RE: Vaginalni pregled u trudnoći (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porođaj



Poruka


prolece -> RE: Vaginalni pregled u trudnoći (26.6.2009 17:33:55)

da ja sam sad promenila dr u DZ izmedju ostalog i zbog čačkanja. svaki pregled ona bi da čačka e ne može. ovaj ne čačka ništa.




nina83 -> RE: Vaginalni pregled u trudnoći (26.6.2009 23:03:11)

Ja sam imala pregled u 7. ned. kad mi je utvrdjena trudnoca i sad u 26. prilikom uzimanja briseva i bilo je prilicno neprijatno iako mi je gineko. uzasno pazljiva.
Njen princip je "sto manje gnjaviti trudnice, jer one to ne vole" sem ukoliko nije neophodno.
Na zalost, meni je prilikom ovog poslednjeg pregleda, konstatovala da sam otvorena 1 prst i da mi je grlic malo skracen, tako da nije na odmet i procackati povremeno..




lola78 -> RE: Vaginalni pregled u trudnoći (2.7.2009 12:46:23)

Da li vam pregledi kako trudnoca odmice, lakse padaju, da li su manje neprijatni, ili su isti..ja se sve nadam, da kako se siri materica, da je laksi i pregled, jer meni su pregledi prilicno bolni.




Rivana -> RE: Vaginalni pregled u trudnoći (2.7.2009 12:47:41)

i mani su citave trudnoce bili bolni [sm=smiley13.gif] nikako nisam mogla da se opustim [sm=smiley13.gif]




2002m -> RE: Vaginalni pregled u trudnoći (2.7.2009 12:48:58)

Nina ja sam od 4 meseca bila otvorena 2 prsta, samo malo vise odmaraj i to je to.Nisam pila lekove samo sumeci magnezijum.




nina83 -> RE: Vaginalni pregled u trudnoći (2.7.2009 16:04:57)

Pa i meni je rekla da mirujem i stavljam jastuk ispod zadnjice kad sedim/lezim[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Lekove ili magnezijum mi nije prepisala.
Mm je zabrinutiji od mene, stalno me tera da sedim, ne radim nista, a najvise ga brine sto smo na 4.spratu bez lifta.. A ja ne mogu od sad da mirujem bas toliko..




lola78 -> RE: Vaginalni pregled u trudnoći (2.7.2009 16:15:50)

IZVORNA PORUKA: lola78

Da li vam pregledi kako trudnoca odmice, lakse padaju, da li su manje neprijatni, ili su isti..ja se sve nadam, da kako se siri materica, da je laksi i pregled, jer meni su pregledi prilicno bolni.


Evo sama sebi da dam odgovor i vama isto. Sad sam dosla sa pregleda, nije bio bas tako bolan kao prosli. Doktorka mi je rekla da sto bude trudnoca odmicala, da ce mi biti sve manje neprijatni, sama mi je to rekla, nisam je pitala (kao da je znala sta mislim). Ne znam kako ce mi biti do kraja, ali ovog puta nije bilo strasno.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]




nina83 -> RE: Vaginalni pregled u trudnoći (2.7.2009 16:21:23)

Lola, koji si mesec trudnoce? Je l' prilikom svake kontrole imas vag. pregled? Kao sto sam vec napisala, tu gde ja idem, izbegavaju da pregledaju vaginalno u toku trudnoce, jer su svesni da je neprijatno... jedino kad bas mora-mora.




Verus -> RE: Vaginalni pregled u trudnoći (2.7.2009 18:43:23)

lola78 javi nam se na spisak RR trudnica ako zelis [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

spisak RR trudnica <<KLIK




lola78 -> RE: Vaginalni pregled u trudnoći (3.7.2009 17:57:32)

IZVORNA PORUKA: nina83

Lola, koji si mesec trudnoce? Je l' prilikom svake kontrole imas vag. pregled? Kao sto sam vec napisala, tu gde ja idem, izbegavaju da pregledaju vaginalno u toku trudnoce, jer su svesni da je neprijatno... jedino kad bas mora-mora.


Za dva dana sam u 19 nedelji. Kod nas se praktikuje pregled na svakoj kontroli, govorim o privatnicima, ja nisam isla kod drzavnih doktora jos. Medjutim, ja sam joj rekla da ne zelim da me pregleda u 7oj nedelji kad sam utvrdjivala trudnocu, jer znam dosta zena koje prokrvare od pregleda, i onda doktori ne znaju jel od pregleda ili manjka progesterona, pa da ne bi rizikovali, daju progesteron da se uzima. Moja doktorica me poslusala i nije me pregledala. A onda sam imala preglede, u 11, 14 i sad 18 nedelji. U 14 sam imala jer sam imala samo jedno vece dvije tackice krvi, ali mi je inace padao termin za kontrolu, tako da bih svakako isla na pregled.

Ja sam isto protivnik pregleda, sto redje bi ih radila, ali se nekad moraju raditi, jer se mora grlic provjeravati, da li je otvoren i slicno.




nina83 -> RE: Vaginalni pregled u trudnoći (3.7.2009 18:08:34)

Da, ok je povremeno. Recimo, i meni sad poslednji put dobro sto je radjen. Svako ima svoj metod. Nadam se da ce ti sledeci pregledi biti manje neprijatni. Ja sam se skroz stegla prosli put i doktorka se smeje, kaze, vi trudnice se instinktivno stitite, zato ste stegnute.. Probaj da se opustis, i bice manje neprijatno[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley20.gif[/image]




Debeljuca -> RE: Vaginalni pregled u trudnoći (3.7.2009 19:22:49)

mi kad smo bili na pregledu...
doca je rekao... na uz se vidi da je grlic zatvoren...
iz mokrace se vide da je bakterioloski sve ok.... sto se vidi i po nivou leukocita...

