RE: IUI i IVF u Mađarskoj + cene (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem



Poruka


Anoniman -> RE: IUI i IVF u Mađarskoj + cene (7.9.2010 19:49:12)

Maakki, setila sam se ali nije mi nista odgovorio. Samo da nisam trudna i da prekinem terapiju. Ne brini, verovatno cu uskoro kod njega pa cu ga pitati licno. Tamo je uvek poprilicna guzva a on je bas posvecen pacijentima, pa malo zakaze sa mailovima. Jos mi nije odgovorio ni na moj drugi za ulazak u IVF proceduru.

Bar cu imati prilike da opet tamo jedem, hrana je vrhunska.




maakki -> RE: IUI i IVF u Mađarskoj + cene (7.9.2010 20:14:17)

Hvala ti i za toliko da si se setila, poslacu ja mejl pa cu videti sta ce mi odgovoriti i naravo to cu objaviti cim dobijem odgovor. Vidis da odlazak tamo ima i svoje dobre strane meni licno je madjarska kuhinja poznata i znam da je veoma ukusna.
Naravno zelim ti puno srece i cujemo se kada bude nesto novo.[sm=duda.gif]




boje -> RE: IUI i VTO u Madjarskoj (8.9.2010 10:08:08)


IZVORNA PORUKA: MaliMis

Ja sam danas dobila rezultate bHCG posle inseminacije i sipak. 0.42 mIU/ml za ref vred 0-5. JBG sad me ceka IVF

glavu gore! idemo dalje.nemoj da si tuzna vec razmisljaj o sledecem koraku.ljuuubac[sm=smiley31.gif]




maakki -> RE: IUI i VTO u Madjarskoj (9.9.2010 18:51:37)

Mali Misu molim te da mi posaljes mejl dr. Zadorija da proverim jeli ovaj sto ja imam u redu.
Hvala ti unapred![sm=smiley1.gif]




Anoniman -> RE: IUI i VTO u Madjarskoj (9.9.2010 19:08:26)

Poslala sam ti na PP




Parižankaa -> RE: IUI i VTO u Madjarskoj (13.9.2010 21:33:17)

MaliMišu,prvo ,svaka ti čast na ovako iscrpnom mailu.Delim tvoje mišljenje kad su srpske klinike za VTO u pitanju,i sama se za 4.postupak razmišljam o inostranstvu,ali ne o mađarskoj.
Nebitno,ko god je tamo radio,samo sam reči hvale čula,dok za sve druge klinike vladaju oprečna mišljenja.
Žao mi je što IUI nije uspeo,ali jedan korak si bliže ostvarenju svog cilja,jer sad otprilike kako deo te VTO priče izgleda.
U međuvremenu,mogla bi da odradiš još neke nalaze,kako bi isključila mogućnost da nešto može da koči.
Pozdrav![image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anoniman -> RE: IUI i VTO u Madjarskoj (13.9.2010 22:02:06)

Hvala na podrsci Parizankaa. Mislim da sam odradila sve moguce i to dva puta, hormone, antitela, sve moguce bakterije.... Jednom prilikom rezultati analiza krvi stali su na 4 ili 5 strana, vise se i ne secam. Moj je problem sto MM uglavnom nije tu, radi u inostranstvu, tako da su nam sanse svega par puta godisnje,... a godine prolaze.

Upravo danas mi je dr zakazao UZ i pravljenje programa za VTO za 22.9. i sad sam toliko uzbudjena.... ali uzbudjena zbog cinjenice da je moj probem konacno poceo da se resava kako treba, temeljno i sa odlicnim tempom. Sada mi ostaje samo da slusam svog dr i uzivam dok cekam, sada vec izvesne rezultate.

Javi obacezno gde ces ici sledeci put i drzi se. Samo je pitanje vremena kada cemo ugledati [sm=rozacrtici.gif]





Parižankaa -> RE: IUI i VTO u Madjarskoj (13.9.2010 22:48:25)

Pa lepo.Imaš već plan,i hrabro grabi ka njemu.
Postoji dosta analiza koje se mogu odraditi i time preduprediti poraz.
No,ja posle 3 neuspeha,malo drugačije gledam na sve to,a tebi od srca želim da taj deo priče-moje-i ne saznaš,jer ti neće biti neophodan.
Samo napred![image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]




maakki -> RE: IUI i VTO u Madjarskoj (15.9.2010 12:24:28)

Mali misu samo napred drzim ti fige da sve bude ok u Madjarskoj i da stvarno ugledas svoje[sm=rozacrtici.gif]

