RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta)

Poruka

Fidelity -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (17.3.2014 12:46:34)

Dobar dan [sm=nosecka.gif]
Jole, usitnilo Boga mi BAS- ja sutra idem u porodiliste[sm=bravo.gif]
Doktor kaze da tako treba zbog ove moje temperature, plasi se da nije neka infekcija pa da ne ceka nista vise, zbog bebe, ionako smo pred terminom, beba je zrela..i danas mi je rekao ujutru da se javim..Dva prsta sam otvorena, setacu i danas koliko mogu..sutra ce mi prvo staviti gel pa cemo da vidimo. Iskreno, radujem se sto ce moj bebac biti sutra tu ali nije mi svejedno sto ce to biti izazvan porodjaj za koji znam kako izgleda[sm=smiley13.gif]
Jedino se nadam da ce brzo bar biti gotovo jer je druga beba a sa prvom sam se bas brzo otvarala, bez ikakvih pomagala.i brzo se i porodila.
Moram pozitivno da razmisljam.Mogu da trpim dosta..ali prilicno sam naplasena iskustvima. Nego necu o tome ovde , da ne odem u off.
Kasnije cu da se lepo sredim i spakujem...Nikome nismo rekli, znamo samo mm i ja. Posto sveki mora da cuva ceru, rekli smo da idemo na kontrolu opet..kao zbog temperature me prate cesto. Hvala Bogu, dobro mi je, oporavila sam se od te temperature i nejela..trebace mi snaga.

Masem svima..kuckacem ose jos danas...[sm=smiley27.gif]

Jole84 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (17.3.2014 13:20:22)

Fidelity biće sve u redu,bože zdravlje sutra ćeš već da se družiš sa svojom bebicom,diiivno [sm=9nebesa.gif][sm=smiley31.gif]
Jesi li pokušala nekako da spustiš temperaturu? Kolika je?

Fidelity -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (17.3.2014 13:49:22)

Od paracetamola nije spadala, ali od subote vece pijem antibiotik i od sinoc je bolje. Najvisa je bila 37,7 a nije spadala ispod 37,3 a to je ona temperatura koja smlati..
A sad se od ovog antibiotika samo preznojavam, pijem palitrex od 500 mg 2x2..

Ali bolje je sad.
Je l prolazi otecenost?

Klarita -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (17.3.2014 13:54:12)

Fidelity, toliko sam besna, zasto su ti propisali 2x2 od 500mg?...AB se iskljucivo pije na 6-8h, to po novom je toliko lose, ne znam uospte ko propisuje takve doze, pogotovu trudnici pred porodjajem, sreca pa ides u bolnicu i da je proslo[sm=hudicek1.gif]

Jole, odradi obavezno proteine u mokraci, ne sme da ih ima, da...Uzimaj dosta vode. Nikako mineralne vode i sokove, gazirane, negazirane...Samo sto vise vode.

Ostale, devojane, ljubim vas!

Jole84 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (17.3.2014 14:01:55)

Ta je najgora,najviše lomi [sm=smiley29.gif] Bitno da ima bar malo bolje.
Ne prolazi [sm=smiley13.gif] još mi i ruke toliko trnu da jedva šta mogu da držim,ni mob ni viljušku...dođe smešno [sm=smiley36.gif]
Klarita [sm=smiley31.gif] kako si ti? Hoću,pijem baš dosta vode i ceđenih sokova,jedino još so da omanjim. U sredu ću da radim,nadam se da će da budu ok rezultati,bolje da proverim svakako.

Lepterija -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (17.3.2014 16:24:29)

Da, ne sme da ih bude ili samo malo. Videla sam kako to u bolnici rade. Skupljaju urin 24h, pa onda evidentiraju koliko si ga imala za to vreme i analiziraju te proteine i to se zove proteinourija. E sad ti ces verovatno iz obicnog urina da vadis proteine. Bitno je da nemas pritisak. Ne sikiraj.

jovana jojo -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (17.3.2014 17:48:51)

Fidelity samo hrabro mozda je bolje da bues pod njihovim nadzorom. Pokusaj koliko toliko da e opustis i razmisljaj pozitivno, sve ce biti ok... Srecno...[sm=smiley31.gif]

Milica cica -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (17.3.2014 18:00:39)

Meni su radili tu 24h proteinuriju kada sam ležala u Betaniji zbog hipertenzije, hoće kisela da poveća pritisak, ja samo mislim da je meni ona izazvala. Sad jedem skoro neslano. Jole ja mislim ako ti je pritisak ok da će i ostali nalazi biti ok, ali naravno treba proveriti obavezno.

