RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom



Poruka


Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.8.2012 15:06:51)


IZVORNA PORUKA: Tash

Jel dodaješ vegetu u supu? Ja voooooolim vegetu u supi, a ne bih Marku da je dajem. 


inace stavljam, i ja je volim. sada nisam, stavila sam so dok se corba kuvala, pa kada sam za nju odvadila nama sam je malo dodala. ne bih ni ja da joj dajem jos... mada je jednom probala 2,3 kasicice neke corbe u kojoj je bilo vegete i nista joj nije bilo.




Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.8.2012 21:04:08)

Kupila sam BioGaia kapi, pa sad ću da mu dajem svaki dan. .
Danas maler za malerom. Išla sam da se raspitam u vezi one pomoći za kupovinu mleka za P, i zamislite odbili su nas još pre mesec dana a da nam ništa nisu ni javili. Razlog odbijanja je što postoji ZAMENA ZA TO MLEKO U SRBIJI!!! Raspitivala sam se ko je odlučivao da ga pitam koja to zamena postoji u RS. Tačno je ispalo da lično poznajem te ljude(prednost male sredine), pa neću pustiti da ostane na tome. Oni što su alergični na gluten dobijaju 5kg bezglutenskog brašna mesečno na recept, a moja beba koja je alergična na pšenicu, jaja, mleko, soju i kikiriki, i još gomilu stvari ne može da dobije ni dinar! Pa šta smo mi, građani nižeg reda? ufff[sm=smiley35.gif]
Drugi maler je u vezi nekog posla koji sam trebala da obavljam, ali neću da vas davim sa tim. Ostala sam kratkih rukava [sm=smiley13.gif]
Ali zato P jede fino, ovih dana sam mu davala jagnjetinu, jagnjeću džigericu, pirinač, višnje, kruške, šljive, breskve, mrvicu domaćeg soka od paradajza. Kao da se malo ubucio, pa sam malo mirnija, jer ima baš učestale stolice, po 4 na dan. Nadam se da će probiotske kapi rešiti problem.
Inače sam jako zadovoljna svojom decom, baš me usrećuju. Sutra ćemo opet svi na bazen [sm=bravo.gif]




Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.8.2012 21:53:38)

Pa, cure, ja ovde nisam nasla tu kalijumovu so, ne znam gde bih to mogla da trazim, mozda u apotekama koje prodaju i kozmetiku i vitamine i svasta nesto, jer u prodavnicama to nisam vidjala a bas sam trazila.

Ja kuvano jelo i mleveno meso ne mogu ni da zamislim bez vegete. Moja sveki cesto uopste ne stavi ili vrlo malo stavi u corbu ili supu i ja to ne mogu da jedem. Rado bih je i Lazaru koristila, ali znam da se spominjalo da ima neke hemije u njoj pa nisam htela da zurim. Inace, u pasulju ju je jeo jednom ili dva puta. Sutra nam je opet suljpa na redu, pa cu je bas malo staviti. Inace, vec sam spominjala da ja ne koristim Vegetu Podravkinu vec iskljucivo nase zacine, a do sada je to najcesce bio Biozacin ( na poslednjoj kesici je ladno pisalo BioNacin! svasta ). Momentalno sam memorisala ovaj preporuceni bez aditiva i koliko veceras ce biti narucen iz Srbije.

Danas OPET nisam dala krastavac, mislim, neverovatna sam.

Macaki, kako ste proveli rodjendan? Nikako to da te pitam a bas sam mislila na vas. Sve natrcim na neke zivotne teme na forumu i zvacem tamo, a vazne stvari zaboravim.




Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.8.2012 22:11:20)

Jao Zile, bas mi je zao sto vas vozaju, ali ne sumnjam da ces ti to isterati na cistac. Mislim da ne treba da se brines sto ima vise kaka dnevno jer sada jede vise namirnica i njegov organizam treba da se navikne na njih, da ih duze vari, plus, verovatno voce koje jede je sveze? Ako je tako, onda mislim da je i normalnije da ima vise kaka dnevno. Lazar kaki 1-3x.

Mene malo brine to sto su mi njegove kake poslednjih dana malo vise zelene, to je ona tamno zelena boja. Miris je uobicajen. Mada, zaista je poslednjih dana stalno jeo nesto zeleno, ali dobro, pre neko vece je jeo kasicu od bundeve koja je narandzasta, ali nisam primetila da je ista izaslo narandzasto. Juce nije kakio ceo dan, samo vrlo malo kaknuo sinoc i znala sam da ce jutros cim ustane da se isprazni, zato sam ga odmah stavila na nosu i fino ju je napunio. Kaka je bila tamno zelena, kao da je jeo spanac, mada ga i jeste jeo preksinoc i taman je to i iskakio. Taj dan je jeo i boraniju, a sutradan prokelj. Valjda je to to, nemam pojma.

