RE: Zimnica (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno



Poruka


Lu -> RE: Zimnica (18.9.2009 10:26:15)

E upravo sam našla nešto takvo,na CyberBulevaru,
paprike punjene sa sirom,zanimljivo a ima i sa kupusom[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Ja ću napraviti ove sa sirom,čim kiša prestane idem ih ubrati[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




magnetic -> RE: Zimnica (18.9.2009 13:42:15)


IZVORNA PORUKA: lu

E upravo sam našla nešto takvo,na CyberBulevaru,
paprike punjene sa sirom,zanimljivo a ima i sa kupusom[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Ja ću napraviti ove sa sirom,čim kiša prestane idem ih ubrati[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Uuuuu sa kupusom je extra,probala sam




marince1 -> RE: Zimnica (18.9.2009 14:38:54)

e malopre idem ulicom i mirise paprika,svi spremaju zimnicu [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Verus -> RE: Zimnica (18.9.2009 14:42:52)

lu ajde stavi recept za te sa sirom?  Da li mogu i zute paprike il samo crvene?  Stavicu zimnicu ove godine, malo tursije, i kantu kupusa, ne puno....a volela bih te paprike sa sirom!  Jaoj ide mi voda na usta!!! 

Jel moze feta sir u njih???

Recept please!!!!




vodolija 82 -> RE: Zimnica (20.9.2009 15:46:29)

zeleni paradaiz:
oko 5-6 kg,paradaiza,oprati dobro i iseci na kriske,redati u tegle,s'tim da se izmedju svakog novog reda paradaiz pospe belim lukom i persunom.ovamo posebno u 2 l vode sipati litar sirceta i soli po zelji,kad se ohladi,paradaiz zaliti sa ovim.ostaviti da se ukiseli...




Lu -> RE: Zimnica (20.9.2009 21:53:23)

Paprike punjene sirom:
Potrebni sastojcipaprike ( babure)
sir
kajmak
presolac*

Način pripreme

Paprike ocistiti od sjemena, oprati i dobro ocjediti.Svaku papriku puniti izmjesanim mladim sirom i kajmakom.Napunjene paprike redati u tegle i preliti presolcem.
*Presolac: 2,5 litara vode,0,5 dcl esencije,100gr.soli,200gr šećera.

Ova količina presolca može biti za 3-4 kg paprika.Ja sam malo izmijenila recept jer je ovdje išao i vinobran a ja sa ovom vodom zalijem krastavce i karfiol i ne treba ni vinobran ni konzervans.
Samo je bitno sa ovakvom prokuhanom vodom zaliti paprike,zatvoriti tegle poklopcima,staviti u rernu zagrijanu na 100 stupnjeva pola sata,isključiti i ostaviti u rerni da se ohlade potpuno.




Lu -> RE: Zimnica (20.9.2009 21:56:13)

Verus,malo sam se raspitala,ovo se ustvari i radi sa žutim paprikama.
Feta sir ti je super ideja[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




JULIE -> RE: Zimnica (15.8.2010 23:31:58)

Vreme je da dignem malo temu[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]sledece nedelje idemo malo na odmor kod mm na selo i ujedno cu tamo spremiti zimnicu...prosle godine smo nas dvoje pojeli oko 20kg ajvara,10kg ljutenice..sta da vam kazem-juznjaci oboje[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]stavicu tursiju,karfiol,krastavce,sargarepicu...nego,zanima me ima li neka od vas dobar recept za domaci kecap




JULIE -> RE: Zimnica (15.8.2010 23:32:58)

A,da i recept za neko slatko nebitno od cega do sada to nisam pravila a sad sam se bas nameracila[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




bluka -> RE: Zimnica (16.8.2010 18:56:41)

IZVORNA PORUKA: JULIE

Vreme je da dignem malo temu[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] sledece nedelje idemo malo na odmor kod mm na selo i ujedno cu tamo spremiti zimnicu...prosle godine smo nas dvoje pojeli oko 20kg ajvara,10kg ljutenice..sta da vam kazem-juznjaci oboje[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] stavicu tursiju,karfiol,krastavce,sargarepicu...nego,zanima me ima li neka od vas dobar recept za domaci kecap


evo recepta koji je moja mama koristila. davili smo se ovim kečapom, i mi, i pola komšiluka. ne znam koliko je mjera nekad napravila u jednoj sezoni, samo znam da smo uvijek tražili samo ovaj kečap.
od kad nema mame, čuvam recept i nikako da jednom sama napravim.

KEČAP

5 kg pasiranog paradajza
10 mesnatih paprika babura kuhanih 1/2 sata u vodi.

Staviti paradajz i pasirane paprike zajedno na vatru, dodati:
1 šoljicu soli
1 šoljicu šećera
1 šoljicu sirćeta
1 kesicu mljevenog bibera
1/2 kesice cimeta
malo origana
po želji sitno sjeckane ljute papričice.

kuvati na srednjoj vatri do željene gustine, sipati u vrele manje flaše, sterilisane u rerni 20-ak min na 100 stepeni. dobro zatvoriti i nakon hlađenja, skladištiti na suvom i hladnom mjestu.




JULIE -> RE: Zimnica (16.8.2010 21:51:05)

hvala draga,probacu[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley20.gif[/image]




Lu -> RE: Zimnica (1.9.2010 13:52:21)

Kako pravite turšiju, samo da nije jako kisela ja više volim onako slkatkast ukus[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Dosad sam samo pravila šarenu salatu a sad hoću onako veće komade i šta sve stavite od povrća[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




zvezdica009 -> RE: Zimnica (1.9.2010 14:00:01)

a niste navele neki dobar recept za AJVAR ? 