Parizanka zao mi je sto si tako prolazila i ja sam cula da kod nas te postupke ne odradjuju kako treba, moja prva odluka je bila Prag ali sam naletela na problem jer nemam partnera,a sada sam u Skoplju i cekam pocetak priprema za vto i naravno nadam se najbolje. Tebi takodje zelim da ugledas napokon svoje [sm=rozacrtici.gif]




Parižankaa -> RE: IUI i VTO u Madjarskoj (15.9.2010 21:57:36)

Maakki,znam,i pratim te na drugom forumu[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
navijam da ti Sistina bude dobitna kombinacija!




maakki -> RE: IUI i VTO u Madjarskoj (15.9.2010 22:38:24)

Za sada mi je to jedina opcija, a nadam se da ce biti i dobitna![sm=nosecka.gif]




Anoniman -> RE: IUI i VTO u Madjarskoj (2.10.2010 15:26:07)

Samo da dodam cene lekova u Madjarskoj (naravno uz recept). Kurs im strasno varira tako da kad se prebaci u eur uvek drugacije kosta

Gonal F 450 NE/i.e PEN - 50.174 Ft ili negde oko 180 eur
Gonapeptyl 0,1 mg/ml (pakovanje od 7 injekcija) - 12.250 Ft ili oko 40-45 eur





Anoniman -> RE: IUI i VTO u Madjarskoj (12.10.2010 19:38:49)

Uh, ovo ce biti malo duzi post a tice se stimulacije, punkcije i transfera embriona.

Stimulacija. Moja je trajala kratko, injekcije gonala f i gonapeptyla, tri UZ i vadjenje krvi pre Ovitrele (stop injekcije).

Punkcija. Zbog anestezije se ne jede posle 20 h a ne pije posle 23 h. Meni je punkcija bila zakazana za 09.30 sledeci dan i pre toga mi je uradjen UZ. Kao sto sam vec ranije napisala, u klinici postoji poseban deo za intervencije. Tu vas uvedu u anesteziju, ne treba da se ponavljam da je osoblje divno i profesionalno ali ne govori engleski, pa je komunikacija svedena na minimum. Sama punkcija traje 15-30 min. Ja se samo secam da sam se probudila u sobi za odmor kada su mi vadili braunilu jer sam zavrsila sa infuzijom. Posle jedno dva sata lezanja na krevetu, moze se ici u tolaet i uzeti voda i uzina koja je dozvoljena ako se dobro osecate. Sestre nadju nacin da sve to pitaju [sm=smiley1.gif] i da pomognu oko premestanja i ustajanja. Premesta se na ogromne kozne fotelje u kojim se tako udobno lezi. Tu se odmara jos dva sata, a posle toga kod dr na razgovor. Necu se ponavljati o "mom slucaju" jer sam vec sve pisala na temi o VTO. Nama je dr rezervisao hotel (ja sam dosla dan pre punkcije jer na dan punkcije i partner daje spermu pa sam zelela da budemo odmorni) uz reci da to nije problem i da je sve to deo tretmana (preporucio nam je i odlicna mesta za klopu). Spermu mozete doneti i sami, ali partner mora biti prisutan da potpise dokumentaciju i da se identifikuje pasosem.

Nakon toga dr se javlja svaki dan kako bi vam dao info o tome kako napreduju embrioni. I dogovara se o datumu transfera u zavisnosti o napreta embriona sa ciljem da se to uradi 4 ili 5 dana.

Transfer se radi na slican nacin kao inseminacija, bar sto se nas pacijenata tice. Radi se u istoj toj prostoriji gde i punkcija u istim uslovima samo bez anestezije [sm=smiley1.gif] (presvlacenje u haljinicu koja se veze na ledjima, maska, navlaka za kosu i noge). Posle transfera dr pravi UZ snimak da bi se potvrdilo mesto gde je postavljen embrion i tu slicicu daje pacijenticama da sa njom u rukama idu u sobu za odmor. Tu se odmara sat do dva i opet se ide kod dr na razgovor. U ovom delu procedure i pri samom transferu svi su nekako jos ljubazniji i pazljiviji i trude se da oraspoloze i opuste pacijente. Dr na razgovoru daje tereapiju, prica o proceduri, odgovara na pitanja i sl. Mi smo opet uzeli hotel jer nas je savetovao da se posle transfera ne vracamo isti dan za Beograd. Ja treba da mu posaljem mail za sedamdana o tome kako sam i kako se osecam, a za 13-14 od transfera i rezutlate bHCG testa.

