moja ciklama -> RE: ime za devojcicu (21.2.2014 14:57:50)
|
IZVORNA PORUKA: tijatija ... a inace naj lepse ime mi je Milica ali se od devera cerka zove tako, pa nismo mogli da damo to ime... Da... i Danica [sm=smiley27.gif] [sm=smiley27.gif] IZVORNA PORUKA: Mama.Veki IZVORNA PORUKA: MASHKA IZVORNA PORUKA: Mama.Veki Ako vec treba da biram izmedju ta dva imena, odlucila bi se za Lara, Masa mi je nekako bas ko nadimak i kad bude odrasla osoba nema da joj pristaje. gluposti, evo ja se zovem Maša, imam 33 godine i moje ime mi baš pristaje![sm=smiley1.gif] Inače volim kratka i retka imena jer znam koliko je meni pomoglo moje ime, uvek sam bila jedinstvena i u školi, na fakultetu... a ne ono prozovu te a ustane još 5 njih sa istim imenom! Ćerka mi je Staša ali mi se još sviđaju i Manja, Zoja, Lola, Kaja... Pa eto ja ne poznajem nijednu Masu u stvarnom zivotu (osven Mase i medveda [sm=smiley36.gif]) pa verovatno mi zato tako izgeda, da joj nece pristajati. Da poznajem nekoga, mozda bih drugacije mislilla. Sigurno poznajete nekoga ko vam je bas antipatican i samim tim vezujete i to ime uz njega i automatski vam se ne dopada. Ja znam samo Masu iz crtaca. [sm=smiley1.gif] Nisam mislila nista navredljivo time, i nema potrebe reci da je moje misljenje glupost. Mashka, ja se zovem Milica, i imam 30 god, i izborila sam se za to da se u osnosvnoj, srednjoj, a i na fakultetu..uvek misli na jednu jedinu mene, iako nas je bilo više! Tako je i u mestu gde sam odrasla, tako je i dan danas na poslu. Dakle, nije do imena! Do osobe je..karaktera, senzibiliteta, izgleda! Mama.Veki![sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] IZVORNA PORUKA: mama micki Ciklamo nisi me razumela, ja i ne vičem, niti se ljutim. Nisam razmišljala o tom prevodu sa grčkog na srpski dok jednog dana komšija nije nazvao Teodoru Božidarka, pa se sad setih toga. Nisam ja u fazonu da se ljutim i svađam po forumima, sve je ok. Izvini za nesporazum.[sm=zz_oops.png]I naravno, slažem se da je svako dete dar od boga! o joj zato dali to ime. Ma ok je[sm=smiley36.gif], nego kad na forumu pišeš veilkim slovima, to podrazumeva da se dereš, vičeš! izvini i ti. Nema ljutnje, nesporazum! IZVORNA PORUKA: Didy ...A Danica mi je bila baka.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley27.gif[/image] Jedina koju sam upoznala, pošto je mama ostala bez svoje mame kad je bila još beba. To ime ze mene ima posebnu emotivnu vrednost. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley27.gif[/image] I Sofija liči na nju. Ponekad mi je žao što joj nisam dala ime po njoj. Čukun-bake mog mm i mene su se zvale Danice, bile su jedinice i ostavile su iza sebe veliko potomstvo i veliko imanje..družile su se..dovoljno emotivno za mene![sm=smiley10.gif]
|
|
|
|