RE: Razgovori mama 01/15 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja



Poruka


Peace* -> RE: Razgovori mama 01/15 [chat] (6.1.2015 10:22:47)

Moji naseckaju, i kao super, napravili su, i to je to. Ne pojedu.
Narandžu jedu jedino ako presečem na pola, pa u krug skinem malo kore, izgleda kao sladoled u fišeku (recimo [sm=smiley29.gif]), i tako pojedu.
Mandarine jedu obojica kao blesavi.
Luku, kao i mene, od kivija svrbi jezik.
Banane jedu, ali je Marko recimo pre koji dan tražio "hladnu babanu, sa nalepnicom i da nema crne tačke na kori" [sm=smiley22.gif], rekla sam mu "Ništa onda", pa je pojeo i bez svega toga.
Jabuke kako kad...
Maline, kupine, borovnice - ne jedu.
Jagode jedu bez zamerki.
Kruške - retko.
Šljive - kako kad. Luka voli kad su kisele.
Kajsije i breskve isto zavisno od raspoloženja.
Šta je još ostalo? [sm=smiley36.gif]




Didy -> RE: Razgovori mama 01/15 [chat] (6.1.2015 10:26:33)

Limun. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Pitam ja neki dan - Ko će šta od voća? Sofija viče - Meni daj sve što ima osim limuna. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Mislim, nikad im nisam limun sekla, znam da neki deci daju limun sa šećerom.




Peace* -> RE: Razgovori mama 01/15 [chat] (6.1.2015 10:42:10)

Da, moji jedu limun, ali bez šećera.
Vole deca kiselo, pa to ti je. [sm=smiley29.gif] Ali i ja sam volela kao mala, i nije mi bilo jasno zašto me mama gleda skupljenih usta (sad shvatam [sm=smiley36.gif]).




Didy -> RE: Razgovori mama 01/15 [chat] (6.1.2015 10:46:25)

Wow, Tash, svaka čast! Onda tvoji bukvalnosvo voće jedu.
Moji hoće skoro sve. Najviše vole bobičasto - jagode, maline, u tome se dave, kupine, ribizle...




QueenJ -> RE: Razgovori mama 01/15 [chat] (6.1.2015 10:51:50)

Dobro jutro!
Srećan nam Badnji dan!
Sad mi se jede voćna salata... [sm=smiley36.gif]
Kod nas sinoć padao sneg kao lud. Nisam izlazila još, nadam se da nije mnogo hladno, da izađemo malo porodično.
Ona je juče bila strašno nervozna, imala temp. oko 37,3, slabo jela, slabo spavala. Teško je i uveče zaspala. A ja se bacila na torte (pravila za svekijevce i za moje). Mislim da sam 1000 puta uključila/isključila mikser da bih je obišla, pokrila, dala dudu... [sm=smiley29.gif] Presela mi i torta i sve.
Od jutros kao da ništa nije bilo. Evo je, trtlja, svađa se sa zvečkom. [sm=smiley1.gif]
Ja pijem [sm=kava.gif] nes sa mlekom u prahu u čast Sanjchezze i Elene [sm=bravo.gif]




Peace* -> RE: Razgovori mama 01/15 [chat] (6.1.2015 10:53:46)

A ja stičem utisak da ne jedu. [sm=smiley36.gif] Ah, mama, mama. [sm=smiley36.gif]

U vrtiću imaju voćnu užinu, a u školi učiteljica zahteva da se donosi voćna užina. Tako da to sigurno pojedu.
Kod svekijevaca jedu voće stalno, uopšte ne kapiram, ne pitaju, ne biraju, samo trpaju.




mali_mis -> RE: Razgovori mama 01/15 [chat] (6.1.2015 11:05:28)

Vratili se.
Za divno cudo, A. je jako malo plakao. Vise se svadjao sa mnom [sm=smiley36.gif]




mirkam -> RE: Razgovori mama 01/15 [chat] (6.1.2015 12:51:35)

