RE: Kada je vašoj bebi otpao pupak? (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba

Poruka

IVA 11 -> RE: Kada je vašoj bebi otpao pupak? (23.4.2011 23:28:03)

Hehe Olga, i meni je pupak otpao poslije tacno 40 dana, ja ne znam kako je mojima bilo. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Olga75 -> RE: Kada je vašoj bebi otpao pupak? (23.4.2011 23:29:48)

nemoj da ti ja pricam [sm=smiley36.gif]
vecanje oko pupka ista sad kad je sasvim u redu ali nece da otpadne [sm=smiley36.gif]

mikica sa -> RE: Kada je vašoj bebi otpao pupak? (24.4.2011 0:38:19)

nama je u utorak otpao pupak, znači 14-ti dan. ovdje uopšte ništa ne govore o tretiranju pupčanog patrljka ili rane [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
patronažna nam je dolazila par puta i toliko su drugačiji od nas kod kuće da je kod nje i podrigivanje nešto što se ne radi nego ga pustim da sam leži tako a kad kažem štucanje ima jer ne podrigne ona kaže trenira stomačne mišiće, nije normalna!
sorry za off, nego samo da kažem da pupak ne znam čime da tretiram jer nije ništa rekla. juče sam primijetila na bodiju fleku od rane koja je tamnocrvena skorena i ne znam je li to ok?[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Olga75 -> RE: Kada je vašoj bebi otpao pupak? (24.4.2011 0:43:45)

ako pupak nije crven ok je ali mozes da prskas octaniseptom jos par dana posle kupanja

mikica sa -> RE: Kada je vašoj bebi otpao pupak? (24.4.2011 0:45:15)

ok, hvala Olga [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

AndreaK -> RE: Kada je vašoj bebi otpao pupak? (26.4.2011 17:25:41)

Mikice mom starijem je nakon otpadanja pupka takodje ostalo malo sukrvice, sto sam ja u to vreme cistila jodom(sada se za to koristi oktanisept)...i izbegavala da kvasim prilikom kupanja sve dok pupak nije sasvim zarastao...

a evo, ovom drugom vec 18-ti dan nije otpao pupak...sestra ce nam doci jos jednom u cetvrtak(ogranicena je na 5 poseta), pa ako do tada ne otpadne moracu da ga vodim u dom zdravlja svaki drugi dan... cimanje je to obzirom da mogu i sama da ga negujem...ali pravila su pravila...

no, samo da sve bude ok...

nencydrew -> RE: Kada je vašoj bebi otpao pupak? (26.4.2011 21:10:57)

IZVORNA PORUKA: AndreaK

Mikice mom starijem je nakon otpadanja pupka takodje ostalo malo sukrvice, sto sam ja u to vreme cistila jodom(sada se za to koristi oktanisept)...i izbegavala da kvasim prilikom kupanja sve dok pupak nije sasvim zarastao...

a evo, ovom drugom vec 18-ti dan nije otpao pupak...sestra ce nam doci jos jednom u cetvrtak(ogranicena je na 5 poseta), pa ako do tada ne otpadne moracu da ga vodim u dom zdravlja svaki drugi dan... cimanje je to obzirom da mogu i sama da ga negujem...ali pravila su pravila...

no, samo da sve bude ok...

I meni danas reče sestra, pa to je potpuna glupost!
Još kaže da radi u halo-bebi, i da će možda da ih ugase zbog finansija.Ovo je stvarno strašno[sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]

AndreaK -> RE: Kada je vašoj bebi otpao pupak? (28.4.2011 23:46:59)

tvrdoglav ovaj pupak, k´o da je ovan u horoskopu [sm=smiley36.gif] ...poslednja poseta sestre danas i pupak jos stoji...moramo ipak u dom zdravlja...

