RE: Vaginalni pregled u trudnoći (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porođaj



Poruka


Sanchy -> RE: Vaginalni pregled u trudnoći (26.2.2012 15:21:22)

Ja sam imala ..koliko hoces pregleda do sada..jednom prilikom u osam dana imala sam cetiri pregleda i cetiri uz..boleo me stomak pa sam morala...briseve sam vadila nekoliko puta...na pocetku trudnoce pa pred amniocentezu pa posle amnio,pa sad kad me je boleo stomak...i nista mi ne fali,u smislu,grlic je zatvoren i to je to,ne znam sta bi mogli ti pregledi da izazovu jos,osim povrede grlica?




Olga75 -> RE: Vaginalni pregled u trudnoći (26.2.2012 15:25:59)

pa moja dr mi rece , jedino tako je sigurna kako stoji grlic tj. da li je uloziv ili otvoren
lepo je to uz i tako ali kad ga opipa zna kako stoji [sm=smiley36.gif]




Sanchy -> RE: Vaginalni pregled u trudnoći (26.2.2012 15:34:56)

Slazem se...samo tako mogu da vide stanje grlica sto je jako bitno...tako da sam i ja svake druge nedelje kod gin ,sto je sigurno sigurno je...




crazymama -> RE: Vaginalni pregled u trudnoći (28.2.2012 0:11:10)

ja sutra imam zakazan vaginalni posle duzeg vremena i ni malo mu se ne radujem... ali bar cu znati stanje grlica...




JAmy -> RE: Vaginalni pregled u trudnoći (1.3.2012 16:47:11)

Jezim se od vaginalnog pregleda,a posebno u trudnoci[sm=smiley26.gif]
Prvi sam iskusila u 12oj NG,a drugi prije 2 dana (26nd).
Iskrena da budem,ovaj drugi je bio bolan i jako neprijatan,da se poslije toga plasila da mi se ne pojavi krvarenje ili jos jace kontrakcije zbog kojih sam vec drugi put na bolnickom lijecenju.Nadam se da uskoro necu imati priliku da gledam reprizu,jer s obzirom da sam svejedno na terapiji i strogom mirovanju,ne znaci mi mnogo to sto je vidjela da je grlic dosta skracen...
Mozda mi je prije tog saznanja i bilo lakse jer sto manje znam,manje se opterecujem necim na sta ne mogu da uticem[sm=smiley13.gif]




aleksandrova -> RE: Vaginalni pregled u trudnoći (1.3.2012 17:01:11)

jaoo i meni sledece nedelje zakazan vaginalni pregled ja nisam za al dr kaze mora...nekako me strah da me cacka tamo dole i inace mi je to bolno i strasno uvek se stegnem ukocim se sva a sad mislim da ce mi biti gore...i veci strah...i nekako mi se cini rano 12-13 nedelja da me cackaju tu nesto i neke briseve treba da mi uzme ja to mrzzziiim




Sanchy -> RE: Vaginalni pregled u trudnoći (4.3.2012 0:11:35)

Ja namerno idem kod moje dr.,svake dve,tri nedelje da me pregleda i da vidi stanje grlica...za svaki slucaj...




Ane/2 -> RE: Vaginalni pregled u trudnoći (6.3.2012 10:57:41)

Cao svima. Redovno vas citam i eto me sa vama :)
Sada sam 17gn i vec sam obavila vag. pregled koji i nije bio toliko neudoban (iako sam se ja prepala:) )
Uradila i sam i PAP test i kako nisam nasla odgovarajucu temu htela bih ovde da pitam dali je neka od vas radila pap test u 18toj nedelji i sta mislite jel bi to bilo stetno i opasno??? (zato sto se inace radi u 16toj gn)
Moram da ponovim pap pa sam sada u dilemi dali je to ok? [sm=zmeden.gif]
p0z i citamo se [sm=smiley31.gif]




Ane/2 -> RE: Vaginalni pregled u trudnoći (7.3.2012 21:20:56)

Niko...ali bas niko nije upucen? Hm..[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley21.gif[/image]




Bebilina -> RE: Vaginalni pregled u trudnoći (8.3.2012 0:34:25)

U prvoj sam imala 2 vaginalna u prvih 6 meseci, posle vise ne. Sada sam 20ned i nisam imala nijedan i tako bi trebalo da ostane do porodjaja, dace Bog. Vaginalni se u mom komsiluku rade samo ako ima krvarenja i naznaka da nesto nije u redu. Inace se smatraju nepotrebnim. Isto vazi i za kolposkopiju i PAPA test- ceka se do 6ned iza porodjaja i onda se radi.




