RE: ime za devojcicu (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta) >> Imena

Poruka

Khaleesi -> RE: ime za devojcicu (4.7.2016 21:11:00)

Meni je Nevena mnogo lepo, jesi razmisljala o njemu?

Mariya -> RE: ime za devojcicu (4.7.2016 21:11:36)

Moja starija se zove Lucija[sm=smiley27.gif]
A i Darija mi je veoma lepo!
Evo ti predlozi:
Isidora
Irena
Irina
Itana

BubaBubica -> RE: ime za devojcicu (4.7.2016 22:36:21)

Ma ništa mi se ne dopada od tih imena. Doduše bilo je u opticaju i Irina ali me preduhitrili već su dali to ime mm-ovi prijatelji, tako da nažalost otpada [sm=smiley13.gif] Meni se sviđa i Iris i Iskra ali mm se ne dopada.

Izgleda da nema ništa od imena na i, tako da su sad u užem izboru Darija, Lusija i Janja možda, mada ništa nije konačno.

marijana22 -> RE: ime za devojcicu (4.7.2016 23:18:10)

Janja je divno ime
A na I je lepo Ivona

Khaleesi -> RE: ime za devojcicu (5.7.2016 9:36:36)

Lusija je lepo, a i Darija...
Da li zna neko cije je ime Lusija?

Lisa Simpson -> RE: ime za devojcicu (6.7.2016 15:55:39)

Kada smo Teodori dali ime pojma nisam imala koliko je često, ja sam mislila sad su u modi samo Lena Lana Nina Jana Sara Tara i ostala četvoroslovna imena.

P.S. Čim sam ugledala svoju ćerku znala sam da se neće zvati nekim maznim imenom kao Mila ili Nina. Jednostavno joj nije pristajalo, savetujem da pre konačne odluke sačekate da ugledate svoje dete, po meni ima smisla

superm -> RE: ime za devojcicu (6.7.2016 20:11:29)

Bubice a da li ti se sviđa ime Ika?

Khaleesi -> RE: ime za devojcicu (6.7.2016 21:11:22)

Lisa, u pravu si... Ja sam se oba puta vec bila odlucila za imena, ali kada sam ih videla i nazvala izabranim imenima, videla da je to to... drugacije je kad oslovis dete imenom, pa mu legne onako fino [sm=smiley36.gif] Moja starija je Mila takodje[sm=jezicek.gif]

eca89 -> RE: ime za devojcicu (6.7.2016 21:14:32)

Bubice, a Kristina[sm=smiley36.gif]?
A, kad smo kod nadimaka, moja Anastasija sebe zove Tasija, znaci mi padamo[sm=smiley36.gif]!

jess021 -> RE: ime za devojcicu (6.7.2016 22:01:02)

Isidora, samo se ti nadaj da ce ti snajke dati da biras ime[sm=smiley1.gif]
Bubo, i meni se svojevremeno dopadalo ime Iskra, ali mm rece da ga podseca na fabriku bele tehnike, sto i jest. Vec sam pisala o tome.
Da cekam da je vidim, pa da onda odlucim za mene nije opcija. Ja sam se vec sad vezala za ime Kalina.
Degu, bice sve u redu[sm=smiley31.gif]

IvanaSK RR -> RE: ime za devojcicu (6.7.2016 22:16:39)

Ja sam se porodila na dan praznika Svetog Vasilija i rekla muzu da ne mora da se zove Andrea nego Vasilija ili Vasilisa, nek on odluči. On kaže, svejedno mu je. Ja se dvoumila par dana, al nekako mi vise iz nju islo Andrea.
U medjuvremenu, sin mi posalje sliku sta su bebi kupili uciteljica i drugari i napisali joj pismo koje počinje sa "draga Andrea..." U tom trenutku sam odlucila da bude Andrea :)
Krsteno ime ce joj biti Vasilija Andrea.
I da, nama se jako svidjalo ime Tara, ali brat od strica od mog muza je svojoj cerki dao to ime, pa smo mi odustali.

Rosita -> RE: ime za devojcicu (7.7.2016 12:25:43)

Ja stvarno ne znam koje ime bih dala devojcici... neka lepa od ranije mi se sad manje svidjaju. Simpaticno je Isidora...Jedna koleginica je dala svojoj devojcici ime Kasija, malo je cudno, mada sam cula za Kasiju Miletic...

marijana22 -> RE: ime za devojcicu (7.7.2016 12:55:26)

Ivana dobro si odlučila. Meni je tata hteo da da to ime, jer se njegova baba tako zvala, ali mama nije dala, na svu sreću jer se meni to ime ne sviđa. Vasilisa je lepše
kad smo sinu birali ime, nismo mogli da se dogovorimo, kap ajd kad ga vidimo, ali nije mnogo pomoglo, i kad se rodio opet ista priča. pa smo na kraju dali ime koje je oboma bilo ok.

BubaBubica -> RE: ime za devojcicu (7.7.2016 20:02:18)

Problem je što smo mi povelika porodica i puuuno imena što predlažete su iskorišćena. Imamo Anu, Janu, Tatijanu, Natašu, Saru, Darinu, Jarmilu, Gabrijelu, Martinu, Hanu, Irinu, Korinu, Anitu, Anetu, Kristinu... Uvek se nekako vraćamo na Dariju i Lusiju.

Ika mi se dopada ali su poznanici dali ćerki to ime. Nevena mi ne ide nekako ne ide.

choopa choops -> RE: ime za devojcicu (7.7.2016 23:21:54)

Na I Itana, Isidora.

