RE: Razvod braka (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi



Poruka


choopa choops -> RE: Razvod braka (6.11.2017 19:00:57)


IZVORNA PORUKA: Anoniman

Pozdrav drage zene! Molim vas za misljenje. Ne zelim nikakve reci utehe vec da iz svog ugla analizirate situaciju i kako vama to izgleda i kako bi se osecale.



Da ovo citiram, da ne bude poslije kako nekoga uvijek napadam(o) kad postavi pitanje, a ne dobije (mozda) odgovor koji očekuje.

Dakle, iz mog ugla djeluje mi da svi vrlo mlada i naivna. Godinama trpiš torturu (psihičku, ne znam da li i fizičku), i ne znaš kako da se izvučeš i kad konačno uradiš pravu stvar, ti se nerviraš oko nebitnih stvari. To znači da još nisi sazrela za tu odluku, nego se duriš kao neka šiparica što je njegova majka odnijela priznanicu i što će selo da priča kako je to bila njegova želja, a ne tvoja. Prva stvar, njegova majka te sigurno nije željela kao snaju i jedva je dočekala da se razvedete i naravno da je odmah otišla da mu uradi uslugu, a druga stvar i tvoj muž je isto htio da se razvedete. Ja mislim da si ti očekivala drugačiji završetak, filmski, nešto tipa da će on tebe da moli, ili možda da će da se pročuje da si TI podnijela zahtjev, pa da te ljudi sažaljevaju i kažu e konačno se rješila one budale...i tako dalje.
Realno, nisi dorasla ovakvoj situaciji, i umjesto da se raduješ novom životu, ti i dalje živiš u prošlosti i samosažaljevaš se.

A kako bi se ja osjećala? Ne mogu da kažem, ali pretpostavljam da bih osjećala olakšanje što sam konačno prodisala, i kao što neko reče, poslala bih njegovoj kevi flašu pića sa porukom da joj se zahvaljujem što je konačno umjesto sina odnijela uplatnicu za razvod kod advokata, jer ko zna kad bi njen nesposobni sin to uradio, a ja nemam više vremena za čekanje. I neka nazdravi u moje ime. Otvorenu poruku. Tako da može da pročita i kurir- poštar [sm=jezicek.gif]




Anoniman -> RE: Razvod braka (6.11.2017 20:24:44)

Nisam ocekivala nikakvu filmsku dramu jer sam vec x puta prosla kroz to. gledala sam da to lepo mirno zavrsimo.Toliko sam puta mu pokazala papire za razvod i odlazila,i licno mu ih urucivala da mi ih potpise i postom ih slala i on me molio da se vratim.i ovaj put,bez obzira na sve kakav je, opet je do zadnjeg dana pokusavao nesto,uvlacio mi se,ja sam ga molila da me pusti na miru i da ne zelim.da sam htela mogla sam da se pomirim,al ne mogu vise zacarani krug.malo se tucemo pa se malo volimo,kod njega to izgleda moze tako al ja ne mogu i nisam vise htela.Ja sam trazila da mi potpise za sporazumni razvod,kako sam drugacije trebala.samo sto smo otisli kod advokata i njemu prepustili slucaj da mi ne bi isli na sud i jer sam htela da ubrza. choopa chops je to lepo primetila,kako ova nije bila za mene i kako je jedva cekala pa samim tim poletela da ona to odradi.
A on naravno da ce svojima reci da je on to hteo i da smo oboje hteli.A ona je isto jedva docekala.U zadnje vreme je narocito bilo evidentno koliko me izbegava i zaobilazi u sirokom luku.Zato sam i rekla kako je to nosenje uplatnice bio zapravo slikoviti prikaz sta ona/oni misle i zele i kakvim zele da predstave stvari.Ovde ja ispade ja pravim problem gde ga nema, pa ja se pitam ko je ustvari imao problem,zasto ona nije pustila i rekla briga me zavrsi to kao sto i meni savetujete da treba da me briga,ok ne kazem da ne treba samo hocu da kazem da je chopa cops to sve lepo zapazila.
I naravno znaju njegov odnos prema meni kakav je bio naravno da ce i reci da je bio za to,trpeo on mene,a naravno i ona je za to,tako jedva docekala da odnese uplatnicu,sto je stvarno smesno,bas se pitam ko je ovde opterecen i ko razmislja sta ce selo reci.uostalom njiima valja ziveti sa tim selom naravno da im je bitno.




Sanjica26 RR -> RE: Razvod braka (6.11.2017 21:02:21)

Anonima, nisam procitala jel imas decu?




