RE: Prekinuti sa noćnim dojenjem? (25.11.2008 13:00:02)

Ja sam Luki do godinu dana (do onog famoznog, toliko puta spomenutog proliva) davala 2,5dl mleka za doručak i večeru, a između je jeo pravu hranu. 5 obroka je imao, otprilike ovako:
7h - melko (2,5dl)
10h - slatka kašica
13.30h - ručak
17h - npr voćni jogurt, banana
20h - mleko (2,5dl)

Modessty -> RE: Prekinuti sa noćnim dojenjem? (4.6.2010 1:03:30)

A jel ima negde uputstvo za mame - kad beba reši da izbaci jedan podoj, onaj u 1, 2ujutru, šta će mama sa grudima i nadošlim mlekom? Svaku noć ustajanje u to vreme da se izmuze ili to reši priroda sama?
choopa choops -> RE: Prekinuti sa noćnim dojenjem? (4.6.2010 1:40:39)

IZVORNA PORUKA: Modessty

A jel ima negde uputstvo za mame - kad beba reši da izbaci jedan podoj, onaj u 1, 2ujutru, šta će mama sa grudima i nadošlim mlekom? Svaku noć ustajanje u to vreme da se izmuze ili to reši priroda sama?

Mod ne sjecam se tacno kolika je L bila kad je izbacila nocni podoj, ali ja uopste nisam imala problem zbog toga...nekako je to valjda priroda rijesila [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Ne znam kakvo iskustvo su imale druge mame? jesu li ti grudi otecene nocu? Mozda pomalo da izmuzes u pocetku, vjerujem da ce se vec nakon dan/dva samo regulisati.
Verus -> RE: Prekinuti sa noćnim dojenjem? (6.6.2010 21:23:51)

Mod i mene ovo brine.  Nocas je ovako spavala: jela u 19h (ja vikedima radim od 14:30 do 23h tako da je jela na flasicu 120ml), spavala do 00:30.  Ja je podojila, bila je budna do 01:30, spavala do 05:30.  PET sati nisam dojila, a ni muzla!  Usrala sam se sa oprostenjem kada sam se probudila-naravno cim je sisala u 5:30 odmah sam isla da muzem i izvukla jos nekih 130ml...Ne zelim da mi se zbog tog nocnog dojenja smanji mleko....nisam pametna, mislim da cu se buditi jednom da muzem-ako dodjemo do toga da spava po 6,7 sati. Svakako cu ranije izguiti mleko jer ne dojim po 3 puta na dan nego muzem...
IZVORNA PORUKA: Modessty

A jel ima negde uputstvo za mame - kad beba reši da izbaci jedan podoj, onaj u 1, 2ujutru, šta će mama sa grudima i nadošlim mlekom? Svaku noć ustajanje u to vreme da se izmuze ili to reši priroda sama?
goda -> RE: Prekinuti sa noćnim dojenjem? (12.8.2010 8:54:09)

Neonatolog mi je rekao da izbacim noćni podoj ali ja to nisam uspela i lepo me izkritikovao što beba sisa na zhtjev, što nije u obročena. Prećutala sam, nekako ali nisam za to da se beba uobroči. Noćni podoj nisam uspela da izbacim jer ona tako lepo sisa i spava nisam imala srca. Ona već prespava iz cuga oko 4-5 h tako da se nadam da će početi više da spava pa će sama izbaciti jedenje noću. Naša pedijtrica kakaze da hranimo bebe kada god to one žele i ja se toga pridržavam jer i ja jedem kada sam gladna a ne kada je vreme za  jelo.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
pepeljuga -> RE: Prekinuti sa noćnim dojenjem? (12.8.2010 9:42:15)

moja beba je uobrocena od prvog dana kad smo dosli kuci, tako mi je savetovala patronazna sestra koju smo unajmili i to je odlicno, a vuk je otprilike tada i gladan, ima neki svoj ritam.
medjutim, uvek se budi jednom nocu da sisa (jedan podoj preskoci, za jedan se budi) ali ja ne znam kako bih to izbacila (iako i meni to svi savetuju) ali ja nekako nemam srca da pustim dete da ne jede ako je gladno.
kako se to uopste postigne, da se navikne da se ne budi??
procitala sam razna ova iskustva ali i dalje nemam ideju kako bih ja to sprovela [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Snelle -> RE: Prekinuti sa noćnim dojenjem? (12.8.2010 13:24:55)