Srecan Badnji dan mame.
Kad već pričate o voću da se nadovezem.M u poslednjih možda dva mjeseca nikako neće bananu ,a baš je obozavao ranije.Pojede po nekad po pola i to na silu.Čak i kad mu umiješan sa voćem koje voli,slabije jede.Ali dobro,zato u glavnom voli sve ostalo od voća.
Nisam vam pričala ovo,a sad me podsjetiste.
Od prije mjesec dana,ne znam možda i vise,nekih sat vremena posle doručka,cijedila sam mu sok od 3-4 mandarine ( to bude skoro puna ona veća solja za kafu) i on je to u slast pio i tražio još ali mu naravno nisam davala.E onda sam primijetila da,čini mi se baš od mandarine ima redni stolicu,i počela da mu dajem svakog drugog dana.Posle nekog vremena pojavi se njemu kao neki plih na,kako da vam objasnim,stidnoj kosti,iznad piše,a tačno ispod oziljka od operacije bruha.I to se svakog dana po malo širilo.Mi odemo kod dr,a ona čim je vidjela pita " mama jel mu dajete citruse",ja naravno klimnem glavom,a ona mi kaze " e pa malo ste pretjerali,odreagovao je malo,nije strasno,ali nikako citrusi neko vrijeme".Dala nam je nistatin da mazemo.To je bilo prije desetak dana,i mažem mu dva puta dnevno kako mi je i rekla,i to se ne širi,al se baš slabo povlači [sm=smiley13.gif]




Anoniman -> RE: Razgovori mama 01/15 [chat] (6.1.2015 15:50:44)

wow, pa vasa deca bas jedu voce!!!! sad tek vidim da moje zapravo nista ne jedu. ksenija jede bananu, pecenu bundevu, jabuku ponekad, kompot ponekad i to je to. nista vise. [sm=smiley13.gif]
a beka je jela kasice do skoro, ali sada vise ne blendam nista, pa cemo videti sta ce prihvatiti da jede.




Mala Elena -> RE: Razgovori mama 01/15 [chat] (6.1.2015 16:43:51)

Mirkam , moguce da zavisi od vrste banane ..recimo, E jede Bonita a nece ove sto trenutno imam Excelban , ma sto kazes na silu par kasicica ! Ali stvarno su ruzne i bezukusne i same spadaju sa peteljke .
Ostalo voce jede, osim citrusa osim sto povremeno cucka sok iz mandarine , kad je slatka.. [sm=smiley1.gif]

Sta radite sa Badnjakom od prosle godine? Srecno badnje vece !




Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 01/15 [chat] (6.1.2015 19:24:34)

I moji vole mandarine. Sofija pojede tri komada. T manje, ali ipak pojede. Sokove S nece da pije, ali zato vodu pije vise od mene.
Srecno Badnje vece. Mi smo vecerali. Odoh da spremam rucak za sutra.




Torbica -> RE: Razgovori mama 01/15 [chat] (6.1.2015 20:14:55)

Srecno Badnje vece onima koji slave!
Mi bili u Crkvi na Povecerju, otisli posle po prase za sutra, tajo ga uneo u kucu sa sinovima a mi zene smo ih posipali sa psenicom i ispozdravljali se po obicajima, i taako. Lepo! Sad cu da filujem moju omiljenu Kapucino tortu, okacicu je ovih dana, i jos ponesto da obavim pa da se onesvestim. Ujutro cemo na Liturgiju pa onda uzivanjeee! Poljubac svima

Voce? Sve odreda i od starta sveze, ne biraju. [sm=smiley1.gif]




Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 01/15 [chat] (6.1.2015 21:22:55)

IZVORNA PORUKA: Torbica
Voce? Sve odreda i od starta sveze, ne biraju. [sm=smiley1.gif]


Srecno Badnje vece mame.

e ovo bih ja napisala za svoju D do pre nekog vremena kad se samo strogo prebacila na banane i jabuke. i to vise jabuke nego banane, al ajd kao banana moze da prodje. Nema voca koje nije jela, naravno sve sveze iz baste sa drveta, ma nije birala a sad...Valjda zato sto nije sezona i nista aman nista nece. Proletos izadjemo napolje posle rucka a ona se nakaci na dvo tresnje ili visnje ili kasnije kajsije breskve nebitno i jede i jede i jede. moje dete je ocito sezonac i bolje bi mi bilo da to prihvatim. Nije to lose. Valjda.

