RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta)

Poruka

mika79 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (6.3.2014 9:58:05)

Ko pije [sm=kava.gif] ja častim bila sam kod dr. i bogu hvala sve je uredu, videla je da nosim devojčicu[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif], po uz sam 16 nedelja i tako sad mogu da odahnem do sledeće kontrole.

tillia -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (6.3.2014 10:18:23)

Mika super sto je sve ok i za jednu devojcicu![sm=bravo.gif]

mika79 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (6.3.2014 10:43:28)

Tilia [sm=smiley31.gif]

Klarita -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (6.3.2014 12:35:28)

Mikooooooo, [sm=zz_wub.gif] supeeeeeeeeeer! samo neka su nam zivi i zdravi i mi sa njima[sm=smiley1.gif] Ali nekako si najubavo kad si je prvo devojana....
Dodji caskom na temu Porodiljsko i bolovanje [sm=smiley1.gif]

Jeltje -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (6.3.2014 13:18:40)

Cao drugarice,

Ja nocas zaglavila sa sredjivanjem svog CV-ja, jer hocu danas da ga posaljem, pa sam se jutros komirala od spavanja. Tek sad pijem [sm=kava.gif], pa ako je jos neka rspolozena moze mi se pridruziti.

Drzim fige svima koje danas idu na kontrolu, a vidim da vas je nekoliko..A koje ste bile - super za dobre rezultate.

NM, tebi posebno drzim fige da sto pre pregurate tu upalu pluca i da svi budete sto pre zdravi [sm=smiley31.gif]

Klarita, znam da ce prehlada brzo proci i da nije strasno...nalivam se cajevima, jedino me nerviram onaj osecaj u glavi kad se osecas kao da imas temperaturu, a nemas je pa si sva suntava...Kako si ti? Vidim i kod vas kisa, i ovde ubi i ovi grozni oblaci...

Sta nam je sa Joletom 84...ne vidim je...a nema ni Mare..

Pari, ne treba da se prijevljujes za skolicu, samo odes gore u nekom od onih termina koje sam ti napisala, kada budes 28+1 i odmah kreces...[sm=smiley2.gif]

Ljuuuuub

Mara1986 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (6.3.2014 13:47:18)

Alo bre zene,zene napisale ste Boga oca dok sve iscitam... pisem sa mobilnog tako da sori za greske. :-) Kid mene svasta nesto... nije me bilo par dana a samo me se Klara setila ...pa je ljubim puno :-*:-*:-* soba zavrsena a lomi dalje stoji posto sad neznamo gde sa svim tim stvarima... sve je prelepo i krevetac,kolevka,korpa pletena za iznosenje,stikeri,zavesica,tepih... ma milina ali nam zato dusek kupljen neodgovara mali je za ovaj krevetac jer mere nisu iste sad i pre 27godina....pa cemo ga menjati...alu sam resila da se ne nerviram jer sam tek u utorak skapirala da ni doprinosi,ni dugovi,ni babe smrdljive po redovima i busevima,ni radovi u kuci,ni lomovi u kuci,i sve stvari koje ne mogu postici nisu vredni nerviranja mog deteta... shvatila sam da sam losa majka ako sam svesna do koje mere to utice na moju bebu a da se ja i dalje nerviram i neisprobavam da barem uticem na to.... evo zasto...

Mara1986 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (6.3.2014 14:01:07)

3 dana sam bila pod velikim stresom i odem u utorak na ctg doktorka nezadovoljna bebini tonovi previsoki pa padnu pa opet skacu i nije joj jasno zasto ...pritom me pita jel imam neke bolove ja je gledam belo? ne nemam.... ona kaze jel ti cujes ovo pistanje aparata? ja kazem cujem i? e ovo su ti kontrakcije i to obe porodjajne?! a ti ne osecas nista! idi se setaj,popi vode i smiri pa se vrati za 20 min.E cvrc ajde se sad ti smiri kad ti tako kaze... ja lepo otisla setala se svom srecom naletela na devojke sa casa za trudnice lepo smo se ispricale i posle sat vremena se vratila na ctg... muz vec dosao posto mi je rekla da cu mozda u bolnicu... ja lepo na ctg istraumirana... ctg se opet cuje... a ja krenem lepo da pevam (bila sam sama u ordinaciji) i to neku pesmu sa radija... ulazi doktorka ja i dalje pevam (nisam je videla posto sam drzala oci zatvorene i uzivela se u pevanje) i ona me prekine ... znaci mali voli da mu se peva ja se trgla jer me uplasila a ona rezultatima zadovoljna.... tad sam shvatila da nista nije vredno nerviranja mog deteta i da nemam prava da ga mucim svojim problemima dok je u meni... ako vec hocu da se nerviram i razresavam probleme to cu raditi kad ne bude vise u meni!

