RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta)

Poruka

Maraj -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (20.1.2018 8:04:25)

Jutro drage.
Von super za briseve , a i za zivahnu bebu [sm=smiley1.gif]

Mi ustali, L popio caj, sad dok se organizujemo i popakujemo pa da idemo da ja primim injekciju. Danas dezura dz na drugom kraju N.Bg [sm=zz_devil.png]

madre -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (20.1.2018 14:47:29)

Cao, drustvo [sm=smiley1.gif] danas roditelji mm slave, pa cekamo da se T probudi da idemo tamo... B je vec otisao sa mojim tatom. Sinoc T temperatura, a taman je B zavrsio sa tim... Ali proci ce brzo[sm=smiley1.gif]

Maslacak15 -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (20.1.2018 14:53:04)

Srecna slava svima Koji Slave danas[sm=smiley36.gif]. Mi Smo Kod svekijevaca.mm i ja bili Malo do Düsseldorfa obrnuli Krug Po starom gradu. Sad Smo jeli i spava Mi se.

Rosita -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (20.1.2018 18:25:56)

Hvala, nama je slava, ali kao sto rekoh samo mm je otisao. Mi danas nista posebno nismo radili, isli smo u crkvu, sad cemo opet u setnju pa cu D praviti palacinke. Ja sam malo citala za svoju dusu, F se lepo igrao. I on je imao neke naznake temperature juce, ali danas je, hvala Bogu, dobro.

isidora88 -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (20.1.2018 19:39:40)

I nama je danas slava, mi smo samo obrlezili, nismo nikog zvali osim mog tate jer ne mogu bas ovolika da spremam. Spremila sam rolovano meso, krompir, kolace i slavsku pogacu. Jedva sam i to uspela, dogodine boze zdravlja proslavicemo kako treba. Sad nismo bi do crkve stigli...

Maraj -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (20.1.2018 20:51:25)

O koliko vas slavi danas. Srecna slava svima!
Mi bili kod mojih na rucku. Devojacka slava je moje mame pa ona svake god obelezi danasnji dan. Sutra smo kod kumova na slavi. Ih, sto volim kod njih kad odemo. Predjela su prste da polizes !! [sm=smiley20.gif]

Maraj -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (21.1.2018 7:39:34)

Jutro drage.
Ja ustala , skuvala caj za L. Cekam da moji momci ustanu. Jutos upalim rr. Prvo mi izadje tema udovac/udovica. Naravno udjem da vidim sta se pise. Boze kako teska tema.... cekam ovog mog da ustane , da ga zagrlim....

vonavoj -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (21.1.2018 7:47:48)

Jutro..mi smo kod svekijevaca..grozno sam spavala,em je hladno,em se J nesto vrtela...danas idemo na slavu kod kuma..ceo vikend nam je zauzet!
Maraj.sto ne spavas duze?

Maraj -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (21.1.2018 12:11:37)

Jao von pojima nemam. Nesto slabo spavam. A i kad znam da treba da ustanem da idem u dz po injekciju...
Jos sam poludela danas tamo. Nedeljom primam injekciju na opstem dispanzeru. Ja ulazim a tamo puna cekaonica. Svi kijaju , kaslju. Neki sa maskama na licu. Poludela sam. Uletela sam odma u sobu gde se primaju i jekcije. Preko reda. Nikad nisam isla preko reda. Sad sam odlepila. Ej da sa ljudima koji kijaju i kaslju. Puni virusa, stave i nas trudnice. Ovo je cist bezobrazluk!

smeško -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (21.1.2018 14:53:42)

Dobar dan! Srecna slava svima sa zakasnjenjem. Juce i danas me nesto cima stomak, pa sam se umirila. Suprug sprema rucak, ja dajem instrukcije.😂[sm=smiley36.gif]
Rosi, ne valja da se pije, stetan je za jetru. Ja sam nadrljala zbog toga u prvoj trudnoci. Kada sam koristila vaginalno sve je bilo ok. Ja ga vise nikada ne bih progutala, posebno jer se vaginalno brze i iskoriscava.
Von, bas volim kada čujem da su se deca lepo provela, oko nas sve neki pekmezi koji se ne odvajaju od roditelja, a roditelji jos gori. Ja sam prosto nagovorila dete prvi put u vrticu da ide sa grupom i od tada ide gde stigne.[sm=smiley36.gif]

