RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porođaj



Poruka


dijana1* -> RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ (8.6.2015 9:40:14)

Sigurna sam da velicina stomaka nema nikakve veze sa kontrakcijama. Pa ja sam u drugoj trudnoci u 20-toj nedelji imala ovoliki stomak ako ne i manji. Secam se da su me svi zezali u 7 i 8 mesecu trudnoce gde mi je stomak. Ali je u principu bilo sve ok imala sam od 30-te nedelje stezanja stomaka sto je i normalno ali posto sam se u prvoj trudnoci porodila 2 meseca ranije u drugoj mi je to bio alarm za terapiju i krevet.
UM samosto vise lezi, manje sedi, znam da je tesko pored deteta alisva sreca imas sveki koja bas hoce da ti pomogne.




Anoniman -> RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ (8.6.2015 9:45:51)

Di ma nemaju veze kontrakcije sa velicinom stomaka, nego sto ja imam osecaj da je beba bas nisko, pa bih pojas da probam, sutra idem kod dr u dz pa cu ga bas pitati...ma is veki i mm cuvaju Unu, ha uglavnom i lezim, i cim ustanem eto ga to stezanje, i pritisak, cim legnem sve ok....




mila83 -> RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ (8.6.2015 9:54:56)

Sto se tice velicine stomaka, isto sam prosla kao Dijana, sva tri puta,visoka sam i mrsava i nisko sam nosila sva tri puta pa se beba jedva videla,tek u sedmom mesecu su neki shvatili da sam trudna.
Ali materica je posle prvog porodjaja rastegljivija, beba ima vise mesta, njeni pokreti se mozda slabije ispocetka osete,(nezno sto kazes UM)jer materica nije zategnuta kao prvi put , ali kontrakcije zena bolje oseti, jer su misici materice vec iskusni.
pogotovo u trecoj trudnoci mi se zatezao stomak, non stop.ja nisam mogla da mirujem pored njih dvoje a i radila sam dosta stresan posao(rukovodilac skole) tek zadnja dva meseca(raspust ) sam bila kod kuce ali tada smo krecili i opremali po kuci, ma haos.
Samo kada sam lezala nisam imala te bolove i zatezanja. Dr mi je dao preventivno utrogestan ali sam prestala to da pijem zadnja tri meseca, na svoju odgovornost.




mila83 -> RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ (8.6.2015 9:56:53)

Toliko sam nosila nisko treci put da sam stalno bila natecena dole, nisam mogla da piskim kao covek,bila sam ubedjena da ce porodjaj biti ranije..ali eto, punih 40 nedelja,tacno u dan.Samo ti miruj kad god mozes.

pisem ovo da se ne bi brinula mnogo UM[sm=smiley1.gif]




mali_mis -> RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ (8.6.2015 10:01:31)

UM pojas ce ti pomoci da ne osecas taj pritisak stomaka, moci ces za nijansu duze da budes na nogama, manje ces trckati u wc da piskis, beba ce da se buni u pocetku, jer joj nece odgovarati, ali budi uporna zbog obe, i bice ti malo vise toplije nego inace. I sto vise u horizontali.




Zemunka85 -> RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ (8.6.2015 12:55:03)

UM mene je celu trudnocu boleo stomak. Ali ceeeelu, tacnije od 14. nedelje. Kao kamenje da nosim. Pritiska neki, kao da ce svakog trenutka da ispadne ne samo beba, nego i sve sa njom. I dan danas se vrati taj gorzni osecaj i bol, kada vidim trudnicu koja cuci npr. Ja mislim da ja da sam to probala, sve bi to ispalo napolje... Staaalno mi je bilo tesko dole i stalnome nesto zigalo. O kontrakcijama da ne pricam, u 16. nedelji vidjena prva, kasnije ih je bilo i po 20ak u danu. Ja ne znam sta su porodjajne kontrakcije, porodila sam se pod epiduralom, sve mi se oduzelo, ali se secam ovih .. seca ih se i gr. Stalno mi je stomak "loptao" u kamen-leptu. Imam i slike, jezivo izgleda. Naravno preteci pobacaj dijagnoza ko kraja. Lezanje tokoliza ... i nista nije pooglo. Nista, stvarno. Ni mikron. DR presece da sve prekinemo oko 6m. Kad vec nema efekta. Tako i uradismo. Kontrakcije se nastavise, bolovi isto, osecaj tezine isto .. ali izgurah najnormalnije do kraja, bez ikakvih problema. Imam tkdj jos jednu drugaricu koja je imala konstantne bolove, i izgura do kraja bez i jednog leka. Ja sam ih se nagutala samo tako, a isto mi bilo i sa i bez. Ali jeste grozan taj ttuuup tuuup bol skroz dole nisko, koji muci non stop .. bas kao da mi ej pun stomak kamenja.




mila83 -> RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ (8.6.2015 13:00:58)

Zemunka,kao da si mene opisala. Isto lek nije pomogao,prestala da pijem da vidim,isto je bilo.Valjda bude takvih trudnoca,tako se plod namesti.