IZVORNA PORUKA: goda

Neonatolog mi je rekao da izbacim noćni podoj ali ja to nisam uspela i lepo me izkritikovao što beba sisa na zhtjev, što nije u obročena. Prećutala sam, nekako ali nisam za to da se beba uobroči.


Meni je naš pedijatar rekla na pitanje o uobročavanju da je ona za to da se dete doji na zahtev i ja upravo tako i radim. Mi imamo dva noćna podoja i ne pada mi na pamet da ih izbacujem sve dok dete to samo ne učini. Uostalom, čini mi se da ona tada najlepše i najduže jede.
goda -> RE: Prekinuti sa noćnim dojenjem? (12.8.2010 15:25:40)

IZVORNA PORUKA: Snelle

čini mi se da ona tada najlepše i najduže jede.I meni se čini da najlepše jede noću i to sve spava. Sve guta gutljaj za gutljajem nema prekidanja dok se ne nasiki. Kada prestane znači da je sita kao puška [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] i tako 2 puta.
Nensi* -> RE: Prekinuti sa noćnim dojenjem? (12.8.2010 16:41:21)

Moj Vuk je sam izbacio nocni podoj...Ja sam mu davala kad se budio,i odjednom je prestao da se budi...Rucka oko 22h posle kupanja,i ne budi se do 5,6h ujutru,a to je vec jutarnji podoj...
Verus -> RE: Prekinuti sa noćnim dojenjem? (12.8.2010 16:53:05)

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image] bravo snelle, godo!  i ja mislim da je najbolje da beba sama diktira-naravno, ne da siki jer sisa kao cuclu, ali bas da jede to je super.  I mi jedemo jos uvek jednom nocu-nekad se desi da odvali do 5,6 ali retko.  Ja je pustim kako zeli,jbg ni to nece trajati doveka...jednog dana ce nam nedostajati tako mali, ovisni o nama i svo to sisanje[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
IZVORNA PORUKA: Snelle

IZVORNA PORUKA: goda

Neonatolog mi je rekao da izbacim noćni podoj ali ja to nisam uspela i lepo me izkritikovao što beba sisa na zhtjev, što nije u obročena. Prećutala sam, nekako ali nisam za to da se beba uobroči.


Meni je naš pedijatar rekla na pitanje o uobročavanju da je ona za to da se dete doji na zahtev i ja upravo tako i radim. Mi imamo dva noćna podoja i ne pada mi na pamet da ih izbacujem sve dok dete to samo ne učini. Uostalom, čini mi se da ona tada najlepše i najduže jede.

goda -> RE: Prekinuti sa noćnim dojenjem? (15.8.2010 16:14:07)

I ja kažem neka jede kad već hoće i ima mleka dovoljno. Sada počinje da bude mala buca ali ne marim,samo je ne forsiram iznova,kada pusti sisu ne nudim ponovo tako da je počela dobijati 100 g manje sedmično nego što je dobijala (sedmično je dobijala 400g sada dobija 300g) i zadovoljna sam.
MamaMkd -> RE: Prekinuti sa noćnim dojenjem? (2.9.2010 14:57:23)

