RE: Proliv kod beba (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba



Poruka


Anoniman -> RE: Proliv kod beba (10.11.2012 13:35:06)

nina, probaj da ponovo dajes staro mleko, pa prati sta se desava.. moze biti od mleka!
od biogaia ne bi trebalo.. ali kada se tako nesto desi obustavlja se sve dok se dete ne stabilizuje.




nina26 -> RE: Proliv kod beba (10.11.2012 17:56:38)

Macaki, hvala na odgovoru[sm=smiley31.gif]

rekao mi je dr da nije isto od kapi, a ne bi trebalo ni od mleka, ali da smanjim malo dohranu i da dajem samo moje pa cemo videti kako ide...

danas je samo jednom imala proliv i posle uopste nije kakila ne znam da li je to normalno a jede lepo?? samo je pisikila i to sam 2 promenila pelene i to je sve za danas..




jance -> RE: Proliv kod beba (8.12.2012 22:13:50)

Ogi mi je za sat vremena imao dve tecne stolice, druga je bila bas totalna vodica, i po ledjima je bilo, i tako to. sad, sveki je skuvala caj od lista gunje, ali on je vec na spavanju, iliti pred samo spavanje, pa se pitam dali da mu dam sada, ili u toku noci kad bude kenjkao i trazio vodu? da mu dam mleko pred spavanje? on je inace sasvim lepo raspolozen, eno umire od smeha dok ga mm presvlaci....




ikacc -> RE: Proliv kod beba (8.12.2012 22:18:30)

Jance mislim da nije opasno..mozda je zbog zubica?




jance -> RE: Proliv kod beba (8.12.2012 22:57:34)

pa njemu izbija gornji levi ocnjak, videh jednu belu tackicu kad sam ga danas presvlacila, i on jesteimao redju stolicu od zubica, ali bas da je voda totalna, t nisam znala da je moguce....




jance -> RE: Proliv kod beba (9.12.2012 12:24:00)

noc je prosla dobro, nije bilo proliva uopste, ni jutros, ali posle dorucka je imao samo jednu totalno vodenu stolicu... sad, dal da mu uzimam probiotik i elektrolite ili ne? pije caj od listova gunje, ali nije bas odusevljen moram da priznam.. nije puno tecnosti od jutros popio




ikacc -> RE: Proliv kod beba (9.12.2012 15:28:27)

a da ipak pitas dr.da ne uzimas na svoju ruku..nznm..




Christabel -> RE: Proliv kod beba (10.12.2012 17:35:35)

Moja mala (15m) je pre nekih 10 dana kakila 4-5 puta mekse, sluzavo, tegljivo, bas je bilo neprijatnog mirisa. Dala sam joj bacilac i onda je sutradan sve bilo ok. Ali a 2 dana opet ista prica, a posto je bio vikend u apoteci su imali samo neki biorela prasak. Onda sam joj pocela davati Flonivin BS, pa se malo smirila, tj.jedan dan bude ok, pa sledeci dan opet redja stolica, sluzavija 3-4 puta, a jedna ok, pa opet 2 dana bolje, pa 2 dana opet redje a cesce kaki. Dr je rekla da misli da je virus, ali ce se analizirati stolica za koji dan ako se ne smiri.

Mene zanima sta smem da joj dajem da jede? Znam za pirinac, sargarepu i krompir, bananu i jabuku, sto u sustini i vrtimo ovih dana, jela je i dunje ali joj povremeno u rucak ubacim jos neko povrce, a ne znam da li bih smela. Kaze dr da mogu da joj dajem mleko, posto sam joj ovih dana davala samo bebelac, plaseci se da ce je kravlje mleko iziritirati vise. Smem li mlecne proizvode?




branki* -> RE: Proliv kod beba (20.3.2013 9:24:52)

evo,trenutno smo i mi u ovom klubu prolivasa!pocelo u subotu jutro..oko 5-6 stolica na dan,ali sam ja prvi pit videla takav proliv-bukvalno vodica,sve curi,curi iz pelene po parketu,on ceo umazan,hulahopke,bodi...imao je i 3 povracanja..od jutros nije kako sto je dobro,videcemo.dajem mu enterofuril sirup od ponedeljka popodne,ne dajem mleko,ni sok,ni voce,sem banane.valjda ce proci uskoro...




