RE: Amniocenteza (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porođaj



Poruka


Khaleesi -> RE: Amniocenteza (3.7.2016 16:56:18)

Nisam znala da je tako pouzdan test... [sm=smiley13.gif]
Uspeces da prebrodis...




isidora88 -> RE: Amniocenteza (3.7.2016 18:58:46)

Strasno sto jos moras da cekas odobrenje za prekid trudnoce. [sm=smiley13.gif]
Iskreno ti zelim da prebrodis sve ovo i da budes jaka, i da u nekom narednom periodu dobijes zdravo i lepo dete[sm=smiley31.gif]




mika79 -> RE: Amniocenteza (3.7.2016 20:08:21)

Hvala vam devojke na podršci, mnoge stvari i ja nisam znala dok nisam iskusila. Na žalost da bi prekinuo trudnoću posle 20-te nedelje potrebno je odobrenje
Etičkog komiteta. Dešava se da Etički komitet iako postoji mišljenje dr da treba prekinuti trudnoću uputi trudnicu da i dalje prati trudnoću pa da posle 30-te nedelje odobri prekid.




choopa choops -> RE: Amniocenteza (3.7.2016 20:55:25)

Jao bre strašno!!![sm=smiley13.gif] Kao da ti nije dovoljno svoje muke, nego još moraš sa "birokratijom" da se boriš. Nisu normalni života mi. [sm=smiley13.gif]

Drži se šta drugo da ti kažem [sm=smiley31.gif]




milicicak -> RE: Amniocenteza (3.7.2016 20:57:26)

Miko, jako mi je zao zbog svega sto prolazis.
Drzi se [sm=smiley31.gif]




Henrijeta -> RE: Amniocenteza (7.11.2016 10:48:17)

Zdravo trudnice,
da podelim moja iskustva sa vama. Ja sam radila amnio u GAK-u NIs. U 17+6 nedelji, zakazala sam nekih 7 dnaa pre intervencije. BIlo je nas 5 , nakon prijema odveli nas gore. Odmah je doktor krenuo sa radom. meni je amnio radila doktorka Zana , koja je predivna. Ja sam je srela tad prvi put. Intervencija ne boli, kratkotrajna je. Jedina stravicna stvar je igla ali sam zelela da vidim tu famoznu iglu od 15cm. Nas 3 je prespavalo u bolnici, 2 nisu. Toplo je i prijatno. NIko nas nije pregledoo ponovo, jedino je nama znacilo sto smo tamo , psihicki. Meni je bilo lakse jer je tu doktor. Na rezultate sam cekala 2 i po nedelje. Sve ok, cekamo devojcicu. IIskreno, svima bih preporucila da rade, jer se osecas sigurnije kad vidis da je sve ok. za GAK imam samo najlpse reci, bar za sad :D [sm=bravo.gif]




krin 40 -> RE: Amniocenteza (20.11.2016 15:06:55)

Sve u vezi amniocenteze je ok ako je rezultat ok..ali ako nije zena mora da prodje pakao kao Mika 79 sa kojom iskreno saosecam.Amnio se kasno radi i dok stigne rezultat proslo pola trudnoce.Svaki prekid je strasan ali ipak je lakse to obaviti u 13 ili 14 nedelji nego posle 20 te.Zato cu raditi Nifty sutra i uvek cu glasati pre za njega.Nije jeftin ali nije vise ni skup kao pre god.dana




wivern -> RE: Amniocenteza (20.11.2016 23:31:21)

Krin slazem se ,ali na zalost nemoaju svi mogucnost ni za privatnu AC a kamoli za nifty




degu -> RE: Amniocenteza (20.11.2016 23:39:19)

Krin u pravu si,rezultati se negde predugo čekaju.Evo skoro je moja drugarica čekala 6 nedelja i super je,sve je ok. Ali u Mikinom slučaju je stvarno bilo prestrašno. Duša me boli zbog nje i jako često mislim na nju.Nadam se da će i taj Nifty test u skorijoj budućnosti biti pristupačniji svima.




krin 40 -> RE: Amniocenteza (21.11.2016 21:29:44)

Na żalost Wivern i to je tačno.Degu i ja se nadam.Cifra nije nimalo prijatna i za ljude sa većim primanjima.Mislim da je to u drugim zemljama jeftinije jer imaju razvijene ustanove za genetiku.Daleko smo mi od toga.Teši jedino to što mu relativno brzo pada cena jer raste i konkurencija.Bio je 1000e,pa u 850e..sada je 650..




