RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Deca >> Zdravlje deteta



Poruka


veselicaa -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (15.2.2015 13:41:38)

ishler moj muz je medicinski radnik i on je dok nam je A.bila mala,bas bio protiv inhalacija.Kad god bi nam ih prepisali,ne bi je vodili.Jednom smo bili u bolnici i tamo su je inhalirali,on je poludeo.Medjutim kada se rodila S.prvi put kada se prehladila,rekli su nam da ima laringitis i njoj su inhalacije spas.Tako da kada se mora inhalacija,mora se.




ishler -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (15.2.2015 13:56:34)

Veselice i ja sam med.radnik,u sustini ne mesam im se u posao nisam lekar,ali kazem nas je nas stari pedijatar spasio mnogo puta,i stvarno mu verujem.On uglavnom prepisuje lekove proverene,a ove novije ne i biljne sirupe nikada,ne kazem da je on jedini u pravu ali drzim se njega jer nam najbrze i najbolje njegova terapija pomogne.A znam da ima dece kojoj stvarno pomazu inhalacije,podrzavam i to....Ps,nazalost zivimo u drzavi gde smo toliko zatrovani da nema dalje,pa je onda to jedini lek,deca u zdravim sredinama ne vide lek




Azra_ -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (16.2.2015 0:19:53)

Mi smo pili Flavamed, na početku ove epizode sa kašljem. Iskreno, ne vidim neki učinak. Ne znam šta bi se desilo bez njega, ali i sa njim i dalje kašljemo. Pije se maksimum 5dana, ako ti nisu napomenuli, da znaš.




Rosita -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (16.2.2015 9:44:42)

Ne znam, meni zdrava logika kaze da u inhalaciji ne moze biti nikakakv problem jer to je samo pretvaranje leka u ucinkovitiji oblik cestice. Naravno, ako je lekar prepisao lek. Nas je berodual prosli put spasio antibiotika i bilo cega drugog, za dva, tri dana dete koje je mesec dana kasljalo bilo je kao novo. Dr je stariji i oprezan, ali inhalacija fizioloskim je uvek nesto sto podrzi.




veselicaa -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (20.2.2015 20:31:10)

Danas me zvala uciteljica posle drugog casa da uzmem A.iz skole bilo joj lose.Bas sam se prepala,pomislila sam svasta.Vodila sam je kod dr,dobili smo Ospen,nismo ga dosad pili,vidim da je antibiotik ali nema uputstvo na srpskom pa ne znam tacno za sta je.Ona kaslje,jutros se zalila da je boli stomak kada se nakaslje ali to joj srecom proslo,malopre dok je jela,bukvalno je plakala koliko je boli uvo.Temperatura danas 37,9 dala sam joj Daleron ali malopre 38,9 pa sam joj opet dala.Jel koristio neko skoro ospen,bas me zanima jel dobar?
Idem da nadjem temu ako je ima,za uvo jer dosad nijednu nije bolelo pa ne znam sta da radim,osim toplih obloga.




serpica -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (20.2.2015 22:57:41)

Veselice za uvo imas kapi Otol H se zovu i stavljaju se samo kad boli,ja sam vrlo cesto cedila sok iz biljke cuvar kuce nekoliko kapi na kasicicu i sipam u uvo.a mozes i z abolove da joj das paracetamol ili brufen




veselicaa -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (21.2.2015 11:22:41)

Hvala serpice.Vec joj dajem sirup protiv bolova i temperature,pa je to sigurno pomoglo.Orl nam rekao da je sigurno od prehlade,nastavljamo sa ab i nadamo se da ce brzo proci.




Azra_ -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (21.2.2015 15:09:53)

I ja u lab.danas čuh za biljku čuvar kuće. Preporučila dr baš ovo što Šerpica reče za dete koje ima problem kao vi.




mila83 -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (23.2.2015 12:23:32)

Ja hvala Bogu jos nema iskustva sa upala uha kod dece, ali je meni i sestri pomoglo ulje cuvarkuce. Sto se tice tih sirupa, Azra je spomenula Flavamed...ni nama nista nije pomogao, probali par puta,iako ga je nas pedijatar preporucio...
Nama kod prehlade najvise pomaze unosenje dosta tecnosti, caja i supe pogotovo,zavisi sve koliko je jaka prehlada.i Olynth kapi u spreju za nos.




veselicaa -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (23.2.2015 13:02:30)


IZVORNA PORUKA: Azra_

I ja u lab.danas čuh za biljku čuvar kuće. Preporučila dr baš ovo što Šerpica reče za dete koje ima problem kao vi.

Znam za tu biljku,sinoc se opet budila.bas je bolelo uvo iako pijemo ab vec tri dana,danas nam je cetvrti.Moracu opet da je vodim kod orl,ovaj kod kog smo bili nesto mi se ne svidja.