Rosita -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (21.1.2018 18:48:39)

Smesko, pojma nemam. Za sad mi nije smetalo. A da li smem na avoju ruku da predjem na vaginalno? Zapravo, na dablu, dr mi je rekla da pijem kad sam se pozalila na nesanicu. Bas zato sto ide prwko jetre rekla je da uvece pijem, zbog uspavljujuceg efekta. Sta se tebi konkretno desilo od oralne primene?

smeško -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (21.1.2018 19:02:38)

Lezanje u bolnici sa transaminazama preko hiljadu. Bas zato sto ide preko jetre. Tone infuzije i tableta za ciscenje jetre sam dobila dok se nisam izvukla. Rekli su mi da posle toga vise nikome ne daju oralno koriscenje. Posebno jer je bilo jos takvih slucajeva. Znam da uspavljuje jer obara pritisak, ali nije vredno rizika po mom misljenju. Ja sam ga sada dobila vaginalno. I sa drugim detetom isto. I to mu ne umanjuje dejstvo. Pitaj ih, svakako, ne bih da ti glumim doktora. Samo, u mom slucaju nisu razmisljali i imala sam problem.

vonavoj -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (21.1.2018 19:49:38)

Smesko.bas dobro kazes..sve pekmezi..a sve roditelji krivi..deca nisu samostalna i odgovorna jer im se titra..T ide u na Rudnik u aprilu..jedva ceka..ovo su bile.neke zimske radionice za 4000 za 7 dana..a Rudnik je vec 16.000 ali ide njena grupa i vaspitaci..
Sutra imam pregled kod ginekologa..strah me vage,pritiska i grlica..kod kuce mi je pritisak ok..ali tamo skoci..

Maraj -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (21.1.2018 20:47:14)

Jao von ista prica i kod mene. Svaki put mi je povisen pritisak kada odem kod dr. Valjda ta neizvesnost, sta ce mi reci... ne oaecam ja da sam uznemirena, al pritisak , svaki put to pokaze

vonavoj -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (21.1.2018 21:29:59)

Bas ga merim redovno..uglavnom svaki dan ujutru i oko 17..
Videcu sutra,izmericu pre nego sto krenem..[sm=smiley36.gif]

Rosita -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (21.1.2018 23:11:20)

Aha. Meni su transaminaze u redu. Bile su i u prvoj trudnoci. Videcu, idem uskoro kod dr, iduce nedelje. Dace mi i uput za laboratoriju.
I meni skoci pritisak ali ne od neizvesnosti u vezi sa pregledima, bar ne sad dok je sve uhodano i rutinsko, vec zbog samog merenja. Secam se, u prvoj trudnoci rekla meni internista da 7 dana merim P pa da opet dodjem. Kad sam joj pokazala listu, rekla mi da ce me muz napustiti[sm=jezicek.gif]. Merila sam 5-6 puta dnevno[sm=smiley36.gif]. Bila dokona. Sad merim s vremena na vreme.
Ja sam se najela slavskih djakonija[sm=smiley1.gif]. Ujutru rano na posao... Jos malo. Pa da nesto konacno radim po pitanju priprema za bebu. Pre svega mislim na presipanje iz supljeg u prazno u vezi sa preuredjenjem malog stana u kome smo sad. Cim, zdravlja Boze, prodje pocetni period nakon porodjaja, trazicemo drugi stan.
Laku noc zelim.

isidora88 -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (22.1.2018 1:40:45)

Mi smo danas kupili zavese za stan, jedva cekam da stignu i da ih namontiramo i da poskidam venecijanere. Inace smo danas svi odvalili sa spavanjem od 14-18h, svi zaspali samo ja ne mogu. Piski mi se stalno, sutra moram da pocnem da sakuljam 24h urin zbog proteinurije, nemam pojma kako cu piskiti u flasu[sm=smiley36.gif]
U utorak kod doce na uz, jedva cekam[sm=bravo.gif]

