|
Tiziana -> RE: Indukcija (20.5.2014 20:55:10)
|
To da dr ne vole epidural i nije bas tacno. Naprotiv,epidural kad je dobro plasiran yena ne gubi osecaj nigde osim u predelu stomake gde je obezboljena i bas zato ga dr i vole jer se zena ne zamara tokom kontrakcija vec kad dodje do sam zavrsnice ima dovoljno snage da bebu izgura u dva tri napona. A sto se indukcije tice,mislim da sam pisala i na drugim temama, ako je dr dobar,prati trudnicu na kraju,ume dobro da proceni da li ce i kad krenuti porodjaj i sl,onda ni indukcija nije strasna.ono sto je strasno je to da doktori bez ikakve indikacije da ce porodjaj uskoro daju indukciju i na silu pokusavaju da porode zene,iz ovog ili onog samo njima znanog razloga.ja sam imala kontrakcije od 6. meseca,od pocetka 9. bila odtvorena 2 cm, kad sam dosla do 2,5 dr mi je rekao ja imam sve uslove da vas poradjam,ali necu.neka je beba jos uvek unutra.kad je na jednom pregledu video da protok kroz pupcanik nije vise dobar rekao je dodjite za 3 dana da se poradjamo,ako ne krene ranije..kada sam ga pitala za indukciju(jer sam se prvI put spontano porodila,pukao vodenjak itd) on je rekao vi recite,ukoliko je ne zelite,necete je ni dobiti.tim recima.meni je bilo svejedno.bila sam na taj 'dogovoreni' dan otvorena 5 prstiju,imala kontrakcije,dobila epidural..
|
|
|
|