Lu -> RE: Zimnica (1.9.2010 14:11:17)

AJVAR




zvezdica009 -> RE: Zimnica (1.9.2010 14:17:05)

fala Lu [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anoniman -> RE: Zimnica (19.9.2010 22:52:07)

Žene, upropastiće me ova zimnica.
Napravila sam pekmez od šljiva, paprike punjene kupusom i šargarepom i paprike u medu.
Treba da napravim mešanu salatu i bećar paprikaš.
Ima li neko dobar recept za mešanu salatu?
I dali je iko pravio paprike u pavlaci, ali ne one "za jednokratnu upotrebu" nego baš one za zimnicu, koje mogu da stoje? Znam da se prave sa domaćim mlekom i od ljutkastih paprika, ali nigde ne mogu da nađem dobar recept sa svim merama.
Help, muž i brat će se jako obradovati ovim paprikama[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




gagana83 -> RE: Zimnica (19.9.2010 22:59:41)

Moja mama je pravila te paprike u pavlaci ali ja na zalost nemam recept[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
I ja bi ih rado pravila.






Lu -> RE: Zimnica (20.9.2010 9:24:47)

Nedjo ne znam za te paprike u pavlaci, prvi put čujem[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Ja jesam pravila sa senfom.




Lu -> RE: Zimnica (20.9.2010 9:28:47)

Evo ukrala sam neki recept za paprike u pavlaci[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Skuvati 2 litra domaćeg kravljeg mleka pa ga staviti da se hladi dok ne bude mlako.Mlakom mleku dodati pola čaše kiselog mleka i dobro promešati.Poklopiti sud i staviti ga u toplu sobu da se ukiseli pošto ste ga uvili u ćebe ili stoljnjak.Kada je kiselo mleko gotovo ostavite ga stoji nekoliko sati umotano u gazu i pritisnuto nekim predmetom.kada se dobro ocedi stavi se u zemljani sud pošto smo ga izvadili iz gaze. Otprilike je gustine kaopavlaka. Uz vurdu je odlično dodati kiselu papriku iz turšije.




Ana RR -> RE: Zimnica (20.9.2010 9:31:59)

Paprike u pavlaci - mmmm, jedino u tom obliku volim paprike [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]





Lu -> RE: Zimnica (20.9.2010 9:33:49)

Evo šta sam do sada napravila od zimnice:
- ajvar
- šarena salata
- kisele paprike (dvije vrste)
- kiseli krastavci
- kiseli karfiol
- paprike punjene kupusom
- slatko od bundave
- pekmez od šljiva




Vučko.ba. -> RE: Zimnica (20.9.2010 9:35:59)

Paprike u pavlaci, pa zar nije to paprika sa sirom i kajmakom [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]


Jao Lu svaka ti čast[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Anoniman -> RE: Zimnica (20.9.2010 9:37:55)

Lu, videla sam i ja taj recept,ali mi je to suviše komplikovano, i to je ustvari ta vurda, a ona se jede sa kiselim paprikama.
A meni treba recept za one ljutkaste paprike koje se napune pavlakom pa preliju tim mlekom koje je posoljeno i prokuvano. Sve znam otprilike, al valjda će se javiti neko da mi kaže tačne mere.
Ako se ne javi niko, javljam kako su ispale moje improvizovane[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Lu, aj piši kako si pravila šarenu salatu, to mi treba[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anoniman -> RE: Zimnica (20.9.2010 9:39:44)

IZVORNA PORUKA: Vučko.ba.

Paprike u pavlaci, pa zar nije to paprika sa sirom i kajmakom [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]


Jao Lu svaka ti čast[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]


Ima i sa sirom i kajmakom, a ima i sa pavlakom. Možda je način pripreme isti, samo se jedne pune ''vako, druge ''nako?
Vučko, ako ti znaš kako se prave te sa sirom, piši, pa ću preraditi recepAt[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Vučko.ba. -> RE: Zimnica (20.9.2010 9:43:39)

IZVORNA PORUKA: Lu RR

Paprike punjene sirom:
Potrebni sastojcipaprike ( babure)
sir
kajmak
presolac*

Način pripreme

Paprike ocistiti od sjemena, oprati i dobro ocjediti.Svaku papriku puniti izmjesanim mladim sirom i kajmakom.Napunjene paprike redati u tegle i preliti presolcem.
*Presolac: 2,5 litara vode,0,5 dcl esencije,100gr.soli,200gr šećera.

Ova količina presolca može biti za 3-4 kg paprika.Ja sam malo izmijenila recept jer je ovdje išao i vinobran a ja sa ovom vodom zalijem krastavce i karfiol i ne treba ni vinobran ni konzervans.
Samo je bitno sa ovakvom prokuhanom vodom zaliti paprike,zatvoriti tegle poklopcima,staviti u rernu zagrijanu na 100 stupnjeva pola sata,isključiti i ostaviti u rerni da se ohlade potpuno.


evo tog recepta, Lu ga je baš postavila, a nazvaću tetku večeras ona to pravi pa ću je pitati (sa sjeničkim sirom i kajmakom...mmmmmmmmm njammmmmiiiiii)




Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>