RE: Mirena (hormonska) spirala (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Posle porođaja



Poruka


Anck Su Nmaun -> RE: Mirena (hormonska) spirala (6.3.2017 8:07:13)

Ja da sam sad treci put isla na carski(sto su pricali da ce mozda ici) sigurno bih se podvezala i mirna sam. Ostvarena kao majka 3 puta meni dosta.
Al sad mi nesto tesko ici pod noz 😣




Mariya -> RE: Mirena (hormonska) spirala (7.3.2017 15:09:07)


IZVORNA PORUKA: Skockica

Jel kad podvezes jajnike vise nema nazad?

Interesantna tema, ja ne zelim vise da radjam, to me sad drzi, ne znam da li cu se kasnije predomisliti, ako ipak pozelim neku curicu


Mislim da nema nazad[sm=zmeden.gif]
I ja sam mesecima nakon drugog porođaja mislila da nema šanse da rodim još jedno, ali eto, predomislila sam se[sm=smiley1.gif] (I drago mi je što jesam[sm=smiley1.gif]) Tako da ti skockice sačekaj još malo sa ovom drastičnom metodom!
I ja ih imam troje, 34 godine, dosta je bilo trudnoća, nemamo ni mesta gde da stavimo više dece[sm=smiley36.gif] I da sam išla na carski, [sm=smiley36.gif]podvezala bih jajnike tad, ali ni meni se sad baš ne ide na operaciju.
Ako mi bude isto kao nakon prethodna 2 porođaja gde nisam imala ciklus godinu dana, onda imam vremena da razmislim o kontracepciji.
Da li se spirala stavlja nezavisno od ciklusa?
Čisto pitam, ali kako znam sebe, 95% je neću staviti...




vocicana -> RE: Mirena (hormonska) spirala (7.3.2017 15:24:48)

Skockice, razmisli dobro, spirala je super resenje i kada se ukloni plodnost se vraca normalno, nije strasno ni postavljanje. Nemoj biti kategoricna sa odlukom.
Maryia, spirala se najzahvalnije plasira zbog same lagodnosti u toku ciklusa, 2-3 dan ili zavisno od ginekologa, ja sam svoju stavila posle ciklusa, ali sam imala spoting do pocetka sledeceg ciklusa. Nakon toga sve uredno. Uradices PAPA test i briseve, sve mora biti cisto, naravno i onda ides na plasiranje.
Ja sam protivnik hormonskih, ali ako izbace bakarnu iz proizvodnje, necu imati drugog izbora, s tim da necu uzeti Mirenu vec Levosert. Nju rade belgijanci i imam ogromno poverenje u njih. Cena je bila oko 9000.
Tolikoti mogu reci. Ja sam zadovoljna i super je stvar.




Mariya -> RE: Mirena (hormonska) spirala (7.3.2017 23:35:30)

A ti Voci sad imaš bakarnu?
Znači za postavljanje je nebitno koji dan ciklusa ili,u mom slučaju, da nema ciklusa mesecima?




Skockica -> RE: Mirena (hormonska) spirala (8.3.2017 6:31:16)


IZVORNA PORUKA: Mariya
Ako mi bude isto kao nakon prethodna 2 porođaja gde nisam imala ciklus godinu dana, onda imam vremena da razmislim o kontracepciji.
Da li se spirala stavlja nezavisno od ciklusa?
Čisto pitam, ali kako znam sebe, 95% je neću staviti...

Pazi draga nemoj da se zeznes, meni dr rekla da iako dojim i nemam ciklus mogu ostati trudna pa da odmah po prestanku krvarenja vidim koju cu kontracepciju koristiti, a dotad naravno kondom ako se usudim ranije.




Duškić -> RE: Mirena (hormonska) spirala (8.3.2017 6:59:15)

Voci, mozda sam preskocila nesto,ali ne procitah na koliko se menja ta tboja spirala? A na koliko hormonska? Ima li pravila?




vocicana -> RE: Mirena (hormonska) spirala (8.3.2017 8:31:24)

E ovako, spirala se menja na 3-5 godina, ova bakarna na 5, msm da je ikodhormponske isto. Nosim bakarnu spiralu i zaista nemam nikakvih tegoba.
Skockice, dr je u pravu, trudnoca moze doci narocito nakon porodjaja, iako nema menstruacija, ja nisam dojila malisu duze od 9 dana,tako da mi je prvi ciklus od porodjaja dosao 32-gi dan.
Osecam se stvarno dobro, stoji lepo na mestu, otisla sam na kontrolu i sve je u redu. Stavljena mi je Ancora spirala,nju sam jedino nasla, 375 cu, jer postoji narocito kod hormonskih recimo, veicina, za zene koje su radjale i za devojke.
Moje iskustvo sa bakarnom je pozitivno, ali sve farmaceutske kuce idu ka tome da se prekine proizvodnja bakarnih i samo hormonske izbace na trziste. Odlucite, popricajte sa ginekologom, vidite misljenja na forumima ppa vidite. Meni je moja dr toplo preporucila, jer je i sama nosila u dva navrata po 5 godina obicnu bakarnu.