New Mom -> RE: Vaginalni pregled u trudnoći (8.3.2012 7:10:20)


IZVORNA PORUKA: Ane/2

Cao svima. Redovno vas citam i eto me sa vama :)
Sada sam 17gn i vec sam obavila vag. pregled koji i nije bio toliko neudoban (iako sam se ja prepala:) )
Uradila i sam i PAP test i kako nisam nasla odgovarajucu temu htela bih ovde da pitam dali je neka od vas radila pap test u 18toj nedelji i sta mislite jel bi to bilo stetno i opasno??? (zato sto se inace radi u 16toj gn)
Moram da ponovim pap pa sam sada u dilemi dali je to ok? [sm=zmeden.gif]
p0z i citamo se [sm=smiley31.gif]

Ja nisam imala iskustva sa Papom u trudnoći jer sam radila neposredno pre trudnoće. Moj dr je stava da ako i treba to se radi u početku a nikako u npr. trećem trimestru da ne bi čačkali grlić i možda nešto izazvali.
Ne vidim zašto bi bio problem što to sada radi. A pogotovo ne verujem da bi dr rizikovao ili tako nešto.
Nadam se da će ti nalazi biti OK.[sm=smiley1.gif]




serendipity -> RE: Vaginalni pregled u trudnoći (8.3.2012 7:38:21)

svakog meseca kada odem na UZ, doktor uradi i vaginalni pregled.

Papa sam radila u 25 nedelji bez ikakvih problema.




ana77 -> RE: Vaginalni pregled u trudnoći (8.3.2012 20:50:10)

Ja sam bas danas bila :)! Uradila mi je vaginalni pregled ali samo da pipne grlic da li je zatvoren i to je to. Ne stavlja mi "ono" metalno :D!
Papa test sam radila u novembru neposredno pre nego sto smo poceli da radimo na bebi.




pandina -> RE: Vaginalni pregled u trudnoći (18.5.2012 19:45:26)

Ako ne racunam onaj kad mi je ustanovljena trudnoca, tek sada u 39.nedelji sam imala vaginalni pregled. I bio je jakooooooo bolan.Kakav ce mi tek porodjaj onda biti....




Zemunka85 -> RE: Vaginalni pregled u trudnoći (18.5.2012 20:06:57)

Sanchy, i ja.
Ja sam 24. nedelja i imala sam 6 pregleda i 9 UZ.
Bolovi, kontrakcije, skracen grlic..i sta da radim? Moram. Niko me ne pita..

Nisam srecna zbog brojke. Vise zbog cinjenice da su mi pregledi jaaaako bolni, narocito u danima posle.
E sad - danas je mesec dana od proslog pregleda, a 27og od poslednjeg UZ.
Trebala bih krajem sledece nedelje da zakazem UZ. Da li i pregled? UZ se vidi samo da li je zatvoren/otvoren. Tako? Pregledom sam dobila komplentnu sliku. I opis u par redova. Koliko cesto je bitno i to znati? Da li da zakazem samo UZ, ili..? Zivanic mi rece da radim pregled na dva meseca.

Ali zanima me u normalnoj trudnoci koliko cesto se radi pregled? Ako ne tako cesto, sta ako se zena u medjuvremenu otvori? Sta uopste ako se otvori, a po kriterijumima bude kasno za serklaz?

Briseve sam radila pre mesec dana. Papu na pocetku. Valjda ne treba opet?




branki* -> RE: Vaginalni pregled u trudnoći (18.5.2012 22:18:54)

ja sam briseve radila na pocetkutrudnoce.samo tad.vaginalni pregled u trudnoci nisam imala.




slavica. -> RE: Vaginalni pregled u trudnoći (18.5.2012 22:31:49)

Ja sam na pocetku,u nekoj sedmoj,osmoj nedelji uradila PAPA i uzet mi je sekret, posle toga sam negde pocetkom petog meseca ponovo radila sekret,i tada me je doktor pregledao,i evo,pre neki dan,punih 36 ned.,isto mi je uzeo sekrert i pregledao vaginalno. Ni jednom me nista nije bolelo...




red3lilu -> RE: Vaginalni pregled u trudnoći (19.5.2012 16:45:52)

