RE: Pomoć bebi sa grčevima (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba



Poruka


Mariya -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (16.2.2015 14:00:45)

Eco moguce da su grcevi. Daj joj neki probiotik koji moze od rodjenja (ja sam mojoj davala Biogaiu od 10. dana i nije imala grceve, mozda imate to i u Slo),vidi u apoteci sta moze.




branki* -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (16.2.2015 14:57:52)

eco,mogu grcevi tako rano da se jave,i mojoj su se javili..isto stenje,crveni u licu,napinje se,budi iz sna,ometa je dok sisa..haos.
nama trenutno malo pomaze fen,ukljucen je i ona spava....
planiram da kupim onaj termofor da joj greje stomace...espumisan smo davali bozi,nije pomoglo nista.
rece mi drugarica da joj dajem liobif,nisam jos..nesto sve mislim da nema pomoci dok ne prodje samo od sebe,ali je bas iscrpljujuce..




eca89 -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (16.2.2015 15:08:59)

Branki i ja sam probala sa termoforom i malo se umiri, evo je sad spava, ja cekam kapi neke iz Njemacke da mi drugarica donese, pa da probam, bas mi je žao kako se pati, inace je dobrica ne place, bas vidim da je muci.




branki* -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (16.2.2015 16:49:20)

ja pricala sa zaovom sad,kaze isto se njena cerka ovako patila do 3.meseca,samo su je nosili,ona v
istala,nije nista posebno pomoglo...pokusaj,mozda nesto upali.mi u sredu idemo u savetovaliste,pitacu i tamo dr,mada ce mi reci ver sve sto i sama znam.




Sanjica26 RR -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (16.2.2015 16:58:43)

Devojke probajte enterokind kapi za grceve. Mi smo to davali Sofiji. Znacilo joj je. To je homeopatski lek, a ima da se kupi u apoteci.




milicicak -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (16.2.2015 17:58:18)

Mi smo koristili BioGaja kapi i bila sam zadovoljna. Mada su stvarno mnogo pomagali i grejanje stomaka i kontakt koza na kozu...




Mariya -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (16.2.2015 22:53:00)

Stavi joj termofor na stomacic i uvij je u cebence tako da ne moze da mlatara rukama i nogama, idi sa njom u tihu sobu, smanji svetlo- ovo je kod Lu bilo instant resenje, za nekoliko minuta bi se smirila i zaspala. A koji god preparat da probas, budi strpljiva, daj ga barem nedelju dana jer retko koji ce odmah delovati.




Aleksandra94 -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (21.2.2015 8:25:58)

Pozdrav svima.
I mi imamo problem sa grčevima evo skoro mesec dana. Krenuli smo sa Enterokind kapima, homeopatski preparat, i delovale su. Posle nekog vremena smo otišli u Savetovalište i doktor nam preporučio druge kapi...Espumisan zato što on nije toliko poverljiv u te homeopatske preparate. I mi kao doktor je, valjda zna, i uticaj okoline, svi koristili Espumisan hajde i mi da zamenimo homeopatski za kapi koje u našem slučaju nisu delovale. Bebac je neprekidno plakao...dok sisa, dok spava, u međuvremenu...povraćao je kad popije kapi.
I ja odlučim da prestanem sa Espumisanom i vratim se na Enterokind i za jednu noć druga beba. Smirio se, lepo spavao.
Sad nameravam pored kapi da mu dodam i neki čaj od komorača. Zanima me da li je neko davao bebi Plantex čaj?
Moja beba ima skoro 40 dana pa ne znam da li bih smela da joj dajem čaj...a doktora ne bih mogla da pitam pošto je jasno rekao da čajeve ne kuvam (mislio je na kim a ne na komorač) i da mu ne dajem vodu, samo kada "traži", razumela sam to kao veliko NE. Pa bih ja to na svoju ruku probala.
Hvala unapred :-)




branki* -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (21.2.2015 9:00:04)

mozes planteks caj da joj dajes,nama su ga i preporucili,ali ga kod mene u mom gradu nema,cula sam da se inace tesko nabavlja.




