RE: Kada je vašoj bebi otpao pupak? (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba

Poruka

Anoniman -> RE: Kada je vašoj bebi otpao pupak? (29.9.2010 12:03:17)

Ne napisah, pupika je super. Dr reče da nastavim uveče da malo stavljam hidrogena i da povremeno kad se setim, stavim malo povidon joda. I to je to. Sada lečimo ojed oko pupka od povidon joda, ali o tome u temi Osip

choopa choops -> RE: Kada je vašoj bebi otpao pupak? (29.9.2010 16:40:46)

IZVORNA PORUKA: Tash

Ne napisah, pupika je super. Dr reče da nastavim uveče da malo stavljam hidrogena i da povremeno kad se setim, stavim malo povidon joda. I to je to. Sada lečimo ojed oko pupka od povidon joda, ali o tome u temi Osip

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Meni je rekla da mu stavim jednom sedmicno, mada je sada super. N e krvari i ne vlazi [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]
E sad ja sam nasla foru (s obzirom na ranu od povidon joda) pa sipam jod u mali spric, nakapam bukvalno samo u pupak, pomjerim kožu oko pupka rukom tako da udje sav jod unutra, a ako se prospe okolo pupka odmah pokupim gazom da ga ne bi opet iritiralo. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Tina87 -> RE: Kada je vašoj bebi otpao pupak? (13.10.2010 14:31:30)

Mojoj Leni je otpao pupak nakon 8dana. :)

minnica -> RE: Kada je vašoj bebi otpao pupak? (13.10.2010 14:49:41)

Sedmi dan, tj. drugi dan kod kuće.

A.N.A. -> RE: Kada je vašoj bebi otpao pupak? (14.10.2010 11:41:46)

Teodori je otpao pupak 8 dana od rodjenja- primetili smo sukrvicu, malo krvi na pupku-mi se prepali-otrcali odmah kod lekara(misleci da smo ga mozda nakvasili ili nesto drugo da ne valja) - doktorka je otvorila pampers i pitala me gde je pupak? Pupak je ostao u pampersu. Eh... sreca nasa :)[sm=duda.gif]

MASHKA -> RE: Kada je vašoj bebi otpao pupak? (14.10.2010 11:48:53)

Staši je pupčić otpao 9.dana.

pahulja76 -> RE: Kada je vašoj bebi otpao pupak? (14.10.2010 16:30:27)

Andrijani je pupak otpao 6.-og dana.

Jele -> RE: Kada je vašoj bebi otpao pupak? (24.11.2010 9:51:14)

Evo nama je juče otpao, znači 10-tog dana. Patronažna mi je rekla da taj dan posle svakog previjanja nakapam povidon joda, a od sutradan narednih nedelju dana samo uveče da nakapam povidon joda. Hidrogen nije spominjala [sm=zmeden.gif]

Podrum Š. -> RE: Kada je vašoj bebi otpao pupak? (24.11.2010 11:02:39)

Da, povidon jod se u NS uglavnom koristi. Ja sam koristila i žuti prah, bez obzira na patronažnu.

ivaj -> RE: Kada je vašoj bebi otpao pupak? (24.11.2010 17:20:03)

I "nama' je otpao deseti dan.I isto koristim samo povidon jod,nakapam na kompresu,ocistim pupak i to je to.Samo nemam pojma do kad se to radi,nesto sam zaboravila.

jovicaa -> RE: Kada je vašoj bebi otpao pupak? (27.12.2010 20:54:13)

nas je doktorka poslala kod hirurga? sutra idemo. imamo vec 23 dana, nije spominjala nikakav prasak nista, nego kao kod hirurga[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ima li jos takvih slucajeva? 

Brana -> RE: Kada je vašoj bebi otpao pupak? (27.12.2010 20:58:35)

I nama je 10-ti dan otpao pupcic i posle sam samo kapala 2 kapi joda i to je to,a kasnije sam ispirala hidrogenom i sve je bilo ok.