Maraj -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (22.1.2018 7:47:50)

Dobro jutro i od nas. L pije caj ja leskarim u dnevnoj. Sad cu da idem da zatezem krevete. Meni sinoc bas nije bilo dobro. Isli smo na slavu. Ja sam se odvalila od predjela. Nista drugo i nisam jela. Kad je poceo stomak da me boli. Sva sam se preznojila. Morala sam tamo i u wc da idem. Uzas. Ne znam sta mi je bilo. Uglavnom od kako sam [sm=nosecka.gif] imam zatvor a sinoc me tako nesto na slavi preseklo.... jos dodjemo kuci i ja da piskim, kad ono sve crveno. Istraumirala sam se. I tek posle se setim da sam na slavi klopala salatu od cvekle [sm=jezicek.gif]

Isi, znas kako to piskis . Uzmes balon od vode onaj od 5- 6 litara. Stavis levak na njega i piskis direktno iznad tog levka. I to ti tako stojiu wc-u 24h
I kad god piskis, piskis tako. Ne u wc solju. S tim sto cini mi se prvi jutarnji kad kreces bacas tj piskis u wc solji. A sutradan zavrsavas skupljanje urina sa prvim jutarnjim

isidora88 -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (22.1.2018 8:56:15)

Maraj znam to, ali sam sva smotana kad treba da uzimam uzorak urina. Moracu stojeci da piskim [sm=jezicek.gif]
Ja sam slogirana, tek oko 3 sam zaspala, klinci ustali rano, nemam pojma sta cu za rucak, muka mi je od kuvanja.
I naravno gladna sam kao vuk cim otvorim oci.

Maraj -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (22.1.2018 11:59:57)

Zene sta se pije, castim [sm=smiley1.gif] limunadica, neki vocni koktelcic [sm=smiley16.gif]
Legao danas drugi deo plate. Uvecan zahvaljujuci vama i savetima vasim (von, isi hvala puuuno)

madre -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (22.1.2018 12:08:02)

Strava, maraj[sm=smiley1.gif] mi smo se ovih dana ismenjivali sa virusima i temperarurama. Haos! T i ja trenutno prehladjeni, mene svaka koska boli! Tako da, Maraj, meni moze jedan caj sa limunom i medom[sm=smiley1.gif]

isidora88 -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (22.1.2018 12:39:53)

Super maraj[sm=bravo.gif]
Ja novembarsku platu ocekujem tek sledeci mesec[sm=smiley13.gif]

Maraj -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (22.1.2018 12:57:53)

Joj isi...mene to tek ceka... sledecu platu ako dobijem u aprilu bice dobro...

vonavoj -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (22.1.2018 16:05:25)

Bravo Maraj,bas mi je drago! Koji su oni kreteni..ko zna koliko njih su zeznuli...
Meni danas nije dan,gazda me maltretira..novi program nije onakav kao sto je mislio da ce biti..niti sam ga ja pravila,niti sam nasla programere..nista..ali meni skace po mozgu i meni uvaljuje da pricam i zahtevam od programera..aman zovi ih i kazi im..
Onda,zamenu za mene nismo nasli..kazr ne trudis se dovoljno? Reko molim?? Gde da je nadjem? Svi kandidati ne ispunjavaju uslove koje vi zelite..mene zabole ko ce da radi..nasla sam knjigovodstvenu agenciju..kaze necu ja to..ma jebi se..rekla sam da me ne interesuje.jos mesec i po dana radim i odoh..
Digao mi je pritisak..sta ce to meni..ja sam budala sto radim...majke mi...
Mm nema,u 5 imam savetovaliste kod ginekologa..moram i decu da vodim..divno..ali znala sam sta me ceka[sm=smiley13.gif]

vonavoj -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (22.1.2018 20:51:59)

Evo mene sa pregleda..2h sam cekala..
Pritisak 140/80,ugojila sam se 4kg..grlic je mekan i uloziv za vrh prsta,ali je zatvoren..na uz ce ga tacno izmeriti...
Stigla sam kuci,J se zali da je boli uvo..zapusila se skroz..

Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>