Skockica -> RE: Amniocenteza (9.1.2017 23:00:47)

Meni su doktori od pocetka pričali da odradim amniocentezu ali razlozi za to nikad nisu bili očigledni. Evo sad sam 33. nedelja, oduprla sam se njihovom insistiranju na tome naročito kad mi je dr to rekao u 29. nedelji da radim a onda i objasnio rizike. Rešila sam da ja ni na koji način necu naškoditi mojoj bebi, ja nju non-stop osecam i verujem da je dobro, a ako mu nije sudjeno da prezivi, ja tu već nista ne mogu. Uglavnom mogu reci da su pretezno govorili o negativnim prognozama da se može desiti i smrt ploda u stomaku ali nijednom niko nije sa sigurnoscu potvrdio da dete ima neku anomaliju i da će se nešto loše dogoditi.




wivern -> RE: Amniocenteza (9.1.2017 23:19:40)


IZVORNA PORUKA: Skockica
Rešila sam da ja ni na koji način necu naškoditi mojoj bebi, ja nju non-stop osecam i verujem da je dobro, a ako mu nije sudjeno da prezivi, ja tu već nista ne mogu. Uglavnom mogu reci da su pretezno govorili o negativnim prognozama da se može desiti i smrt ploda u stomaku ali nijednom niko nije sa sigurnoscu potvrdio da dete ima neku anomaliju i da će se nešto loše dogoditi.


Ovo ne razumem? Nije ti bio dobar double pa si trebala ici na amnio?




Skockica -> RE: Amniocenteza (9.1.2017 23:53:40)

Double je bio na granici pa su radi sigurnosti rekli da je bolje da uradim amniocentezu ali na uz je dete izgledalo skroz normalno i bez ikakvih loših pokazatelja.
Mozda ce se dosta majki začuditi i osuditi me ali svaka koja zna šta je majcinski instinkt može razumeti da je to kod mene toliko jako i toliko sam ubedjena da je moje dete dobro da bi čak i neki loš rezultat amniocenteze za mene bio nebitan. Uostalom i da moje dete nije potpuno zdravo, to je moje dete, ja ga volim i ja sam mu dala šansu da zivi.




Skockica -> RE: Amniocenteza (10.1.2017 1:34:10)

Ne znam da li postoji tema za Nifty test tako da cu napisati ovde samo da mi nije jasno da neko ko živi u zemlji kao što je Švajcarska za ovaj najsavremeniji i neinvazivni pouzdani postupak utvrđivanja hromozomski anomalija čuje prvi put na forumu. Verovatno zato što doktori za odradu istog ne dobijaju adekvatnu proviziju kao u slučaju amniocenteze hmmm [sm=smiley35.gif]




krin 40 -> RE: Amniocenteza (10.1.2017 9:28:10)

Ima tema za Nifty. Ja sam radila NIFTY ovde u Beogradu, Platila sam ga 650e, ali mirna mi glava od 12 te nedelje trudnoce. Sjajna stvar, samo stvarno kosta dosta. Inace, sto se tice bilo kakvih prognoza ja sam uvek bila za to da se sve sazna na vreme, bilo sa nekim testom poput Nifty ja ili sa amnio. Svako ima
pravo da odluci za sebe, ali ja mislim da je sebicno roditi dete za koje se zna da ce imati dozivotno problem. Naravno da svaka majka voli svoje cedo I zdravo I bolesno, daleko bilo, ali to je prica sa dva kraja. Ja ne bih mogla da zbog svoje prevelike ljubavi I zelje da ga rodim da ga I osudim na zivot sa bolescu.
Opet kazem,,svako ima pravo na svoju odluku.Amnio I Nifty ne odredjuju samo Down, vec I druge poremecaje trisomy-ja koji se ne vide golim okom na pregledu. Bas sam na forumu citala ispovest majke koja je rodila bebu sa , daleko bilo, Edvardsovim sindromom, ako sam dobro napisala. Beba je zivela kratko
posle rodjenja, I majcino srce nikada nece zaleciti nista taj gubitak. I sama kaze da bi sada, da moze da vrati vreme, uradila sve sto je neophodno da sazna na vreme




Skockica -> RE: Amniocenteza (10.1.2017 9:53:32)

Draga krin kao što kažeš svako ima pravo na svoje ali ja svoju situaciju ne gledam kao na sebičnu zelju da sebi rodim dete nego kao na pružanje šanse tom detetu da zivi kad već osecam koliko ono to želi.
Prvi put kad sam bila trudna jako sam se bojala da ne rodim bolesno dete jer je preko mog bivseg muža imao za to i genetske predispozicije. Naravno da se i sad bojim svako želi da mu dete bude zivo i zdravo ali se molimo i nadamo najboljem. Nije se malo puta desilo da doktori pogreše i kad tvrde da je dete skroz zdravo rodi se bolesno ili se povredi tokom porodjaja, i obrnuto zbog mog slučaja imala sam priliku da čujem iskustva mama koje su rodile zdravu decu čak i kad su ih doktori ubedjivali da je bolesno i da trebaju raditi abortus. Sve je po nama u rukama nekog ko je mnogo gore iznad nas.