nema cackanja [sm=smiley1.gif]




marince1 -> RE: Vaginalni pregled u trudnoći (16.9.2009 16:40:48)

Vi pisaste svasta u temi ''trudnice kad idete na preglede'',ajd i ja da dodam nesto


Ni ja nisam nikad videla te kasike,koje se koriste za ginekoloski pregled,neznam ni ako to izgleda [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]





BINCE -> RE: Vaginalni pregled u trudnoći (16.9.2009 20:11:57)

Uh, Bince, blago tebi, al mi je cudno kako nikad do sad nisi imala pregled sa tim metalnim spravicama, koje ja zovem kasike..............prije nego sto sam ostala trudna kada sam radila papa test dokt.mi je radila s tim zeljezom..isto je dvogled...stavi dole i rasiruje i onda uzima bris..jeste bilo malo neugodan osjecaj ,al nije bolilo..i nikad vise mi niko nije cackao dole do sada moj dokt.sa prstima..i naravno mm...[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




sephora -> RE: Vaginalni pregled u trudnoći (16.9.2009 20:23:41)

mene su u obe trudnoće pregledali spekulumom samo u 9 mesecu. pre ništa, samo uz




nakins -> RE: Vaginalni pregled u trudnoći (16.9.2009 21:30:37)

Drage moje ja sam u 21.nedelji i nisam imala ni jedan gin.pregled sem UZ. Valjda znaci da je sve ok. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Mery -> RE: Vaginalni pregled u trudnoći (16.9.2009 23:31:44)

Ja sam imala samo jedan vaginalni pregled u 12. nedelji, a sada sam 33. nedelja i idem na preglede jednom mjesecno. Na samom pocetku (prva 2,5 mjeseca) je bilo na 20-ak dana.




Nanica1 -> RE: Vaginalni pregled u trudnoći (17.9.2009 9:05:22)

Ni ja nisam imala vaginalne preglede, nisu mi uzimali briseve ni papa test nisam radila a mislim da bi ipak trebalo da se uradi jer kad se priblizi termin onda je vec kasno! Nemam pojma! Svaki doktor je drugaciji pa ti iscitaj sta mu je u glavi! Bas me nerviraju! Vazno da znaju pricati o natalitetu a gde je meni do radjanja kad su kao zombiji svi redom! 




*iva* -> RE: Vaginalni pregled u trudnoći (25.9.2009 17:19:14)

Meni se nekako sve iskomplikovalo, pa su me nesto cesce pregledali, i tvrdim da pregled zavisi samo od doktora.
Vaginalni pregled je inace neprijatan, a u trudnoci narocito.
Na svu srecu, preglede gotovo da nisam ni osetila, dobro, ulazi ruka i oseca se blagi pritisak, ali to traje pet sekundi i to je to.

A onda me je docepala (dr).ERIC u Dragisi Misovic...

Ja ne mogu da objasnim taj osecaj-kao da mi je gurnula vatrenu iglenu baklju! Vrisnula sam, uopste to nisam ocekivala, podigla se na ruke i povukla,momentalno su mi krenule suze, a ona je i dalje gurala. Rec nije rekla niti se zabrinula sto me toliko zabolelo. Onda je bacila rukavicu, I sa osmehom na licu se pozdravila sa sestrama i izasla napolje. Bila sam sokirana. Pritom nisam kukavica, a i nakon svega sam valjda i oguglala, ali taj pregled necu zaboraviti.
Sve su me trudnice pitale sta mi se desilo, i kada sam im rekla nekoliko njih mi je reklo da su kod nje prosle isto... Uh




prolece -> RE: Vaginalni pregled u trudnoći (3.10.2009 20:44:29)

zaboravih da napišem raniije, pre dve nedelje sam imala prvi gin. pregled u ovoj [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/nosecka.gif[/image] na klinici, nisam osetila, dr je koristio neki gel i nisam ni krvarila posle. 




*iva* -> RE: Vaginalni pregled u trudnoći (4.10.2009 0:12:25)

Gel, tako jednostavno a sigurno olaksava! Blago tebi!                




Verus -> RE: Vaginalni pregled u trudnoći (4.10.2009 0:14:54)

Ja jos uvek nisam imala karlicni pregled...vaginalni tj.  Mislim da ce ga raditi tek kroz mesec dana, da provere koliko mi je karlica siroka-tj. da je izmere...




*iva* -> RE: Vaginalni pregled u trudnoći (4.10.2009 0:35:22)

Verus to ti nije nista strasno, mislim merenje karlice, malo pritisnu onom spravicom ali to je sekund!




YAYA -> RE: Vaginalni pregled u trudnoći (10.10.2009 20:17:30)

Prije 2 dana radila amnioskopiju i pregled velicine karlice..,
Nista strasno,vazno je da se opustis.
Ja sam citala negdje na forumu da je amnioskopija strasna stvar,ali sam se prijatno iznenadila kada mi je gin rekao da mogu da ustanem sa stola jer je pregled zavrsen,nisam ni osjetila.
Samo hrabro




kovo -> RE: Vaginalni pregled u trudnoći (22.10.2009 9:57:08)

I moj doktor mi je predlozio da me pregleda vaginalno sledece nedelje kada cu biti 38 nedelja.Ne znam sta da mislim o tome?Znam da se to ne radi,ali opet ako on kaze da je ok....Celu trudnocu,od 9 nedelje prakticno niko me nije pregledao vaginalno.Tako da ne znam zasto bas sada insistira na tome?
Ima li neka od vas neko misljenje i savet sta da radim?
Pozzz




Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>