Meni je papa rađen u septembru prošle godine, a kada je konstatovana trudnoća u decembru, reče mi dr da nema potrebe ponovo jer je sve bilo OK. Od tada, svaki mesec imam zakazan pregled i UZ, u međuvremenu sam još 3 puta bila vanredno zbog gljivica i drugih tegoba, pregleda me i vaginalno zbog skraćenog grlića i tvrdog stomaka... a sećam se u prvoj trudnoći je negde oko 7-mog meseca prestala da me pregleda samo UZ, a kasnije i CTG...




mimma -> RE: Vaginalni pregled u trudnoći (22.5.2012 14:27:19)

ja sam imala dva pregleda dva dana uzastopno, 12 dana pre termina. U sredu uvece sam otisla kod moje dr da uzme bris, vodenjak mi je pukao u cetvrtak ujutro. Iskreno, ne mogu da budem 100% sigruna da ima veze i da je pucanje vodenjaka bilo uslovljeno tim pregledom, ali da mogu da biram ponovo-sigurno bih ga preskocila.




Valerie -> RE: Vaginalni pregled u trudnoći (22.5.2012 14:37:49)

da li uopste mora/treba da se radi pregled u trecem trimestru? ja radije ne bih uopste. nemam nikakvih tegoba (sekret itd), a nesto moze da se iskomplikuje




New Mom -> RE: Vaginalni pregled u trudnoći (22.5.2012 14:40:35)

Moj dr mi je u obe trudnoće radio pregled na samom početku i oko 35.-36. nedelje i to je to. On smatra da ne treba tako kasno ništa pipkati ako nema potrebe za tim jer to može takođe da izazove i kontrakcije i otvaranja. Tako da to zavisi od dr i njegovog stila vođenja trudnoće.




Sanchy -> RE: Vaginalni pregled u trudnoći (22.5.2012 14:59:09)

A da li moze samo preko UZ da vidi stanje grlica u potpunosti?




vukosava -> RE: Vaginalni pregled u trudnoći (22.5.2012 15:05:20)


IZVORNA PORUKA: New Mom

Ja nisam imala iskustva sa Papom u trudnoći jer sam radila neposredno pre trudnoće. Moj dr je stava da ako i treba to se radi u početku a nikako u npr. trećem trimestru da ne bi čačkali grlić i možda nešto izazvali.



Meni su radili pap na pocetku, bio muz sa mnom u sobi, bila neka starija sestra, gurnula mi ono metalno, uzela uzorak, izvukla metalno a ono krvavo. Kaze muz doslo mi da je napadnem sto mi ostetiste zenu. A ona je rekla da je grlic osetljiviji u trudnoci pa da lako krvari... Morala sam ulozak da stavim posle.

Ja sam imala vaginalni pregled u 11 nedelji na svoju inicijativu da vidim da li je beba gde treba (u materici). I jako sam se iznenadila kad sam je videla vec skroz formiranu, kako pliva kao neka ribica i zuri gore dole. I sad kad je vidim lici mi na tu malu ribicu koju sam prvi put videla u 11. nedelji.




pandina -> RE: Vaginalni pregled u trudnoći (24.5.2012 15:08:21)

Ne znam da li je prava tema, ali evo sta mene zanima.

Pre nedelju dana na pregledu bila sam potpuno zatvorena. Jutros, dva dana pre termina, doktor kaze "Stanje nepromenjeno, potpuna zatvorenost". Kaze on:"Hajde malo da podstaknemo, da ne bismo morali kasnije da indukujemo porodjaj" i to podsticanje (dilatacija) trajala je mozda pola minuta, a ja sam pretrnula koliko me je to bolelo. Ledja mi se potpuno oznojila. Kao nozem u krug odozdo, tako sam se oset__ila. I onda ce doktor: "E, sad si otvorena jedan prst, pa cemo videti sta ce dalje biti, ako ne bude nista za vikend, dodji u ponedeljak".
Zanima me, da li je neko imao slicno iskustvo i da li je bas toliko to bolelo? Kontam, kako cu tek porodjaj podneti?! Da li je mozda bolje da nije nista uradio, pa da se samo otvori, valjda ne bi trajalo u nedogled....Ili je mozda ipak bolje ovako?




zvrk.mrvica -> RE: Vaginalni pregled u trudnoći (24.5.2012 15:50:16)

je li istina da se grlic maternice ne pregleda u 7 mjesecu? tako ja negdje procita




Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>