RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Deca >> Zdravlje deteta



Poruka


Rosita -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (15.3.2015 11:53:31)

[sm=smiley31.gif]




Rosita -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (16.3.2015 13:21:24)

Evo nas, nisam ni otisla na posao, noc bila grozna, ja ga vodila kod dr. Pluca cista al cuje se gde gde da svirne i na stetoskopu, bronhije nadrayene i posto berodual sam nije jos dao efekat, uveden nam i pulmikort.

Prvi put koristimo pulmikort, 1 ml, je l bacate vi po uputstvu preostalih 1 ml iy ampule, meni dr reci da moze 12 h u frizederu da stoji i iglom dam za sledecu inhalaciju.




mama krava -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (16.3.2015 13:26:20)

Moze da stoji 12h u frizideru. Ja ne bacam, jer se mi uvek inhaliramo 2x dnevno, taman na 12h. A, da nam je tako prepisano bacala bih...




Rosita -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (16.3.2015 13:31:20)

E, i nama su dve dnevno u kombinaciji sa berodualom , a jedna sam berodual, isto je rekao 12 sati da moye. Ok, tako cu i ja . Hvalaa milikic.




mama krava -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (16.3.2015 14:46:31)

E, draga, ne znam kako su ti tacno rekli, ali da ti preporucim najefikasniju kombinaciju. Prvo pulmikort 1ml sa 1,5ml fizioloskog, pa 15min nakon toga berodual. To se zovu mrezne injalacije. Prvo pulmikort otvori gornje disajne, pa berodual lakse i bolje razredi sekret.




veselicaa -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (26.3.2015 16:53:30)

Prehladila mi se A. jos u utorak uvece kasljala,bolelo je grlo.Ceo dan vozila rolere,ja je pustila racunala sam ima jaknicu,stitnike za usi,nije ni bilo hladno ali duvao vetar.Sad mi bas krivo sto sam je pustila,ali sta da radim kad zapela,ona bas voli i rolere i biciklu da vozi.Juce nije bilo sanse da je nagovorim da ne ide u skolu,imala pismeni iz matematike(dobila je 5,nijednu gresku nije imala [sm=smiley27.gif]moje pametno)ali je danas nisam pustila.Sinoc imala temperaturu,dala sam joj Daleron,stavljamo Apis sprej,ispria grlo zalfijom,pije vitamin c,cajeve i nadam se da cemo proci bez posete dr-u.




Azra_ -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (27.3.2015 0:02:46)

Kad krene ovakvo vreme bude baš varljivo. Ako ih naobučeš, oznojiće se, ako su u tanjoj odeći, na suncu bude taman, u hladu ne baš. A još ako dune vetar... Baš bezveze. Više volim zimu, baš zimu, pa da znam kako da se obučemo i ostanemo van kuće malo duže.
Veselice, držim palčeve da ozdravite bez pomoći dr-a.




Klarita -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (27.3.2015 0:07:43)

IZVORNA PORUKA: mama krava

E, draga, ne znam kako su ti tacno rekli, ali da ti preporucim najefikasniju kombinaciju. Prvo pulmikort 1ml sa 1,5ml fizioloskog, pa 15min nakon toga berodual. To se zovu mrezne injalacije. Prvo pulmikort otvori gornje disajne, pa berodual lakse i bolje razredi sekret.


MK prosli put nisam stigla da prokomentarisem, a sad citam pa se set_ih. Prvo ide inhalacija berodualom koji ne razredjuje sekret uopste vec siri bronhije, a onda na vec prosirene bronhije ide pulmikort 15-20min kasnije jer leci upalu bronhija, tj ima protivupalno dejstvo i niz drugih jer je kortiko preparat.

Veselice, sve radis sto treba i drzim palceve d prodje bez dr i AB[sm=smiley31.gif]




veselicaa -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (27.3.2015 9:02:44)

Otisla u skolu jutros,kaze da je ne boli grlo mada kasljuca pomalo,nos joj curi ali ne stalno i nije malaksala.Lepo je spavala sinoc,nije se uopste budila i nadam se da ce za vikend skroz da ozdravi.
Azra,Klarita hvala drage [sm=smiley31.gif]




ivaMark -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (9.7.2015 14:00:07)

Mame, imam problem sa L (mozda samo mislim da je problem)

On se toliko zapusi uvece (prehladio se, juce prva noc) da ne mogu nikako da ga otpusim (inhalacija fizioloskim, ciscenje pumpicom, Fitobalm, cak sam mu i kapi stavljala jer) dete ne moze da dise na nos, naravno tu ide nervoza itd... Iznosila sam ga nocas napolje, tu se malo smiri, ali nikako da se otpusi skroz, pumpicom mu izvlacim i nema nista a on jadan ne moze da dise...

