RE: Kravlje mleko (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom



Poruka


Anoniman -> RE: Kravlje mleko (1.11.2012 11:48:40)

Snelle, iritirana creva [sm=smiley1.gif]
Moj Mihajlo je zaradio infektivni kolitis zbog nelečenog stomačnog virusa, pa zato ne može danas kravlje mleko...




tijatija -> RE: Kravlje mleko (1.11.2012 11:49:05)


IZVORNA PORUKA: Nestrpljivaa

Evo meni treba savet,naime ja dojim moju bebu ali nemam toliko mleka pa preko dana ne moze da sisa.Sisa ujutru i uvece a preko dana nemoze da nadodje.Neki su mi rekli da kravlje mleko mogu da dam od 5 meseca,neko od 6 a neko kaze da do godinu dana ne daje se.Moja beba je pocela da jede kasice i ima dva obroka,i da ona ima 5 meseci.Tako da ja sada nista ne znam i ne znam koga da poslusam.

Ja bi ti savetovala da se posavetujes sa pedij. i ako sam skoro pa sigurna da ce ti reci da neuvodis , dok ti dete ne napuni godinu. Ali sve je to individualno...




Snelle -> RE: Kravlje mleko (1.11.2012 11:54:08)

E pa Nina, to opet povlači priču o tome koliko je kravlje mleko teško i smeta crevima, a pogotovu tek iritiranim [sm=smiley1.gif]




Nestrpljivaa -> RE: Kravlje mleko (1.11.2012 12:07:46)

verovatno bi mi rekla da ne dajem a opet kada sam bila kod drugog on mi je rekao da mogu da dam bebi kravlje od 6 meseca.I oni svi razlicito pricaju....Probala sam da joj dam adaptirano jednom kada sam imala temp i nije htela da ga pije pa sve mislim da nece ni sada hteti.




Anck Su Nmaun -> RE: Kravlje mleko (1.11.2012 12:30:20)

Moja beba nakon sise nije htela ni AD ni kravlje, niisam znala sta cu vise. Onda sam joj u kravlje sipala pola kasike Neskvika i pila je, i danas tako pije.




Nestrpljivaa -> RE: Kravlje mleko (1.11.2012 12:41:31)

Moja nece AD a kravlje nisam jos davala zato sto ne znam kada da joj pocnem davati.




Anoniman -> RE: Kravlje mleko (1.11.2012 13:17:36)

Tasho, zato što je majčina sisa dostupna svakome, a prodavnica nije.


Ali ova priča nema veze sa dostupnošću sise i prodavnice, već sa savesnošću... Taj deo mi je zaboo oči, o tome pričam od početka.




Anoniman -> RE: Kravlje mleko (1.11.2012 13:40:36)

i meni je stosta zabolo oci. npr. post od koga je sve pocelo smatram JAKO uvredljivim!

IZVORNA PORUKA: Yula
Imaj u vidu i to da sve sto ti pojedes prelazi u tvoje mleko pa kod bebe, tako da mislim da i u maminom mleku ima gomila aditiva, konzervanasa, pesticida i ostale hemije, a o lekovima koje smo popile da i ne pricam. NIje to vise vreme nasih prabaka kada se zivelo zdravo. Meni je toliko postala odvratna ta propaganda oko dojenja jer se to pretvorilo u takvo pomodarstvo da vidim i ovde na forumu kada neko nema sta pametno da kaze odmah uskace sa parolom- ja dojim svoje dete! Ona se sada kao nesto zrtvuje. Mislim, da me pogresno ne shvatite, i ja sam dojila svoje dete i prestala sam jer nisam mogla pouzdano da ustanovim od cega mu krvare creva, bila je sumnja na proteine kravljeg mleka, ali i posle rigorozne dijete bez mnogo alergena nisam uspela da otkrijem sta mu jos smeta. I od tada sam se mnogo raspitivala i svemu tome, o kravljem mleku, formulama, dojenju i shvatila da tu zaista ima MNOGO propagande a sve nesto u korist, kako neko rece, uticaja na majke treceg sveta da bi dojile sto duze, jer njihova deca, nazalost, cesto osim tog mleka nemaju sta ni da jedu a ni da piju.

Sto je najgore, mnogi misle kao ja ali niko ne sme javno da kaze jer odmah ti zalepe etiketu neemancipovane zene. Nije bas tema, malo sam odlutala, ali moracu jednog dana da upadnem na odgovarajucu temu i da kazem sta imam jer mi se vise to smucilo da gde god negde nesto beknes odmah se mase, da izvinete, sisama. Nekada je dojenje bilo stvar koja se podrazumevala, to niko nije niti spominjao, jos manje o tome razglabalo, naravno ako je mama imala mleko, a sada mi se cini da zene doje bebe da bi imale cime da se hvale pred drugim mamama i da ne budu neemancipovane.


.. a sebe u ovom trenutku nesavesnom majkom. jer umesto da provedem dan sa svom detetom, ja ga provodim citajuci ovde prazna naklapanja. sram me bilo!




Anoniman -> RE: Kravlje mleko (1.11.2012 13:45:56)

i sta ima da se prepucavamo na temi o bilo kom mleku (izgleda da su takve teme omiljene ovde na forumu [sm=zmeden.gif])..
ko je mogucnosti neka doji, ko nije neka kupuje svom detetu vestacko mleko. ili mleko u tetrapaku. ili mleko na tezgi - u flasi od knjaza.
svako neka radi ono sto misli da je najbolje za njegovo dete. ja sam svoje misljenje rekla i ostajem pri njemu. ako se nekome ne dopada, mnogo mi je zao.