Dobro vece mame. Moji se tek sad uspavljuju jer smo malo okasnili zbog vecere kod mojih i svih cudesa. Pijukali su malci, jako su bili smesni. moja naravno skupljala novcice[sm=jezicek.gif] (ima kasicu prasicu i obozava da ubacuje novcice u nju pa je ajd da kazem opsednuta novicicima u poslednje vreme, kasica prepuna moram joj kupiti drugu a ova nema opciju vadjenja novcica vec mora da se razbije[sm=jezicek.gif]).

Bilo lepo u svakom slucaju. D je sve vreme pokusavala da oduva svecu (valjda kapira da je nekom rodjendan[sm=jezicek.gif] ko ce ga znati sta je u njenoj glavi)

I tako svasta nesto, stomaci prepuni. Svi umorni. A ja dezuram za lozenje. klasika.




Anoniman -> RE: Razgovori mama 01/15 [chat] (6.1.2015 22:02:21)

IZVORNA PORUKA: Peace*
Banane jedu, ali je Marko recimo pre koji dan tražio "hladnu babanu, sa nalepnicom i da nema crne tačke na kori" [sm=smiley22.gif], rekla sam mu "Ništa onda", pa je pojeo i bez svega toga.


nsita onda. [sm=jezicek.gif] luda si skroz!

mi dosli od mojih, mama naspremala hrane za ceo bataljon. a tek za sutra ga preterala nacisto. moji uvek preteraju sa kolicinama. posle mi salje da nosim kuci, a ni ja ne znam sta cu sa tim.

sanjice, kako sifija jede mandarine? da li joj samo otvoris i das ili nesto seckas isl? pitam jer je malo starija od M pa da i ja tako probam. ona inace hoce sve da proba, place kad vidi da mi jedemo ali hoce sama da jede, pa napravi haos i vise bude po kuhinji nego sto pojede. ona hoce, a K nece da jede sama. apsurd. [sm=smiley13.gif] sto rece didy regresija totalna.

ljiso, mi ispraznili pre neki dan kasicu. bilo 1500 din. jos i ostalo, nismo sve ukrupnili.




bubulence -> RE: Razgovori mama 01/15 [chat] (6.1.2015 22:58:35)

jao kada vec pricate o vocu da se i ja opet zalim ili hvalim. Ema i dalje preteruje sa vocem. mislim da je zbog voca i testa ovolika buca.
samo danas je pojela 4 mandarine, 2 kivija, krusku i bar jednu jabuku. to je ono sto ja znam... jede sve, bukvalno sve osim banane. to nije nikada prihvatila (na mene je, mrzim sam miris banane). limun isto jede, retko ali ako uzmem da pravim limunadu i ona vidi onda trazi i gricka ga kao i svako drugo voce. mnogo voli i suvo voce... ma jede sve.




Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 01/15 [chat] (6.1.2015 23:07:03)

Macaki samo joj oljustim i ocistim ono belo. Onda joj stavim u tanjiric odvojeno sve i ona stavlja usta sama. Pritom ima pet zubica. Ma slatko porucka.
Apsurd jeste da ove starije traze da ih neko hrani. Ali ja T ne hranim uvek. Samo ponekad.
Oribala sam celu kucu posle vecere. Skuvala sve za sutra i mirna sam.
Opet dezuram sto kaze Ljisa.[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Spavam kod T jer joj je opet temperatura kao sinoc 37,1. Bas se unervozila zbog boginja.
Bubi Zbog testa hoce da bude buca, a zbog voca hm...
Ja vec vidim Sofi kao bucu. Vec se sad ubucila. Sve jede.