Anoniman -> RE: Razvod braka (6.11.2017 21:06:15)

Evo sada kad razmislim mislim da sam pogresila skroz,nije problem samo ta uplatnica vec cela ova predstava koju sam napravila a uplatnica je samo posledica iste.Nisam uopste planirala da to bude tako,ja sam htela da odem i da posaljem advokata po punomoci da podnese zahtev za sporazumni razvod i da se pojavi umesto mene na rocistu.Od njega mi je trebao samo potpis.Medutim kada sam otisla kod tog advokata da se raspitam jos neke stvari on me ubedio da njemu predamo slucaj,da dodem s muzem da mu damo punomoc i da nam on bude zajednicki zastupnik i da ce on to brzo resiti.I tada mi se to cinilo najbrze i najlakse resenje.
Al sada vidim da sam glupost napravila.Nisam uopste trebala glumiti s njim neko drugarstvo.Moje je bilo samo da odem kuci pa onda bi vec nekako resila.
Na kraju krajeva,mogla sam i u svom mestu da podnesem zahtev za razvod,uz zajednicki sporazum o mesnoj nadleznosti.To sam jednom prilikom i htela.Otisla bila i poslala mu postom papire a on me molio da se vratim pa ako vec zelim da se razvodim i da podnosim zahtev da to radim u njegovom mestu.Mozda i u tome ima nesto,mozda nije hteo samo da se vratim,mozda ga sramota bilo sto bi onda evidentno bilo da sam ga ja ostavila jer bi on morao doci u moj grad da se razvodi.
Ne znam sta imam dalje da pricam,kad sam sa ovako glupim potezom pokazala tj ispast ce ili da su se se oni mene resili tj da su oni inicijator svega toga,kazem oni zato jer se i ona umesala ili da smo zajednicki da ne kazem drugarski to odlucili.




Anoniman -> RE: Razvod braka (6.11.2017 21:11:23)

Sanjice nemam.Nisam htela tom advokatu dati punomoc kod njega sam otisla samo po neke informacije.A poslala bih nekog svog da ode ako vec treba tamo na sud.




Mariya -> RE: Razvod braka (7.11.2017 0:23:38)

Ja majke mi nisam razumela u čemu je anonimnoj problem dok nisam pročitala čupin post[sm=smiley36.gif]
Ali anonimna nastavila da piše i opet mi nije jasno gde je problem [sm=zmeden.gif]
Anonimna je htela da ostavi muža tako da svima bude jasno da ga je ona ostavila, pa se predomislila i odradila to sporazumno, a na kraju je svekrva za*eba i šta sad[sm=zmeden.gif] htela je da napravi skandal, da se zna da ona odlazi a svekrva uspela to da okrene u njenu korist i ispade da su uspeli anonimnu da oteraju?
Ha, jesam li dobro shvatila?
Ili je problem što se svekrva u sve meša, pa se umešala čak i u njihov tajni razvod odnošenjem te famozne uplatnice?




Anoniman -> RE: Razvod braka (7.11.2017 2:08:35)

Ja ne znam da li se ovde iko razveo i kako je to uradio?Prvo dovoljno je da jedna strana zeli razvod i tu je kraj.Sta treba neko ako ja insistiram na tome i pripremim mu papire?Drugo naravno da cu da podnesem zahtev za sporazumni razvod,da mu lepo kazem da mi se potpise i to je to.Mogla sam sama da to odnesem u sud u pisarnicu i predam.Ali je problem sto nismo iz istog mesta.Angazovala sam coveka iz njegovog mesta da zastupa oboje jer mi delovalo najbrze i najlakse i da ne razmisljam sta ako se neko ne pojavi itd da ne komplikujem,da se to ne razvlaci.Sta sam trebala da podnosim neke tuzbe da me advokat pravi budalom da mi uzima novac i da to oteze po sudu do besvesti kad nema potrebe za tim.
Marya jel to tebi sad tako deluje da je ona tu nesto mene zeznula i okrenula nesto u svoju korist?Stvarno me ne zanima svako moze da prica sta hoce al jeste problem da deluje tako jer je nekome mozda i zelja da deluje tako i sto se mesa gde mu nije mesto.




