RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom



Poruka


Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (5.8.2012 0:09:14)

E, svasta...

Tasho, kako kod vas jaretina, jel je jeo i danas? Cekaj, kada vi ono krecete na more? Neces sada nista novo uvoditi? Gde idete?




Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (5.8.2012 9:32:40)

U subotu idemo, Grcka, Nikiti.
Nije jeo jaretinu, jesce danas, sveki je kuva u corbi od karfiola.
Pokusacu testo sutra. Ako bude kakio pre obroka u 15.30 i bude sve ok, mozda mu dam i danas.




Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (5.8.2012 10:11:24)

P danas jede jagnjecu dzigericu. Sveki juce kupila jagnjetinu,prodali joj rebra i krmenadlu,a u stvari su bila spakovana dzigerica i rebra. Bas je trulo kad te mesar kod koga kupujes svaki dan zavrne tako. Ali dobro,bar ce P da proba dzigericu [sm=smiley36.gif]
Yula slikambiz licnog zadovoljstva,poklanjam slike rodbini i prijateljima. U nedelju svekijevci idu u svadbu kod dobrih prijatelja,udaju cerku,pa sam obecala da cu naslikati nesto. I naslikala dam :-) Imam okacene slike na fb,mozda stavim ovde neku kad stignem,uvak sam u nekoj guzvi.
Sto se tice pomoci,trebali su da razmatraju nasu molbu kad se formira lokalna vlast. Ona je formirana vec mesec dana,a nista nam nisu javili. Moracu sutra da odem da se raspitam, ako su nas odbili da znam na cemu sam. A kod nas ce biti jos pretumbavanja,pa ko zna ko ce biti na vlasti dalje.
Jos sam kupila i kruske danas,pa cu P da dam popodne.




Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (5.8.2012 15:18:19)

Hej zene, navijam da sve prodje super!

Ja za sada ne uvodim nista. Juce sam kupila krastavac, ali sam zaboravila da ga dam Lali da proba. Sutra cu, ako ne zaboravim.




Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (5.8.2012 19:24:12)

Sta li je sa Ishler, bas je dugo nema, pricala je da treba da idu na odmor, zna li ko sta se sa njom desava?




Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (5.8.2012 22:31:16)

nadam se samo da je sa trudnocom sve ok.. volela bih da se uskoro javi, da ne brinemo!

mi smo dnaas pojeli 60 ml aptamila u kasici. na flasicu nece nista sem vode, ni sok, ni kompot, ni mleko. nemam pojma kako cemo kada bude doslo vreme da prestane sa sisanjem.. moramo da probamo da vezbamo, jer ona na flasicu nece da pije nikako.
od sutra krecemo sa paprikom.
neki moj plan je da joj uvedem jos neke namirnice: papriku, boraniju, spanac, blitvu, paradajz.. pa da onda moze da jede isto sto i mi!




Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (5.8.2012 22:41:43)

yula, bravo za ananas! [sm=bravo.gif] pa vi klopate sad kao veliki!!! skoro sve!

zao mi je zbog olija. [sm=smiley13.gif] uh, kako je bre tako osetljiv..
ja pojedem povremeno nesto sto ima jaja u tragovima, npr. sinoc sam cak pojela trunku majoneza. i nista se ne desava, sve ok.




Ana RR -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (5.8.2012 22:49:45)

Macaki, pa neka pije mleko iz čaše, ionako ćete uskoro ukidati flašicu, neće je doveka koristiti.




Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (5.8.2012 23:06:23)

Anči, slike mama sa decom zaključane?




Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (5.8.2012 23:25:20)

Nisam dala testo. Iscimali smo se dana, svekar je pekao jagnje na 40 stepeni, prokuvali smo, svekrva je kasnila sat vremena sa supom, pa se M unervozio, ustala sam od stola već za supom, iako su sveki i svekar sazvali rodbinu za zakasneli Lukin rođus, i rekla mm da me vozi kkući sa bebom. Verovatno svi misle da sam luda, ali zabole me. Naravno, izbio je skandal i između mene i mm, kako sam ja tražila da ručak bude između 12.30 i 13h, i sad odlazim, da, ali 13.45h je 13.30 - 14h... uglavnom, sve naglavačke, M zaspao bez obroka pred popodnevno spavanje, dala sam mu mleko, jer je bio toliko umoran da nije mogao da jede...
Posle smo bili na nekom rođusu, opet tuga... hoće sok na slamčicu, hoće sendvič sa sirom... Ali sva sreća imali su konje, pa smo preživeli i to.
Za sutra najavljuju 43 stepena!?!?!? [sm=smiley29.gif]




Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (6.8.2012 21:36:34)

Ja sam i danas zaboravila da mu dam krastavac! O Boze! Ceo dan sam u nekoj jurnjavi, svaki dan. Lazar je poceo nesto slabije da kaki, muci se sa tim a kake mu nisu tvrde! Mislim da je to zato sto jede malo vise pirinca u poslednje vreme, npr. u ovim kasicama sa ribom ga ima, a njih dajem 2x nedeljno, onda, pre neki dan sam kupila neke Hipp-ove bio pahuljice, pirinac, kukuruz, banana, kako- sve sto steze stolicu. I tako je ispalo da je nekoliko dana za redom jeo nesto sa pirincem ili kakaom. Veceras je samo malo kaknuo a stavljala sam ga bar 5-6x na nosu i tek veceras je malo, ali u pelenu. A ceo dan je prduckao i to onako, propisno.

Za dorucak cu mu skuvati kacamak a za uzinu ce dobiti sljive, mada, mislim da ce ujutru napuniti pelenu koliko otvori oci.

Za rucak cu mu po prvi put praviti bolonjeze i to sa kupovnim paradajz sosom. Planiram da ne pravim kao za nas, ja inace prvo dinstam luk, pa ubacim meso, zacinim, proprzim, sipam sos i kuvam n atihoj vatri minimum 2h. Njemu mislim da malo kuvam meso i luk, posle nalijem paradajzom i kuvam dok se ne skuva. Posle sameljem testeninu i umesam sve zajedno.




Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (6.8.2012 21:44:31)

MISLIM DA POLAKO TREBA DA GA NAVIKAVAS NA SO> ne moras puno staviti. ups za velika slova, i dalje ne razumem zasto kada stisnem shift ispise celu recenicu velikim, ali trenutno me mrzi da se udubljujem.
marko je danas kakio, posle 3 dana. scenario isti od petka, kuka da mu se kaki, onda place na nosi, ali sam uspela da ga zaglupim u kjigu dok je sedeo na nosi, pa nije naglo gurao, vec malo po malo, pa je krvi bilo samo malicko na jednom vrhu. a tako sam pazila ovih dana sta mu dajem da jede. ne znam sta je problem.
odlucila sam da mu cedim sokove od jabuke, breskve, kruske, imam sokovnik. problem je to sto ce to na ove vrucine moci piti samo kod kuce iz case, jer mora biti frizideru, pa cu mu nudkati.
dala sam zalogaj testa. prvo je pljunuo, ja mu vratila u usta, onda je lepo sazvaao i progutao, i nista mu ne bi. [sm=smiley1.gif]




Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (6.8.2012 22:05:33)

yula, vidim uklopila si se i na druge teme, vidis da je zabavno i na temama gde ustvari ima i onih koji te ne razumeju... [sm=jezicek.gif]




Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (6.8.2012 22:19:58)

[sm=jezicek.gif] Ovaj smajli je za ovaj poslednji tvoj post, hehehehhe.

Inace navikavam ga na so, stavljam mu sada u svaku kasicu sa povrcem po vrlo malo soli, ali verujem da je to sasvim dovoljno da on oseti, sta ti mislis?

Primetila sma da kada kucam na lep topu, da uopste ne pravim slovne greske, a ovde na PC-u katastrofa, valjda zbog tastature, zurim najstrasnije, pa mi se prsti zapletu [sm=jezicek.gif]




Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (6.8.2012 22:43:32)

Al zasto ne zelis da oseti? ja sam stava da je so bitna za stitnu zlezdu, i takodje po ovim vrucinama je bitna.




Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (6.8.2012 23:23:51)

Ne kazem da ne zelim, naprotiv, zelim da je oseti, zato te i pitam sta mislis da li je dovoljno njemu par truncica soli da bi je osetio, s obzirom da mu ranije nisam solila i da kada je jeo slan pasulj nije bio odusevljen?

