Mariya -> RE: Razgovori mama 02/17 [chat] (10.2.2017 0:22:27)
|
Veče mame! Nakon užasne noći gde su se naizmenično budile na sat vremena, L je jutros ustala plačući da je boli uvo. Naša dr radila danas popodne pa sam je poslala sa mužem kod dr. I ima dete blagu upalu uha,dobila sinacilin i ispostavilo se da ima BOGINJE! Ona slini i kašljuca od ponedeljka, od utorka je nisam slala u vrtić, od juče i danas ima T 37,6-7-8, ceo dan, nit''raste niti se spušta. A imala je 3 tačke na telu i juče su joj izašle 10ak, ali ja ni pomislila nisam da su to boginje. I sad čitam da uz njih idu i simptomi poput respiratorne infekcije! A što je najbolje, H ima iste simptome, kašalj,sline i blagu T ali bez tačkica,zasad. I sad čekamo hoće li ih i ona dobiti. A ja treba da se porodim i donesem kući bebu a njih dve u boginjama[sm=hudicek1.gif] Ovo je delom i odgovor za Maraj, ja uvek sačekam 2-3 dana da vidim kako se bolest razvija, da je ne vodim zbog baš svega kod dr. Malo šmrcanja i blaga T recimo nije razlog. Ali pratim dete, vremenom stekneš iskustvo pa znaš kad dete treba odneti lekaru. Jak kašalj sa T je za dr. A brufen i uopšte lekove za snižavanje T ne treba davati na 8 sati kao antibiotik ili kad mu prestane dejstvo već po potrebi. Ja preko dana dajem samo ako je visoka T, iznad 38,7, a uveče dajem ako je iznad 38. Mirno spavaju i one i ja.
|
|
|
|