RE: ime za devojcicu (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta) >> Imena

Poruka

degu -> RE: ime za devojcicu (21.2.2014 14:31:21)

[sm=smiley27.gif] Bitno je i kako ide uz prezime, mi ne bismo mogli neko staro srpsko ime, iako neka baš volim, al smešno bi išlo uz mađarsko prezime [sm=smiley36.gif]

Jeste i Mateja i Božidarka [sm=smiley36.gif]

Trcosava -> RE: ime za devojcicu (21.2.2014 14:33:19)

Ja koliko znam, stojadin je proizvodila zastava[sm=zmeden.gif]

A što se tiče kučića, mačića i ostalog... Držaću jezik za zubima [sm=jezicek.gif]

mamica 91 -> RE: ime za devojcicu (21.2.2014 14:36:25)

A moja baka s mamine strane se ja mislim jos nije navikla na Unino ime [sm=smiley36.gif] duuusa moja kad smo rekli da ce biti Una zena u cudu ostala: kakvo vam je to sad ime [sm=smiley29.gif] [sm=smiley36.gif] lako je meni za devojcicu, nego nzm kako sin sad da mi se zove [sm=zmeden.gif]
IZVORNA PORUKA: Unina mama

E da, i da znace, Una se rodila u nedelju, i moja baka kada me je pozvala u porodilistu rekla je rodila se Neda, nije znala da ja imam vec ime za nju, lepo mi je i to ime...

Teodora[sm=bravo.gif]

Verolina -> RE: ime za devojcicu (21.2.2014 14:38:17)

IZVORNA PORUKA: Trcosava RR

Ja koliko znam, stojadin je proizvodila zastava[sm=zmeden.gif]

Ma lada, kec, stojadin, sve je to na istu foru....

Jole84 -> RE: ime za devojcicu (21.2.2014 14:39:27)

Stojadinka [sm=smiley36.gif]

Verolina -> RE: ime za devojcicu (21.2.2014 14:41:17)

Ha ha ha...ne zezaj me, ja se prezivam Stojadinovic[sm=smiley36.gif]
Ha ha ha ha...Zamisli te kombinacije[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Verolina -> RE: ime za devojcicu (21.2.2014 14:41:41)

Ili jos gore, Lada Stojadinovic[sm=smiley36.gif] Umrecu, ha ha ah[sm=smiley36.gif]

Jole84 -> RE: ime za devojcicu (21.2.2014 14:42:35)

Jooooj [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

jole82 -> RE: ime za devojcicu (21.2.2014 14:43:35)

Majko mila[sm=smiley36.gif]

Degu [sm=bravo.gif] za Teodoru...
Mi našu nekad iz zezanja zovemo Božidarka[sm=smiley36.gif]

emicaa -> RE: ime za devojcicu (21.2.2014 14:50:39)

IZVORNA PORUKA: Verolina

Ili jos gore, Lada Stojadinovic[sm=smiley36.gif] Umrecu, ha ha ah[sm=smiley36.gif]

hahahahaha o majko,dugo se nisam ovako slatko nasmijala [sm=zz_biggrin.png]

moja ciklama -> RE: ime za devojcicu (21.2.2014 14:57:50)

IZVORNA PORUKA: tijatija
... a inace naj lepse ime mi je Milica ali se od devera cerka zove tako, pa nismo mogli da damo to ime... Da... i Danica [sm=smiley27.gif]
[sm=smiley27.gif]

IZVORNA PORUKA: Mama.Veki
IZVORNA PORUKA: MASHKA
IZVORNA PORUKA: Mama.Veki
Ako vec treba da biram izmedju ta dva imena, odlucila bi se za Lara, Masa mi je nekako bas ko nadimak i kad bude odrasla osoba nema da joj pristaje.

gluposti, evo ja se zovem Maša, imam 33 godine i moje ime mi baš pristaje![sm=smiley1.gif]
Inače volim kratka i retka imena jer znam koliko je meni pomoglo moje ime, uvek sam bila jedinstvena i u školi, na fakultetu... a ne ono prozovu te a ustane još 5 njih sa istim imenom!
Ćerka mi je Staša ali mi se još sviđaju i Manja, Zoja, Lola, Kaja...

Pa eto ja ne poznajem nijednu Masu u stvarnom zivotu (osven Mase i medveda [sm=smiley36.gif]) pa verovatno mi zato tako izgeda, da joj nece pristajati. Da poznajem nekoga, mozda bih drugacije mislilla. Sigurno poznajete nekoga ko vam je bas antipatican i samim tim vezujete i to ime uz njega i automatski vam se ne dopada. Ja znam samo Masu iz crtaca. [sm=smiley1.gif]
Nisam mislila nista navredljivo time, i nema potrebe reci da je moje misljenje glupost.

Mashka, ja se zovem Milica, i imam 30 god, i izborila sam se za to da se u osnosvnoj, srednjoj, a i na fakultetu..uvek misli na jednu jedinu mene, iako nas je bilo više! Tako je i u mestu gde sam odrasla, tako je i dan danas na poslu. Dakle, nije do imena! Do osobe je..karaktera, senzibiliteta, izgleda!

Mama.Veki![sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

IZVORNA PORUKA: mama micki
Ciklamo nisi me razumela, ja i ne vičem, niti se ljutim. Nisam razmišljala o tom prevodu sa grčkog na srpski dok jednog dana komšija nije nazvao Teodoru Božidarka, pa se sad setih toga. Nisam ja u fazonu da se ljutim i svađam po forumima, sve je ok. Izvini za nesporazum.[sm=zz_oops.png]I naravno, slažem se da je svako dete dar od boga!
o joj zato dali to ime.

