RE: Kravlje mleko (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom



Poruka


Modessty -> RE: Kravlje mleko (1.11.2012 10:03:32)


IZVORNA PORUKA: Trt Milojka

Interesantno je da čokoladno mleko UOPŠTE neće da pije, ali ni da lizne. To mi se i dopada. I da, loše reaguje na sva ona super-turbo-napucana mleka sa kilom ipo vitamina, kriptonita, dijamanata i molekula zlata [sm=smiley36.gif]
Ta mleka izbegavamo jer joj kaka bude radioaktivna. [sm=jezicek.gif]


[sm=smiley36.gif]
[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Baš si me nasmejala, ali ista je situacioja i kod nas! [sm=smiley36.gif] Čokoladno mleko je letos jedno popio par gutljaja jer smo ga pili mm i ja, inače neće ni da ga pogleda. A ta kako kažeš super-turbo-napucana mleka sa kilom ipo vitamina, kriptonita, dijamanata i molekula zlata ta mleka izbegavamo i mi jer mu se od njih povraća i ima proliv




Olga75 -> RE: Kravlje mleko (1.11.2012 10:03:54)

hajde da zavrsimo pricu o dojenju i da pricamo o kravljem mleku




Anoniman -> RE: Kravlje mleko (1.11.2012 10:04:03)

IZVORNA PORUKA: Tash
Vi ne shvatate da ima majki, ja ih poznajem nekoliko, koje ne misle da je majčino mleko nešto najbolje što se bebi može dati. Nije bitno iz kog razloga.


te zene.. imaju pravo na svoje misljenje. ali ono nije tacno. majcino mleko je najbolja opcija za svako dete. ako postoje potrebni uslovi da ga dobije.




jance -> RE: Kravlje mleko (1.11.2012 10:06:28)


IZVORNA PORUKA: tijatija

Ja necu mnogo da komentarisem oko te polemike dojenje-ne dojenje. Ja cu samo da budem iskrena, ja sam prvu dojila 4 mes, i nisam uopste uzivala (izvinite nismo sve iste), drugu dva , trecu nisam ni dana... Posle prvog neuspeha ,osudjivanjai ostaloga kako nisam se trudila , kako mi je dete gladno a ja sam uzrok tome. Opet sam pokusala sa drugom ista prica nazalost, ali sam se dala pameti i nisam se obazirala na okolinu i price.Dete je bilo zadovoljnije, srecnije mirnije pored takve majke. Sad samo kad me neko pita , dali cu da dojim cetvrto, jasno i glasno odgovorim sa NE , jer nemam snage niti razlog zasto da se pravdam bilo kome jer JA jedino znam kako mi je bilo .


[sm=bravo.gif]
i potpuno te razumem. vec sam pisala u temi o dojenju, ja se narednog dojenja BOJIM!
posle svega sto sam prosla sa prvim....




Anoniman -> RE: Kravlje mleko (1.11.2012 10:06:41)


IZVORNA PORUKA: Olga RR

hajde da zavrsimo pricu o dojenju i da pricamo o kravljem mleku


[sm=smiley20.gif]




jovicaa -> RE: Kravlje mleko (1.11.2012 10:30:10)

ni aleks nece cokoladno..
mm i ja mu par puta kupili onako skroz srecni jupiiii cokoladno mleko, a on je bio u fazonu WTF???[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
inace mi smo u pocetku aleksu davali 3,2 mleko kravicu i ad kravicu, dok je bio mali.
a on sad ni ne pije mleko u principu, uvek mu damo jogurt ili kiselo mleko, mleko mozda jednom mesecno. ali jede ga u plazmi, sutlijasu i sl.




jance -> RE: Kravlje mleko (1.11.2012 10:35:55)

ja jos nisam pokusala sa cokoladnim, neznam mozda mm i jeste pa se ovom nije svidelo a njega bilo blam da mi kaze :)))) ali posto on cisto mleko pije uvece a mi imamo politiku da mu posle 5 ne dajemo slatko, onda ga verovatno i nece probati jos jedno vreme... prosto mi se ne uklapa u dnevni raspored obroka...