Didy -> RE: Razgovori mama 01/15 [chat] (6.1.2015 23:17:49)

Bubi, moji isto jedu puno voća. Sofija zna da pojede 4-5 mandarina odjednom i to sama uzme tanjirić, očisti ih sama i jede, nekad ni ne primetim, samo vidim pun tanjir kora. Onda moram da sakrijem jer bi jela do iznemoglosti. Moji pojedu dnevno 3-4 mandarine svako, 2-3 jabuke i bar jednu bananu u proseku. I koštunjavo voće rado jedu, suvo slabije.
Jednom ja došla po decu u vrtić i kaže Sofija složivši tužnu facu - Sad sam jela mandarine i vaspitačica mi je rekla da ostavim malo i drugoj deci. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Pomislila sam - Zemljo, otvori se. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




bubulence -> RE: Razgovori mama 01/15 [chat] (6.1.2015 23:20:33)

Sanjuce veruj da i voce moze da goji. posebno kada dodje grozdje za koje Ema nema granicu, breskve (5-6 pojede kao iz sale), lubenice... svo voce sadrzi i secere...
voce je jako dobro ali ne treba ni tu preterivati. i ponekad joj sklanjam a onda kada cujem kako se drugi muce sa vocem i povrcem (koje isto tako voli), dozvolim joj da jede pa se nadam da ce izrasti jednog dana i nece biti bucka [sm=smiley36.gif].




mamin mish -> RE: Razgovori mama 01/15 [chat] (6.1.2015 23:21:41)

Dobro vece svima! Ja zavrsila svoj deo pripreme za sutra.
Sto se tice voca moja T je kao i Ljisina D svo voce direktno sa drveta jede

[img]http://www4.slikomat.com/13/0106/x77-IMG100.jpg[/img]

A sada banane i jabuke, mandarina ponekad prodje zato kivi ni da vidi.




bubulence -> RE: Razgovori mama 01/15 [chat] (6.1.2015 23:23:40)


IZVORNA PORUKA: Didy
Sad sam jela mandarine i vaspitačica mi je rekla da ostavim malo i drugoj deci. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Pomislila sam - Zemljo, otvori se. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]


duuusaaa malena! Ema je bas cesto spomene...
kako ste se proveli?




Didy -> RE: Razgovori mama 01/15 [chat] (6.1.2015 23:29:48)

Bilo je super! Baš smo se lepo proveli i odmorili i opustili i družili. I deca su bila baš dobra, pogotovo na putu u autu, super su izdržali. Ipak je to 1300 km u jednom pravcu.
Moraćemo doći jedno popodne, možda ponedeljak, utorak ako vama odgovara, dogovorićemo se.




bubulence -> RE: Razgovori mama 01/15 [chat] (6.1.2015 23:35:14)

mislim da nam odgovara. samo cekam da vidim kada ce mi dr javiti da idem za NS... ali jedva cekamo da se druzimo!
odoh sada, danima nisam spavala a znam da ce Ema ustati ranom zorom jer ceka deda mraza




Didy -> RE: Razgovori mama 01/15 [chat] (6.1.2015 23:39:05)

Hajde. Moji su kod babe i dede, pa mogu da kuliram do sitnih sati. Čujemo se još, draga. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]




Torbica -> RE: Razgovori mama 01/15 [chat] (6.1.2015 23:46:59)

Svasta napravih. Zavrsila tortu, praline, kukuruz/prepecena slaninica/pavlaka salata, cak sam ispekla Cesnicu za ujutru, ali ne onu sa korama nego onu kao pogacu, umesto hleba. Sad sam mirna. Pogrickam jos jednu narandzu i begam.
Kolicine voca koje pojedu moji, paaaa, velike. Njima kilo banana, kilo mandarina, nekoliko jabuka i kivija za dan dodje normalno. vi su dosta aktivni i u pokretu pa valjda potrose. [sm=smiley1.gif]
Ljubim vas drage




Didy -> RE: Razgovori mama 01/15 [chat] (7.1.2015 0:03:31)

Torbi, vrednice. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image] Mi sutra idemo kod svekijevaca tako da ništa nisam pravila. A danas  smo bili kod mojih na večeri, pa posle palili badnjak na ulici, bilo je baš lepo.
Hristos se rodi! Srećno vam Badnje veče i Božić! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sledeća stranica >   >>