RE: Savet za izbor klinike za vantelesnu oplodnju (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Želimo novog člana



Poruka


jess021 -> RE: Savet za izbor klinike za vantelesnu oplodnju (14.3.2013 9:22:55)

srculence, degu , cicibanns-hitno moramo organizovati neko druzenje, negde na pola puta npr. Srbobran:)!!!
degu, ja sam izabrala Genesis, tad su jos privatnici bili u ponudi, a sta ce biti dalje nemam pojma, valjda cu saznati nesto na drugostepenoj 26.03.




degu -> RE: Savet za izbor klinike za vantelesnu oplodnju (14.3.2013 9:47:18)

Super Jess [sm=bravo.gif]
Hihihi može u Srbobranu, ja sam za [sm=bravo.gif]




srculence25 -> RE: Savet za izbor klinike za vantelesnu oplodnju (14.3.2013 10:56:55)

i ja sam za :) moze kod mene :D




harper -> RE: Savet za izbor klinike za vantelesnu oplodnju (20.3.2013 1:52:47)

Ima li neko iskustva iz Nisa? Znate li nekog ko je tamo radio?

Takodje me zanima, da li mogu doktori da rade i u drzavnoj i u privatnoj klinici VTO, cuo sam razlicita misljenja, konkretno me zanima da li dr Kopitovic radi u Betaniji?




jess021 -> RE: Savet za izbor klinike za vantelesnu oplodnju (20.3.2013 8:32:26)

Kopitovicka radi u Betaniji, radi i u Genesisu, ali VTO o trosku drzave u Genesisu radi dr Crnogorac.




harper -> RE: Savet za izbor klinike za vantelesnu oplodnju (20.3.2013 14:58:39)


IZVORNA PORUKA: jess021

Kopitovicka radi u Betaniji, radi i u Genesisu, ali VTO o trosku drzave u Genesisu radi dr Crnogorac.

Dakle u Betaniji Kopitovic radi VTO? Onda bi to dakle bio moj izbor :)




branki* -> RE: Savet za izbor klinike za vantelesnu oplodnju (20.3.2013 15:00:06)

harper,ja sam radila u nisu,preko drzave.




jess021 -> RE: Savet za izbor klinike za vantelesnu oplodnju (20.3.2013 15:13:10)


IZVORNA PORUKA: harper


IZVORNA PORUKA: jess021

Kopitovicka radi u Betaniji, radi i u Genesisu, ali VTO o trosku drzave u Genesisu radi dr Crnogorac.

Dakle u Betaniji Kopitovic radi VTO? Onda bi to dakle bio moj izbor :)

Mislim da se VTO u Betaniji sve rade pod njenim nadzorom. Ja sam inace pacijent dr Trninic. i ako upadnem u Betaniju ne znam da li ce mi raditi ona ili neko drugi.
Jer koliko znam Kopitovicka je cesto odsutna, tako da ako cemo cekati na nju, nisam sigurna da cemo brzo doci na red.




harper -> RE: Savet za izbor klinike za vantelesnu oplodnju (20.3.2013 16:48:21)


IZVORNA PORUKA: jess021


IZVORNA PORUKA: harper


IZVORNA PORUKA: jess021

Kopitovicka radi u Betaniji, radi i u Genesisu, ali VTO o trosku drzave u Genesisu radi dr Crnogorac.

Dakle u Betaniji Kopitovic radi VTO? Onda bi to dakle bio moj izbor :)

Mislim da se VTO u Betaniji sve rade pod njenim nadzorom. Ja sam inace pacijent dr Trninic. i ako upadnem u Betaniju ne znam da li ce mi raditi ona ili neko drugi.
Jer koliko znam Kopitovicka je cesto odsutna, tako da ako cemo cekati na nju, nisam sigurna da cemo brzo doci na red.


Da, to sam i ja cuo. Cesto je van zemlje... E sad treba odluciti sta je prioritet, kad bih znao kolika je razlika u vremenu i u kvalitetu rada lako bih odluciio.