Anoniman -> RE: Kada je vašoj bebi otpao pupak? (27.12.2010 21:03:38)

Nama je otpao tacno posle 7 dana,malo smo mazali povidon jod.

krixtina -> RE: Kada je vašoj bebi otpao pupak? (27.12.2010 22:47:14)

Nama21.dan,drugaricinom sinu sa6 nedelja :-)

magnetic -> RE: Kada je vašoj bebi otpao pupak? (27.12.2010 22:49:36)

IZVORNA PORUKA: krixtina

Nama21.dan,drugaricinom sinu sa6 nedelja :-)

bas dugo

majathegreat -> RE: Kada je vašoj bebi otpao pupak? (27.12.2010 23:07:57)

Maši je pupak otpao šestog dana dok je patonažna skidala pelenu. Inače sestra je koristila dermatol prašak, a i mi još nekoliko dana posle i hidrogenom čistili. Sve bilo super. Ostavila sam da ga čuvam, ali mi se svaki put kad ga vidim gadilo, tako da sam ga ipak bacila posle mesec dana. Koji će mi? A nadam se da mi se dete neće ljutiti zbog toga.

isidora88 -> RE: Kada je vašoj bebi otpao pupak? (3.1.2011 16:32:49)

Mateji je otpao 12-ti dan pupak i sad me zanima koliko dugo jos treba da se neguje povidom jodom i cisti?

bojanica7 -> RE: Kada je vašoj bebi otpao pupak? (3.1.2011 18:46:28)

isi, nama je danas (deseti dan) otpao pupak. [sm=smiley1.gif] patronozna nam rekla da tri puta dnevno nakapamo dve kapi povidon-joda dok god se ne uvuce i ne zaraste. a posle kupanja hidrogenom malo isprati i onda povidon-jod.

maja19 -> RE: Kada je vašoj bebi otpao pupak? (3.1.2011 19:48:47)

Mom Nikoli je devetog dana odpao pupak, a ja sam imala veliki problem oko obradjivanja istog posle kupanja..Svaki put bi mi bilo lose i morao je muz to da radi..ne znam kako cemo sada...

isidora88 -> RE: Kada je vašoj bebi otpao pupak? (4.1.2011 10:35:39)

meni patronazna nije spominjala hidrogen [sm=zmeden.gif]
ona je uvek cistila stapicima za usi i samo nakapala joda tako i mm radi,sad ne znam da li treba da stavljam i hidrogen [sm=zmeden.gif]
mateji je pupak uvucen ali kako ja da znam kad je zarastao [sm=zmeden.gif]

nala -> RE: Kada je vašoj bebi otpao pupak? (28.1.2011 1:25:22)

Aleksi je pupak otpao 17-og dana.

Anoniman -> RE: Kada je vašoj bebi otpao pupak? (28.1.2011 9:24:36)

Luki je pupak otpao u porodilištu i to 6 dana po rođenju...
Sinoć sam videla tragove krvi na benkici i u pupčiću... mislila sam da je jod... pa sam sve obrisala hidrogenom i ostavila tako... i opet je bilo tragova krvi ne puno ali se vidi. [sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]

nemam pojma šta je u pitanju[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

Nema otoka ni crvenila... pupčić izgleda uredni i fino ali krvari a ja ne znam što???

Snelle -> RE: Kada je vašoj bebi otpao pupak? (28.1.2011 9:34:15)

Rado, nemoj da se sekiraš, to je potpuno normalno. Tako je bilo i kod mog deteta. Samo nastavi još par dana to da neguješ onako kako ti je objasnila patronažna! 

Vučko.ba. -> RE: Kada je vašoj bebi otpao pupak? (28.1.2011 9:34:27)

samo malo pospi sa bivacinom i dont sekirli [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

indy_25 -> RE: Kada je vašoj bebi otpao pupak? (28.1.2011 9:34:55)

Nemam pojma Rado o cemu se radi cim nema crvenila i nije oteceno vjerovatno je bezazleno. Al ti ipak nazovi dr pa pitaj.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>