RE: Ekcemi na dečijoj koži (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Deca >> Zdravlje deteta



Poruka


Anoniman -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (6.2.2011 0:27:54)

trenutno je relativno stabilan. Stalno se ekcem negde pojjavljuje, ali ne u onom obliku, verovatno jer reagujem odmah. Al nije to resenje, ne moze biti stalno na kortiko... Videcemo...




Crvenkapa85 -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (6.2.2011 1:49:39)

nama je posle triderma nestalo nakon tri dana....sa obzirom da su nas zavlacili u bolnici od letos....ovako brzi efekat nisam ocekivala...




Anoniman -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (7.2.2011 23:30:39)

Evo zanimljivost...
U bolnici mi je skrenuta paznja da je Marku gusca krv i da to ukazuje na nedostatak tecnosti.
Juce mi svekrvina mama kaze da je poznanicino unuce nagrabusilo kao Marko, kraste po glavi, i dr im rece da mali ima guscu krv, da mora piti vode i da ce onda biti bolje i brze prolaziti. Ja babi nisam kazala da su mi to rekli u bolnici.
Slucajnost! Al ima smisla: ako si dehidriran, koza ti se peruta, tj suva je. A sta je ekcem nego suva koza.




ana77 -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (8.2.2011 12:27:38)

I jos jedna slucajnost! Moje dete nista nece da pije od tecnosti, pa sam prekjuce probala da joj dam vodu iz kompota (bez secera) - slucajno kod mame, ona je pravila i onda je popila dve pune flasice odjednom i sad joj dajem stalno i bas od tad joj je koza nekako hidriranija na mestu gde je bio ekcem - koji je prosao od ove kreme ali je koza i dalje bila suvkasta na tom mestu... 
[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Anoniman -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (8.2.2011 17:47:43)

Zaista mislim da je povezano. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anoniman -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (8.2.2011 17:51:49)

Za mame koje se ne boje šećera u bebinom jelovniku, evo savet kako da dete naučite da pije vode.

Prvih par dana supenu kašiku šećera prokuvajte u vodi i dajde bebi da pije kad se ohladi. Može da stoji 24h.
Kroz par dana, umesto supene, stavite kafenu kašiku šećera.
Pa kroz par dana pola kafene kašike, i na kraju skroz izostavite šećer.
Kad izostavite šećer, ne očekujte da beba pije koliko je pila sa šećerom, ali piće nekoliko.

Pazite sa šećernom vodom da ne poremetite obroke, jer ona ipak zasiti, tako da bar sat pre mleka, nemojte davati šećernu vodu.




Anoniman -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (26.2.2011 9:12:58)

IZVORNA PORUKA: anuksunamun

Kupke od zobi protiv ekcema:
Pola kilograma neljuštenog ovsa ili ovsene slame kuvajte 5 minuta u 6 litara vode. Ostavite da se ohladi pola sata pa procedite i dodajte u vodu za kupanje. Ostanite u toj vodi 15 minuta, obrišite se (bez ispiranja vodom), pa obolele delove kože namažite nevenovim uljem u koje možete dodati i nekolko kapi esencijalnog ulja lavande. Ove kupke praktikujte tri puta nedeljno. Za to vreme potrebno je svakodnevno piti litar sledećeg čaja:

Divlja dan i noć (Viola tricolor) 200g
Kopriva (Urtica dioica) 100g
Veronika (Veronica officinalis) 100g
Sve biljke pomešajte pa 5 supenih kašika smeše prelijte litrom hladne vode, pa kuvajte 5 minuta. Ostavite da se prohladi pola sata, procedite i pijte u toku dana.