Takodoje me brine to sto sam mu na samom korenu pise sa jedne strane primetila opet jedan mali plikcic, bez crvenila okolo kao sto bese slucaj onomad na ledjima, ali mi je to bas cudno. E, sad, da li je zakacio nokticem pa se ogrebao jer se cim mu skinem pelenu dograbi rese, ili je nesto alergijski nemam pojma. Plikcic je bio duguljast a ne okruglast kao obicno, pa zato sumnjam da je mozda i ogrebotina. Poslednjih dana je cesto jeo pirinac kroz kasice a eto, kupila sam mu i te Hippove pahuljice sa pirincem. Spominjala sma vam ranije da je on na pirinac najvise reagovao bas kada sam mu davala bio integralni, a na obican ne ( bar ja nisam primecivala reakciju ) pa me malo brine da nisam pogresila sto sam ih uzela... Vece pre nego sto ce mu izaci onoj famozni plikcic na ledjima je jeo Hippovu Bio kasicu u kojoj verovatno isto ima malo pirinca...

Nosim se mislju da od pedijatrice na sledecem pregledu trazim uput za vadjenje krvi da bih proverila EOS. One pojedinacne analize necu da trazim jer je jos prosli put pokazalo kako al. na pirinac nema.

Izvinjavam se sto davim i malo preslisavam samu sebe, ali radje volim da ovde ostavim svoje misli i sumnje u vezi alergija jer kasnije kada pokusam da se setim kada je sta bilo imam potpuno konfuzna secanja.




Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.8.2012 22:11:51)

Marko je pljuvao danas testo. Do kraja sam mu uz večeru kamuflirala testo u hleb i od gore stavila slaninu, i pojeo je! [sm=smiley29.gif] Mrzim kad u tri dana uvođenja moram da dam uveče namirnicu, ali nisam imala izbora. [sm=smiley13.gif]

Bili smo na nekom rođusu koji se slavio u dvorištu. Večeras, skidam Luku, a on na stomaku masakr! [sm=smiley3.gif] Sitne tačkice, slične alergijskom osipu, i izderano. [sm=zmeden.gif] Jel svrbi? Ne. Jesi češao? Ne. [sm=zmeden.gif] Odlučim da mi se ne dopada i namažem onaj razblaženi kortiko u tankom sloju. Jesi se udario u vrtiću? Ne. Jesi imao ovo kad smo stigli na rođ, kada sam ti skinula majcu? Ne. Prvo što mi je proletelo kroz glavu je montažni bazen sa mutnom vodom i 30oro dece unutra. [sm=smiley11.gif] Tek će on "A možda je ono što sam pao na travi?" Tad se setim da mi je rekao da je pao, ja sam rekla Dobro, pa na travi si a ne na betonu, požalio se da je pao na oštru a ne meku travu (osušila se od sunca, pa još pokošena), ja sam i na to rekla, Dobro. Primetila sam da ga nekada tako skinem mukicu, po principu, Ti si velik šta kukaš, a on je mamina mala buva, posle se osećam kao go*no. [sm=smiley13.gif] Identično ima i Marko na stomaku, on se prevrtao sa nekom kravom na travi... Bolje da sam Pantenolom namazala, glupača! [sm=smiley13.gif]




Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.8.2012 22:17:19)

Zille, javi mi koja je to zamena, molim te!

Za*ebi plikčić na piši, i Mare ima sitne tačkice a nije u peleni, ja kontam da je to od vrućine. Taman dogodine sa prvim lepim vremenom skidate pelenu! [sm=bravo.gif]




Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.8.2012 23:17:04)


IZVORNA PORUKA: Tash

Odlučim da mi se ne dopada


Uvek me od srca nasmejes sa ovom recenicom! [sm=smiley36.gif]




Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.8.2012 23:23:47)

Zašto?
Pa Marko ima na trupu rapavu kožu za koju sam ODLUČILA [sm=smiley36.gif] da nije da mi se dopada, ali me zabole jer znam da je od hlora u bazenu i da će proći čim prestane da se kupa u istom.





Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.8.2012 23:25:19)

Inače, večeras, Marko već sedi u kadi, Luka se buni za kupanje jer ide Nindžago na TV, ali se ipak skida, ja u čudu gledam u njegov stomak, ubacujem ga u kadu i komentarišem osip, a on spustio usta, prekrstio rukice i kaže "Mama, zašto se Marko i ja stalno osipamo?" [sm=smiley19.gif]




magde -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.8.2012 23:27:53)

ah TASH kako te samo ja razumem sve sto sam procitala tu........uzas.....




Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.8.2012 23:29:24)

Magde, jesi pokušala da mu ukineš mleko? Jeste radili alergotestove ponovo? Jel se osipa i dalje?




magde -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.8.2012 23:34:42)

tash htela sam da ti pisem sve....i dalje dajem kravjo mleko..doktor kaze daj mu dete mora da raste procenat nije visok ona alergija na kazein...alergija ponekad se pojaca ponekad nema nista skroz se povlaci...probala sam i sa neke domasne masti sa neven svinska masti i druge danas su mi rekli da uzmem mali deo drveta dab i da zapalim i pepeo pomesam sa neki krem ali ne kora iz dab nego ono vnatre..iskreno pomaze mi i bekutan sa nevenom i to odlicno....da se vrucina malo stabilizira pocicu do skopje da vidimo...




Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.8.2012 23:34:50)

Nece mu nista faliti od malo kortiko. A to zaista lici na ogrebotine od trave i L. je imao jedan dan po butinama kada smo na moru jedan dan bili u parku na travi, i to isto pokosenoj. Ona ostra, a njihova koza nezna. Boga mi, par dana trebalo da se sasuse krastice i spadnu iako se brckao u slanoj vodi.

Jao, kud ja odoh na ove prevarantske teme, ako nastavim da ovoliko vsiim na forumima uskoro cu i ja otvorti slicnu temu, jer svako vece umesto sa mm ja visim ovde!

Da ne zaboravim, Tasho, da li si ti Maretu uvela kakao??? Ako jesi, mislim da bi ove pahuljice koje ja uzeh Lazaru ( Hipp cerealije banana kakao) mozes i ti za Mareta da uzmes jer nemaju u sebi nista alergeno, pise da nema ni mleka ni jaja. Mogla bi cak i Zille. sastav je sledeci:

*brasno pirinca
*brasno kukuruza
*susena banana
*kakao
*vitamin B1.

Pise da nema zasladjivaca, secera, konzervansa, nekih dodataka koji daju na tezini i kolicini, aroma, bez glutena, jaja, mlecnih produkata, kikirikija.

Ne znam da li ima kod nas da se kupi?
U sledecoj poruci cu vam ostaviti ili link do stranice ili slicicu cerealija.




Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.8.2012 23:39:14)

Nisam uvela kako, i mislim da ni neću pre oktobra sigurno.

magde, dete ne mora da pije kravlje mleko, postoje zamene za decu alergičnu na kravlje mleko.




Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.8.2012 23:39:39)

Hipp Cerealije




Yula -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.8.2012 23:42:01)

IZVORNA PORUKA: Tash

Nisam uvela kako, i mislim da ni neću pre oktobra sigurno.

magde, dete ne mora da pije kravlje mleko, postoje zamene za decu alergičnu na kravlje mleko.


Zasto si odlucila bas u to vreme? Pogledacu, mozda ima i bez kakaa.

Inace, i mene ovo iznenadjuje da detetu alergicnom na kazein savetuje pijenje kravljeg mleka kada postoji adekvatna zamena. Hm, pedijatri su cudo.




magde -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.8.2012 23:44:13)

pa kakva zamena...ima mljeka ovde za zamena ali ne bez kazein bas sam gledala davala mu orizovo i soino mleko...




Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.8.2012 23:48:13)

IZVORNA PORUKA: Yula
Macaki, kako ste proveli rodjendan? Nikako to da te pitam a bas sam mislila na vas. Sve natrcim na neke zivotne teme na forumu i zvacem tamo, a vazne stvari zaboravim.


porodicno, u najuzem krugu. meni je tako najbolje, nisam imala ni zelju ni volju za nekim velikim slavljem. a i K je bila opustena, vesela.. [sm=smiley1.gif]

zille, ne mogu da verujem, koja nepravda! [sm=smiley13.gif] isteraj to na cistac, leba ti. i ja sam se sad iznervirala.
i da, sto rece tash.. javi i nama koje je to mleko, bas bi i meni trebalo!!! [sm=smiley18.gif]

yula, mislim da bi trebalo da prestanes da ga zagledas. moja K ima ogramnu crvenu tacku na listu, ujeo je komarac izgleda ponovo, bas izgleda grozno.. ja verujem da to kod lakija nije nista specijalno, mozda ga je nesto capilo ili je od vrucine, ne brigaj previse.

tash, sta bi na kraju, ostra trava pa iritacija od toga ili mislis alergija na travu? nisam razumela. [sm=zmeden.gif] prolazi li na kortiko?