Pisem ovde po forumima, a mene ce muz da ostavi jer svako vece umesto da budem sa njim, ja ovde cukam a i kada iskljucim komp nisam ni za sta od umora. Treba mu dati orden ako ne prosvrlja u narednih par godina [sm=smiley36.gif]




Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.8.2012 9:03:52)

IZVORNA PORUKA: Yula

Ne kazem da ne zelim, naprotiv, zelim da je oseti, zato te i pitam sta mislis da li je dovoljno njemu par truncica soli da bi je osetio, s obzirom da mu ranije nisam solila i da kada je jeo slan pasulj nije bio odusevljen?




Znaš kako ja radim?

Ako kuvam u vodi, onda solim vodu pa je taj obrok manje slan.
Ako pečem meso u rerni, solim ga kao za nas, isto i kad dinstam meso.

Tako da mu faktički nekada obroci budu više a nekada manje slani.




Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.8.2012 11:34:56)

yula, ja se slazes sa tash sto se soli tice. i ja kseniji solim hranu vec nekoliko meseci. prvo bolje jede kada posolim,a drugo ona se uzasno puno znoji po ovoj vricini. jako je aktivna i stalno joj je mokra kosa i vrat. a gube se minerali znojenjem i zato je bitno da se soli. ja za nas koristim kalijumovu so za salate i ono sto naknadno solim, a jodiranu kada kuvam. i njom menjam, neki put stavim jednu, neki put drugu. kao sto joj nekada stavim maslinovo, a nekada suncokretovo ulje.
nase podrucje je siromasno jodom i zato se odavno radi jodiranje soli. jer je so namirnica koja je u velikoj upotrebi, pa je to bio najlaksi nacin da siroke narodne mase dobiju potreban jod. ne znam kakva je tu situacija, da li je zemljiste siromasno jodom?

nama je danas drugi dan paprike. juce je dobro proslo. jos sutra paprika, pa bih ponovo probala boraniju. onda spanac, blitvu, kupus, socivo, pasulj, tresnje.. a nismo jos uveli ni persun, celer i paskant! moracu i to sto pre!
danas sam skuvala junecu supu za nas sa sargarepom i krompirom, pa sam samo odvadila za K i to duplu dozu i izblendala i imam rucak i za danas i za sutra. resila sam da polako pocne da jede isto sto i mi.
svakog jutra sam povecala kolicinu aptamila sa kolim sam joj pravila pahuljice za dorucak, pa sam jutros napravila 120 mleka sa babyking pirincanim pahuljicama sa vanilom i sve je slistila. nista se ne desava, mislim da joj ovo mleko ne smeta. stolica joj je normalna, cak malo tvrdja zadnjih dana. ne znam moze li to da bude od mleka ili inace.. pa sam joj za uzinu dala sljivu iz teglice.
inace, postala je NEMOGUCA. [sm=smiley29.gif] uvece bas budem smozdena, pa nekada samo procitam sta ste kucale, ali nemam snage da kucam..




Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.8.2012 12:43:01)

Jel dodaješ vegetu u supu? Ja voooooolim vegetu u supi, a ne bih Marku da je dajem. 




minavb -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.8.2012 12:52:15)

Ima neki začin bez aditiva, da li je Alevin ili neki drugi, ne sećam se. Ja ga kupujem inače. Pogledaću šta sve ima u njemu kad svratim u Vero.




Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.8.2012 12:53:45)

Kulinat finesse, zelena kesica. Ukus je fantastičan, meni je najlepši od svih dodataka jelima, a nema aditiva.




Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.8.2012 13:04:37)

IZVORNA PORUKA: Nedja RR

Kulinat finesse, zelena kesica. Ukus je fantastičan, meni je najlepši od svih dodataka jelima, a nema aditiva.


Pisala sam im. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.8.2012 13:09:04)

[sm=smiley36.gif]




minavb -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.8.2012 13:11:23)


IZVORNA PORUKA: Tash

IZVORNA PORUKA: Nedja RR

Kulinat finesse, zelena kesica. Ukus je fantastičan, meni je najlepši od svih dodataka jelima, a nema aditiva.


Pisala sam im. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]


Iiii? znači da ne bazam po Veru danas?




Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.8.2012 13:19:08)

Pa ako su fini kao Mitrosrem i Kikindski mlin, mogu odgovor očekivati već sutra. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] (Danubiusov odgovor nije zadovoljio moje kriterijume, ali da ne grešim dušu, jesam dobila odgovor)




Stranica: <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sledeća stranica >   >>