july.milana -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (8.3.2015 14:42:09)

Pozdrav za sve,i mi imamo problem sa grcevima.Dajemo mu kapi i grijemo stomak jastukom od kospica sljive i masiramo i bolje je,ali nikako kad izadjemo napolje.U stvari nasa beba ima grceve samo kad izadjemo napolje i kad se vratimo pocne,onda traje dva dana i prodje.Moze li to biti od vazduha,kod nas je danas 15 stepeni,bili 15min napolju i sad dobija napade grceva.Je li imao neko takvo iskustvo.Sta da radimo,da ostanemo do tri mjeseca kuci? Ne znam vise sta da radimo,sem sa njim da placemo.




serpica -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (8.3.2015 16:18:58)

Mislim da to nema veze sa izlaskom napolje,sta vise bebama prija setnja i moze samo da mu bude bolje,mozda se jednostavno poklopi sa izlaskom. Probaj da ga stvaljas da spava potrbuske uz tvoj nadzor,daj mu neki kapi ima ih dosta,stavi termofor i procice,mora,nama nista nije mnogo pomoglo dok sami nisu prosli.




doktorkakristal -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (8.3.2015 16:43:36)

slazem se sa SERPI da nema veze sa izlaskom napolje samo se mozda poklopilo,probajte da je setate u neko drugo vreme




july.milana -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (9.3.2015 9:29:21)

Nasa beba ima 8 nedelja i nismo puno bili napolju,jer je bilo hladno.I kad smo prvi put izasli dobije grceve,dva sata kasnije.Onda pauziramo par dana pa opet izadjemo i opet tako.NIsmo puno puta bili napolju ali samo kad smo bili imao je grceve,zato to povezujem sa izlaskom. Kapi mu dajemo Simplex i ublazavaju bol i krace place.Kad su kod vase dece prestali grcevi,sa koliko meseci?




Modessty -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (9.3.2015 9:34:18)

july možda mu je hladno bilo napolju. Ali bez obzira na iskustvo ipak treba da izlazite napolje. Samo da nema vetra i da nije previše hladno (neki minus i slično).
Ja se ne sećam iskreno kad su Danilu i Nikoli prestali grčevi. Oni i nisu imali neke velike probleme. Danilu je pomagao i espumisan, a Nikoli smo davali Biogaia kapi.




Trcosava -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (9.3.2015 9:51:41)


IZVORNA PORUKA: july.milana

Nasa beba ima 8 nedelja i nismo puno bili napolju,jer je bilo hladno.I kad smo prvi put izasli dobije grceve,dva sata kasnije.Onda pauziramo par dana pa opet izadjemo i opet tako.NIsmo puno puta bili napolju ali samo kad smo bili imao je grceve,zato to povezujem sa izlaskom. Kapi mu dajemo Simplex i ublazavaju bol i krace place.Kad su kod vase dece prestali grcevi,sa koliko meseci?

Pretpostavljam da prekrivate bebu pelenom? Ja i dalje držim pelenu preko, tj da mune duva. U čemu vozite bebu? Meni više liči da mu joj je hladno bilo[sm=zmeden.gif]
ali grčevi sa izlaskom napolje nemaju veze.




july.milana -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (11.3.2015 14:17:43)

da vam se zahvalim na odgovorima i savetima. Idemo svaki dan napolje ako nije hladno i sad je malo bolje,mozda je trebalo malo da kapi djeluju. sad ga boli povremeno po 10ak min i prodje,sto je super u odnosu na ono od prije nedelju dana.




amdn -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (12.3.2015 20:15:04)

mi smo zagrevali i mazili stomacic, to je najvise pomoglo, neke kapi i cajevi to nam nista nije pomoglo, sve je to kao neka reklama ali mozda je nekom i pomoglo