Štetica -> RE: Savet za izbor klinike za vantelesnu oplodnju (20.3.2013 17:28:19)

Harper neverujem da je neka razlika u radu,jer se vrte isti doktori i drzavno i privatno. Privatnici verovatno imaju i noviju opremu,a vremenski verovatno postoji razlika jer dok se prodju komisije prodje i par meseci. Neznam odakle si,ali ako imas mogucnost izbora razmisli i o ZC Valjevo. Oprema nova,stucno osoblje a tu je i dr Vlaisavljevic iz Maribora,a i nemaju neke velike guzve tako da se brzo ulazi u postupak.




*Maki* -> RE: Savet za izbor klinike za vantelesnu oplodnju (20.3.2013 17:49:45)


IZVORNA PORUKA: harper

Ima li neko iskustva iz Nisa? Znate li nekog ko je tamo radio?


Meni je radjena vto u KC Niš, evo nosim jos dva srca ispod svog [sm=smiley1.gif] To je bila druga vantelesna (o trosku drzave) a prvu sam radila kod Ivanovica privatno, i mogu da ti kazem da je ''tretman'' potpuno isti, doktori rade timski (nekoliko njih),sestre su ok,ne vicu na tebe,mozes sve svakog da pitas lepo ti odgovore uvek, nekako mi je u Nišu sve to izgledalo ozbiljnije. To je moje iskustvo i preporucujem ti Niš ako ti je blizu. Bilo sta da te interesuje slobodno me pitaj,moze i na p.p. [sm=smiley1.gif]




prijepolje82 -> RE: Savet za izbor klinike za vantelesnu oplodnju (16.5.2014 1:21:11)

Harper,jel ste radili vec vto?Jel ste mogli da cekate Kopitovicku??Zanima me jer moja drugarice hoce kod nje a tek ide na drugostepenu??




branki* -> RE: Savet za izbor klinike za vantelesnu oplodnju (15.3.2016 16:23:29)


IZVORNA PORUKA: mara.b.g.

Najgore je uci u VTO a neznati nista o tome.
Nakon sto smo saznali dijagnozu zasto ne mozemo da ostanemo trudni vec 2 godine, odlucili smo se da uradimo VTO. Kliniku smo izabrali zato sto nam je bila najbliza kuci(greska). Klinika se bira prema dijagnozi koju dobijes, ne samo po strucnosti lekara vec i po tehnologiji koju imaju. nakon sto sve saznate o vto verujte da niste sve saznali uvek ima nesto novo pa se uvek raspitajte da li ta klinika radi te nove inovacije.
Nazalost prvo sto pomislimo to je novac i pomislite u Srbije je ipak najjeftinije. GRESKA...

Ovo je nasa prica.