Fidelity -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (17.3.2014 18:12:38)

Klarita, moj dr. mi tako prepisao..Bila sam i ja zacudjena ali sta ja znam,racunam znaju bolje, procene korist i rizik...A ja sam ti baksuz i na proslom porodjaju bila bolesna i pod antibiotikom, tamo sam im rekla i onu su mi nastavili neki njihov kroz inekciju.

Jojo[sm=smiley27.gif] hvala..svaka lepa rec mi znaci[sm=smiley1.gif]
Jos nisam nesto uplasena..a mislim da bi taj strah od gela mogao sve da blokira jer ide sve iz glave.
Dr. je ubedjen da cu ja brzo.
Pa videcemo. Javljacu se ako mi mob. bude pri ruci.

Jole, ja sam bila nekoliko dana otecena i proslo je..a mislim da je pomoglo sto vise ne jedem prsutu koja je slana bas a narucili smo sa Zlatibora..znas kakva je njam [sm=smiley36.gif]
Kod mene je izgleda to bio razlog..a znamo sve da su neke stvari prosto normalni pratioci trudnoce..ali fora je da olaksamo sebi..tako da neka te mm samo masira i dalje[sm=smiley36.gif]

Klarita -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (17.3.2014 18:15:47)

IZVORNA PORUKA: Fidelity

a znamo sve da su neke stvari prosto normalni pratioci trudnoce..ali fora je da olaksamo sebi..tako da neka te mm samo masira i dalje[sm=smiley36.gif]

ju, fidelity, je l' to nudis svog muza? [sm=smiley36.gif]
Nadam se da se ne ljutis, nasmejala si me, pa rekoh i ja da razbijem malo ovu tremu i relativne muke [sm=smiley31.gif]

Milica cica -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (17.3.2014 18:18:38)

Fidelitiy držimo fige za sutra[sm=smiley1.gif]

Fidelity -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (17.3.2014 19:11:35)

Hahahahaha
Ma za sta da se ljutim..tek sad vidim sta sam napisala...Bolje da ne koristim skracenice[sm=smiley36.gif]
Ovaj moj ni mene ne masira...nego ja njega[sm=zmeden.gif][sm=smiley36.gif]
Mada mozda tudje zene hoce[sm=smiley20.gif]

Al mislim Jole da je tm sigurniji...[sm=zz_wink.png]

Milice, hvalaaa[sm=smiley31.gif]

New Mom -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (17.3.2014 19:15:58)

IZVORNA PORUKA: Klarita

Fidelity, toliko sam besna, zasto su ti propisali 2x2 od 500mg?...AB se iskljucivo pije na 6-8h, to po novom je toliko lose, ne znam uospte ko propisuje takve doze, pogotovu trudnici pred porodjajem,

To je meni sva 3x u trudnoci sad kad sam pila ab bila sema za th. Izgleda da se to forsira za trudnice.

Kako ste zene? Ne stizem sad da iscitam, kasnije cu. Cekam K. u muzickoj. Grlim vas

Moja sreca -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (17.3.2014 21:28:28)

Vece
Lepo vreme,pa smo i mi stalno napolje.Ja se danas naradila po kuci,za vikend sredjivali dvoriste,pa planiram da nista ne radim do vikenda :D

degu -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (17.3.2014 21:43:13)

IZVORNA PORUKA: Klarita

IZVORNA PORUKA: Fidelity

a znamo sve da su neke stvari prosto normalni pratioci trudnoce..ali fora je da olaksamo sebi..tako da neka te mm samo masira i dalje[sm=smiley36.gif]

ju, fidelity, je l'' to nudis svog muza? [sm=smiley36.gif]
Nadam se da se ne ljutis, nasmejala si me, pa rekoh i ja da razbijem malo ovu tremu i relativne muke [sm=smiley31.gif]

