prase -> RE: Molim za ocenu (24.6.2009 9:59:10)
|
Afro, draga... Ako želiš ocenu koju bi mu dala moja, ili neka slična mojoj, učiteljica - ocena bi bila 5. U ono vreme (Bože, pričam kao da je to bilo pre 100 godina, ali zaista je drastična razlika kao da jeste bilo jako davno... no, ipak je bilo u prošlom veku [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]) kada sam ja bila kod učiteljice, poenta sastava je bila da bude vezan za temu i da svako ko ga pročita može da razume o čemu je dete pisalo. Bilo je boljih sastava, bilo je nagrađivanih sastava, pa opet i lošijih - ocene su varirale između 4 i 5... 1 i 2 se retko pojavljivalo... 3 ako je dobar sastav ali dete nepismeno. Danas su učiteljice mnogo drugačije. Sa jedne strane ne nauče decu ništa, a sa druge očekuju da znaju sve. Onda ocenjuju koliko su deca radila sa roditeljima kod kuće, nadoknađujući vreme propušteno u školi. MM ima sestričinu koja ima 9 godina. Dete pametno da pametnije ne može biti. Učiteljica ima sina koji će izgubiti godinu u 7. razredu. Iskalila se na deci. Mala Dana će imati, između ostalog, 4 iz muzičkog i likovnog. Da ne pominjem da je jedva prošla sa odličnim uspehom. Ima po 10-12 ocena iz svakog predmeta. Odgovaraju svi sve na svakom času - ima ih samo 13 u tom jedinom srpskom odeljenju. Ni učiteljice nisu ono što su nekada bile. Oprosti mi Afro što ne mogu da dam komentar u jednoj rečenici, morala sam da napišem kilometarski uvod. Bez uvoda bi bezdušno zvučalo ono što mislim da je ta učiteljica napisala, ako je studirala pedagogiju zajedno sa ovom Daninom: "Nije dovoljno napisati nešto tužno da bi rad bio ocenjen visokom ocenom, ali ti ćeš ipak dobiti dovoljnu ocenu - 2". P.S. Ja sam Dani rekla da kaže učiteljici da je pozdravila njena ujna koja je trenirala 10 godina kik-boks... Tvoj Daki sada poslednji put vidi tu kravu, zato njoj ne treba slati pozdrave, samo treba njemu objasniti da on nije ništa kriv.
|
|
|
|