slavica. -> RE: Proliv kod beba (20.3.2013 9:32:12)

Branki,ne znam,mozda ste vi i veliki za to,ali kad je David ima proliv,davali smo mu onu Humanu HN,ona je bas za to,ima valjda isto neka vlakna banane,pa eto,ako hoces da detetu ipak ubacis neko,kao,mleko. Meni je inace gadno,ali David,koji je inace bas izbirljiv,ga je tada pio bez problema.




salle -> RE: Proliv kod beba (20.3.2013 9:39:00)

nama je jedino pomagao probiotik prolife, jednom je imao takav prolim i to nam je pomoglo
a mozes da skuvas pirinac, pa da mu das vodicu od pirinca i samo vodi racuna da ne dehidrira, ne znam koliki je, ali orosal mozes slobodno da mu das, on ce i malo regulisati stolicu, ja sam Kosti orosal stavljala po 2-3 kasike u supicu





jovicaa -> RE: Proliv kod beba (20.3.2013 9:43:40)

meni su rekli kada je aleks bio beba: banana, kuvan pirinac, sargarepa, jabuka; jogurt... i ne mogu jos da se setim sta. a posto je on veci, on moze da gricka i grisine i keks. caj od nane je isto dobar za zeludac...




branki* -> RE: Proliv kod beba (20.3.2013 11:19:26)

kupujem danas orosal i kuvacu pirinac,pa cu mu dati vodu.kuvala juce caj od nane i hteo da ga pije,mada inace nece,ver jer sam mu ukinula sok.izgleda da se nalio,nakon sat-dva ispovratio.jede stapice,gricka plazmu...ma,valjda je kraj blizu,u nozdrvama mi konstantno miris proliva!evo,sad kakio,jeste proliv,nije bas onaj najgori.ovo je prvi danas.




Olga75 -> RE: Proliv kod beba (20.3.2013 11:22:05)

Branki a caj od lista dunje pa mi umesas malo onog soka od kompota od dunje al nemoj da seceris
i kocka - dve crne cokolade




salle -> RE: Proliv kod beba (20.3.2013 11:23:28)


IZVORNA PORUKA: Olga RR

Branki a caj od lista dunje pa mi umesas malo onog soka od kompota od dunje al nemoj da seceris
i kocka - dve crne cokolade

da, caj od dunje, to sam skroz zaboravila
i caj od kore nara je dobar za proliv




branki* -> RE: Proliv kod beba (20.3.2013 11:31:01)

ta dunja ima verovatno u biljnoj apoteci,pitacu.
hvala,zenske[sm=smiley31.gif]




cockic -> RE: Proliv kod beba (20.3.2013 11:40:08)

ja samo pisem o humani HN,meni je to super obrok kad dete ima proliv.konkretno moj sine je uzasno jeo pirince,sargarepe nema sanse.bio je na bananama,krompiru i toj kasici humaninoj.i naravno supice iz kesice.kad jedu supicu iz kesice ne trebaju elektroliti.

e sad ta humanina hrana je i kasica i mleko sve zavisi kako se zbrcka.sto je isto ok.moze da se da ono sto dete voli.moj sin mleko nije pio,pa sam mu pravila u vidu kasice.




salle -> RE: Proliv kod beba (20.3.2013 11:42:55)


IZVORNA PORUKA: cockic

ja samo pisem o humani HN,meni je to super obrok kad dete ima proliv.konkretno moj sine je uzasno jeo pirince,sargarepe nema sanse.bio je na bananama,krompiru i toj kasici humaninoj.i naravno supice iz kesice.kad jedu supicu iz kesice ne trebaju elektroliti.

e sad ta humanina hrana je i kasica i mleko sve zavisi kako se zbrcka.sto je isto ok.moze da se da ono sto dete voli.moj sin mleko nije pio,pa sam mu pravila u vidu kasice.