AndreaK -> RE: Kada je vašoj bebi otpao pupak? (1.5.2011 18:03:39)

IZVORNA PORUKA: prase

Urošu pupak nije otpao sam, nego smo ga vodili u Tiršovu da mu ga skinu. U početku mi se činilo da patronažnu sestru mrzi da dolazi dalje kod nas, pa je odlučila da ubrza malo proces tako što ćemo mi sa njegovim pupkom postati nekome drugom problem. Posle je pedijatar pogledao pupak, rekao da izgleda skroz suv, ali da pogleda i hirurg. A hirurg ništa nije gledao, nego ga otfikario. Onda se to naprska nekim "Octanisept" cudom, pa se previje. Onda nema kupanja, osim vlažnim maramicama jer NIKAKO ne sme da padne ni kap vode na to. Onda kontrola, pa smo posle kontrole prskali mi tim čudom 10-ak dana, pa opet kontrola. Sad, na toj poslednjoj kontroli, rekoše da je sve u redu, samo da posušimo štapićem za uši posle kupanja i naprskamo onom prskalicom u narednih 10 dana.

Laknulo mi je kada sam procitala ovaj post, bas sam htela da pitam da li ima neko sa tim iskustvom...
mi smo danas bili u domu zdravlja i kako Mateju jos nije otpao pupak a sto je najgore ne deluje da ce skoro... verovatno cemo u cetvrtak morati do hirurga da mu ga secnu...valjda je takva praksa, obzirom da je proslo vec vise od 3 nedelje od njegovog rodjenja.

za mene je to u tom trenutku bilo strasno, neocekivano... nisam htela da postavljam suvisna pitanja, vec sam pomislila u sebi kako ima fore do cetvrtka, i onako optimisticki poverovala da ce se to resiti i pre odlaska hirurgu...

nekako mi je lakse sada kada cujem da je vec neko prosao kroz slicnu situaciju i da je sve proslo kako treba.

Olga75 -> RE: Kada je vašoj bebi otpao pupak? (1.5.2011 18:19:00)

Andrea , ja sam nekoliko puta pisala da je zvercici pupak otpao nakon vise od mesec dana i nikakav hirurg i ostalo nije bilo
osusio se nakon dermatola sa nekom ruskom soli ili tako nesto

AndreaK -> RE: Kada je vašoj bebi otpao pupak? (1.5.2011 19:34:35)

Videla sam Olga, i to me je ohrabrilo, ali ovi u nasem DZ smatraju da tako mora... obzirom da je proslo vise od tri nedelje a pupak se skoro celom povrsinom drzi...
ja bih naravno sacekala jer mi je to draze nego da ga secnu...al ko sam ja da im protivrecim..
ostaje mi samo da se nadam da ce za ova 4 dana sam otpasti...

Olga75 -> RE: Kada je vašoj bebi otpao pupak? (1.5.2011 19:41:27)

a cime ga negujes ?

AndreaK -> RE: Kada je vašoj bebi otpao pupak? (1.5.2011 22:36:38)

Koristim octanisept kako mi je rekla patronazna sestra... ja sam ga "negovala" samo u slucaju ako se gaza pokvasi, inace ga je ona previjala svaki drugi ili treci dan, kad bi dosla, stim sto ona vise nema prava na posete pa smo u petak i danas bili u DZ...

Mislila sam da ga od sutra svaki dan previjem...pa mozda to pomogne u otpadanju.

AndreaK -> RE: Kada je vašoj bebi otpao pupak? (1.5.2011 22:37:16)

Sta mu dodje taj dermatol?

Olga75 -> RE: Kada je vašoj bebi otpao pupak? (2.5.2011 9:16:17)

dermatol je tzv. zuti prasak i nekada se njime (u Su sigurno ) negovao pupak , osusi ga lepo i ja sam prvo koristila octanisept i tako lepo osvezila pupak a posle par dana dermatola se osusio i otpao , vise nije ni vlazio a ni granuloma nije bilo

nencydrew -> RE: Kada je vašoj bebi otpao pupak? (3.5.2011 18:25:41)

Nama otpao juče, 12-ti dan![sm=bravo.gif]

AndreaK -> RE: Kada je vašoj bebi otpao pupak? (4.5.2011 14:33:19)

Uzeh ja dermatol tek danas, jer nam obliznja apoteka juce nije radila...posula sam mu pupak, sve u nadi da ce do ujutru da se osusi...
Danas smo dobili uput za decijeg hirurga...i moramo se javiti vec sutra [sm=smiley5.gif]

Anoniman -> RE: Kada je vašoj bebi otpao pupak? (4.5.2011 14:38:13)

Uzeh ja dermatol tek danas, jer nam obliznja apoteka juce nije radila...posula sam mu pupak, sve u nadi da ce do ujutru da se osusi...
Danas smo dobili uput za decijeg hirurga...i moramo se javiti vec sutra [sm=smiley5.gif]

Pa šta se upalio???