Skockica -> RE: Mirena (hormonska) spirala (8.3.2017 8:39:02)

Ja ne bih vise nesto na hormonalnoj bazi jer sam zbog pilula imala problem. Tacnije dok sam ih pila sve bilo super, lice, kosa , linija, jedan dr rekao ne treba pauza ako idem redovno na kontrole druga se prenerazila kako 3 godine nisam pauzu pravila. I ja tu prekinem ionako sam htela ostati trudna, ali je problem nastao sto sam se naglo ugojila. Sad kad bi nasla nekog dobrog ginekologa koji bi hteo da mi pomogne, mozda i ne bi bilo tako lose i tako nesto na bazi hormona a da mi ne napravi probleme. Ipak ne znam da li neko od njih to moze znati.
Naravno radije bih uzela tu bakarnu, jer ti voci kao i druge zene ste uglavnom zadovoljne njom, ali ako je vise ne budu koristili [sm=zmeden.gif]
Kako sam sad sve ovo nabacala, nadam se da kontate sta sam htela [sm=smiley36.gif]




vocicana -> RE: Mirena (hormonska) spirala (8.3.2017 8:46:24)

Skocice, ako ne budu radili bakarnu, uzecu Levosert, ima najmanju mogucu dozu progesterona u sebi i idemo dalje. Zaista je ovo sjajna metoda. Ja sam imala lose iskustvo kasnije od pilulske kontracepcije, dobila sam cistu na levom jajniku u jeku zelje da zatrudnim, bila je bistra folikularna, ali velika kao pesnica, pucala je 8,5 sati, umirala sam od bolova. Nakon pucanja, dva meseca kasnije ugledala sam [sm=modricrtici.gif].
Krvari se malo jace dva dana, ali nista strano, sto se ne moze izdrzati,ali sam bezbrizna, jer ni ovom jadnom coveku vise ne zelim skakati po ganglijama da li sam trudna...da li sam trudna!




Duškić -> RE: Mirena (hormonska) spirala (8.3.2017 11:09:44)

More voci..nista mu ne fali...Mnogo im je lakse nego nama[sm=smiley36.gif]




vocicana -> RE: Mirena (hormonska) spirala (8.3.2017 21:23:09)

I to sto kazes, ali za svaki slucaj bilo je ok da se obezbedim. [sm=smiley36.gif]




mati -> RE: Mirena (hormonska) spirala (8.3.2017 21:30:51)

Ovu temu cu morati dobro da prostudiram. Mada ne znam kako ce moj organizam da je prihvati. Kako sam prosla sa Op i najverovatnije da mi konci stvaraju problem, ko zna sta ce tek spirala.




Mariya -> RE: Mirena (hormonska) spirala (11.3.2017 9:11:56)


IZVORNA PORUKA: Skockica
Pazi draga nemoj da se zeznes, meni dr rekla da iako dojim i nemam ciklus mogu ostati trudna


Ma znam ja to da može ali pošto smo mi hteli malu razliku između dece, pokušavali smo i naravno da nisam zatrudnela dok sam dojila i dok nakon prestanka dojenja nije prošlo nekoliko ciklusa, sredili se hormoni i ovulacija. A kod mene je to više od godinu dana.
Ne znam da li ima veze ali zatrudnela sam oba puta tek kad je, nekoliko meseci nakon prestanka dojenja prestalo da mi curi mleko[sm=zmeden.gif]
Mislim da su se tad sredili hormoni i sve došlo na mesto.




jess021 -> RE: Mirena (hormonska) spirala (8.7.2018 20:58:28)

Meni juce dr rece da, iako nema nekog posebnog razloga, Mirenu preporucuju zenska koje su zavrsile sa radjanjem, posto sam ja jos otvorena po tom pitanju, ipak sam odustala za sad od nje.




Maraj -> RE: Mirena (hormonska) spirala (8.7.2018 21:13:04)

Kako to jess. Pa zar nije da mozes da radjas kad je uklonis...b
Ne razumem..




jess021 -> RE: Mirena (hormonska) spirala (8.7.2018 21:41:29)

Maraj, naravno da mozes da je izvadis ako pozelis opet da radjas, ali eto njegovo misljenje je da ako planiram jos dece da ipak ne.




Maraj -> RE: Mirena (hormonska) spirala (8.7.2018 21:43:14)

Pa znaci da ipak nekako utice na plodnost...cim ti je tako rekao [sm=zmeden.gif]




mati -> RE: Mirena (hormonska) spirala (21.2.2023 9:17:52)

Nisam ni znala da sam pisala ovde. Pa da aktiviram temu.
Krenula sam sa pilulama, dr mi preporučili Belaru. Pila sam možda pet kutija. Za pet meseci, i dr kaze, da ih povlače iz proizvodnje. Jako sam ih loše podnela, ali sam mislila da je to period prilagođavanja. Na stranu da sam uvek imala dve kutije, za slučaj da zaboravim da ponesem u vreme kad treba da se popije. Možda je ovo i za temu pilula. Odlučila sam se za spiralu, dr predložila Mirenu.Citala sam u drugoj temi, o nehormonskoj spirali, da uglavnom nije bolelo. Mene jeste. Traje minut, dva, ali boooolllliiii. Nakon toga sam imala par dana nelagodu, bockanje. Kažu da se čeka prvi ciklus, da bude obilniji, jer postoji mogućnost da tada ispadne, ali ja sam dobila i zaista je oskudno. Samo što traje, nedelju dana. Idem na kontrolu čim ugrabim sl dan, pa ćemo videti.
Zanima me, kako je vaše telo prihvatilo spiralu, koje simptome ste imale.
Voci, pročitala sam da se tvoja izlomila, strasno. Ne znam sta si na kraju rešila sa proizvođačem. Ali to je nešto što ne bi smelo da se desi.




Ana RR -> RE: Mirena (hormonska) spirala (18.3.2024 21:31:29)

Devojke, da li neka od vas trenutno ima Mirenu, kakva su iskustva?




Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 10 11 [12]