RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta)

Poruka

Maslacak15 -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (23.1.2018 15:24:26)

pitaj jel moze definitivno. Ja radila prosli petak. [sm=smiley36.gif]. Srecno i javi se.

isidora88 -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (23.1.2018 15:53:13)

Von nisam, nekako sam kontala da ce prirodno, medjutim danas mi dr i koleginice rekose da sam kandidat za carski. Nisam uopste razmisljala u tom pravcu, a sekcije se bojim tj.anestezije, u nekom sam tripu da cu delovati da spavam i da necu moci da reagujem a da cu ustvari sve osetiti[sm=smiley36.gif] a spinal me isto plasi da bih mogla da se uplasim i da ce boleti

smeško -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (23.1.2018 15:58:52)

Isi, u Beogradu bi obavezno radili cr, jer se visok pritisak smatra visokim rizikom za mamu i bebu. Meni su u prosloj trudnoci ctg jednom nedeljno radili od sedmog meseca.

vonavoj -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (23.1.2018 16:18:05)

Mislim da spinal nije ni opcija..od njega moze da skoci pritisak...
I ja sam imala strah od anestezije..pa je sve ok proslo..kad sam venu operisala,niceg se ne secam..a bila sam skoro sat ipo pod anestezijom..

smeško -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (23.1.2018 16:35:57)

Sa opstom anestezijom ti sve prodje za par minuta. Samo sto zaspis vec te bude. Takav je osecaj.

Maslacak15 -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (23.1.2018 18:33:39)

spinal je super stvar i mnogo manje dramtican nego sto pricaju lovacke price. Ali vidim i da ga u Srbiji bas retko rade iz meni nepoznatog razloga. Iako je spinal definitivno bolji za bebu. Ja sam lepo rekla, meni je davanje spinala bilo manje grozno od anestezije u gornju vilicu kod zubara koje nepodnosim- bole ko djavo.
Ali pricu na stranu nije to mnogo ni vazno kako ces da da se porodis- sve to dodje i prodje. Vazno da bude sto kasnije i da ne bude komplikacija za bebu i za tebe. Ja mislim da zene nekad sebi otezavaju sa predstavama kakav bi porodjaj volele ili ne bi. Postujem, sigurno je mnogo lepse poroditi se prirodno i bez komplikacija ali to su medicina i biologija. Ali nema bas mnogo smisla po svaku cenu nastelovati visoka ocekivanja, pa onda krene naopako, zavrsi se na carskom i zene to dozivljavaju kao nekakav lican poraz i skoro tragediju. Vrlo vazno. Zato bih ja trazila i drugo i trece misljenje ok ali bi prepustila doktorima da procene sta je najbolje resenje..... U Srbiji ionako ne forsiraju carski rez, znaci ako se na njega odluce onda je verovatno svrsishodan.

vonavoj -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (23.1.2018 18:58:31)

Maslacak.mislim da ga manje rade,jer ga ne daju svi anesteziolozi..konkretno,kod nas ima samo jedan koji daje epidural i spinal..bezveze..

Maraj -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (23.1.2018 18:58:50)

Slinal je "bolji" jel anestezija ne uspava bebu za razliku od totalne gde anestezija bar malkice dospe do bebe.
Al ja sam isla na klasican carski. Spinal nisam ni mogla. Tako su mi rekli. Zvog moje terapije za razredjivanje krvi i za antitela koja sam tada primala i koja i u ovoj trudnoci koristim.
Moje iskustvo je stvarno ok sa totalnom i sa cr. Mene bi sad frka hvatala od prirodnog porodjaja [sm=smiley1.gif]

sonyasha -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (23.1.2018 19:20:11)

Maslacak, mislim da je problem što većina ne zna da.da spinal! Ja sam prvi imala pod totalnom, a drugi spinal, i ne mogu da vam opišem koja je drastična razlika!!! Prvo i osnovno, videti bebirona kako prvi put zakmeči - neprocenjivo! A onda i sam porođaj, posle toga oporavak, sve mi je bilo brže i lakše!!! Pritom citiram tvoje viđenje bola od anestezije - ne postoji, sekund osetiš nešto i utrneš to je to! Eto rekoh samo da podelim moje iskustvo i da ako možete da birate izaberete spinal! Inače, meni su rekli da ne daju spinal ženama sa niskim pritiskom, jer zna tokom delovanja da spadne naglo ,meni se to desilo i brzo su reagovali ali sve to jer me nisu shvatili ozbiljno da trudnica od 100+ kila može da ima nizak pritisak [sm=smiley36.gif]
Ljubim trudničice moje drage!!!

IZVORNA PORUKA: Maslacak15

spinal je super stvar i mnogo manje dramtican nego sto pricaju lovacke price. Ali vidim i da ga u Srbiji bas retko rade iz meni nepoznatog razloga. Iako je spinal definitivno bolji za bebu. Ja sam lepo rekla, meni je davanje spinala bilo manje grozno od anestezije u gornju vilicu kod zubara koje nepodnosim- bole ko djavo.

vonavoj -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (23.1.2018 19:30:12)

Samnom je bila porodilja sa spinalom kojoj je naglo skocio pritisak ,posle porodjaja.imala je strasnu glavobolju..a inace ima visok pritisak..bem li ga...sve je to individualno..

milicicak -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (23.1.2018 20:21:49)