Anoniman -> RE: Kravlje mleko (1.11.2012 10:37:54)

Mićku kad smo prvi put ponudili čokoladno nije bilo šanse.... Evo sinoć smo nas dvoje podelili onaj mali tetrapak i dopalo mu se [sm=smiley1.gif]




minna -> RE: Kravlje mleko (1.11.2012 10:49:49)

Mi pijemo kravicu 3,2mm od kad je prestao da sisa, znaci od 13 meseci. Super je prihvatio. Sada ponekad uzmemo i 2,8mm, a desavalo se da pije i kravicu ad.
Cokoladno je probao dva puta, nije odusevljen ali je popio.
Ja imam problem sto je pre nekih 2 meseca bas poceo da se naliva nocu, pa popije po 1l. Od sinoc sam to ukinula. Popije 250ml pred spavanje i ujutru mi trazi, pa mu sipak 50-100ml




Anoniman -> RE: Kravlje mleko (1.11.2012 10:49:56)

IZVORNA PORUKA: Macaki

IZVORNA PORUKA: Tash
Vi ne shvatate da ima majki, ja ih poznajem nekoliko, koje ne misle da je majčino mleko nešto najbolje što se bebi može dati. Nije bitno iz kog razloga.


te zene.. imaju pravo na svoje misljenje. ali ono nije tacno. majcino mleko je najbolja opcija za svako dete. ako postoje potrebni uslovi da ga dobije.


Iz teme Kozje mleko:

IZVORNA PORUKA: minavb

U svakom slučaju, mleko se kupuje u prodavnici, narocito ako se daje deci.


Po čemu se razlikuju ovakvi stavovi??? Zašto je Mina opomenuta a Macaki se tapše po leđima!?




Anoniman -> RE: Kravlje mleko (1.11.2012 10:54:58)

Ima dece koja su alergična na mleko svojih majki (moja drugarica je imala taj problem-mleka koliko hoćeš, ali loše za njenu bebu). Dakle ne radi se o dijeti koju majka može da sprovede, već sam humani sastav mleka iritira bebi želudac. Malena je potom prešla na posebno ad mleko za bebe koje povraćaju i preterano bljuckaju.... Malo je mlađa od mog sina, ali zbog 2 meseca iritiranja bebe po svaku cenu, ni ona danas još uvek ne sme da pije mleko životinjskog porekla.




Anoniman -> RE: Kravlje mleko (1.11.2012 11:07:17)

Tasho, zato što je majčina sisa dostupna svakome, a prodavnica nije. Eto. Ne ulazim u stručnost i ne osporavam Minin stav, ali nekad je majčino mleko najbolji izbor i sa neke druge strane (finansijske, recimo). Nemaju svi para da kupuju mleko u prodavnici. I zato one mame koje ne vise po Maxiju nego od 6 ujutru čiste kravlje balege negde na selu treba da znaju da nisu ništa lošije od ostalih samo zato što su dale mleko od svoje krave ili koze, a ne iz prodavnice, jer ne mogu sebi da priušte drugo. I ne greše u tome, i u pravu su, i to je njihova odluka. Kao što ti imaš potpuno pravo da ne daš detetu svoju sisu, ako ti se ne daje.




minavb -> RE: Kravlje mleko (1.11.2012 11:19:19)

Bila si odsutna sa časa, zato i ne znaš o čemu se radi.
Pričali smo o tome da je bolje kupiti kozje mleko u prodavnici, nego od nekoga koga ne poznajete i ne znate kako je tretirao kozu i mleko koje vam je prodao. O tome se pričalo, a ne o ženama koje muzu svoje krave i koze.




Anoniman -> RE: Kravlje mleko (1.11.2012 11:22:25)

Ja i ne pričam o tom vašem času, ja pričam o uopštenom slučaju. Pitala je u čemu je razlika u stavovima, i ja sam odgovorila sa mog stanovišta, nevezano za priču ko je šta ranije rekao i o čemu je ranije pričao na kojim god časovima.




Snelle -> RE: Kravlje mleko (1.11.2012 11:28:31)


IZVORNA PORUKA: n i n a

Ima dece koja su alergična na mleko svojih majki (moja drugarica je imala taj problem-mleka koliko hoćeš, ali loše za njenu bebu).


Nina, dete ne može nikada biti alergično na mleko svoje majke, već na nešto što je njegova majka pojela, najčešće popila, pa to detetu smeta. A kada majka to nešto izbaci iz svoje ishrane, dete može opet normalno da sisa (naravno, u slučaju da se otkrije na šta je dete konkretno alergično).




minavb -> RE: Kravlje mleko (1.11.2012 11:29:14)

Ne možeš nečiji stav da komentarišeš sa svog stanovišta. [sm=smiley1.gif]




Mama.Veki -> RE: Kravlje mleko (1.11.2012 11:30:10)

Ja sam pocela da dajem sinu kravlje mleko negde od 11 meseci, kad je izbacio AD mleko. Od 10 meseca ne pije mleko, pravila sam mu kase sa AD mlekom i onda sam presla da mu pravim sa kravljim mlekom. Jos uvek ne pije mleko, ali jede kiselo i sir, i jede mlecne kase.

