RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta)

Poruka

Misha i Ljisha -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 (13.3.2018 17:13:59)

Saskice dobro nam dosla. Koja si nedelja?

D i ja bile napolju. Navozala se na rolerima. Trkala se sa jednim.malim on na biciklu ona na rolerima i idu istom brzinom[sm=smiley36.gif] Dunja Munja

Evo molim se Bogu da krene. Da radim. Poslala sam sefu poruku. I cekam da ukljucimo nas novi sistem

Maraj -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 (13.3.2018 17:37:35)

Von pa sta cete?[sm=zmeden.gif]
Jel spada T?

Ljiso [sm=bravo.gif] za Dunju Munju [sm=smiley36.gif]
Mi rucali, L spava. Zamutila sam za palacinke pa cu ih posle ispeci

madre -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 (13.3.2018 17:38:41)

maraj, suvu sodu namazem [sm=smiley36.gif] jess, jesi, ti si me spasla smrada[sm=smiley36.gif]
von, pa sta ces da radis sa njom sutra?[sm=zmeden.gif]
saskice, dobro nam dosla! citala sam o tvom problemu i verujem da si prestravljena, ali tesko je davati bilo kakve prognoze i garancije i u zdravim i urednim trudnocama, a tek mozes zamislilti koliko je tesko u ovim drugim slucajevima. veruj, nadaj se najboljem i miruj, pa navijamo da sve bude u najboljem redu[sm=smiley1.gif]
i B ovih dana ne izuva rolere[sm=bravo.gif] sada planiram da mu kupim novi, veci bicikl, pa malo i to razgledam...
danas je bio stolar, montirao fioku ispod njegovog kreveta, a sutra stize dusek, pa cemo polako da selimo T kod bate u sobu[sm=bravo.gif] svasta nesto planiram, da pozavrsavamo sve dok ne stigne beba[sm=smiley1.gif]

vonavoj -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 (13.3.2018 17:42:31)

Spala joj je temp.jako brzo..eno je igra se..ponasa se skroz normalno..gledala sam joj grlo,sve je ok..samo sto kaslje,ali jos uvek suvo..ne slini..nista..
Nisam pametna..mozda je neki virus..
Zamolila sam sestru da dodje ujutru,ona radi popodne u skoli..pa da ja izadjem u 12h[sm=smiley13.gif]..ako ne zavrsim..moracu uvece da se vratim na posao..

Rosita -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 (13.3.2018 17:42:32)

Saškice, dobro došla.
Bravo za roleraše!
Von[sm=smiley13.gif]
Ja sam svašta stigla, pa i u školu za trudnice[sm=bravo.gif]

Maraj -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 (13.3.2018 17:43:40)

Jao madre pa super za prelazak u drugu sobu? Jel do sad spavao sam? I mi smo mislili da kupimo L krevet. Gledali smo Jela Jagodina. A dusek...mozda i njega u simpu...

madre -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 (13.3.2018 17:48:48)

pa dobro je, von, da imas opciju!
nije, maraj, spavao sam i iskrena da budem, ne znam kako ce to da ispadne, nadam se dobro[sm=smiley1.gif]
rosi, sta trenutno radite u skolici?

madre -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 (13.3.2018 18:13:07)

htela sam gore napisati, da bih manje strahovala kada bi trebalo da ga prebacujem u sobu da spava sam, ovo sto ih spajam mi izgleda da ce biti cirkusa! ko je spajao decu neka pise kako je to proslo, kako ovom mladjem objasniti da nema igre, da bude tih i da ne smeta bati koji ujutru ide u skolu, nego da zmuri da spava[sm=smiley36.gif]
isiii, pisi kako ste[sm=smiley1.gif]

vonavoj -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 (13.3.2018 18:17:11)

Uj.madre..tesko objasniti..i moje spavaju zajedno od proslog leta...mala ne zatvata usta..uvece nece da spava..pa i njace[sm=smiley36.gif]

Maraj -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 (13.3.2018 19:36:42)

Moj L za sad spava sam u francuskom lezaju. Al ja legnem pored njega dok se ne uspava , onda ustanem. Sinoc se recimo probudio i ustao. Nije znao gde mj spavamo, pa je otisao u dnevnu [sm=smiley1.gif] mm ga vratio u krevet i legao pored njega dok nije zaspao.
E sad ne znam kako bi izgledalo kada bi spavao u krevetu 90 cm sirine. Kako bi mi legli pored njega dok se ne uspava

Saskica23 -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 (13.3.2018 19:44:05)

Hvala Vam za dobrodoslicu jako ste fine. Ja sam na pocetku 14 nedelja i 4 dana. I ne znam sta da kazem, za one koje ne znaju meni su na uz otmrili separaciju amniona. Odvojio se amnionski ovojak ( to je valjd adeo posteljice) od ploda. Prva nam je bebica i bas smo klonuli duhom. I znam da trebam biti pozitivna ali nesto mi je jako tesko. Sebe tesim mlada sam, desava se. I ako ne dao Bog ne uspe...verovatno cu se mnogo rastuuziti ali...idemo dalje. Nisam ni prva ni poslednja sa rizicnom trudnocom. Pa kako Bog da.

