RE: Ekcemi na dečijoj koži (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Deca >> Zdravlje deteta



Poruka


Podrum Š. -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (26.12.2010 16:46:21)

Za ranice mi ništa ne govori i Rea se probudi sva u ranama. A svaki dan joj seckam noktiće [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
Nadam se da je Mare bolje [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anoniman -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (26.12.2010 18:18:42)

Ja turpijam svaki dan. Jedno vreme sam držala turpiju u spavaćoj sobi, p noću kad se ogrebe, ja hop turpiju i udri. Ali ne vredi, tako da dobija rukavice.

Inače, pričala sam sa dr, dobar izbor formule sam napravila (Nestle NAN H.A.), i rekla je dr da kada završim sa kortiko, da onda par dana nakon toga počnem da vraćam namirnice u ishranu, ako mu se ekcem ne vraća. Prvo mleko (i svi mlečni proizvodi sem surutke, ona ima drugačije alergene), pa soja, pa jaja, pa aditivi. Na svaka 3-4 dana po nova grupa proizvoda. Tako ćemo videti i na šta ja reagujem, jer mi se povukao ekcem od kad sam na ovoj ishrani, a videćemo i da li on reaguje na nešto.




Verus -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (26.12.2010 18:26:53)

Zamisli!  I ti si ladno imala ekcem od neke namirnice! Ebote al su nam tela neverovatno i kako reaguju na ono sto im smeta...strasno.  Nadam se da ce sve biti na kraju ok

Jel Maretu ekcem nestao?




Anoniman -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (26.12.2010 18:28:38)

Nije skroz. 80% je prošlo, ali na jednom mestu se uporno vraća, tu je i bilo najgore. Ali kako je bilo, sad je dobro. 




Verus -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (26.12.2010 18:32:22)

Dobro je bar si nasla da je uzork hrana, a ne nesto iz vazduha sto ne bi mogla da eliminises.  Probaj da stavis i one filtere na radijatore ili da uzmes onaj osvezivac vazduha na struju, pomaze i disanju i kozi....




Anoniman -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (26.12.2010 18:33:45)

Imam to na radijatorima. Hoću da kupim jonizator. 




Podrum Š. -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (26.12.2010 18:38:08)

Mi imamo onaj Medisana jonizator. Nije loša stvar, ali je za male prostore [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Anoniman -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (28.12.2010 21:56:25)

Vraća mu se ekcem po licu. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Uz svu moju dobru volju da budem na dijeti, uz sav trud, očigledno jednostavno to treba da preraste, a do tad... [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
Danas je bio 10ti dan terapije sa kortikosteroidima, moram sad prekinuti, i uopšte nisam pametna šta dalje? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Sutra ću zvati dr da čujem šta kaže.
Nije se vratilo u onom groznom obliku (po celoj glavi), to me malo teši, valjda ni neće kada prestanem terapiju i nastavim samo kremom "za negu". [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
Držite fige!




Ana RR -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (28.12.2010 21:57:55)

Mukica mala [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]




Anoniman -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (28.12.2010 22:00:58)

Novo u zadnja 3 dana je uvođenje ad mleka i moje nalivanje Uvom i Brusnicom zbog urinarnih problema. Sve ostalo po starom. 




Ana RR -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (28.12.2010 22:03:48)

U bre, pa opet mučiš muku sa tim?? Jesi li probala onaj monural? Mojoj koleginici je spas!




Anoniman -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (28.12.2010 22:05:36)

Nisam, sme dok dojiš?




Ana RR -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (28.12.2010 22:09:01)

Jbg, to ne znam.. pitaj u apoteci.
Ali sigurno bi ti pomogao, zaista je dobar. Koleginica baš ima problema kao i ti, bukvalno na svakih 2,3 minuta ide u wc, sa bolovima.
Uveče popije monural i sutra je kao nova.




VERA980 -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (29.12.2010 11:09:12)

da vas obavestim,meni je mast pantenol skoro potpuno resila problem!!![sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]




pepeljuga -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (29.12.2010 13:44:54)

vuku se opet od sinoc pojavilo crvenilo na obrazima [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
a taman mu se smirilo, i sad opet [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




choopa choops -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (29.12.2010 22:02:06)

Uh pa sta je ovo??? Drzim fige da sto prije prodje i Maretu i Vuku.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley27.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley27.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley27.gif[/image]




Anoniman -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (30.12.2010 12:44:27)

Marku je počelo da se vraća 10ti dan upotrebe kortikosteroida. Morala sam da prekinem sa tim, sada smo samo na kremi "za negu". Nije mnogo gore nego juče. Držite fige da tako i ostane.

Zaključujem da moja ishrana nema veze sa ekcemom, jer kroz dijetu i kortiko se vraća.

Jednostavno, moramo dočekati proleće.




pepeljuga -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (30.12.2010 16:35:53)

evo ja sad sracunah da se i vuku ponovo pojavilo crvenilo deseti dan [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

nastavili smo da se kupamo i mackamo linolom, na nozicama i rucicama se povuklo skroz ali na licu ne....[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Anoniman -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (30.12.2010 18:19:15)

Moja mama je pisala mail svojoj prijateljici pedijatrici koja se odselila u Ameriku i tamo radi... evo šta kaže:

Kao prvo cestitam ti na drugom unuku, jako je sladak.