Isi, sta je rekao tvoj dr?
Danas sam se ukocila za kompom, umesto da po kuci pozavrsavam sta treba radila sam nesto za posao i kuca mi je opet u haosu. Posle sam sa mini bubom isla da kupimo patofne, zamalo kupila sebi cipele i dok smo se vratile kuci stomak je ozbiljno poceo da me boli...
Maslacak, sacekace nauka al nece ostali :D srecom dosta mogu od kuce a kolege su mi stvarno divne, uvek su spremne da uskoce kad treba.
Ozbiljno razmisljam o amnio, sta, kako, gde...

vonavoj -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (23.1.2018 21:31:24)

Isidora,cekamo izvestaj od lekara?
Ja uzmem Mg kad god me zaboli stomak..mada ga redovno pijem.

isidora88 -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (23.1.2018 21:37:44)

Evo me. Za dve nedelje kontrola i zakazivanje porodjaja, bice 36 ili 37 nedelja. Vise od toga dr nece da ceka, a ranije kaze da za sad nema potrebe. Kaze da je on za vaginalan porodjaj osim ako mi pritisak ne bude visok ili lose odreagujemo beba ili ja na indukciju. Grlic uloziv za vrh prsta, jel to bese znaci da sam zatvorena? Nije mi spominjao duzinu grlica. Bebac ima 2400 gr. Meni stigli nalazi proteinurije i ostalih nalaza krvi. Sve je ok.

choopa choops -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (23.1.2018 21:43:21)

Isi držim fige da beba dobro napreduje do tada, a ti odmaraj koliko više možeš i redukuj ishranu, iako znam da od toga nema puno pomoći, ali bar nema odmoći. Ajde drži se i da pregurate sto prije :-*
[sm=bravo.gif]
P.S. Meni su sa I sve govorili da će imati manje od 3kg, još je meni bio stomačić kao u cetvrtom mjesecu, a na kraju se rodila ( do 38 nedelje smo dogurale) sa 3400 na opšte iznenađenje svih nas.

Sanjica26 RR -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (23.1.2018 21:49:27)

Super Isi. Drago mi je da je sve ok. Tako sam i mislila da ce biti.

vonavoj -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (23.1.2018 22:05:58)

Super Isi!
I meni je grlic vec sad uloziv za vrh prsta i mekan..ali je zatvoren..to je bitno,to mi naknadno kaze...ali sve je ok.cekam uz da ga tacno izmeri..

Maslacak15 -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (23.1.2018 22:19:52)

super Isi. Pa nije to malo uopste- naprotiv. To je krupna beba za 33 nedelje.....drago mi je da te umirio tvoj Dr.

isidora88 -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (23.1.2018 22:37:17)

I ja bih rekla da je krupnija beba, nego poslednjih par puta je Fl uvek manji za par dana u odnosu na gestacijsku starost i ostale vrednosti kije su uglavnom u plusu. Hoce li beba biti niska, koliko znaci Fl u prognoziranju visine deteta? Sa prethodnom decom je fl uvek bio u plusu, a sada stalno u minusu par dana do nedelju dana.

Maraj -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (23.1.2018 22:43:59)

Isi super. Uloziv za vp je ok. Meni je tako bilo celu 1.trudnocu.

Ja sad uspavala L. Probao mm, on nije hteo. Moramo ga uskoro odvikavati od uspavljivanja sa mnom...

Maslacak15 -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (23.1.2018 22:57:06)

ne znaci vala nista osim da ce mozda imati malo krace noge. To je naravno sve individualno.... Ali nije merilo celokupnog rasta deteta.

Rosita -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (24.1.2018 8:23:37)

Trudnice, samo da mahnem :).
Isi, drago mi je sto je sve ok, bice dobro!
Mene niko nije pregledao klasicno ginekoloski ni u prvoj trudnoci ni sad. Mozda zapravo jeste u prvoj u bolnici, 7/mesec. I pred kraj skroz.
Mene danas ceka antestezija u gornju vilicu, maslacak :)
Pozdrav svima.

isidora88 -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (24.1.2018 8:39:46)

Dobro jutro, moj stariji sinak radi domaci, mladji lezi pored mene u krevetu i mazi se. Nevidjena je maza, uopste nece sa muzem da spava. Ne znam kako ce kad odem u porodiliste.
Moram otici do dr po hranarinske liste, ne znam kad to da odradim.

milicicak -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (24.1.2018 9:00:34)

Jutro trudnice.
Isi, super za pregled i dobre rezultate[sm=bravo.gif]
Ja sam se jutros gadno zeznula i pojela cajni kolutic, dusu sam povratila posle, bas mi ne prija slatko...
A i mini buba me posteno isprepadala, iskocio joj je prilicno veliki plik ispod usne dok je jela cokolino, svasta mi je kroz glavu proslo. Srecom, povuklo se za par min. Racunacu da je nesto pipnula...
Meni dolaze roditelji pa imamo goste popodne, obecala sam da cu da pravim krofne.
Uglavnom, bice zabavno danas

vonavoj -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (24.1.2018 11:29:26)

Jutro! Vec je dan..kako proleti vreme kad si kod kuce,tek sam sad sela od jutros..raskloni,dorucak,pa rucak..ma kuca je robija!
Ostale smo danas kuci zbog J,ali je dobro,zapusen joj je nosis,ali nije imala temp i lepo je spavala nocas..
Rosita, i ti vadis zub?

Maraj -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 (24.1.2018 11:30:44)

Jutro drage.
Isi i moj L se sad bad vezao za mene. Mozda i sto sam sad stalno kuci sa njime. Muz proba da ga uspava
On nece. Mene trazi. A ja planiram da njih dvojica spavaju, a ja kad dodje bebe, sa bebom. Moramo se pripremati...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>