[sm=smiley36.gif]
Fidelity srećno sutra [sm=bravo.gif]
Danas divan dan, imala sam goste, mm mi posadio krompir iako mrzi baštu [sm=smiley27.gif]
a ja samo posmatram i upravljam :)))

mika79 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (18.3.2014 8:19:36)

Fidelity navijamo da sve prođe brzo i koliko je moguće što bezbolnije[sm=bravo.gif]
Dobro jutro [sm=nosecka.gif], divan dan a ja sam se nakon nekoliko dana konačno naspavala.
Ko pije [sm=kava.gif]

Klarita -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (18.3.2014 8:24:32)

Miko, ne treba ni da pitas [sm=smiley36.gif] Ja ne ''popustam" soljicu[sm=smiley36.gif] Nocas i ja lepo spavala, hmmmm, mozda smo i metereopate, Miko, a? [sm=smiley1.gif]

Fidelity, drzimo palceve i mislimo na tebe i saljemo ti pozitivnu energiju[sm=smiley31.gif]

Jole. dje s' ba? Ce pijemo kafu za vikend?

Lepterija -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (18.3.2014 8:27:37)

Dobro jutro, mmm Mika, može kafa, još kad mi ovako doneseš u krevet [sm=smiley36.gif]
Ja noćas kao nešto i spavala u odnosu na preksinoć. Izgleda da je krivac pun mesec.
FID, [sm=smiley31.gif]

mika79 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (18.3.2014 8:33:16)

Klarita po kafi se poznaje da radimo u prosveti, kod nas stalno neko kuva kafu i popijem na poslu 2-3 kafe.[sm=zmeden2.gif]
Neznam za spavanje prethodnih dana sam se budila u toku noči i srce mi je čudno lupalo onda ustanem i sednem sve ok. Prvo sam mislila da je zato što mi je tsh bio ispod donje granice ali dr je smanjila terapiju a srce mi se i dalje "muči" u toku noći kad ležim. Ja tri puta stavljam utrogestan pa ležim po 2 sata, juče sam se baš našetala i baš sam lepo odspavala.
Lepterija lepo što si nam se pridružila na kafi[sm=smiley1.gif], [sm=bravo.gif] za spavanje.

Lepterija -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (18.3.2014 8:34:51)

Ej, pa ja danas ulazim u treći trimestar [sm=duda.gif][sm=duda.gif] Još bas dva meseca pa [sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif]

A sve prosvetarke znači, pa dobro koleginice, ohladi mi se ta [sm=kava.gif], ja volim što vruću.
Pošto Klarita ulazi u 9. mesec, mogla bi pasti i [sm=torta.gif]

mika79 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (18.3.2014 8:37:13)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] za treći e za to može i [sm=torta.gif]

Milica cica -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (18.3.2014 8:53:31)

Jutro i od mene[sm=smiley1.gif] Za mene može čaj. Ja sad ok spavam, jest da ustajem na 2h u wc, ali spavam dok hodam, tako da čim se vratim u krevet ja već zaspala[sm=smiley36.gif]
Ja sutra imam prijem u bolnicu, pa ćemo videti kada će biti CR.

Jole84 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (18.3.2014 9:11:10)

Dobro jutro ženske [sm=bravo.gif]
Fidelity baš me nasmeja s mužem i masažom,nemam ništa protiv [sm=jezicek.gif] moja sveki ima običaj da se šali kad nekog nešto boli da mu treba muška ruka iz tuđe kuće [sm=smiley36.gif] Srećno danas,držimo palčeve jakoooo [sm=smiley31.gif]
Klarita će pijemo,jedva čekam [sm=sloncek.gif] i ja sam noćas lepo spavala [sm=smiley36.gif]
Prosvetarke na okupu a i vidi se koje najviše blebetaju po tromesečju [sm=smiley36.gif]
Mico već sutra juhuuu [sm=bravo.gif] jesi li uzbuđena [sm=smiley4.gif]
Za mene može jedna kafa ako Mika i dalje nudi,popijem tu prvu a ostale izbegavam zbog pritiska. Odoh posle da radim proteine [sm=racka.gif]

mika79 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (18.3.2014 9:15:42)

Jole za tebe [sm=kava.gif] a mi držimo fige da proteina nema u urinu.

daca77 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (18.3.2014 9:23:33)

Jole, a sta je s' pritiskom i proteinima?[sm=smiley13.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>