Aleksandra94 -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (18.3.2015 20:21:06)

Pozdrav svim mamama koje su imale probleme sa grčevima svojih mališana.. [sm=smiley36.gif]
I ja sam jedna od njih...moj mališan je imao grčeve skoro 2 meseca. Nije ih imao prvih 15-16 dana. Nije bilo spavanja noću. Samo plače. Prvo smo, po savetu patronažne sestre, bebi dali kapi Enterokind (Mama natura)...i delovale su. Međutim neko vreme su prestale sa delovanjem. Davali smo ih po 5 kapi i to tri puta dnevno...a u uputstvu piše drugačije. Onda smo uzeli Espumisan. Međutim, čist promašaj...nisu delovale uopšte! Na kraju smo mu vratili Enterokind. U uputstvu piše da veća doza ne može da škodi. I onda smo mu davali po potrebi po 3 ili 5 kapi. Ali maksimum oko 18 kapi dnevno. Međutim kao da nije bilo od koristi...dete i dalje plakalo[sm=smiley19.gif]...krene posle 4 popodne i do 8,9 uveče ne prestaje...ni da dremne. Onda smo uzeli termofor, grejali mu stomačić...povremeno. I tako počeli da se smanjuju grčevi. I odjednom prestali skroz...to je bilo pravo olakšanje. Od tad noću spavka i sve je super. [sm=smiley1.gif]




srculence25 -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (24.3.2015 22:11:57)

Nama espumisan kapi su bile delotvorne u smislu da olaksaju creva ali da bas prodju grcevi ne.Kod nas ima plantex caj u kesicama
da se kupi i smesna im je cena.M nije nikakvim cajevima odusevljen pa sam mu davala na kasiku i cini se da je ublazilo




lesica -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (8.5.2015 21:33:42)

Nama je sad dobitna kombinacija bio gaia sa vitaminom D redovno svako jutro plus po potrebi enterokind. I svakako nosanje i ljuljuskanje.




soni -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (4.6.2015 10:00:48)

Ja imam biogaia kapi al ne pise da se daje ujutro??? Ja sam mu uvece davala??

Sta mislite o caju od kima da izbacuju gasove??




cockic -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (4.6.2015 10:10:17)

nema veze da li je jutro ili vece to je probiotik[sm=smiley1.gif],ceri sam davala bio gaiu u bilo koje doba dana mislim da je islo 5 kapi dnevno.a sinu sam davala neke druge kapi sab simpleks one se daju dva puta dnevno,koliko se secam.a ceri sam tu gaiu davala,mada ona i nije imala neke grceve.u odnosu na sina kao da ih nije ni imala.da nenadje te sab simpleks kapi za sin ne znam kako bi igurali grceve,vristao je mukica po 3h svako vece.nedelju dana je pio espumisan koji nije delovao i onda smo nabavili ove druge kapi.





danka25 -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (5.10.2015 9:46:47)

Cao mame, ja sam morala da dodam da sam u ocaju posle raznih cajeva protiv grceva, koje smo i ja i beba pile, na kraju probala homeopatiju, preporucili mi u apoteci Enterokind i bila sam prezadovoljna... Pocele smo obe da spavamo, jedino sam jos praktikovala uvece termofor ali tokom dana smo bili spaseni..




jess021 -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (27.10.2015 20:23:47)

I mi smo uzeli Enterokind, kako da ga dajem?
Ja krenem sa davanjem poslepodne, pa 6x na svakih sat vremena.




wivern -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (28.10.2015 0:13:17)

Mi smo davali po 3 kapi pre (nekad i posle) podoja, i to mozda 3 puta na dan, i malisa se svaki put kad to popije iskakio i isprduckao fino [sm=smiley1.gif]




Stranica: <<   < Prethodna stranica  70 71 [72] 73 74   Sledeća stranica >   >>