Sta da mu radim? Inhalacija ili ne? Cime?


Da li je neka imala slican problem? SVe se plasim da nema mozda neki drugi problem, jer je ovo nenormalno...ni kapi mu nisu pomogle...

Hvalaaaaaaaa [sm=smiley1.gif]




Rosita -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (9.7.2015 14:25:23)

Iva, isti problem sam imala sa D. Sve sam radila kako treba, nos citstila, sve, al on nije mogao da dise i spava kako treba. Efedrin kapi koristili smo dva puta, pomagale bi mu tipa od treceg dana upotrebe. Stavi bosiljak da isparava kad legne. Stvar je postala bolja tek kad je on malo porastao i uspevao da se dovija da dise na skrge- usta, do tad se patio. Koje kapi ti koristis? Mislim da su operil ok , moze bez recepta za razliku od efedrina. To je normalno sve za prvih dva tri dana prehlade. Onda bude lakse.




veselicaa -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (9.7.2015 19:09:20)

Uh bre Iva bas imate problem,ne znam sta bi moglo da pomogne,pokusaj sa nekim prirodnim inhalacijama.




vikiveki -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (9.7.2015 19:19:14)

Iva jesi ga vodila kod dr?




madre -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (9.7.2015 19:29:33)

IM, ako pitas za neke prirodne stvari, ja sam mnogo puta cula da pomaze domaca svinjska mast preprana u 9 voda, namazes oko nosica ili isecen crni luk stavis pored kreveta dok spava... u te stvari se neki ljudi kunu, raspitaj se malo, znam da zvuci glupo, ali nista te ne kosta da probas!
drugo, nama kod zapusenog nosica, znaci zapusen (otekla sluznica, a ne pun slina) radi samo olint (znam da se ne preporucuje pre druge godine) ali se takodje ne preporucuje ni nervoza, nespavanje, nejelo, tako da ja bih probala onu najblazu dozicu[sm=smiley1.gif]




ivaMark -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (9.7.2015 23:18:47)

Rosita, nisam znaci jedina kojoj se dete takao zapusi, ono je strasno.On sada dise na usta doj je budan i kada zaspi pocinje mucenje, ali to je samo te prve noci, evo veceras sam mu cistila i jeste plakao kao da ga derem (pa se opet napunio slina) ali kada se smirio lepo je zaspao. Kerci mu po malo u nosu ali spavaaaaa.......

veselice, ne znam cime da probam...bosiljak nisam probala, ali ne gajim nadu da mu to moze pomoci... svaki put mu je ta prva noc ovakva.

viki, nisam ga vodila...bolje mu je danas vec, nije imao temp (sem prvog dana 37.8)

madre, probacu sa lukom..... sve sto pomaze nije sasavo [sm=smiley1.gif] inace sam i ja njemu stavljala kapi... dete pocne da se ponasa kao da je u nekom bunilu, kao polusvesno stanje, spava mu se a ne moze... i to je samo jedna noc.. probala sam vise vrsta kapi, ne znam ni koje sve...

hvala vam puno sto ste se javile... malo konfuzno pisem, umorna sam...jedva cekam da legnem..nadam se da ce biti mirna noc [sm=smiley1.gif]




veselicaa -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (9.7.2015 23:23:39)

Iva nama pomazu te prirodne inhalacije,moja S ima laringitis i kada kaslje ja pustim vrelu vodu u kadi,zatvorim prozor i kada se kupatilo napuni parom udjem u kupatilo sa njom.Nama to pomaze za glasne zice ali otpusi i nosic.Evo mozda ti i to pomogne,mi to praktikujemo najcesce u toku noci kada od kaslja ne moze da zaspi.
Brzo ozdravite[sm=smiley31.gif]




mila83 -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (12.7.2015 10:53:11)