MarijaBg -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (26.2.2011 9:39:49)

Ja sam u trudnoci dobila ekcem (nikada pre nisam imala probleme sa kozom) po stomaku, ledjima, grudima osip i uzasan svrab... Radila bris kod dermatologa, dobila sebamed uljanu kupku, elocom(koji nisam mazala) i mustela mleko.
Bilo mi je bolje od toga, ali sam sama pretrazujuci net iskopala jednu Uriage kremu, koja me spasila KLIK
U apotekama mozete da je nadjete za 1600 din.
Posle sam nastavila da mazem Sebamed mleko za suvu kozu, odlicno je mleko. I dalje imam po malo osip, ali me nista ne svrbi, pretpostavljam da bi skroz proslo kad bih mazala elocom...




Anoniman -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (2.3.2011 12:36:11)

Ima neka krema DERMALEX (ima za atopijski i kontaktni dermatitis), kaže dr da je zamena za kortikosteroide, i da deca odlično reaguju na nju. Ja sam danas kupila, probaću, javljam utiske. 




Anoniman -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (8.3.2011 14:00:09)

Pisala sam pre koji dan o Dermalex kremi, kako mislim da Marku ne odgovara. Nakon dva mazanja sam batalila i nastavila da mažem Galsanu, ali gle čuda, na nogama su mu se promene povukle (tu sam mazala Dermalex), a drugde ne. Onda sam odlučila da testiram opet. Promene na desnoj ruci mazala Dermalexom a na levoj Elokomom. Prolaze istim intenzitetom. Danas sam prešla skroz na Dermalex, pa ćemo videti. Držite fige, to bi bilo extra da lepo prolazi na Dermalex jer on ne sadrži kortiko.




Tea2 -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (9.3.2011 22:34:55)

Joj,čitam čitave večeri o ekcemu...Pojavilo joj se na guzi crvenilo pre dva dana,večeras baš izraženo . Ne bih se nesto zabrinula,mislila bih da je obicni ojed jer uvodimo čvrstu hranu,da to crvenilo nije pomalo preslo na ribicu ,spolja ...Iza usiju joj se vec mesec dana pojavljuje,pa nestane...Šta da radimo?Najvise me brine ovo crvenilo na ribici,šta ako se pojaca?




jovicaa -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (9.3.2011 22:52:49)

primetila sam da mu se svako malo zacrveni levi obraz i brada. nije suvo nema bubuljicica. sta bi to moglo da bude, izgleda kao da ima male ogrebotine(mikro) ali ne moguce je da se grebe po istom mestu svaki dan?




bokicans -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (23.3.2011 21:59:51)

E mi ocigledno imamo ekcem!!




Anoniman -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (23.3.2011 22:36:38)

Obojica? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




isidora88 -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (23.3.2011 22:38:47)


IZVORNA PORUKA: Tash

Ima neka krema DERMALEX (ima za atopijski i kontaktni dermatitis), kaže dr da je zamena za kortikosteroide, i da deca odlično reaguju na nju. Ja sam danas kupila, probaću, javljam utiske. 


moze li ova krema i za odrasle da se koristi? ja mucim muku sa AD vec godinama [sm=hudicek1.gif]nista ne pomaze osim kortikosteroida[sm=smiley13.gif]




Anoniman -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (23.3.2011 22:39:52)

Može valjda. Ne piše ništa o tome dal je za decu ili odrasle. 




bokicans -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (24.3.2011 9:37:15)

IZVORNA PORUKA: Tash

Obojica? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]


Ne,samo Relja[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image] .Sada sam citala vas muke i vrti mi se u glavi!Na ledjima mu se javilo,a juce ujutru i na celu,medjutim taj na celu se povukao posle mazanja pantenolom!