Rosita -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 (13.3.2018 19:59:27)

Saskice, kakve su prognoze, moze li se tako nastaviti razvoj ili se to moze "spojiti", ili?
Madre, sve slično, disanje, napinjanje, spustanje i podizanje bebe, vezbamo malo- treniramo-[sm=smiley36.gif] , malo teorija. Povremeno su predavanja. Najviše me zanimalo da odem na patronažu da obnovim, ali nisam stigla.
Pravila neke posne grickalice sa belim vinom i semenkama.
Dete usta ne zatvara. Šta ću sa njim kad dođe beba, mila majko[sm=smiley36.gif]
Uvažila sam da bude 1 dan bez crtaća, nisam odolela, haha.
Mm sam napisala šta da uradi u roku od 2-3 dana i gotovo. Ja svoje završavam, on još nije. Krevetac, kupovina dušeka, Tv-a, unos polica , preslagivanje njegovog ormara sa nekim papirima. Videćemo ekspeditivnost[sm=smiley1.gif]

Saskica23 -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 (13.3.2018 20:02:52)

Clanica maslacak mi je rekla da moze da se to spoji do 16te nedelje( sto je tesko kod mene. Imam jos 7 dana a juce sam bila na uz. Nista se ne menja u odnosu na 12tu nedelju kada je otkriveno). Ako se ne spoji mora bas da se miruje da bi se ako uuspe trudnoca iznela do kraja. Bukvalno si na iglama svaki dan...i kad legnes pomislos da li je beba dobro. .kad ustanes isto...bas bezveze.

smeško -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 (13.3.2018 20:11:32)

Dobro nam dosla, Saskice.[sm=smiley31.gif]
Zasto te nisu primili na odeljenje? Nije to početak, to je drugi semestar. Bravo za stav! I jeste stresno i tesko, ali samo polako i optimisticno! Drzimo palceve!
Ja sam danas obukla vesele boje, dosta mi sivih, crnih i braon dzempera! I tako mi je popravilo raspoloženje. Za vikend su nas zvali da nam doteraju krevete. I mi se spremili, odusevila se deca. I pola sata pre nego sto ce doci, javljaju se i kazu da to nisu nasi kreveti i da je neki novi magacioner, mlad, pogresio. Aaaaaa. Tako da jos cekamo.[sm=smiley36.gif]

Maslacak15 -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 (13.3.2018 20:14:50)

Saskice ne samo da moze da se spoji do 16. nedelje nego se spaja izmedju 14 i 16. nedelje- kod svih trudnica. Taj period je svugde u raspolozivoj literaturi naveden kao normalni raspon. Zato mi to nije ni najmanje cudno sto nisu smatrali za posebno bitnim u 12 oj nedelji da nije spojeno posto verovatno nije spojeno i kod drugih trudnica. Kazes i sama da Dr u DZ nije posle toga videla nista neobicno i sve baziras na proceni tog doktora od juce koji kaze da jos vidi da je razdvojeno.
Nebih da negiram da problem mozda postoji, ali je u najmanju ruku prerano za donosenje zakljucaka....Mirovanje ti nece stetiti, ali probaj da se strpis i nema razloga za depresiju barem ne na osnovu cinjenic akoje si ovde iznela[sm=smiley1.gif].

p.s. Nece da je prime na odeljenje Smesko kad po njima njoj nije nista.... Kao sto rekoh prerano je za dijanozu razdvojenih amnionskih ovojaka.

Saskica23 -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 (13.3.2018 20:15:32)

Pa nisu zato sto ne mogu nista. Nema leka za to. Osim mirovanja i klasicno vec Utrogestana. Tako da...to je sto je. Sad treba izdrzati mirovanje. Lezim danas ceo dan i vec me jako hvata nervoza.
I da Maslacak hvala na ispravi to htedoh i reci d ase spaja do te 16te nedelje. Nego dok ja pojasnim. A sto se tice doktorke h domu zdravlja, bas je nezainteresovana. Prelazim privatno. U svakom slucaju saznacemo za 3 nedelje da li problem resen ili je ostao. Do tad bi trebalo da se poveze ako dodje do toga...a nadam se da hoce.