Za sva dodatna pitanja i detalje stojim na raspolaganju. Kaali kliniku i dr Zadorija preporucujem od sveg srca. Sada se na njihovom sajtu mogu naci i informacije na srpskom.

Nadam se da ce moj transfer biti uspesan, a vama svima zelim da svoje [sm=rozacrtici.gif] docekate sto pre.




maakki -> RE: IUI i VTO u Madjarskoj (12.10.2010 20:01:59)

Bravo Misice navijam da sve bude ok [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]




Anoniman -> RE: IUI i VTO u Madjarskoj (15.2.2011 12:52:26)

Da dodam i cenu za Suprefact 3.713 HUF ili oko 14 EUR.

Gonal je najskuplji. Ako mi nesto pretekne dacu kome treba.

Makki, koliko mi je poznato mislim da tamo lekovi mogu da se kupe samo na recept, ali nemoj da me drzis za rec, ako mozes proveri.




anajid -> RE: IUI i VTO u Madjarskoj (15.2.2011 12:58:04)

Mali Misu navijam od sveg srca da uspe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]




Pravoslavna -> RE: IUI i VTO u Madjarskoj (2.3.2011 14:51:59)

Maili mišu, ja sam takodje zainteresovana za VTO u Mađarskoj, ponajviše zbog cene a i zbog odnosa prema pacijentu. Bila sam na sajtu koji si postavila i poslala mail klinici u Segedinu koja nam je najbliža. Nisam sigurna da su ga uopšte dobili ili ako jestu niko mi nije odgovorio. Pročitala sam da si ti pisala doktoru Zadoriji. Da li možeš da mi daš njegov mail da mu pišem direktno?
Mene pre svega zanima njihovo mišljenje. Da li si odmah skenirala postojeće rezultate i poslala ih mailom ili su ti oni rekli šta je sve potrebno od rezultata pa si im to poslala?




Anoniman -> RE: IUI i VTO u Madjarskoj (2.3.2011 15:13:50)

Pravoslavna, pustila sam ti PP.

Ja sam prvo isla na konsultacije i sigurno ce i tebi tako traziti, a ti ponesi sve rezultate i dijagnoze koje imas. Sestre ne govore engleski pa tu ume biti dosta komplikacija, ali dr je super. Vec samti napisala u pp, ako ne ides u Segedin, nemoj pisati dr Zadoriju nego dr iz klinike u koju ides. Probaj takodje pozvati telefonom, jer uvek postoji mogucnost da tvoj mail zavrsi u spamu




Pravoslavna -> RE: IUI i VTO u Madjarskoj (7.3.2011 13:39:41)

Hvala, poslala sam mail i stigao je odgovor. Da pošaljem neke rezultate pa da onda vidi da li imamo o čemu da pričamo. Obaveštavaću Vas. Nadam se najboljem [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley20.gif[/image]




Anoniman -> RE: IUI i VTO u Madjarskoj (7.3.2011 17:16:12)

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]

nadamo se najboljem




dunja RR -> RE: IUI i IVF u Mađarskoj + cene (14.8.2012 19:38:29)

Dogovorila sam konsultacije sa dr. Zadorijem u četvrtak. Dopisivali smo se mailom nekoliko puta (na engleskom naravno) i došao je i taj dan da se upoznamo. Napisao mi je da je:

registration, consultation, ultrasound = 25.000 HUF, na converteru sam preračunala da je to oko 90 EUR.

Prevoz ne plaćam, jedan prijatelj baš tog dan ima neka posla u Segedinu pa će me odbaciti do klinike i kasnije popodne vratiti u BG. Jedva čekam da javim utiske, i da vidim kakav ću osećaj imati prema doktoru. Moram doneti odluku - Kaali ili PFC.

[sm=smiley1.gif]





anajid -> RE: IUI i IVF u Mađarskoj + cene (14.8.2012 19:48:05)

Dunja srecno ti bilo,nadam se da ces biti zadovoljna.Javljaj nam utiske.[sm=bravo.gif]




dunja RR -> RE: IUI i IVF u Mađarskoj + cene (14.8.2012 19:56:51)

Hvala mila, hoću [sm=smiley1.gif]




Anoniman -> RE: IUI i IVF u Mađarskoj + cene (14.8.2012 19:59:09)

Srećno draga[sm=smiley31.gif]




nina26 -> RE: IUI i IVF u Mađarskoj + cene (14.8.2012 20:10:39)

Super Dunjce, ja verujem da ce ti se i on svideti, svi ga bas hvale[sm=bravo.gif]




Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>