Trcosava -> RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ (4.7.2015 7:56:15)


IZVORNA PORUKA: Nallee

Moram da otvorim ovu temu jer ne mogu bas da se snadjem po forumima

Naime ja sam u 5 mesecu trudnoce od pocetka trudnoce me boli stomak al ne jako imam iza sebe jedan spontanii i jedan porodjaj koji sam morala odrzavati zbog krvarenja, i sad imam takve bolove u doljjem delu konstantno .pijem utogestan i tek sad mi doktorka preporucila pojas a kad me pregledala rekla je da je sve uredu a mene i dalje boli
Moje pitanje je da li je neka mama imala bolove i izenela trudnocu do kraja i da je sve bilo uredu ja sam vrlo skepticna zbog ranijih trudnoca ..... doktorka ubedjuje da je sve uredu a mene boli pa boli , kao da mi je beba sisla skroz i kao menstrulani grcevi a stomak stoji gore .Zbunjena sam totalno oduzila sam pitanje al mi treba vase misljenje [sm=zmeden.gif][sm=smiley19.gif] Hvala




degu -> RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ (4.7.2015 8:07:45)

Evo da odgovorim, mene je od početka boleo stomak kao da ću dobiti, nekad manje, nekad više i to me je pratilo do kraja trudnoće, kasnije sam se navikla na to. Materica raste, ligamenti se istežu, trudnoća nije bezbolno stanje i sve je to normalno. Naravno da sam iznela trudnoću do kraja, pila sam utrogestan, al sve do kraja je bilo uredno i porođaj potpuno ok [sm=smiley1.gif]




Mala Elena -> RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ (4.7.2015 20:39:32)

Pa ako su kao menstrualni ali nisu cesti i ne ponavljaju se na odredjeni br minuta, to je sirenje materice a ako je obrnuto, mislim da bi to vec bile kontrakcije .To mi je objasnila jedna devojka koja je imala cak porodjajne kontrakcije, primljena i u bolnicu pa izasla i prepisano joj da miruje i koristi utrogestan do kraja trudnoce .
Um , vidim sta si pisala , rekla sam ti da sam ja imala neke ostre bolove i to bas nisko a juce sam bila na uz i cini mi se da je beba bas na tom mestu. I danas dok sam setala par puta me zignulo i kao osetim neko pomeranje, neke klobuke , mozda je problem sa crevima i gasovima. Jel si ti sada dobro?




bockalica -> RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ (29.10.2015 13:24:05)

Zdraoi devojke![sm=zz_wavespin.gif] Nova sam na ovoj temi, a ima me već neko vreme na temi "Trudnoća i trombofilija". Reših da se pridružim i vama, jer imam slične tegobe kao i većina vas. Naime, danas sam ušla u 20. nedelju i na svim pregledima do sada je bilo sve u rerdu, sem što mi se beba malo nezgodno namestila i dosta je nisko, a od 18. nedelje imam bolove u donjem stomaku, koji su na momente jezivi (ne mogu na noge da stanem). Jako sam se uplašila, jer mi je ovo 4. trudnoća (prethodne 3 sam izgubila zbog trombofilije, a sada sam na adekvatnoj terapiji za to, pa je sve u redu za sad). Međutim, iščitala sam gotovo sve sa ove vaše teme i videla da nisam jedina i da je to normalno i mnooogoo se smirila. [sm=zz_smug.png] Ali svakako mi znači da budem deo ove vaše grupe i da delim svoja iskustva sa vama i da čitam vaša iskustva! Trudnoća, koliko god divna bila (a jeste i divna) ume da bude i bolna i stresna.[sm=nosecka.gif]




Kata90 -> RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ (29.10.2015 13:28:15)

Bockalice,no sikiriki [sm=smiley1.gif]




janabons -> RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ (29.10.2015 13:34:28)

Bockalice, samo napred, pridruzi nam se na chat temi " U ocekivanju deteta"[sm=bravo.gif]




IvanaSK RR -> RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ (6.1.2016 19:10:57)

I meni se javljaju ti bolovi, naročito kad sam vise vremena na nogama. I bas mi se ne sviđa to.




wivern -> RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ (6.1.2016 20:12:21)

Ivana ne znam koja si nedelja, mozda da pokusas da olaksas sa steznikom za stomak. I ja sam imala te bolove ali bas pred kraj, na srecu.