I uvek koristim 3,2%, sto veca maslenost bolja je za malu decu, za vecu ne znam [sm=smiley1.gif]




lesica -> RE: Kravlje mleko (1.11.2012 11:31:08)

I dalje se udaljavate od teme!

Dakle, kada kravlje mleko,koliko,koje,kako ga deca prihvataju?

Ovo je druga opomena samo od mene da se vratite na temu!




Anoniman -> RE: Kravlje mleko (1.11.2012 11:31:53)

Snelle ja ne znam ovo na ličnom primeru, ali eto ona je išla na sve testove i ispostavilo se da joj mleko vodnjavo i da u kombinaciji sa njenim hormonima beba ne može da ga konzumira... Nisam dr, pričam kako je ona meni prenela...
Bila je ona i na posebnim dijetama, ali se ništa nije promenilo.... Verovatno su redak slučaj, ali eto ima i toga...




Anoniman -> RE: Kravlje mleko (1.11.2012 11:33:03)

Dobro, Mina.
Zaista ne želim da se upuštam u raspravu. Moraćeš to s nekim drugim. Sve najbolje ti želim.




Snelle -> RE: Kravlje mleko (1.11.2012 11:36:57)


Ma naravno Nina, znam ja da je to stav pojedinih lekara, zato me i nervira. Ali ako je problem bio do majčinog mleka kao što oni kažu, čemu onda ovo:

IZVORNA PORUKA: n i n a

ona danas još uvek ne sme da pije mleko životinjskog porekla.


Nema baš neke logike!




Nestrpljivaa -> RE: Kravlje mleko (1.11.2012 11:42:07)

Evo meni treba savet,naime ja dojim moju bebu ali nemam toliko mleka pa preko dana ne moze da sisa.Sisa ujutru i uvece a preko dana nemoze da nadodje.Neki su mi rekli da kravlje mleko mogu da dam od 5 meseca,neko od 6 a neko kaze da do godinu dana ne daje se.Moja beba je pocela da jede kasice i ima dva obroka,i da ona ima 5 meseci.Tako da ja sada nista ne znam i ne znam koga da poslusam.




jovicaa -> RE: Kravlje mleko (1.11.2012 11:42:56)

i ovo je o kravljem mleku pa da napisem.
meni se u prvoj trudnoci bas pilo mleko, iako ga inace nikad ne pijem i unosila sam bas puno mlecnih proizvoda!
sad ne unosim ni pola od toga sto sam unosila zato sto mi se cini da mi u ovoj trudnoci ne prijaju, posebno mleko?? kao da ga teze varim.
ne znam da li to moze da ima veze sa trudnocom, ili sa cim




jovicaa -> RE: Kravlje mleko (1.11.2012 11:44:59)

nestrpljiva na tebi je da odlucis sta ces. ja sam svom detetu tek sa 7 meseci.. a mislim da je ok uvesti kravlje cim dete pocne da jede raznovrsno, meso, povrce, voce...
znaci ja bih verovatno davala onu dohranu 1 do sest punih meseci ili malo duze, pa bih onda pokusala sa kravljim....




Anck Su Nmaun -> RE: Kravlje mleko (1.11.2012 11:47:22)


IZVORNA PORUKA: Nestrpljivaa

Evo meni treba savet,naime ja dojim moju bebu ali nemam toliko mleka pa preko dana ne moze da sisa.Sisa ujutru i uvece a preko dana nemoze da nadodje.Neki su mi rekli da kravlje mleko mogu da dam od 5 meseca,neko od 6 a neko kaze da do godinu dana ne daje se.Moja beba je pocela da jede kasice i ima dva obroka,i da ona ima 5 meseci.Tako da ja sada nista ne znam i ne znam koga da poslusam.

Sad zavisi sta ti zelis i kako zelis, po Dr ne bi smela pre 1 godine, ali procitaj sta je ovde mama davalo kravlje mnogo ranije, ja prva.
Starijoj sam davala od 6 meseci a mladjoj od 8.5 ... to je na tebi da odlucis.
Ako se odlucis da das sad - Prvo probas u kasicama da dajes, zatim samo dvotrecinsko,(mesano s vodom), a kasnije normalno cisto da vidis da ne bude neke reakcije na mleko.




Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sledeća stranica >   >>