goda a koliko je stara tvoja beba? moja je sada 5.5m a izpocetka se budi jedno 2 puta do 6 ujutro, ali uglavno odma zaspi jos dok sisa. pre nekih 2-3 nedelja pocela je da spava po 5-6 sati i ja sva srecna da ce to trajati ali nista opet je poceo da se budi cesce i to neko vreme uz plac, a ova nekoliko dana samo ga nadzem kako se igra u krevetic, ali ako mu ne pridzem neko vreme pocne da cvili. mozda i nije gladan ali ne zaspi ako ga ne stavim na grudi. mozda bi i zaspio luljanjem ali nekako u zadnje  vreme nemam snage da to radim neznam zasto ali se osecam strasno umorno. pre 2 dana je dobio prvi zubic pa mozda je i to bio razlgo sto se budi placuci, a sad ga mozda i muci drugi zub.
neznam mislim da bi trebala poceti odvikavati ga od nocni podoj ali najiskrenije tacno da mi je i zao ali neznam stvarno nemam snage uvece uspavati ga na drugi nacin kad se probudi [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image].
goda -> RE: Prekinuti sa noćnim dojenjem? (2.9.2010 23:03:04)

Ana ima 3,5 mesecai sisa 2 puta u toku noći. N epokušavam da je odviknem nego čim počne da plače dobije da siki,jer ako je nešto muči odbija da siki i ja znam da nije gladna negoi da je nešto drugo u pitanju. Danas je jako loše spavala ikao je spavala 5h,u snu mi je proplakivala 4 puta. Nije kakila ceo dan i znam da je boli stomak. Siku uzme ali je izbaci jer nije gladna nego je bolucka stomak.
Pošto Ana svako utro od 6 do 8h ( kako kada) izbacuje gasove (prdi strašno[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]) zna da proplače po nekad i ja je svako jutro prenesem ukrevet kod mene,tako da ne moram da ustajem. Čim se javi ja njoj siku i ona se umiri i tako nekoliko puta doks ne izprducka i onda mirno spava a sebi uskratim ustajanje iz kraveta.

Što se tiče tebe,ja stvarno neznam da li da joj izbacuješ noćni podoj,bar jedan ili da čekaš još dok ne počne čvrstu hranu da jede verovatno će i sama izbaciti taj obrok. Ne nasiki se diovoljno d aje drži do jutra,znam to po mojoj maloj,neće taduzeti drugu siku ni slučajno,a kad je prevarim pa uzme, mnogo duže spava.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Verus -> RE: Prekinuti sa noćnim dojenjem? (3.9.2010 0:48:59)

Helenica isto i dalje jede jedanput, nekad 2x, a sada je punih 5 meseci.  Sinoc je npr. jela u 21h spavala do 1, mm je dao cuclu, nastavila da spava do 4 i tada jela i opet spavala do 6.  Inace, AKO je gladna cucla ne pomaze, a uglavnom hoce stalno da sisa i da ima nesto u ustima....

I ja je onda odvedem u krevet sa mnom, odpavamo jos malo, pa se onda igramo i mazimo[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
MamaMkd -> RE: Prekinuti sa noćnim dojenjem? (3.9.2010 8:16:24)

Pokusala sam nocas sa vodom ali nije islo, zaspao negde oko 21:30, probudio se 1:45, pa ona u 4:30 i tada sam pokusala vodom ali nista. Cuclu nikad nije htio tako da to ne ni pokusavam.
Poceli smo sa kasicama pre 1 mesec ali 2 puta na dan, voce ujutro i povrce oko 3 popodne. da procu 6m. pa jesce i vise cvrstu hranu, nadam se da ce vise spavati, mada ja nekad mislim da se vise budi iz navike.
i ja ga uvek uzmem kod mene u krevet oko 6 sati kako bi malo vise spavao ali evo jutros se probudio pre 7 [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley19.gif[/image], a meni se tako spava
goda -> RE: Prekinuti sa noćnim dojenjem? (3.9.2010 14:21:49)