Maraj -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 (13.3.2018 20:29:32)

Mi klopali palacinke. Sad mi L trazio pomfrit , pa sam mu przila....
Stomak me bolucka. Sedela sam napolju na klupici i osetim posle da mi hladno ma zadnjici, valjda se nisam mnogo nazimela. Ne zna covek vise sta da obuce napolju. Za zimsku jaknu mi nije a u nekoj tanjoj/kracoj se eto nazimeh...

Rosita -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 (13.3.2018 22:10:34)

Saskice, bice dobro, sad bi trebalo da se desi resavanje tvog problema.
Ja ludim od mog gadljivog deteta. Dajem mu propomucil. On umesto da pljune šlajm on se zakašlje i povrati. Naravno, povrati mukom unetu hranu[sm=hudicek1.gif]. Ovo je za negativu. Danima se to dešava. Malopre natezanje oko večere. Onda dođe iz kupatila, ciči kao tata mu jako pere zube, pa traži vodu- čitaj muka mu- i celu tu večeru izlije po tepihu. Što nije prvi put. Ne znam da l se više nerviram zbog povraćanja ili zbog ruiniranja kuće. Pri čemu zna da se to obavlja u kupatilu ali njemu kad dođe gađenje, nema odlaganja. Izvinite za off.

MasnaMasnica -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 (13.3.2018 22:44:25)

Madre ne brini za prelazak bice to super. Meni N spava u svojoj sobi u velikom krevetu sa Unom od oktobra, kada smo se vratili kuci i super je prihvatila.
Saskice drzim fige da sve bude super i bice.

Sanjica26 RR -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 (13.3.2018 23:36:03)

Imamo temu brat i sestra zajedno u sobi. Mozete tu da pisite. KLIK

Maraj -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 (14.3.2018 8:30:05)

Jutro drage.
Sta je ovo da se ljisa nije prva od jutros javila?!?!
Ljiso jesi ziva [sm=smiley1.gif]
Ja ustala oko 7. I L sa mnom. Toliko sam gladna bila da sam vec doruckovala. Sad cu kaficu da popijem [sm=kava.gif]

Rosita -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 (14.3.2018 11:43:34)

Dobar dan. Malo raduckamo pa ćemo D i ja napolje. Imamo rođendan za vikend , naš u utorak. Meni se nešto smanjio apetit pa me hvata trip da ne smršam, meni nikad ugoditi, ne bih da bebi fali. Pa jedem ipak[sm=smiley36.gif]. Valjda sam u spidu i više jelo nije u fokusu. Inače, isprobah neku suknju i bluzu koju bih obukla za D rođendan, u tome izgledam mršavo baš, samo stomak.
Ljubim vas.

Maslacak15 -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 (14.3.2018 12:06:57)

Dobar dan evo i mene. Bejah na poslednjem pregledu kod moje Dr. Zadrzala sam se zbog male nevaljalice koja je provela sat vremena skacuci na CTGu i bezeci od sonde [sm=smiley36.gif]. Mislim CTG je bio odlican, kad su uspeli da snime uopste posto kako sestra namesti sondu i ode ona se okrene i pobegne. Al eto valjda joj je dosadno. Inace situacija je mirna, kontrakcija nema ( ni ne osecam ih) grlic je jos skoro 4 cm. Tako da nebi trebalo da bude iznenadjenja do sledece nedelje. Ultrazvuk trenutno procenjuje 3600 g ali moje iskustvo kaze da nista ultrazvuku ne verujem posle 35 nedelje u slucaju moje dece. To danas je mislim najvece merenje koje sam ikad imala za svo troje a decai su se rodili sa 4,350 i 4,100. Ne mislim da ce ona obavezno da bude preko 4 , to je najmanje bitno samo ultrazvuk laze cim zine ako mene pitate [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif].

Sad cu da spremim moje omiljeno jelo, makarone sa sirooooooom :):)

veselicaa -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 (14.3.2018 12:10:25)

Maslacak imala sam i ja jednu nemirku,jedva bi dr izmerila sta treba[sm=smiley36.gif] Bas su ti krupne bebe,moja treca beba je najmanja,mislim jesu u pitanju grami ali eto ne mora da znaci da je svaka sledeca beba veca od prethodne.

mama Jo -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 (14.3.2018 12:22:09)

I meni su obe bebe bile krupne, ali druga manje od prve, prva 4,170 a druga 3,900 😊 i obe tezine su bile iznenadjenje, uz ih je merio ,,oko 3600" i jednu i drugu...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>