RE: Zimnica (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno



Poruka


Lu -> RE: Zimnica (27.9.2010 8:27:03)

NEDJO DRAGA NIJE JOŠ KASNO DA TI NEŠTO KAŽEM[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley9.gif[/image]
Zaboravila sam reći da se u šarenu salatu stavljaju i kiseli krastavci isječeni na tanke kolutiće, ako imaš možeš ih dodati sada, mada i to je stvar ukusa, ja stavljam pa eto da znaš[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anoniman -> RE: Zimnica (27.9.2010 8:29:45)

Nema veze draga, svakako nisam ljubitelj, jedem ih samo kupovne[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]Taman luk umesto krastavaca[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley2.gif[/image]




Anoniman -> RE: Zimnica (27.9.2010 8:30:49)

Što ne volim kada vidim da tako lepo ćaskate u nekoj temi u kojoj ja nemam baš ništa pametno da kažem. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley9.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anoniman -> RE: Zimnica (27.9.2010 8:33:22)

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Taške, da ti sve pošaljemo po teglu od svega što smo pravile, pa da diskutujemo zajedno[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley2.gif[/image]




Anoniman -> RE: Zimnica (27.9.2010 8:36:05)

MM će se obradovati, ja to sve ne jedem! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anoniman -> RE: Zimnica (27.9.2010 8:38:10)

E onda stvarno nema nade da nam se pridružiš u ovoj temi[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anoniman -> RE: Zimnica (27.9.2010 8:39:28)

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




jelena038 -> RE: Zimnica (27.9.2010 19:49:04)

ja svake godine pravim nesto drugo, da dokazem da umem, a niti jedem, niti volim [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] a da stvar bude ludja, uvek su mi recepti, nekako.. nedovoljno dobri, pa sve izmenjam i onda mi se uopste ne svidi, a svi drugi odlepe, pa mi gosti odlaze kucama sa teglama [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ove godine cu da pravim samo onu jednu stvar koju stvarno volim - onaj paradajz u flasama, nekuvan, samo cedjen, sa persunom. red bi bilo da mi ne uspe [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




dunja RR -> RE: Zimnica (27.9.2010 19:51:45)


IZVORNA PORUKA: jelena038

ja svake godine pravim nesto drugo, da dokazem da umem, a niti jedem, niti volim [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] a da stvar bude ludja, uvek su mi recepti, nekako.. nedovoljno dobri, pa sve izmenjam i onda mi se uopste ne svidi, a svi drugi odlepe, pa mi gosti odlaze kucama sa teglama [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ove godine cu da pravim samo onu jednu stvar koju stvarno volim - onaj paradajz u flasama, nekuvan, samo cedjen, sa persunom. red bi bilo da mi ne uspe [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]


ili celerom
njam nema ništa bolje[sm=smiley1.gif]




jelena038 -> RE: Zimnica (27.9.2010 19:54:49)

samo ne znam kako se cedi..[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Lu -> RE: Zimnica (11.10.2010 15:56:54)

IZVORNA PORUKA: Lu RR

IZVORNA PORUKA: red sonia

ja najvise *****dim ako satima kuvam pekmez a on za mesec dana pocne da se kvari[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley35.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley35.gif[/image]

Eeee zato što ne staviš vruć pekmez u vruće tegle, kod mene tako stoji i po dvije godine šipkov pekmez, pošto ga niko ne jede osim mene[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




yeeca -> RE: Zimnica (11.10.2010 16:03:25)

i moja mama stavlja u vruce tegle, dobar je stvarno i posle dve godine sto rece Lu..[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]






SUPER MAMA -> RE: Zimnica (11.10.2010 16:31:45)

Ja danas pravila sarena salata i dobro je ispala, za prvi put.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




red sonia -> RE: Zimnica (11.10.2010 20:19:07)

IZVORNA PORUKA: Lu RR

IZVORNA PORUKA: Lu RR

IZVORNA PORUKA: red sonia

ja najvise *****dim ako satima kuvam pekmez a on za mesec dana pocne da se kvari[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley35.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley35.gif[/image]




Eeee zato što ne staviš vruć pekmez u vruće tegle, kod mene tako stoji i po dvije godine šipkov pekmez, pošto ga niko ne jede osim mene[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]



e to za vruce tegle nisam znala[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




smeško -> RE: Zimnica (11.10.2010 20:24:25)

A kako, inace, sipate vrucu hranu[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Malo ste me zbunile, ja i ne znam za drugacije sipanje u tegle, osim na vruce da ne bi poprskale.




Lu -> RE: Zimnica (12.10.2010 10:12:51)

Ja ovako:
Pekmez, ajvar i sve što se kuha sipam vruće (oko 5 min da stane poslije ključanja) u tegle zagrijane na 100 stepeni (oko pola sata) i zatvorim poklopcima koji su takođe bili u rerni, to se zove pasterizacija, time se ubijaju bakterije i nije potrebno dodavati konzervans niti vinobran.
Krastavce, karfiol i dr. svježe povrće koje se kiseli prelijem vrućom vodom , stavim u tegle takođe zagrijane pola sata na 100 stepeni i onda zatvorene tegle opet pola sata na sto stepeni, kada se potpuno ohlade složim ih u ostavu.