Od 2008 pokusavamo da dobijemo bebu prvi odlazak kod lekara bio je tek u 2010 god i na prvim pregledima dobili smo porazavajuce rezultate i dijagnozu. Suprug AZOSPERMIJA. Odlazimo kod urologa dr Aleksica na VMA koji u ponovljenim testovima konstatuje takodje AZOSPERMIJU uz recenicu idi kuci ti nikada ne mozes da imas decu. Naravno suprug u ocaju ali ja ne odustajem i pronalazim dr Vinku Vukotic koja nakon pregleda daje suprugu terapiju klomifenom, koja je trajala 70 dana. Nakon terapije rezultati pokazuju da se spermatozoidi pojavljuju sto nam daje ogromnu nadu i automacki nas salje VTO.
U medjuvremenu ja odlazim na operaciju grlica materice gde se ispostavilo da nije bilo nista ozbiljno ali nam odlaze sve planove do pocetka 2013.
Odlucujemo se za kliniku Ivanovic koja nam je bila najbliza kuci. Prvi susret sa njima je odusljevenje ljubaznost i strucnost i nakon svih bitnih pregleda i analiza vrlo brzo ulazimo u program. Suprug dobija terapiju Nolvadexom od doktora Bojanica koji saradjuje sa klinikom a ja dobijam izuzetno jaku terapiju hormonima iako su mi svi rezultati uredni. Dobijam 17 jc iako imam 36god. Suprugov rezultat je odlican za vantelesnu pronadjenih 30 spermatozoida od toga 9 progresivnih. Vracena su 3 embrijona sa ostalim embrijonima nismo dobili inf sta se desilo. Beta 14 dam 45. lazna nada biohemiska trudnoca.
Nakon 3 meseca ponavljamo postupak na istoj klinici suprug ne dobija terapiju a meni povecavaju terapiju gde dobijamo 21 jc. kod supruga 15 spermatozoida od toga 1 progresivan. Vracaju nam 3 embrijona za ostale nemamo inf sta se desava sa njima. 14 dan beta hcg 0.
I posle toliko pokusaja verujuci da znaju sta rade i njihovoj ljubaznoscu i slatkorecivoscu opet se odlucujemo za njih. GRESKA....
Radimo 3 vantelesnu, suprug terapiju nolvadexom a ja isu kolicinu hormona. Dobijamo 14 jc vracaju nam 3 embriona sa ostalima opet ne znamo sta se desilo. 14 dan beta hcg 54 ponavljamo betu 16 dan 110. recenica od njih TRUDNI STE...
Na zalost pocinje krvarenje i dobijam progesteron depo 20 dan beta 384 ali krvarenje ne prestaje POBACAJ...
Posle svih pokusaja i emotivne i finansiske iscrljenosti dobijamo savete  da promenimo kliniku.

Sasvim slucajno dobijamo preko moje mame flajer o jednoj klinici u inostranstvu za koju i nismo culi ali mi uporni i tvrdoglavi Srbi ipak se odlucujemo za jos jednu sansu i opet poklanjamo poverenje istoj klinici. Naravno opet corak isti proces nista se ne menja nemenja se terapija a ni sistem rada. To se desava na kraju 2014 a beta 14 dan 57 a 16 dan 80, 18dan 115 u medjuvremenu ne dobijamo nikakve inf sa klinike zasto beta tako raste vec ponovite betu. 20 dan 154 terapiju ne iskljucuju i dalje me teraju da radim betu, 22 dan beta 190 isljucuju terapiju i na moje pitanje jel ima nekoo objasnjenje dobijam odgovor NE VIDIMO SE ZA 3 MESECA a ne pitaju u kom sam psihickom stanju i kako sam. To je bio KRAJ ...

Ubrzo nakon toga okrecemo se flajeru koji smo dobili od moje majke i saznajemo da se radi o klinici u Solunu koja se zove EMBRYO LAB. Pocinjemo da se raspitujemo o njoj i saznajemo da se osim strucnosti poseduju najbolju tehnologiju u Evropi potrebnu za VTO. Ovu inf delimo sa prijateljima koji iza sebe imaju 3 neuspesne VTO od toga 2 u Pragu. U istom periodu pocetkom 2015 kontaktiramo kliniku i zakazujemo konsultacije za april 2015. Osim standardnih procedura za VTO kod njih se rade i neke inovativne stvari kao sto su assistent hatcing, potom metoda IMSI kao nova primena ICSI metode, potom uzgajanje embriona u rastvora sa celijama endometrijuma iste zene. Takodje saznajemo da imaju mikroskop koji uvelicava spermatozoid do velicine upaljaca... sve to ne postoji ni u jednoj klinici u Srbiji.
Na konsultacijama saznajemo da ja smem da probam jos samo jednom jel sam dobijala prevelike doze hormona a suprug mor na biopsiju testisa. Odlucujemo se da VTO radimo u Septembru a tokom Avgusta radimo sve analize u Srbiji a ja saznajem da cu koristiti Puregon kao terapiju u najmanjoj dozi. Igrom slucaja saznajemo da kupiti puregon najjeftinije u Sloveniji. Puregon u Srbiji celokupna doza kosta oko 1000e a u Sloveniji cela terapija je kostala 620e.
U septembru radimo aspiraciju i biopsiju dobijamo 6 embrijona ali zbog visokog progesterona (koji u Srbiji nikad pred embrijo transfer nisu proveravali)odlazu embrijo transfer i zamrzavaju embrijone. U Decembru 2015 odlazimo na embriotransfer.
Sada sam u 4 mesecu trudnoce i ocekujemo prinovu u Septrembru 2016god. Inace i prijatelji koji su sa nama bili takodje ocekuju prinovu posle 14 godina braku u Avgustu 2016. Najbitnije da nas je kroz celu proceduru vodila devojka koja je iz Srbije zove se Natasa i to je najdivnije stvorenje na celom svetu. Ona me je bukvalno drzala za ruku pred anesteziju i kada sam se budila bila je pored mene, takodje je bila i sa mojim suprugom svo vreme kada su mu radili biopsiju, bila je sa nama na svakom pregledu i svakoj konsultaciji. Ona je inace i kontakt sa samom klinikom za ljude sa podrucija EX-YU.