Modessty -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (23.2.2015 13:05:44)

čuvar kuće je nama ko klincima spašavalo uši. Azra ako ti treba imam je ja




Bibilib -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (23.2.2015 13:46:20)

Hvala Bogu sa decom nisam imala problem da ih bole usi ali mene jesu kad sam bila dete i secam se da su mi stavljali po nekoliko kapi cveca Cuvar kuce i stvarno je efikasno i pomaze...




ishler -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (23.2.2015 14:42:17)

Mi smo popili hemomicin i flavamed nista nam nije pomogao.Sada smo na belom slezu dete kaslje vec 10dana,cekam privatnog pedijatra da dodje sa odmara za 2dana da je opet vodim,posto gospodin doktor u dz je postao nacelnik pa tri dana radi sa zdravom decom a ostala 2 sa bolesnom po 3h,sokirana sam,kako je moguce da on sebi odredi radno vreme od 3h dnevno




Azra_ -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (23.2.2015 20:58:57)


IZVORNA PORUKA: Modessty RR

čuvar kuće je nama ko klincima spašavalo uši. Azra ako ti treba imam je ja


Mod, treba!!![sm=zz_banghead.gif] Danas ORL konstatovao upalu ušiju. Eto, i to prvi put od kada je rođen. Ne znam šta će više da ga snađe. Imamo i mi moje mame biljku, ali, kakav je postupak? Šta se napravi to što se kapne????




milicicak -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (23.2.2015 21:28:41)

Azra, pogledaj ovu temu dete boli uho
Listovi cuvarkuce se bukvalno iscede direktno u uvo, to je par kapi. Nama su to stavljali kad smo bili mali.
Mada, mislim da je za cuvarkucu kasno kad je vec konstatovana upala.




Azra_ -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (24.2.2015 14:45:56)

Hvala, već sam isčitala tamo, nego se ovde spominjala biljka...pa rekoh da pitam.




veselicaa -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (24.2.2015 18:44:03)

Azra brzo ozdravite [sm=smiley31.gif]
A mi je danas zavrsila sa ab,sada pije samo vitamin c i caj od belog sleza,vise se nije zalila na uvo,mada sam nasla drugog orl i idemo za vikend da je pogleda.S zapusen nos,kasljuca po malo ali je kod nje virus u pitanju pa se lecimo cajevima,supicama i teram je da jede sto vise voca.Bas je dosadna ova prehlada,vidim da je dosta dece prehladjeno,kod moje A u odeljenju petoro dece ne ide u skolu.




Azra_ -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (24.2.2015 21:17:44)

Žene, pomagajte!!! Ja tek sada vidim jednu nelogičnost! ORL nam dao kapi za nos Tobrex( tobramicin) i piše 2x5!!! Da nije pogrešio??? Nikada nisam sipala po 5 kapi u jednu nozdrvu. Da nije pre 5x2 , dakle 5 puta po dve kapi u svaku nozdrvu???




cockic -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (14.3.2015 8:32:47)

mi smo svi prehladjeni,evo sad cera krenuo nos,a cim joj se sliva iz nosa u grlo tera je da kaslje.kasljuca ali ne suvo ima nadrazaj,ali ponesto i izbaci.noc nam je prosla sa kasljanjem.




Rosita -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (14.3.2015 10:10:20)

D kaslje nocu vec mesec dana, poslednje dve su nam paklene, nos danju suv al nocu mu se sliva unutra, pojma nemam vise, u utorak bili kod dr, sve ok, lomim se da l da ga vodim kod dezurnih il da cekam naseg dr u pon, aerius sam probala dve veceri, ovaj put apsolutno bez efekta!




cockic -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (14.3.2015 12:40:10)

ja taj aerius nisam porbala jos ceri,sinu sam davala odavno.nisam se ni setila aerius.juce kupila bronkamil sirup.evo sad cu da joj dam.vise nisam pametna sta davati.inhaliram je fiz i pantenol ubacila i spalmotil uvece.beroduala nema da se kupi.efedrin sam izgubila papiric od dr.a nemam ga vise.tako da jedino da cekam da prodje.sin kaslje sad samo zrelo,ali bas ima dosta sekreta i njemu uvece spalmotil,a sad cu bronkamil.ali nema tog zakasljavanja dosadnog.njoj je gore nocu,danju kasljuca,ali manje.

u nos sam pocela olynth sprej da im stavljam cim krene kijavica,i stvarno brzo im prodje prehlada.i lakse disu od njega nocu na nos.nema krkljanja u nosu,bas otpusava nos.




Rosita -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (14.3.2015 13:04:33)

D je poceo da prede po malo, verovatno bi mogao berodual, ima slajma sad vec ali je i nadrazajno i suvo nekad. Sline danas pocinju i napolje da izlaze. Ne znam, pocecu mozda berodual vecera pa ce ga mm voditi u ponedeljak opet kod dr. Berodaul imam iz novembra, 6 meseci moze od otvaranja das se koristi.




Azra_ -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (15.3.2015 0:27:34)

Moj već 10 dana hrče malo dok spava. To nam se nikada nije dešavalo. Čistimo nos fiziološkim. Preko dana sve ok, nije slinav. Obavezno se budi tamo oko 4h i nema šanse da zaspi dok mu ne stavio Operil. Nije mi jasno... Da nije 3.krajnik??? I već 10dana stavljam Operil, mislim da je to dosta. Jeste po jednom u toku 24h, ali potraja nam ova seansa.[sm=smiley13.gif]




Rosita -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (15.3.2015 8:13:14)

Mi poceli berodual, to je taj kasalj sto posto, secam se od proslog puta, jedino zameram sebi sto ne poceh ranije da inhaliram fizioloski, racunam ne curi nos, kad ono sliva se unutra, secam se da nam je dr rekao prosli put kad sluz tako drazi bronhije onda imamo taj kasalj. Mislim, nisam dr, ali nadam se da ne gresim sto ne odosmo kod dezurnog i sto poceh berodual, nece skoditi. Sutra idemo kod naseg dr.




mama krava -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (15.3.2015 10:48:18)

Ma,opusteno draga. Slobodno daj Berodual kad god osets da je to taj kasalj ili skripanje. Berodual moze 6mes otvoren da stoji u frizideru.😉




Stranica: <<   < Prethodna stranica  42 43 [44] 45 46   Sledeća stranica >   >>