iva,zao mi je sto ste se razboleli,nadam se da je vec sada bolje. I ja uvek pokusavam na prirodne nacine da izlecim prehlade,jer ako se zavuku,dodje i do pogorsanja i tezih posledica.Samo je teze i sporije prolazi dok su bebe.
T je imala isto povisenu temperaturu pre jedno dve nedelje,islo do 38.nos zapusen strasno,nije mogla nocu da spava niti lepo da jede. Posto je beba,kapi nisam ni razmatrala. Samo fizioloski,ili marisol kapi,davala sam gentokulin u nos par dana,po preporuci dr od ranije..cesto provetravanje prostorija..e posto nam se oduzilo,po preporuci jedne prijateljice apotekarke sam uzela operil,kaze da moze jednom u nosic,nece smetati..ali srecom,ostade neotvoren,pregurali smo bez njega i posete kod dr.




MAMAMAJ -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (31.8.2015 9:46:56)

UM, već smo nešto kuckale o našim devojkama, ali tada sam zaboravila da ti kažem da ja Maši svako jutro, čak i leti skuvam kamilicu i stavim kašičicu pravog meda, ne industrijskog, nego mi šalje Moj rođak sa sela [sm=smiley36.gif]
Ja sam nju tako navikla, a kad god imam citruse u kući, ja joj nacedim. Hvala Bogu, to joj nekako baš radi na imunitetu, e sad kad krene u vrtić, ne znam da li će to biti dovoljno, za sad jeste.
Gledam da čaj skuvam kad kuvam sebi kafu, da se hladne dok se oblačimo, mazimo, poigramo, i to joj prvo dajem. Sad sam uzela neki dečiji čaj sa više travki. Kosta ne podnosi čaj, ali naučiću i njega. Probajte, možda pomogne.
A ne verujem da je nešto strašno, samo je odreagovala na promenu klime, mada je odvedi na pregled, je li ono beše pre nedelju dve isto tako, ako se dobro sećam?




Anoniman -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (31.8.2015 9:52:02)

Mamaj ona meni svako jutro pije caj, jede puno voca, med kako kada, uvalim joj u caj, ali ovako nece... Ne znam sta joj je ... evo iskopiracu post iz trudnica

ne znam sta joj je od juce ujutru kasljucka, i zali se na bol u zglobovima, ja je pipnem vruca, dodjemo kuci po njavecoj vrucini ona 37, 2 . ja izmerim kasnije isto, uvece je bila super blesavila jurila macke po dvoristu i nocas oko pola 4 trazi da piski, bole je zglobovi, ja je pipnem ona gori, tempn 37, 9, obula joj carapice u alkoholu i dala brufen, pa cemo po podne kod dr, samo da nije nista strasno, i da ne predje na mene i Noruuser posted image




MAMAMAJ -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (31.8.2015 10:04:00)

Ma, verujem da samo reaguje na promenu klime, čini mi se da ste i prošli put negde išli, pa je reagovala, je li grešim? Samo ti njoj promuvaj med u čaj, svako jutro, ja M ne dajem sam nikada, nešto mi to jako za njihov želudčić. A odvedi je svakako da je presluša.
I ne brini, biće to sve ok.




Anoniman -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (31.8.2015 10:09:47)

evo sada je popila caj sa medom, pa cu da joj dam brufen...

obavezno je vodim posle..
mene je strah sto se zali na noge, u novembru prosle godine smo zbog slicnog zavrsili u bolnici, ali tada je nije prolazila bol, a sada prodje, cim temp, spadne....




MAMAMAJ -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (31.8.2015 10:25:57)

Kada se prehladim ili zakačim virus, mene bole i ruke i noge, prvih dva tri dana, biće to sve ok, daće Bog. Daj joj baš puno vode i pomalo čaja, a skuvaj obavezno domaću supicu za ručak, sad će ti odbijati hranu, ali koliko mežeš, ti je ubedi, bar te tečne stvari da joj daš.




Anoniman -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (31.8.2015 10:49:01)

Mamaj hvala[sm=smiley31.gif]




MAMAMAJ -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (31.8.2015 12:57:50)

Nema na čemu, samo da su nam zdravi, ništa nije važnije. [sm=smiley31.gif]




wivern -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (15.9.2015 22:09:11)

Maksi pocele danas da se slivaju slinice. Za sada su jos uvek vodene, nema temperaturu i samo kija. Ne znam ni sta bih mu davala osim fizioloskog u nosic tako da cu sutra otici do dr, da vidim sta ce ona reci.




Stranica: <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sledeća stranica >   >>