dunja RR -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (6.3.2014 16:26:31)

Joj Maro, pa jel sada sve ok? Nisam baš ukapirala šta to znači sa tonovima, i zašo ti se to desilo. Veliki grl [sm=smiley31.gif]

Mille -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (6.3.2014 16:46:23)

Kako mi je divno cuti da je donesena odluka da se nervira jedna mama, a svi znamo ko je u pitanju. Nadam se Maro da je sve u redu sto se tih tonova tice. Mene dosta ljudi pita da li sam nervozna a meni osmeh na licu konstantno. I zaista nisam, vec uzivam. Jedino ste me zaista nervira je kada sednem u kola pa vidim svu bahatost vozaca oko sebe. Ne znam da li cu to ikad moci da iskuliram.
NM nadam se da cete se svi vrlo uskoro osecati zdravo pravo i veselo.
Pari vezbaj Kegela jer zaista znaci i pomaze a ne oduzima vreme. Ja npr te vezbice radim na poslu.

pari -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (6.3.2014 17:08:11)

slažem se da ne treba nikako da se nerviramo i da treba da mislimo na sebe i svoje bebe...naravno nije uvek lako i zato treba raditi na tome... Maro, svaka čast za odluku i biće to sve u redu!

Mille, krenula sam danas sa kegelovim vežbama...hvala!

Mille -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (6.3.2014 17:11:32)

Jeeeej...bravo Pari. Svaka cast [sm=bravo.gif]

pari -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (6.3.2014 17:15:44)

slušam novosađanku [sm=smiley1.gif] jer sam i sama novosađanka...

sve što može da pomogne i da od toga bude bolje meni ili bebi, ja sam za...hrana, vežbe, masaža,...šta god...

Mara1986 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (6.3.2014 17:16:03)

Bebini tonovi su bili visoki zbog mog nerviranja od ta tri dana ... iskreno nisam bila svesna da taj stres bas toliko utice na bebu jer realno stresiramo se skoro svaki dan hteli mi to ili ne ali ipak bi trebalo dobro da razmislimo koliko je koja situacija bas bitna... pa sam resila da razne situacije koliko toliko isluliram... beba je sad super doduse luduje i dalje... jos ga muz vec navikao na ceskanje... juce mi se smejao sa ponosom koliko ovaj luduje po stomaku... kad mu prica i kad mi cesa stomak gde su mu nogice i guza ovaj ni da mrdne a cim prestane od izbacuje nogice i guzi se pa me tu podseca na muza posto ovaj bi samo da ga neko ceska.... a sto se tice kola ja se evo vozim busom ali opet naletis na stoku od ljudi... + hormoni sad pred kraj me ubise spremna san na svadju kako god okrenes to moja ljubav naj bolj.e zna i skidam mu kapu... jer sam prerasla u jako zajebanu trudnicu sad na kraju

Mara1986 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (6.3.2014 17:38:13)

Ljubim vas zenice Jeltje ljubim i tebe pored Klare naj vise ali odoh na SARME moja majka misli na mene ali ne i na moju muku sa kiselinom ali vala zabole i mene jer je imam i bez sarme... + idem da vidim male macice posto je moj macor postao tata (blago li se mojima) bas me zanima koliko ih ima (jedno vreme smo i pored mog oca koji je bio protiv drzanja velikog broja zivotinja imali zahvaljujuci meni 9 macaka,zeca,2 papagaja i psa) pa me zanima koliko ih ima sad zahvaljujuci njemu jer je sam prihvatio macku i ako je znao da je skotna i znao je sta ga ceka... cak joj je i pripremio gde da se okoti~inace mi je tata bivsi policajac jos i ovan...pa ne iskazuje emocije ali je dobra dusa pa mi je cudno njegovo ponasanje... ali opet bice deda pa je omeksao :-) a pre sarme odoh do Akse da vidim sta da radim sa dusekom mozda ga zamenim za auto sediste...

Fidelity -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (6.3.2014 17:44:51)

Bili smo na kontroli, sve ok. U utorak na pregled.
Maro, posle tvog posta sam se dobro zamislila jer sam se setila milion situacija kad sam se bas nervirala zbog gluposti..al nije nam uvek tu ctg pa da nas opomene kako to utice na nase bebice.
A hormoni me opicili...meni su moji juce ( sestra,brat i matorci) rekli da jedva cekaju da se porodim jer sam postala teska i sebi i drugima[sm=smiley1.gif]
A mm to najbolje zna..jer je sa mnom svakog dana[sm=smiley36.gif]

Milica cica -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (6.3.2014 18:28:33)

Mi bili na kontroli, bebane sad mere oko 2300-2400 mada je baš teško sad precizno ih izmeriti, uglavnom napreduju, imaju dovoljno plodove vode i dobro se osećaju sledeća kontrola u sredu. Grlić je razmekšan, ali i dalje 1,5cm ne otvara se dalje. Guramo dalje....