IvanaSK RR -> RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ (6.1.2016 20:19:29)

Mislim da je rano za steznik, devetnaesta nedelja..
Danas sam napravila krompir salatu, cupavac kolac i prebranac, i sad mi je bas lose. Sve sam to radila polako, sedela i inače za stvari za koje bi stajala dok radim.




wivern -> RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ (6.1.2016 20:25:20)

Pokusaj sto vise da lezis i odmaras, i obavezno se konsultuj sa svojim dr.




IvanaSK RR -> RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ (6.1.2016 20:35:07)

Da, to mi jedino preostaje.




Zemunka85 -> RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ (7.1.2016 22:19:21)

Ja sam 1000 puta pisala na ovu temu ali moram opet kako bi vas moj primer ohrabrio - ja sam od 16 nedelje imala bolove u donjem delu stomaka. Meni je trudnoca predivno stanje, da ne shvatite pogresno i radujem se da se opet desi, ali sam konstantno imala osecaj da nosim kamenje i da ce mi sve dole poispadati. Kada vidim i dan danas trudnicu kako cuci, najezim se, ja to niiikako nisam mogla. Bukvalno mi je gadna pomisao na to. Konstantno me je nesto bolelo, ali konstantno. Zatezalo (od pupka na dole), zigalo ... i sl. Prva kontrakcija u 16. vidjena. Bilo ih je beeeezbroj. Dr je sumnjala na hipoplaziju materice (ako se dobro secam izraza) tj nerazvijenu matericu, ali ja sam par meseci pre trudnoce menjala ginekologa, pa radila i "generalku", pa sam imala te rez, kada sam joj odnela rekla mi je da je sve to ok. Onda na odrzavanju trudnoce - infantilna trudnoca (opet moguce da sam lupila izraz). Imam puno prevremenih porodjaja u porodici, pa su zbog svega i na to sumnjali. Pa ukljucuju tolizu, posle toga do kraja odrzavala trudnocu ..a bolovi niikada nisu prestali, Kao ni kontrakcije, Imam snimljeno. Kao kamenje da nosim, eto bas takav osecaj. Kad nista nije urodilo plodom, sve mi lepo ukinemo ... Iznela do kraja trudnocu najnormalnije.




DADA89 -> RE: Bolovi u donjem delu stomaka (15.3.2016 4:55:55)

Zdravooooo raja:D Pomagajteeeeeeeeeeeeeeeee!
U februaru sam dobila 9, a ovaj mesec mi kasni...uradila sam test i test pozitivan!
Boli me pri dnu stomaka, grudi su mi cvrte i otecene, promena raspolozenja je tu.
Pregled kod lekara mi je zakazan u cetvrtak!
Dal je moguce da se radi o trudnoci, inace mi je menstruacija redovna.
Hvalaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa vam!




vocicana -> RE: Bolovi u donjem delu stomaka (15.3.2016 7:56:27)

Da , radi se o trudnoci ito su prvi simptomi bolovi u donjem delu abdomena slicni menstrualnim, tako je i kod mene bilo, tu si, 3-4 nedelja. Javi nam se u [sm=nosecka.gif] teme, trebaju nam nove drugarice, osipa se ekipa.[sm=smiley36.gif]
Bravo, cestitam!!!




IvanaSK RR -> RE: Bolovi u donjem delu stomaka (15.3.2016 9:46:09)

Jeste trudnoća. Takve bolove sam i ja imala na početku. Ali ako budu mnogo jaki, javi se lekaru.




Olja28 -> RE: Bolovi u donjem delu stomaka (28.3.2016 11:00:30)

Pozdrav mame i buduće mame! [sm=smiley1.gif]

Da vam se i ja pridružim [sm=smiley1.gif]
Ja sam u 12-toj nedelji trudnoće. Često imam bolove u donjem dijelu stomaka, uglavnom su povremeni, onako kako i trebaju biti. Međutim, juče sam primijetila smeđi iscjedak, jako malo ga je bilo. I poslije toga me je nekih 7-8h bolio stomak. Bol nije bio jak ali je bio konstantan, pa me to malo brine. Za 3 dana imam zakazan ultrazvuk i dabl test, ne znam da li da čekam do tad ili da idem doktoru odmah? Generalno, dobro se osjećam ali me taj bol juče zabrinuo. Inače, radim dva posla i na oba puno sjedim, dnevno 8-10h a poslije toga bih samo spavala, skroz slabo se krećem [sm=smiley13.gif]




IvanaSK RR -> RE: Bolovi u donjem delu stomaka (28.3.2016 11:08:46)

Zdravo,Olja.
Cestitam ti na trudnoći. Pretpostavljam da je lazno krvarenje, ali ja bih na tvom mestu odmah danas otisla kod lekara. U slučaju da trebaju neke tablete da krenes sto pre sa njima.




Olja28 -> RE: Bolovi u donjem delu stomaka (31.3.2016 18:04:34)

Samo da javim, da sam danas isla na pregled, doktor kaze da je beba dobro! :)




Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>