Anoniman -> RE: Razvod braka (7.11.2017 2:30:06)

Da dodam,svako moze da prica selu sta hoce i svako ima svoju stranu price.Ovde mi vise smeta to mesanje u tudje stvari i mozda misli i ce jos sebe da ubedi da je ona ili oni to nesto zavrsili jer nisu ni bili zadovoljni sa mnom.Chopa chops je to najbolje objasnila. Smeta mi zato sto to bas tako deluje kao da je jedva docekala pa sada ide da svima pokaze da su i oni za to i da stoje iza toga i i sebi da nahrani dusu,i naravno mesanje meni u moje stvari. A na kraju niti me poznaje dovoljno niti iko zna sta je tu bilo izmedju nas,ko jos moze znati sta je nekome izmedju cetiri zida.A i ono sto znas tj koliko si mogao da vidis,pa mogao si da vidis da nesto mozda nije bilo ok prema meni ali naravno opet je to zato sto ja ne valjam,sto i dokazuje ovaj zadnji cin.Mozda sam se ja i bezveze iznervirala pa lupetam ovde u prazno ali eto recite vi,ocenite na osnovu svega.




Sanjica26 RR -> RE: Razvod braka (7.11.2017 6:36:42)

Anonimna, ja vise nemam sta da ocenjujem. Dovoljno smo rekle zene i ja. Nije moja stvar da i dalje da mozgam. Poslusaj nas i ostavi te stvari i za sebe. Uzivaj u slobodi. Konacno je imas.




isidora88 -> RE: Razvod braka (7.11.2017 7:08:36)

Jai boze, ne mogu da verujem da je i dalje aktivna tema. Ti zeno imas neki problem sa samom sobom, razvod je ipak stres, mozda da odes do psihologa da se malo posavetujes sa strucnim licem kako da prevazidjes to




Misha i Ljisha -> RE: Razvod braka (7.11.2017 7:35:00)

Anonimna ja sam se razvela od muza, nismo imali decu. I ziveli smo u malom selu. Niko nije ni znao da nam nesto ne valja. Selo nije pricalo aman ni dva dana. Jedan jedini covek se usudio da me pita sta je bilo izmedju mene i muza i njega sam zesce iskulirala. Tri dana cuda u selu i eto ti novog. Ne brini. Ja sam se takodje sporazumno razvela, isto mi se ulizivao, mislim svi su muski isti. Ja sam plakala svega 5 minuta nakon razvoda i iseljenja i to zato sto mi ga je bilo zao. [sm=smiley36.gif] Njega ne sebe.

Hocu reci. TI si isterala svoje, ko je sta nakon svega uradio ne treba da te dotice, ali najozbiljnije. Moim te imam sestru koja se razvela pre vise od 10 godina eno je u depresiji i dalje lezi na krevetu kod svoje mame i dalje gleda televizor i ne radi nista. Ubedila je sebe da joj je zivot besmislen. Kad se razvela imala je mozda 25 godina Znaci mlada zena koja je mogla svasta u zivotu sada ima 37 i lezi u krevetu u depresiji. Nemoj to da dozvolis i sto im vise misli poklanjas oni time "pobedjuju". Tako to dozivi.

Neka mu bude krivo sto je gotovo, neka on zali a ne ti. A on ce zazaliti kad te vidi sretnu. Moje sestre muz se i dalje nasladjuje verovatno njenoj bedi. A moj bvsi i ja smo super nastavili, njemu dobro krenulo posle nekog vremena, meni dobro i svi srecni. To je u principu najbolja varijanta.

Toj svekrvi nijedna nece biti dobra. Ti se saberi i oduzmi sto se kaze i nastavi zivot. Ne znam koliko imas godina ali cak i da imas 50 opet imam primer zene koja se razvela nakon 20 godina braka i zivnula je eno je srecna i zadovoljna. Sve je u tvojoj glavi.

Pruzamo ti podrsku, ovde svako na svoj nacin. Neko ce te tetositi neko ce te isamarati[sm=smiley36.gif] ali veruj sve smo mi u pravu.





Peace* -> RE: Razvod braka (7.11.2017 8:51:38)

Choopa, svaka ti je zlatna! Sve isto mislim! [sm=bravo.gif]

Ali mislim da Anonimna nije najbolje razumela. [sm=zmeden.gif]




Ana RR -> RE: Razvod braka (7.11.2017 9:54:04)

Žene, ne primajte se [sm=smiley36.gif]




choopa choops -> RE: Razvod braka (7.11.2017 10:19:32)

Peace ti znaš [sm=smiley36.gif]

Ana [sm=jezicek.gif]




mama Jo -> RE: Razvod braka (7.11.2017 11:55:50)

Bas to sto Ljisha napisa - svakog cuda u selu tri dana dosta. Cetvrti dan se niko vise ni nece secati da ste bili u braku, prosto ce se desiti nesto novo sto ce im odvuci paznju




Anoniman -> RE: Razvod braka (7.11.2017 20:51:10)

