AndreaK -> RE: Kada je vašoj bebi otpao pupak? (1.5.2011 18:03:39)
|
IZVORNA PORUKA: prase Urošu pupak nije otpao sam, nego smo ga vodili u Tiršovu da mu ga skinu. U početku mi se činilo da patronažnu sestru mrzi da dolazi dalje kod nas, pa je odlučila da ubrza malo proces tako što ćemo mi sa njegovim pupkom postati nekome drugom problem. Posle je pedijatar pogledao pupak, rekao da izgleda skroz suv, ali da pogleda i hirurg. A hirurg ništa nije gledao, nego ga otfikario. Onda se to naprska nekim "Octanisept" cudom, pa se previje. Onda nema kupanja, osim vlažnim maramicama jer NIKAKO ne sme da padne ni kap vode na to. Onda kontrola, pa smo posle kontrole prskali mi tim čudom 10-ak dana, pa opet kontrola. Sad, na toj poslednjoj kontroli, rekoše da je sve u redu, samo da posušimo štapićem za uši posle kupanja i naprskamo onom prskalicom u narednih 10 dana. Laknulo mi je kada sam procitala ovaj post, bas sam htela da pitam da li ima neko sa tim iskustvom... mi smo danas bili u domu zdravlja i kako Mateju jos nije otpao pupak a sto je najgore ne deluje da ce skoro... verovatno cemo u cetvrtak morati do hirurga da mu ga secnu...valjda je takva praksa, obzirom da je proslo vec vise od 3 nedelje od njegovog rodjenja. za mene je to u tom trenutku bilo strasno, neocekivano... nisam htela da postavljam suvisna pitanja, vec sam pomislila u sebi kako ima fore do cetvrtka, i onako optimisticki poverovala da ce se to resiti i pre odlaska hirurgu... nekako mi je lakse sada kada cujem da je vec neko prosao kroz slicnu situaciju i da je sve proslo kako treba.
|
|
|
|