Milica cica -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (6.3.2014 18:39:35)

Bebe sve osete, i posle rođenja beba je vezana za majku i oseti njeno raspoloženje, stvarno ništa nije vredno nerviranja i gubljenja živaca, jer više nismo samo mi u pitanju već i ta malena bića u nama. Maro verovatno si imala debele razloge za sekiraciju, ali samo zamisli da si sebi na prvom mestu, ti i tvoja beba i da niko, ali aposlutno niko, nije vredan tvojih živaca. Šaljem ti veliki[sm=smiley31.gif]

Lepterija -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (6.3.2014 21:51:11)

MC bravo [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Vi ste veliki i jos cete da narastete. Meni stomak danas poprilicno smeta, pitam se koliki ce biti jos za 3 meseca i kako li cu manevrisati njime [sm=zz_help.gif]

Milica cica -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (6.3.2014 23:11:31)

IZVORNA PORUKA: Lepterija

MC bravo [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Vi ste veliki i jos cete da narastete. Meni stomak danas poprilicno smeta, pitam se koliki ce biti jos za 3 meseca i kako li cu manevrisati njime [sm=zz_help.gif]

Hehehe ne brini, snaćićeš se [sm=smiley2.gif]

Fidelity -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (7.3.2014 8:13:54)

Dobro jutro drage trudnice[sm=smiley1.gif]
Pocela sam da ustajem nocu da jedem, strasno[sm=smiley30.gif]
Bilo da pojedem vocni jogurt, malo plazme, malo hleba sa dzemom..bilo samo neku vocku..ja sam oko 4 h u kuhinji i zderem. A nisam gladna kad se probudim. Na nervnoj bazi.
Sto kazu- Nije bitno sta jedes, nego sta te jede. A ja ne znam sto sam to pocela, taman sam se zaustavila na 17kg koliko sam se ugojila. A nocu sto se pojede je kao x5 u toku dana.
Moram da se obuzdam...

Danas idem na ceo dan sa cerkicom kod mojih, ja mogu da odmaram a ona se sita izigra sa ujakom i tetkom.

Valjda nece ceo dan kisa da pada, sad u devetom valja da setam malo a ne samo da lezim..Iako kad sam na nogama imam utisak da ce beba da ispadne[sm=smiley36.gif]
Pozdrav. [sm=kava.gif]

dunja RR -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (7.3.2014 8:28:58)

Drugarice, mislite na mene, odoh na ekspertni. Imam malo tremu, čak mi je i stomak malopre proradio onako žešće [sm=smiley36.gif]
Skoro 2 meseca nisam bila na UZ, pa valjda zato .. javljam se kada se vratim. Ljubim!

Milica cica -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (7.3.2014 9:38:40)

Jutro[sm=smiley1.gif]
Dunja drzimo fige[sm=smiley31.gif]

mika79 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (7.3.2014 9:50:32)

Dobro jutro[sm=smiley1.gif]
Dunja mislimo na tebe[sm=bravo.gif] ja sam od 06 na nogama morala sam na transfuziju da vadim krv za antitela, pa sam prošetala pokupovala šta mi treba za ručak, stavila ručak, sredila kupatilo i sad malo odmora.

little_one -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (7.3.2014 10:08:34)

Jutro trudnice!

Dunja sretno, al bice sve u redu, razumljivo da te je frka!

Mico bebane su super, al neka ih jos malo ako mozete da izdrzite [sm=bravo.gif]

Fidelity kako ces ti sa dve bebe da funkcionises? Jel ima ko da ti pomogne? Mene hvata frka, a Marijana nikako da se javi da vidim kako se ona snasla sa svojom velikom i malom bebom [sm=smiley36.gif]

Mene su prije dva dana bile dohvatile bolne kontrakcije, nimalo mi svjedeno nije bilo, a juce i danas evo ko nova....jedan dan prelezala i smirilo se sve....opominje me malac da usporim malo...

Vrijeme je grozno, jedva cekam da stigne proljece, ono pravo, suncano...i voljela bih da bude suncan dan kad se budem poradjala...sa Andreom je isto bio lijep dan [sm=bravo.gif]

Iduce sedmice pregled i konacno ultrazvuk...jos malo pa i mi uskacemo u deveti mjesec, kalendarski iduci petak, a po nedjeljama tek u ponedjeljak. Jos malooooooo....

pari -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ] (7.3.2014 10:27:10)

dunja, mislimo na tebe!

puno pozdrava za sve druge trudnice!

Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>