Kada budete birali kliniku dobro se raspitajte sta vam stvarno nude i nikada ali nikada ne odustajte nada uvek postoji a mi vam od srca preporucujemo Solun


IZVORNA PORUKA: sreca sreca radost

[sm=bravo.gif] srecno, jako dirljivo i emotivno. Nada za sve nas koji cekamo [sm=duda.gif]


IZVORNA PORUKA: Maraj

Maro [sm=bravo.gif] drago mi je da ste uspeli i da ste na korak do vase potpune srece
Ja celu vasu situaciju sagledavam drugacije od tebe
Jednostavno nije vam bilo sudjeno. Taj 4 ili 5 put , koji vam je uspeo , mogli ste raditi i u bg-u , pa da vam uspe ako je tada bilo sudjeno.
Mi smo se 5-6 godina borili da zatrudnimo i na kraju kad smo otišli u kliniku Ivanovic ,oni su nam pomogli i moja beba sada ima 5 i po meseci. Sve je to individualno. Zbog naseg uspeha mi smo prezadovoljni klinikom Ivanovic i zato ih svuda velicamo. Zbog tvojih neuspeha tamo , razumem i tvoje nezadovoljstvo njima. Ja recimo imam prijateljicu koja je vto takodje radila u Solunu pa joj nije uspelo. Sve je to nase licno iskustvo. Uzivaj u trudnoci i sto manje negativnih misli





Pinki 43 -> RE: Savet za izbor klinike za vantelesnu oplodnju (2.6.2016 16:59:29)

Moja preporuka je inostranstvo , naravno ko je u mogucnosti, imam 43 god trudna sam 4 mesec, blizanci su u pitanju , klinika je bila Embryiolab u Solunu, pre toga 3 puta radjena VTO kod nas na klinici Ivanovic , pozz za sve koji citaju ovaj forum




17 joka -> RE: Savet za izbor klinike za vantelesnu oplodnju (2.6.2016 20:50:44)

Pinki uzivaj Cestitam[sm=bravo.gif]




Maraj -> RE: Savet za izbor klinike za vantelesnu oplodnju (3.6.2016 14:29:03)

Pinki cestitke.[sm=bravo.gif]
sve je to licno iskustvo. Ja imam sve reci hvale za Kliniku Ivanovic




wivern -> RE: Savet za izbor klinike za vantelesnu oplodnju (4.6.2016 8:53:01)

Pinki čestitam [sm=bravo.gif]
I ja sam čula sve najbolje o klinici, i da u ovom trenutku imaju najsavremeniju tehniku.
Uživaj u trudnoći.




nounoursic -> RE: Savet za izbor klinike za vantelesnu oplodnju (7.9.2016 11:03:45)


IZVORNA PORUKA: Pinki 43

Moja preporuka je inostranstvo , naravno ko je u mogucnosti, imam 43 god trudna sam 4 mesec, blizanci su u pitanju , klinika je bila Embryiolab u Solunu, pre toga 3 puta radjena VTO kod nas na klinici Ivanovic , pozz za sve koji citaju ovaj forum