Anoniman -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (24.3.2011 11:10:42)

Onda maži sve pantenolom, samo meni rekoše krem a ne mast. Kažu da je mast jako masna, zapuši pore.
I možeš probati Mustella stelatopia kremu, odlična je. Nama je ukinuta zbog alergija, jer možda sadrži konzervans, pa se mažemo Galsanom, neutralnom podlogom za kreme i zadovoljna sam!




bokicans -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (24.3.2011 11:20:52)

A ja kupila sebamed onu standardnu (sto ima pantenol)[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Sada sam tek skontala sto se dete neki dan cesalo iza ušiju!A sa cime da ga kupam?Jel da uzmem nesto posebno?Neko mi rece da stavljam malo ulja u kadicu kada ga kupam![image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




minna -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (24.3.2011 21:55:03)

I moj Vladimir od skoro ima ekcem, na celu[sm=smiley13.gif]
Mazem mu onaj pantenol za bebe - bepanthen i od toga mu uglavnom prodje.
A pedijatar nam je preporucila ovo sto Tash kaze - Mustela stelatopia, samo jos nisam probala, ali probacemo.




Anoniman -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (24.3.2011 22:07:56)

Joj bokice, danas sam baš razmišljala o vama i o tome dal bih ja na tvom mestu odmah počela sa celom Stelatopia kolekcijom ili bih čekala i pokušala sa nečim blažim. Time ne mislim da je stelatopia agresivna, nego, ne znam dal bih je čuvala "za ne daj bože crne dane" ili je bolje sprečiti nego lečiti.
Uglavnom, evo ja ti kažem šta ja radim, pa ti sama proceni.
Od Mustela stelatopie koristim Uljanu kupku. Skupa je kao sam đavo, 2300din, a traje 2 nedelje. Imaš i Stelatopia kremu, košta oko 2000din, ali dugo traje.
Žene su uglavnom zadovoljne time.
Ja umesto stelatopia kreme koristim Galsanu, kupujem je u apoteci, košta 100din 50gr, a traje dugo jer je extra masno.
Ali nama ni na šta od toga ne prolazi ekcem, time samo održavamo kožu nakon što ekcem prođe na kortikosteroide.
Posetite dermatologa u dečijoj bolnici, dotična Sonja Prćić (valjda sam dobro zapamtila ime), kod nje smo bili, mnogo je prijatna, i koliko sam primetila, načitana, u koraku sa vremenom.




Crvenkapa85 -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (24.3.2011 22:12:55)

meni su bas preporucili mast jer se zadrzava vise na kozi nego krema....i da joj utrljavam mast ...nama je ekcem nestao.....




Anoniman -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (24.3.2011 22:18:41)

pantenol mast?




marijajo -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (27.3.2011 10:08:08)

Zene,vidim da vecina dece danas ima ekcem.I kod nas se pojavio pre mesec dana!!!Mene su u pocetku svi ubedjivali da joj izlazi osip od balavljenja [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]
Dok se to nije prosirilo ispod brade ka vraticu,na bradi i po malo na obrazima.Sta sve nismo mazali.U petak smo isli kod dr privatno i dala nam je da mazemo elokom,ali pomesan sa pantenolom.Odlicno je odreagovala,sve se povuklo posle prvog mazanja.Kupam je mustelinom kupkom i preko dana joj mazem mustela stelatopiu.Videcemo kako ce biti od ponedeljka kada prestanemo da mazemo elokom.Razmisljala sam da kupim dermalex [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Sledece nedelje cemo vaditi krv,da vidimo nivo alergena u krvi.Ako nista test ne pokaze,pocinjemo sa dohranom.





isidora88 -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (27.3.2011 10:20:33)

ja od malena mucim muku sa ekcemima,uvek mi pomogne mesavina sinoderma i gaslasana.mateji je jedno vreme dok sam ga kupala seba med kolekcijom bila suva jako koza i kao da mu je pocinjao ekcem ali sam kupila mustela kupku i kremu i sad mu je predivna koza[sm=bravo.gif]
kupka je oko 2300 ali je veliko pakovanje,mi ga koristimo vec 2 meseca i bice sigurno za jos 4 meseca kupanja,tako da se po meni isplati ta kupka a krema je 1900 din. i isto je vece pakovanje,trajace nam sigurno4,5 meseci[sm=bravo.gif]




Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>