I Ana se nekada probudi ali ja spavam a ona se igara sama svojim rukicama ili gleda kroz prozor (može direktno iz kreveta da gleda napolje) i ja znam tako spavati 2 h a ona pord mene budna ćutii gleda koroz prozor,posmatra mene,guči,jednostavno se igra. Pokušaj da joj daš sokić ako si počela ali nemoj puno naspi malo u flašicu najviše 20 ml,to će je zasititi trenutno i ne bi trebala da traži dodatno da siki. Daješ li joj flašicu ? Moja Ana bez problema pije iz flašice (ako mora mleko jer joj ništa drugo ne dajem) a nikad nije ni pokušala da mi odbije siku zbog flašice.
Sećam se da je moja sestra uvek imal sok na noćnom stočiću,čim se probudi dobije sokići i spavanac,ali ne mnogo nego čisto da zaboravi da traži jelo.
goda -> RE: Prekinuti sa noćnim dojenjem? (3.9.2010 14:27:05)

Verus
blago tebi bar hoće cucu,Anastsija neće nego gura palc u usta a to mi je gore,stalno moram da joj vadim ruke iz usta. Pokušla sam na sve načine da joj dam cucu i prihvati,povuče nekoliko puta i narigne i povrati sve zajedno sa cucom,tako da nema smisla ni da vati joj. Ovako čim nešto ja moram da joj dam da sisa umesto što bih joj dala cucu. Ona se toliko prejede da sve ispovraća,ali odmah traži ponovo i valjda se premori i zaspi.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
Verus -> RE: Prekinuti sa noćnim dojenjem? (3.9.2010 19:00:47)

Goda,

ona samo hoce 2 cucle koje joj dajem: ne one ortodontske koje sam pokusavale, te malo cucla i pljune (a kupila sam puuuno vrsta dok nisam nasla). Hoce one obicne, koje su okrugle i duge, kao bradavica...stavicu sliku kada dodjem kuci (radim sada).


Sinoc:

legla u 21h posle kupanja, masaze i price[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
budna u 02, dala joj cuclu, mazila je i nastavila da spava
budna u 4:30, sisala, ne znam dokle, probudila sam se u stolici u 5:30[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
spavala do 07:15!!

ovo je rekord!

Joj goda, i moja se stalno tako budila, a tvoja dusica je sada oko 3 meseca malo vise koliko se secam...jos ce ona tako jedno mesec, mesec i po, pa ce i ona poceti duze...mislim da im onda stomak drzi vise mleka i duze su siti...
goda -> RE: Prekinuti sa noćnim dojenjem? (3.9.2010 22:03:52)

I ja sam kupila cucle ima ih 7 i ni jednu neće[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image] . Silikonsku nikako jer je pretvrda,gumenu porihvati malo cucla i povrati,pa ne smem ni da joj dajem. Ma nek se budi samo nek ručka,neće to doveka trajati,kad poraste sve će mi ovo nedostajati[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] .Za sada me malo brine njena gadljivost na sve osim mleka,nemam pojma kako će prihvatiti čvrstu hranu[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley22.gif[/image] .

Evo zaspala je u 19:50 h i sisala je spavajući do 21:00h da bi se probudila i povratila višak u mlazu kako ona već dugo povraća i nastavila spavati. Sl. buđenje je oko 2h,sisa i spava do 5h,pa u 6h je prebacim kod mene u krevet kad počne da stenje (ako počne) ako ne, spava u krevetcu do 8h sisa i nastavi spavati do 10h nekada a nekada neće zavisi od nje.
Anck Su Nmaun -> RE: Prekinuti sa noćnim dojenjem? (3.9.2010 22:06:46)

IZVORNA PORUKA: Verus RR


budna u 4:30, sisala, ne znam dokle, probudila sam se u stolici u 5:30[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
spavala do 07:15!!
Jooj kako se ne bojis da ti ne ispadne[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Meni se par puta desilo  da dok je nocu dojim samo sto ne zaspem al se trgnem...ufff
Verus -> RE: Prekinuti sa noćnim dojenjem? (3.9.2010 22:28:05)

Bojim se....presecem se kada se probudim i vidim gde sam i dalje...ali sam tako bila umorna....otisla od kuce u 8 ujutru na predavanje, od 12 do 20:30 radila i dosla kuci u 21h ....13 sati jedva gledam i jos 3x trcala da pumpam mleko[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley29.gif[/image]
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>