Nakon dve godine razmisljamo o VTO, nemamo konkretan problem, ja imam hipotireozu, blagu, na lekovima sam vec godinu dana i TSH je u normalnim vrednostima, skoro sam otkrila da imam MTHFR A1298C i Pai 1 4G/5G mutiran homozigot, zbog kojih cu morati da budem na heparinu celu trudnocu (jedan hematolog od dva mi je savetovao da uzimam baby aspirin pre trudnoce)
Elem, zivim u Madjarskoj, ovde smo radili dve inseminacije bezuspesno i nemam poverenja u doktore ovde, plus lose govore engleski. RAzmisljamo o Sloveniji, Mariboru, videla sam neke komentare ovde, ali nemam konkretnu preporuku. Ovaj Solun mi se svidja kao opcija. Koja je procedura kod njih, salje im se mailom sve pa oni kazu kako sta ili mora tamo na inicijalni pregled? Koliko se ceka ?
hvala i sve najbolje :)




wivern -> RE: Savet za izbor klinike za vantelesnu oplodnju (7.9.2016 11:15:24)

Nounoursic posalji im sve mailom pa ce te oni obavestiti sta i kako dalje.
Ja sam bila u Mariboru i zadovoljna sam , a za Solun , opet cu ponoviti, sam cula sve najbolje.
Sta god da odlucis bice dobro [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]




EnaEna -> RE: Savet za izbor klinike za vantelesnu oplodnju (6.5.2021 18:07:38)

Da malo aktiviram ovu temu :)


Da li je neko skoro isao na VTO u Solun?
Ja sam snjima u pregovorima. Htjela sam u Mariboru ali su mi samo mogli odraditi histeroskopiju. Zbog korone,non EU gradjani ne smiju se zadrzavati duze od 12 sati 🙄 i pored negativnog testa. 




Island -> RE: Savet za izbor klinike za vantelesnu oplodnju (29.5.2021 0:26:20)

Zdravo svima, bilo bi lepo aktivirati temu, svaka novija informacija je dragocena. Hvala u napred:)




EnaEna -> RE: Savet za izbor klinike za vantelesnu oplodnju (31.5.2021 14:03:32)

Ja sam bila u Embriolabu u Solunu i zadovoljna sam.

Kod njih su ICSI i assisted hatching standardno dio procedure.Embrioglu oni ne koriste, moze sa koristiti ali svako mora sebi to da kupi ako zeli.




Tinčee -> RE: Savet za izbor klinike za vantelesnu oplodnju (3.9.2021 19:01:17)

Pozdrav, vidim da je tema neaktivna par meseci. Nadam se da je zbog pozitivnih ishoda VTO 😊

Mm i ja razmišljamo o Embriolab-u,on ima kriptozoospermiju, uvek nadju nesto u ejakulatu, ali iza nas su dve neuspele vto. Zanima me da li je neko nedavno bio tamo? Neka starija iskustva vidim da su pozitivna. Hvala unapred! 




EnaEna -> RE: Savet za izbor klinike za vantelesnu oplodnju (3.9.2021 19:13:45)

Ja sam bila na aspiraciji prije mjesec dana. I sad sam u iscekivanju ciklusa i onda na embriotransfer. 

Zadovoljna sam. Tamo sam odradila 2 stimulacije,lijecila sam neku upalu pa da iskoristim vrijeme. Sad je sve ok. I jos malo pa transfer 🍀




Tinčee -> RE: Savet za izbor klinike za vantelesnu oplodnju (5.9.2021 10:23:48)

Držim palčeve Ena, javi ovde lepe vesti😊

Jeste li vi zadoviljni tretmanom tamo? Kakvi su ginekolozi? Naš osnovni problem je kriptozoospermija, ali moja rezerva he sve manja, tako da ja nisam baš u top formi, zato mi je važno da i ginekolozi i šema budu pažljivo birani. 




Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>