Na slikama taj njegov atopijski dermatitis ne izgleda lose, videla sam mnogo gore.
Tu, na zalost, nema puno mudrosti, sa time se suocavamo svakodnevno. Obicno bude bolje sa uzrastom, tj. prerastu ga. Ocigledno je on atopijska konstitucija, sklon ne samo tim koznim promenama vec i obstruktivnom bronhitu.

Dakle, atopijski dermatit se ne moze izleciti ali se moze drzati pod kontrolom. Osnovne stvari u lecenju su:
1. kortikosteroidne kreme - grupa I (najblaze) za lice i jace (do grupe V i VI) za telo. Apliciraju se dva puta dnevno na promene. Mogu se koristiti sa Epiceramom koji se stavlja na njih i koji povecava koznu barijeru i time smanjuje iritaciju. Dermatolozi kazu da je efekat bolji ako se koriste zajedno. Elidel nije steriod. Neki ga dermatolozi obilato koriste i pored tog upozorenja koje je dato na bazi laboratorijsih ispitivanja gde je u ogromnim kolicinama na misevima izazivao neki malignitet (po dejstvu je imunomodulator).
2. Odrzavati kozu vlaznom primenom "moisturizer" kreme (izvini, ne foliram se, no neke izraze jednostavno vise ne znam na srpskom). Mi ovde preporucujemo Eucerin ili Aqaphor kreme koje se kupuju u drogerijama u velikim pakovanjima. Losioni za telo i ulja nisu dobra. Ove se kreme stavljaju preko steroida i Epicerama dva puta dnevno na lice i celo telo trebalo ne trebalo.
3. Antihistaminici - koristimo ih i kod tako malih bez problema i to Atarax sirup. Jako je vazno da se ne cesu i da mogu da spavaju, daje se 0,5-1mg/kg po dozi svakih 4-6 sati prema potrebi.

Sto se tice dijete za T., ako ne vidite nikakvu razliku neka samo normalno jede, nema potrebe izgladnjivati je.

Mi te prick testove kod tako malih ne radimo. Pokazalo se da su prilicno netacni. Ako vec mora rade se IgE na razne alergene (obicno mleko, "nuts" - ovde je glavni puter od kikirikija koji je jako popularan). I ti su relativno tacni kod dece uzrasta do 3 goidne i vrlo se cesto desi da su kao alergicni na nesto a jedu to i ne fali im nista.

Sto se kupanja tice, ovde isto kazu da ne valja cesto kupanje, no ja licno mislim da svakodnevno kratkotrajno kupanje sa blagim sapunima (recimo DOVE) ne moze da skodi. Ipak se usmrde i uprljaju iako su tako mali.

Ja vam savetujem da se ne sekirate mnogo, videcete i sami da ce to proci kada malo poraste. Ako ima krastice koje onako vlaze verovatno ima i superinfekcije pa neka krema sa antibiotikom ne moze skoditi. I na kraju, ni jedna od ovih terapija ne dovodi do drasticnog poboljsanja preko noci, morate biti strpljiviji. Kako vidim, Marko jako lepo napreduje (sto je mnogo vaznije).

Nadam se da sam vam makar malo pomogla.




Anoniman -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (30.12.2010 23:08:19)

Nakon ovog mail-a sam slikala Mareta i poslala mami fotke da prosledi prijateljici. Ona je pogledala i rekla "Ovo nije ekcem već seboreični dermatitis" (što je rekao i matori dermatolog koji je gledao Mareta). Rekla je da koristimo uljane kupke za kupane, da ga natapamo kremama za negu, i da se u Americi daju antihistaminici tako maloim bebama, jer beba mora spavati i ne sme se češati! Kod nas pedijatri samo viču "mali je"... Rekla je takođe da šta god mi radili to će proći kad bude htelo da prođe, i ne pre. I tad neće proći skroz, to nije bolest koja prolazi, nego će da se primiri. Takođe, rekla je da pazimo da se ne inficiraju te promene koje cure, da ih mažemo antibitskim kremama i kortiko kremama (te najgore promene). 




lanajelena -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (30.12.2010 23:16:45)

Tash nisam videla Maretovo lice ali i meni Duca je imao bas problema,svakim danom je sve bolje i svi su mi savetovali da to nicim ne lecim i da ce samo od sebe proci




Anoniman -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (30.12.2010 23:20:15)

Nije stvar u licu draga, on je ceo suv, kao šmirgla, a kosmati deo mu puca, curi limfa, stvaraj se kraste. 




Kvini -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (2.1.2011 22:11:43)

Moja bebica ima od prekjuce neki mali pecat na donjem delu guze, promera 7-8 mm. Nije crven, nego je tu samo drugacija koza nego drugde, kao hrapava, vidi se kad je okrenem prema svetlu, inace se ne primeti. Sta bi to moglo biti, je li ekcem? Sta mislite? Ne mogu primetiti da je svrbi.




Anoniman -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (2.1.2011 23:38:05)

Može biti, i ne mora. Ako je samo suva koža, probaj par dana da mažeš pavlovićem, ili pantenolom, vidi dal će proći. 




Anoniman -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (3.1.2011 22:37:43)

Opet se vraća... Taman zalečim jedno mesto, pukne drugo! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley19.gif[/image]




Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>