Molim vas za misljenje.U totalnom sam soku.Mozda nista ovo nisam ni pisala dzaba.Ne znam da li je njegova majka samo dostavila uplatnicu ili je on celu komumikaciju sa advokatom prepustio njoj,pretpostavljam ovo drugo.Niti znam da li je samo predala uplatnicu ili je imala i sta da kaze coveku.Kao sto rekoh,oni se svi medjusobno poznaju.Stavise poznaju i na sudu ljude koji rade.
Da predjem na stvar.Dobila sam presudu.Molim i da se javi neko ko se vec razveo.Ja sam imala primerak za sporazumni razvod i znam kako to izgleda.Pa spominju se obe stranke podjednako i za sve se isto kaze taj rodjen tad tu iz mesta tog i ta rodjena tad tu iz mesta tog.Isto ce da se nadje i na primerku presude bilo gde na internetu,da se ono sto se navede za jednu stranku od podataka spominje i za drugu.To je cisti sablon.
Zasto kod mene na presudi se na dva mesta spominje njegovo ime sin tog i tog iz tog mesta, a ja sam ta iz tog mesta. Nigde se ne spominje ime mog oca.Lepo sam i ostavila vencani list na koji se sasvim logicno pozivaju i u kojem pisu svi podaci za oboje.
Ne znam o cemu se tu radi?To me niko ne moze ubediti da to tako ide pod normalno.Niti da je greska u pitanju koja se provlaci kroz celu presudu. Verujte mi ovo mi lici na neku igru dokazivanja.Ne verujem da je sve tu tako slucajno od samog njenog odlaska do ovog.Stvarno ne razumem,ako se on identifikuje po ocu i treba da pise njegovo ime tu onda je i za mene tako,kakvo je to takvo nepostovanje tako napisati,on je sin tog i tog,iz tog mesta a ja sam samo ta iz tog mesta,odgovorite mi molim vas?Pa sigurna sam da to ni pravno nije ispravno na osnovu svega sto sam iznela ovde.




Ana RR -> RE: Razvod braka (7.11.2017 20:53:10)

Hahahaha, here we go again... [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]




Anoniman -> RE: Razvod braka (7.11.2017 20:57:28)

Znaci ovo je smesno,pa dobro hvala i na tome.Ne moram ni da pisem na kraju krajeva.Ja nisam klinka da se ovde zezam ako cete ismevat ne moram ni pisat nije problem.




mama Jo -> RE: Razvod braka (7.11.2017 20:58:43)

Anonimna - mozda najbolje da odes u pravnu pomoc pa da ti neko objasni lepo to.

Sto je Bora Djordjevic jednom priliko rekao: ,,ko ovde ne poludi - nije normalan"
Hahahaahahhahhaa 😊




isidora88 -> RE: Razvod braka (7.11.2017 21:52:50)

Ovo je zalosno ako si ozbiljna. Sad jos ispada da su advokati namestili lazan razvod. Poseti psihologa i pravnika




Anoniman -> RE: Razvod braka (7.11.2017 22:43:11)

Kakav lazan razvod?kako neko da namesti lazan razvod?Ne razumem o cemu govoris?Nije mi samo jasan ovakav propust.Valjda je ocigledno da je neki propust u pitanju.




mama Jo -> RE: Razvod braka (7.11.2017 22:49:27)

A sta ti zapravo mislis? Da se kuje neka zavera protiv tebe?




Sanjica26 RR -> RE: Razvod braka (7.11.2017 22:50:55)

To sam i ja pomislila da je u pitanju neka teorija zavere[sm=jezicek.gif]




Peace* -> RE: Razvod braka (8.11.2017 8:21:58)

Stvarno ne razumem,ako se on identifikuje po ocu i treba da pise njegovo ime tu onda je i za mene tako,kakvo je to takvo nepostovanje tako napisati,on je sin tog i tog,iz tog mesta a ja sam samo ta iz tog mesta,odgovorite mi molim vas?


Ćuti, mogli su napisati i majčino ime i prezime, zamisli kako bi tek to bilo strašno!?
Zaista mislim da je to ozbiljan propust.
Na tvom mestu, ja bih sročila ŽALBU, i uputila je advokatu, tražeći finansijsku nadoknadu zbog pretrpljenog stresa, a zatim bih podnela TUŽBU protiv bivšeg muža i njegove majke zbog klevete i dovođenja sela u zabludu da je razvod njihova ideja.




mama Jo -> RE: Razvod braka (8.11.2017 9:20:51)

😊
Podrzavam ideju Peace.




Stranica: <<   < Prethodna stranica  69 70 [71] 72 73   Sledeća stranica >   >>