AndreaK -> RE: Kada je vašoj bebi otpao pupak? (4.5.2011 15:56:54)

ma jok...sve izgleda ok, patrljak je suv ali nikako da se odvoji,odnosno otpadne... a izgleda kao da nece bar jos 2 nedelje, kako kazu sestre...
Obzirom da je proslo skoro mesec dana problem resava hirurg...opisivala je "prase" u ovoj temi kako ta intervencije izgleda.

Dada81 -> RE: Kada je vašoj bebi otpao pupak? (4.5.2011 18:45:14)

Mogu vam reći da ima razlike ovde i tu ,jer se moja zaova porodila u dr. Dragiša M. , pre neki dan i lepo pokažu kako će da tretira pupak ,sprej koristi nisam pitala koji ,pa kupanje ,sve znači normalno i regularno.Ja se ovde osećam k'o sa najveće čuke(brda) ,a ne snalazim se tu ,jednostavno znam da bi trebalo drugačije ,ali ko mene pita. Nama patronažna dolazila,nije kupala Davida ,ona ''odradi''pupak i tu je kraj.Dala je ona meni broj i sve to stoji ,ali eto ,nije mi to-to.Došla je možda 3 puta.

Anoniman -> RE: Kada je vašoj bebi otpao pupak? (4.5.2011 21:15:09)

ma jok...sve izgleda ok, patrljak je suv ali nikako da se odvoji,odnosno otpadne... a izgleda kao da nece bar jos 2 nedelje, kako kazu sestre...
Obzirom da je proslo skoro mesec dana problem resava hirurg...opisivala je "prase" u ovoj temi kako ta intervencije izgleda.

Nama je baš dugo otpadao pupak - Miša je bio 5 dana u inkubatoru, pa su mu infuziju priključili na pupak, tako da su odsekli patrljak, pa ostalo samo dugmence [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] E, pošto nije imalo za šta da se "zakači", otpadao nam je pa negde 30-ak dana sigurno. Patronažna samo dobro penila hidrogenom i tona žuto praška i otpade sam [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Nisam znala da je to procedura, tačnije nama to niko nije pominjao...

choopa choops -> RE: Kada je vašoj bebi otpao pupak? (4.5.2011 22:45:07)

Sta mu dodje taj dermatol?

Pretpostavljam kao bivacin prasak sto se nekad koristio?[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Srecno sutra (ako sutra idete) [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/pikapoka1.gif[/image]

AndreaK -> RE: Kada je vašoj bebi otpao pupak? (5.5.2011 15:14:18)

Hvala, bili smo, obavili, malisa se nije ni probudio dok su mu to radili... znaci da nije strasno kao sto zvuci.

Pitala sam, cisto iz radoznalosti, zbog cega se to desava, kako nekim bebama pupak otpadne pre nekim kasnije...ili ne otpadne...

objasnjenje je upravo to sto se sada umesto joda koristi octanisept koji vlazi pupak... jod se inace izbegava zbog eventualne alergije.

E da sam to znala ranije stavljala bih mu prasak... al dobro...bilo pa proslo.

nela79 -> RE: Kada je vašoj bebi otpao pupak? (5.5.2011 17:51:55)

Nama juce otpao pupak nakon tacno 10 dana. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Mogu da budem pomocnik patronaznim sestrama kako sam se upraksala u obradjivanju pupka kod beba [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

AndreaK -> RE: Kada je vašoj bebi otpao pupak? (6.5.2011 0:24:15)

[sm=bravo.gif] Super nela, ti nemas mojih briga...
i ja sam mom sama previjala dosta puta... nije tezak posao [sm=smiley1.gif]

nego, jel bas tebi otpao ili dok ga je sestra previjala?

btw, koje sredstvo ste koristili prilikom nege pupka?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>