BubaBubica -> RE: ime za devojcicu (8.7.2016 0:06:45)

Choopa ta dva imena se ne sviđaju mm-u, ne pristaje ni na jedno čudno ime. Baš ono, zeznuto [sm=smiley29.gif] A ovako je od početka od kako smišljamo imena, razletimo se za drugim imenima i vratimo se na ova dva. A u celokupnom selu ne poznajem nijednu Dariju a takođe ni Lusiju, tako da najverovatnije će biti neko od ta dva imena, koje će joj bolje pristajati. U kalendaru su neka glupa imena u okviru mesec dana, pa i ako se rodi na neki imendan ne sviđaju nam se imena.

pngpme -> RE: ime za devojcicu (8.7.2016 0:24:31)

Darija je prelijepo! Najljepše od svih koja su se pominjala u prethodnim postovima, po mom mišljenju... Jednostavno je prelijepo!

BubaBubica -> RE: ime za devojcicu (8.7.2016 11:31:35)

IZVORNA PORUKA: pngpme

Darija je prelijepo! Najljepše od svih koja su se pominjala u prethodnim postovima, po mom mišljenju... Jednostavno je prelijepo!

Svima je priraslo srcu, kome god pomenem, a baka ona kad pita uvek kaže, šta radi Darija, jel šutira? [sm=smiley36.gif] a mlađu ćerku kad pitaju kako će se zvati beba kaže Darija, a nadimak Daša [sm=smiley36.gif] izgleda da joj je ipak suđeno ime Darija. A starija samo slegne ramenima, jer ona želi da se beba zove Iskra ili Olivera. Bude mi je žao, kad bi samo mogla da im udovoljim obema, baš se vidi da bude tužna. [sm=smiley13.gif]

pngpme -> RE: ime za devojcicu (8.7.2016 12:23:33)

Ništa Bubi, neka starija bira za sledeću bebu. [sm=smiley36.gif] Ja uvijek navijam za još djece, ne zamjeri. Da ti je ovo 5. trudnoća, ja bih opet navijala za 6.

Od ovih što se sviđaju starijoj mi je malo ljepše Olivera, baš je nekako otmeno, ali ništa ne može da se poredi sa imenom Darija. Sviđa mi se. Sviđa mi se. Sviđa mi se strašno. Mm ima jednu rođaku puno mlađu od njega, baš je djevojčurak, zove se Darija i od kako sam nju upoznala zaljubih se u ime za sva vremena. Ne mislim da ga dam kćerci ako opet bude djevojčica jer ima drugih prioriteta, osim možda ako sve budu djevojčice pa se istroši lista [sm=smiley1.gif].

Milena18 -> RE: ime za devojcicu (8.7.2016 14:51:14)

Meni su i Darija i Iskra jako lepa imena. Možda mi se Iskra i malo više sviđa. Baš se i ja rastužih kad sam pročitala da ti je starija ćerkica tužna što njen predlog neće biti usvojen. Ja sam mom bratu dala ime i sećam se da sam bila baš ponosna zbog toga. A ima li neko ime koje se sviđa obema?
Naša će se devojčica zvati Marta. Ja sam htela da bude Ada po liku iz jednog od mojih omiljenih romana, ali se mužu nije svidelo. Nije se bunio, kao neka bude kako ja hoću, ali se videlo da nije oduševljen. Onda sam mislila da bude Vida, ali smo i od toga odustali jer smo jedno kratko vreme imali mače koje se tako zvalo [sm=smiley36.gif] I na kraju smo došli do Marte, tj. on je uvek i hteo da nam se dete tako zove ako bude devojčica, a ja sam prihvatila.

pngpme -> RE: ime za devojcicu (9.7.2016 8:50:47)

Pa lijepo, važno je da ste se složili, izabrali, a sad samo da stigne mala Marta... [sm=9nebesa.gif] Meni je bilo baš važno da saznam pol što ranije i da znam ime, znali smo ga unaprijed, ali da nismo morali bismo brzo da ga nađemo jer mi je nekako to potrebno da bih se povezala sa bebom. Ne mogu da mi bude N.N. lice nikako. U pitanju su mjeseci, čini mi se da sam godinama trudna, zanima me kako izgleda i kakva će biti kako bude rasla, gdje još da ne znam pol i ime... To mnogima nije važno do porođaja, meni eto jeste bilo.

degu -> RE: ime za devojcicu (9.7.2016 14:37:18)

A zamisli da pogrese pol a ti se vezes za malu devojcicu Dariju npr, a dobijes decaka. To je bas sok [sm=smiley36.gif] inace je Darija prelepo ime.

emicaa -> RE: ime za devojcicu (9.7.2016 14:53:44)

Bubice a zašto ne Darija Olivera,meni se svidja kombinacija [sm=smiley1.gif]

eca89 -> RE: ime za devojcicu (9.7.2016 15:13:54)

IZVORNA PORUKA: choopa choops

Na I Itana, Isidora.

Od djevera se curica zove Isidora[sm=smiley36.gif]!

pngpme -> RE: ime za devojcicu (9.7.2016 16:01:50)

Degu, ja sam nešto ubijeđena da je skoro nemoguće da pogriješe, ili sam barem mojoj doktorici vjerovala što se toga tiče. Hajde na početku da pogriješe, ja sam isto imala zadršku i narednih dva pregleda sam čekala hoće li da potvrdi, dakle nisam se 100% držala toga da je djevojčica, ali sam mislila da vjerovatno jeste. E sad ne vidim način da do samog porođaja svakog mjeseca govori da je djevojčica i onda bude dječak. To je moguće, ali nije vjerovatno [sm=jezicek.gif].

Stranica: <<   < Prethodna stranica  62 63 [64] 65 66   Sledeća stranica >   >>