Šarenu salatu i turšiju ne treba.




Jeca* -> RE: Zimnica (12.10.2010 10:17:02)

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image] tako radi i moja mama
svaka čast domaćice [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Vika -> RE: Zimnica (15.10.2010 23:23:38)

Stavila tursiju, feferone, kornisone, paradajz jos ranije i planiram iz minjine kuhinjice da probam "kapulice"- ukiseljene male glavice crnog luka

Od mene dosta, mada kad vidim sta je sve Lu ostavila...[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




jelena038 -> RE: Zimnica (23.10.2010 22:29:17)

mmmmmmmmm.. probala sam novi mamin recept, ne znam od koga ga je zbavila, ali je fantastican! dakle, nisam ljubitelj paprike, ali ovo je nesto skrooooz, skrooooz nemoguce ukusno! razlicite vrste paprika, sa crnim i belim lukom se blansiraju par minuta u rastvoru vinskog sirceta, pa se posle mesaju sa senfom, uljem i zacinima! napravila sam i jednu tegla u koju sam probno dodala u istom rastvoru obarene sampinjone, ne znam koje je lepse!!!! bas sam srecna! posebno sto sam posle dve nedelje lezanja najzad nesto korisno uradila!!!




jelena038 -> RE: Zimnica (27.10.2010 0:46:53)

evo, prva runda, po tegla od svega:

[img]http://www4.slikomat.com/10/1027/j8d-36065-.jpg[/img]

kupus-sargarepa,
paprike u senfu,
ajvar od sargarepe,
paprike i gljive,
ribanac u tegli, sa sve krpicom [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
gljive i sargarepa u senfu,
marinirani sampinjoni i sargarepa u ulju [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

kaca sa kiselim kupusom mi se nije uklapala u esteticki kod




Malecka074 -> RE: Zimnica (27.10.2010 11:14:47)

Mmmm...Jelena, ti si bas bila vredna! Svaka cast![image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Ja sam napravila samo krastavce i paprike u medu!




jelena038 -> RE: Zimnica (27.10.2010 11:27:43)

joj, to me interesuje, imam neki med sa pijace, ponestalo mi tatinog, a kako me upala pluca pozurila, nisam imala vremena da cekam da mi salju.. elem, taj sa pijace nicemu nije, bas bih da ga u nesto utrosim.. kako to pravis?

stavljacu ja jos, cveklu treba da kuvam, same sampinjone da mariniram, mozda stavim i krastavce, ako ih uopste jos ima, nemam blage veze, nisam nedeljama izasla iz kuce.

ostalo, ajvar, pindjur, cepkanu, sokove, dzemove, slatka, med.. sve tata sam napravi u selu, dok pece rakiju!

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image] za moga tatu!!! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley27.gif[/image]

kad nam stigne paket od njega, sa sve gajbom sa jabukama.. niko srecniji na svetu! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

inace, pola od ovih stvari uopste ne jedem, ali uzivam u pravljenju, napisala sam to gore. i jos sam napisala.. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

IZVORNA PORUKA: jelena038

ove godine cu da pravim samo onu jednu stvar koju stvarno volim - onaj paradajz u flasama, nekuvan, samo cedjen, sa persunom. red bi bilo da mi ne uspe







Malecka074 -> RE: Zimnica (27.10.2010 11:32:00)

Hahahaha...dobra si! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Evo recept:

Potrebni sastojci:

3 kg mesnatih paprika(crvenih,zutih,zelenih)
2 l vodom razblazenog sirceta(u odnosu 3:1)
1/2 kg meda
maslinovo ulje

Priprema jela:

Paprike prepoloviti, odstraniti im semenke, oprati ih i dobro ocedit. Redjati ih u tegle naizmenicno, prema boji. Razblazeno sirce prokuvati sa medom i preliti paprike- tako da sasvim ogreznu. Kada se marinada ohladi, sipati odozgo ulje na debljinu od dva prsta, pa povezati tegle.




snješka -> RE: Zimnica (27.10.2010 11:37:29)

Ja sam ove godine uspjela samo ispeći crvene paprike i napraviti salatu od crvenih paprika sa bijelim lukom. Još ću, ako uspijem, naribati kupusa. A kupila sam kupus koji je sveki morala kiseliti, jer ja nisam imala vremena.
A vi ste prave domaćice, svaka čast. Jelo, ovo sa gljivama mi se posebno sviđa,....šta ću....obožavam gljive [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image].




jelena038 -> RE: Zimnica (27.10.2010 11:54:11)

malecka, pa te paprike su slatke???!!!!

snjaska, ima na netu puno recepata za kiseljenje sampinjona, ali ako ih planiras praviti, obrati paznju: sve te varijante su bas prekisele. ako ne volis toliko kiselo, sve uradi isto kako pise, prokuvas par minuta u rastvoru sirceta, ali ne zalivaj time, nego uljem! a ako vise volis one koje kupujemo u prodavnicama, to je skroz druga tehnika, salamurenje, blansirane ohladjene gljive zalivas slanim rastvorom (oko 15 %) da obavezno bude preko povrsine gljiva. ja cu stavljati tako ove godine, sve mi je ovo prekiselo, iako svi vise vole da kisi..




Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sledeća stranica >   >>