a nama je dr rekla da obavezno uzmem orosal i tako da stavim u supicu iz kesice, kao mogu brzo da dehidriraju...




cockic -> RE: Proliv kod beba (20.3.2013 11:46:43)

ja znam za jedno ili drugo,u kombinaciji nisam davala.




jovicaa -> RE: Proliv kod beba (20.3.2013 14:35:53)

da i mi smo tada koristili elekotrolite i neko posebno adaptirano mleko, valjda bez laktoze, tako nesto.. ali on je bio beba, brankin decak je vec stariji, ne znam da li je isto onda.
a sto se tice tog mirisa, potpuno te razumem, i ja sam tada svuda osecala taj miris i bogami trajao je taj proliv pa sedam dana sigurno..
valjda im se tesko oporavi crevna flora zato sto su mali




branki* -> RE: Proliv kod beba (22.3.2013 16:12:41)

da apdajtujem[sm=smiley36.gif]-proliv saniran!




pandina -> RE: Proliv kod beba (29.4.2013 0:13:50)

Vukan mi ima vec 5 dana proliv. Prvog dana je bila vodenasta stolica, a ostalih dana se popravilo, ali i dalje je to kasasto i obilno. Ima bar 5 stolica dnevno plus jedna nocna. Prvog dana je imao temperaturu koja je isla i do 39.2, ali se vise nije vracala i dete je super raspolozeno. Kad videh da posle tri dana proliv ne prolazi odvedoh ga doktorki, ona nam dade probiotik 1x1,smectra 2x1/2 i rehidrant rastvor. POsle dva dana ne vidim da mu se stolica promenila. Katastrofa. Bukvalno moram da ga celog tusiram kad menjam pelenu. O ojedu guze da i ne govorim!

Korigovala sam mu ishranu vec prvog dana u smislu da sam davala pirinac, sargarepu,krompir. Izbacila mlecne proizvode osim mleka, izbacila zeleno povrce, sokove, voce svo osim banane. Probala caj od lista nara ali on to nece ni da okusi, cak i na spric dobija od njega nagon da povrati.

Od zuba imamo tri jedinice i jednu dvojku.

Pije dosta vode.

Sta mi savetujete?


Da dodam: davala sam i enterofuril sirup na svoju ruku prva tri dana i nista.




lesica -> RE: Proliv kod beba (29.4.2013 0:27:46)

Pandina, možda da se opet posavetuješ sa pedijatrom. Činjenica je da je Vukan još uvek malen da bi mu davala neke čajeve poput čaja od lista dunje ili čaja od cikorije, mada možeš da proveriš sa pedijatrom.
Eventualno što meni pada na pamet, da mu pored svega što si izbacila, izbaciš i mleko a umesto njega daješ jogurt bez laktoze ( kiselomlečni proizvodi su prihvatljiviji od mleka), ali opet mislim da treba da se ipak konsultuješ sa lekarom.
I upornost, kod malenih to zna malo da se razvuče. [sm=smiley31.gif]




pandina -> RE: Proliv kod beba (29.4.2013 0:32:51)

Lesice, hvala ti, vec sam mislila da nema nikoga u ovo doba.
Velike su guzve kod naseg pedijatra, ne ceka mi se, pravo da ti kazem po ovoj vrucincini. A delovala mi ova nasa dr opusteno, kao da sve to nije nista strasno, ali ja vec ne bih rekla da 5 dana proliva nije nista strasno.

Ja bih mogla i skroz da mu izbacim mleko ako ce to pomoci. Desavalo se i ranije da zaspi bez mleka kad dobro vecera,




lesica -> RE: Proliv kod beba (29.4.2013 0:36:38)

Onda probaj da mu izbaciš mleko koliko možeš, i zameniš jogurtom.

I pokušaj da nazoveš doktorku tek za konsultaciju, bar ja tako radim- prvo zovem našu dr pa tek ako ona kaže da treba da dodjemo idem.

Nadam se da će uskoro proći.




Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>