Ma ok je[sm=smiley36.gif], nego kad na forumu pišeš veilkim slovima, to podrazumeva da se dereš, vičeš! izvini i ti. Nema ljutnje, nesporazum!

IZVORNA PORUKA: Didy
...A Danica mi je bila baka.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley27.gif[/image] Jedina koju sam upoznala, pošto je mama ostala bez svoje mame kad je bila još beba. To ime ze mene ima posebnu emotivnu vrednost. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley27.gif[/image] I Sofija liči na nju. Ponekad mi je žao što joj nisam dala ime po njoj.

Čukun-bake mog mm i mene su se zvale Danice, bile su jedinice i ostavile su iza sebe veliko potomstvo i veliko imanje..družile su se..dovoljno emotivno za mene![sm=smiley10.gif]

Verolina -> RE: ime za devojcicu (21.2.2014 15:00:20)

[sm=smiley36.gif]
Uz moje prezime nikako ne idu imena od bozanstava[sm=smiley36.gif] Fakat nam je prosto prezime[sm=jezicek.gif] Izgleda da je moj muz bio u pravu kad je predlagao Milorada ili Maricu (posto zaboga, mora da bude ime na M, to je porodicna tradicija). A meni kad neko spomene ta imena odmah me osamari asocijacija na debelu rumenu seljacku decu koja su vazdan prljava, jedu zemlju i biju se s drugarima. Secanja iz detinjstva mogu biti kobna[sm=jezicek.gif]

mama micki -> RE: ime za devojcicu (21.2.2014 15:10:10)

Ciklamo nisam znala to za velika slova. Dobro je da si mi rekla, da ih ne koristim![sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

superm -> RE: ime za devojcicu (21.2.2014 16:47:44)

Gde nestadose divna imena- Milica, Jelena, Ljubica, ... Sve neke Mie, Ene itd. Bez uvrede...

superm -> RE: ime za devojcicu (21.2.2014 16:48:25)

Tea, Lea, Rea, Dea???[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

superm -> RE: ime za devojcicu (21.2.2014 16:50:20)

Izgleda da sam staromodna[sm=smiley21.gif]

superm -> RE: ime za devojcicu (21.2.2014 16:52:34)

Ako budem imala cerku, zvace se MILICA[sm=rozica.gif]

bubulence -> RE: ime za devojcicu (21.2.2014 16:58:34)

IZVORNA PORUKA: superm

Tea, Lea, Rea, Dea???[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

pa imena za kucice :D . salim se, ali slazem se sa tobom, zaboravili smo prava sprska imena, mnogo smo sada moderni

ivaMark -> RE: ime za devojcicu (21.2.2014 17:01:36)

Ciklama, divna prica oko imena Danica [sm=bravo.gif] i jeste prelepo ime.

doktorkakristal -> RE: ime za devojcicu (21.2.2014 17:05:13)

IZVORNA PORUKA: Klarita

Poenta je da svako krsti dete onako kako mu volja, a i kuce...sta bi s onim da su svi kucici Zuca, Maza, Dzeki [sm=smiley36.gif]

Ha ha ha...Ja glasam za ovu varijantu. Ha ha ha...Cisto sumnjam da ce neko dati sinu ime Bobi[sm=smiley36.gif]

VERKA najbolji drug mog devera je Bobi [sm=jezicek.gif]

Verolina -> RE: ime za devojcicu (21.2.2014 17:08:35)

Ha ha ha ha, je l' me zezas????[sm=jezicek.gif]

doktorkakristal -> RE: ime za devojcicu (21.2.2014 17:10:51)

Moja cera je Doroteja sto isto znaci dar od Boga kao i Teodora ii Darija,ja sam se odlucila za prvo jer postoji sveta Doroteja i bas je u februaru kada sam ja ostala trudna

doktorkakristal -> RE: ime za devojcicu (21.2.2014 17:12:20)

Ha ha ha ha, je l' me zezas????[sm=jezicek.gif]

Verujj da ne,i ja sam bila u cudu i pitala lika jel mu to pravo ime [sm=jezicek.gif] ,ide uz njega nacisto,sad nije lepo da ogovaram,al decko je presmesan [sm=zz_biggrin.png]

Torbica -> RE: ime za devojcicu (21.2.2014 17:30:02)

IZVORNA PORUKA: doktorkakristal

Moja cera je Doroteja sto isto znaci dar od Boga kao i Teodora ii Darija,ja sam se odlucila za prvo jer postoji sveta Doroteja i bas je u februaru kada sam ja ostala trudna

Doco, koliko ja znam, postoji i S. Teodora i S. Darija, ne bi pogresila ni sa njima, samo sto nisu u februaru. [sm=smiley1.gif]
Moja cerka se zove Anastasija. (termin bese Vaskrs a na grckom to znaci Vaskrsenje) Kad je bila manja zvala je sebe Tasija a sad je vec jedno vreme Tasa. Jedino nikad nisam dala da je zovu Ana. Jer nije joj to ime.

Figaro88 -> RE: ime za devojcicu (21.2.2014 17:34:23)

Ja sam htela da se Andrea zove Teodora,bas zbog znacenja,ali dogovor je bio da mm bira zensko a ja musko ime.A i Andrea joj bas nekako odgovara[sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>