Skockica -> RE: Amniocenteza (10.1.2017 9:57:04)

I da ja bih Nifty radila da mi ga je neko pomenuo. Ali kad mi je dr rekao da u tako kasno stadijumu trudnoce materica može da se žgrci i postoji rizik da se ne vrati u početni položaj pa se dete može ugusiti, ja sam na amniocentezu gledala kao na svoj sebični pokušaj da saznam ima li dete neki sindrom sa opasnošću ubijanja tog istog deteta. Zgrazavala sam se od same pomisli na to.




wivern -> RE: Amniocenteza (10.1.2017 10:29:11)

Nisam bila sigurna da li sam te dobro razumela pa sam zato pitala.
To mi je ok ako zelis da rodis dete bez obzira na sve, mislim da u tom slucaju ne treba da radis bilo kakve analize ni double jer, kao sto vidis, i tu mogu da te stresiraju bespotrebno.
Ja sam radila amnio i znala sam da cu je sigurno raditi jer sam zelela da znam da li je sve ok sa bebom. Mozda sam sebicna ali ne bih mogla da se nosim sa nekim problemima.




krin 40 -> RE: Amniocenteza (10.1.2017 12:04:38)

Draga Skockice ja ne mislim na tebe, daleko bilo, naravno da ces roditi zdravog bebana. Mislim generalno na svoj stav, sta bi bilo kada bi bilo, jer sam o tome mnogo razmisljala dok sam cekala svoj rezultat[sm=smiley31.gif]




Skockica -> RE: Amniocenteza (10.1.2017 13:04:05)

Moram reci da je postojao momenat kad sam rekla uradicu amniocentezu kad su toliko navalili pa ako zbog toga dodje do spontanog Božja volja. A onda sam ga osetila, onda se moj andjeo javio kao da je hteo reci ne radi to dobro sam.
Sad sam došla sa kontrole od jednog profesora doktora kome sam pomenula Nifty test on kaze da nema potrebe za tim jer dete je dovoljno veliko i ne izgleda da ima hromozomski poremećaj.




Skockica -> RE: Amniocenteza (10.1.2017 13:47:28)

I kao što si vec pisala krin da je sve ok kad je rezultat ok, a ako nije, svakoj majci je teško da se odluči na abortus ali sa druge strane tako je nekad i bolje kad dete nije veliko. Ja sam samo mislila sta cu kad mi u 7. mesecu konstatuju poremećaj kako da abortiram takvo dete aktivno i živo. Pa ono može biti zivo i kad ga izvade i sta ce ga tek tako baciti u kanalizaciju. Ne bih mogla živeti sa tim to su strašne stvari. A sa druge strane da ga zadržim onda svakog časa mogu očekivati da će mi umreti u stomaku.
Da se razumemo nisam ja protiv amniocenteze kada je trudnoća rana i kad ima nekih pokazatelja da postoji problem, ali sam se toliko naslusala negativnih iskustava da sam se od početka bojala to da uradim a i nisam osećala da za to imam razlog. Da sam prešla 35. i da kazu dete nema ovo ili ono onda bih se usudila, ovako ne hvala.




krin 40 -> RE: Amniocenteza (10.1.2017 13:52:59)

Pa ja sam zato i radila Nifty jer se radi u 11-12 nedelji,pa ako ne daj Bože bude i loš rezultat..mala je trudnoća




Skockica -> RE: Amniocenteza (10.1.2017 17:30:26)

Pa da zato kažem da je meni to neko pomenuo i ja bih tad radila a oni svi navalili amniocenteza pa amniocenteza.




Skockica -> RE: Amniocenteza (16.1.2017 13:23:41)


IZVORNA PORUKA: wivern RR


IZVORNA PORUKA: Skockica
Rešila sam da ja ni na koji način necu naškoditi mojoj bebi, ja nju non-stop osecam i verujem da je dobro, a ako mu nije sudjeno da prezivi, ja tu već nista ne mogu. Uglavnom mogu reci da su pretezno govorili o negativnim prognozama da se može desiti i smrt ploda u stomaku ali nijednom niko nije sa sigurnoscu potvrdio da dete ima neku anomaliju i da će se nešto loše dogoditi.


Ovo ne razumem? Nije ti bio dobar double pa si trebala ici na amnio?

A evo i preciznih rezultata:
Trisomie 21 1:337 i po tome postoji mali rizik jer je granica 1:380
Trisomie 13, 18 1:5853 pa prema tome rizika nema jer je rizik 1:1000.
To je ono sto pise na mom rezultatu pa prema tome kako ja ovo shvatam postoji mali rizik za Down sto bi se vrv do 33. nedelje gde sam sad videlo na UZ, a Edvardsov i Patauov nema, barem prema ovim nalazima.




Zemunka85 -> RE: Amniocenteza (16.1.2017 13:48:54)

Skockice, trisomy 13 i 18 su nazivi za ta dva.

Sto se ostalog tice - granica je vrv granica za amnio.
A svakako da nema "sigurne zone", sto je manji odnos, veca je verovatnoca i obrnuto ...




Stranica: <<   < Prethodna stranica  75 76 [77] 78 79   Sledeća stranica >   >>