veceras mi je K pala sa motora. decijeg motora da ne pomislite svasta. [sm=smiley36.gif] bili smo kod prijatelja koji imaju troje, i cekaju cetvrtu bebu, i K ih obozava, stalno je ludnica kod njih.. kupala se sa njima u bazenu, igrala... onda je svako zauzeo po jedno prevozno sredstvo [sm=smiley36.gif], ja K gurala na motoru jer je malo veci z anju.. i u trenutku nepaznje ona mi je samo skliznula i pala na beton, na ledja i glavom bupnula dole. zapravo je sve to bilo sporo i mislim da je nije bolelo, ali je plakalaaaa.. verovatno je bila jako uvredjena. kao i obicno. [sm=smiley29.gif]




Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.8.2012 23:48:57)

adaptirana mleka, koja su hidrolizati kazeina.
Allernova
Alfare
Neocat
Humana digestive care




Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.8.2012 23:53:41)

Ma kontam da se izderao na travu, ne mislim da je alergija.

Na kortiko sve prolazi mico. Probaj da namažeš ujed komarca kortiko kremom, proći će za dav dana. Probaj da namažeš osip od vrućine, ojed na guzici... sve prolazi. Samo što takve stvari ipak ne mažemo kortiko jer nema potrebe, prolaze i na manje radiklane načine.

Zamislila sam je kako pada sa Harley Davidsona. [sm=smiley3.gif] Jel se sećaš kako si bila tužna kada je prvi put lupila glavu o sto sa tastaturom? Pa kada je prvi put pala sa kreveta. A sada kažeš lupila je glavu o beton, ali nije je bolelo nego se uvredila. [sm=smiley36.gif] Obožavam da pratim kako sazrevamo sa decom. [sm=smiley1.gif]




Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (7.8.2012 23:57:09)

yula, a sto bi svi mogli da uzmu te pahuljice, samo ih nama ne preporucujes? [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
salim seeee [sm=smiley31.gif]
ja ove nisam vidjala kod nas! a bas gledam svuda i uzimam sve one koje K sme, pa joj menjam.

jutros je pojela 120 ml aptamila u kasici, sutra cemo 150 ml i to je to, dovoljna doza, necu vise povecavati. od cetvrtka smo krenuli sa mleko, znaci sutra je 7. dan. ne smeta joj definitivno, samo mi je to bilo bitno da znam.
sutra nam je i treci dan paprike. nadam se da cemo je sutra i uvesti. ond abih u cetvrtak krenula sa npr. boranijom! pre je dobijala crvene pecate oko usta. zivo me zanima hoce li i sada!

inace, imam jedan problem.. kada navijem sat u 5 ujutru i dam K da sisa ona odmah posle toga nastavlja da spava i spava do 7, 7:30.. ako je ne probudim tada probudi se sama oko 6, sisa ali vise nece da spava. sta da radim??? [sm=zmeden.gif] mozda hoce da izbaci to jutrarnje mleko, mada se meni cini previse rano, mala je..da nastavim da navijam sat i da je budim da sisa?




Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (8.8.2012 0:01:59)

Radi onako kako tebi više odgovara. Mislim da je bolje da sisa u 5, i ustaje u 7, pa doručkuje oko 8, nego da ustane u , pa se nasisa, i doručkuje tek u 9.




Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (8.8.2012 0:01:59)

IZVORNA PORUKA: Tash
Zamislila sam je kako pada sa Harley Davidsona. [sm=smiley3.gif] Jel se sećaš kako si bila tužna kada je prvi put lupila glavu o sto sa tastaturom? Pa kada je prvi put pala sa kreveta. A sada kažeš lupila je glavu o beton, ali nije je bolelo nego se uvredila. [sm=smiley36.gif] Obožavam da pratim kako sazrevamo sa decom. [sm=smiley1.gif]



tash, ona toliko pada u poslednje vreme da sam oguglala. znaci, postala je nemoguca, samo se jos na luster nije popela. ako nema na glavi modricu ima negde na telu.. upravo ima dve modrice, ejdnu na butini, drugu na nozi i malu ranicu na licu. [sm=smiley29.gif]

kakva je ta humana digestiv care? to mi nesto uliva poverenje, ne znam zasto..

madre, jel tvoj mali ima ekceme? nisam u toku..




Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (8.8.2012 0:02:54)

A nije humana? Kako se zove to što vi pijete?




Verus -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II deo (8.8.2012 0:03:30)

Kucala sam dugu poruku i izbaci me nemam volje da opet sve pisem[sm=smiley13.gif]....oliju je gore jer sam se opustila u jelu....bice i nama ola la pre nego sto izrastemo iz ove situacije, al sad smo u ns pa bar imam pomoc, ne radim, odmaram, za sada sam srecna....




Stranica: <<   < Prethodna stranica  46 47 [48] 49 50   Sledeća stranica >   >>