Anoniman -> RE: Kravlje mleko (1.11.2012 13:49:17)

IZVORNA PORUKA: Yula

Macaki, nije se ovo sto sam pisala odnosilo na tebe, vec uopsteno na mnoge mame koje svojim komentarima nabijaju komplekse i osecaj krivice kao da nisu dobre majke jer nisu mogle iz nekog razloga da doje svoje bebe. Ja apsolutno nemam taj osecak krivice jer smatram da je u nasem slucaju najbolje sto sam mogla uraditi je da prestanem da dojim bebu i prebacim ga na specijalno meko, mnogi znaju vec nasu pricu da se ne ponavaljam.

Ali ja imam osecaj krivice jer sam i ja bila jedna od tih majki koja je drugima trucala o vaznosti dojenja i nesvesno sam svojim drugaricama nabijala osecaj krivice sto ne doje svoju decu, zbog toga se osecam kao kreten! [sm=smiley13.gif] Ubedjivala sam najbolju drugaricu da doji obavezno iako joj beba nije napredovala od njenog mleka. Tvrdila sam kako majcino mleko ne moze da bude lose. Takodje se secam kako smo na jednom drugom formu ubedjivali zenu da treba da doji, ona kaze dete joj puno spava, nekako je mlitavo, kada su otisli na prvu kontrolu dete u manjku sa kilazom od rodjenja. Jaoj, majko, a mi je i dalje ubedjujemo kako treba da doji obavezno iako mu daje dohranu ponekada. Dete propadalo dok nije presla na formulu. [sm=smiley19.gif] Znaci nije istina da je svako mamino mleko dobro, ne znam od cega to zavisi ali nekim bebama nesto u njemu ne odgovara i to je cinjenica.

I ja sam prestala da pusim pre trudnoce, zdravo se hranila i hvala Bogu rodila zdravu i krupnu bebu. Dojio je nesto preko 4 meseca i nikada mi dojenje nije bilo tesko niti mi je predstavljalo ikakvu zrtvu, kakva bre zrtva, to je tako normalni prirodno, sa flasicama sam se namucila, nisam mogla samo da ih operem. Ovako izvadis siku i teraj. Zato me to nervira kada pricate kako mama treba da bude ponosna jer se ona muci, idi molim te. A o imunitetu zahvaljujuci maminom mleku je izlisno pisati jer sam pisala toliko puta, ali ajde i ovde da kazem, ja sam dojena beba do godinu dana i bila sam najbolesljivija od nas troje dece, a sestra je sisala 6 meseci, brat samo 4,a on je bio najboljeg zdravlja. Sve je to stvar genetike i spleta toliko drugih okolnosti. Pa moja drugarica doji dete evo punih 14 meseci, dete joj je svako malo bolesno, cak i preko leta je bio bolestan preko mesec dana, a sisa po celu noc i nekolo puta dnevno, zena nikada nije ni pusila, ni pila, niti pije lekove, sva je oronula od nespavanja jer se mali budi na svakih pola sata, a ja sam je ranije savetovala da obavezno doji na zahtev, zena to shvatila bukvalno i mali se navukao na siku, normalnu hranu jedva da jede, za veceru pojede 40-ak grama povrcne kasice a kao trut je. Poslednjih 20 godina se strasno forsira dojenje, kao dobro je protiv alergija i gle cuda, poslednjih 20 godina se alergije toliko ucestale da je to strasno. Nisam mogla da ne razmisljam o tome kada je moje dete sisalo i razvilo preko moga mleka alergiju na kojesta a deca nekih mojih drugarica ( imam 5-6 drugarica koje su dobile decu neku godinu pre mene i par njih par meseci posle mene ) koja su dojila mesec-dva ili nisu uopste, nemaju nikakvih problema sa alergijama. Jeste, alergije su nasledne, ali neki ljudi ih uopste ne razviju a neki da. Zasto, kako, ne znam.





To ti je odgovor na te "uvredljive" stvari što je Yula napisala (navodnike sam stavila za svoj spokoj, nemoj da ti bodu oči, nisu zato tu).

svako neka radi ono sto misli da je najbolje za njegovo dete


Naravno, to sam i ja rekla, a ti si rekla da majke koje neće da doje nisu savesne, i ja se ne slažem pa se bunim.




jovicaa -> RE: Kravlje mleko (1.11.2012 13:56:36)

kako ne mozete da se iskontrolisete! opet ce zakljucati temu, bas bzv!




Anoniman -> RE: Kravlje mleko (1.11.2012 14:00:18)

Mogu ali neću. Više nisam čak ni besna (a bila sam). 




Ana RR -> RE: Kravlje mleko (1.11.2012 14:01:10)

Stavljam katanac.




Sanchy -> RE: Kravlje mleko (22.1.2013 23:13:18)

Interesuje me sta moze da se desi ako se bebi prerano uvede kravlje mleko?Citala sam pre neki dan sastav Keksolina gde je jedan od sastojaka obrano mleko tj.kravlje ,na samom proizvodu pise da je od sestog meseca a dr.ne savetuju pre prve godine...zasto?Alergija,,,i sta jos?




Odri Hepbern -> RE: Kravlje mleko (23.1.2013 0:04:35)

Sanchy meni je dokt rekla da ne uvodimo do god dana i da ima mnogo vise alergija na kravlje mleko nego sto je ustanovljeno. Ona kaze da posledice preranog uvodjenja mogu biti i mrzovolja bebe,lose spavanje,smanjen apetit a to kao vecina pripise necem drugom a ustvari je isto zbog mleka.




Sanchy -> RE: Kravlje mleko (23.1.2013 0:08:39)

I planirala sam oko godine da mu uvedem nego ne znam tacno sta moze da se desi ako se uvede prerano,cisto informativno jer u svakom slucaju to isto moze da se desi ako se uvede i sa godinu,teoretski gledano...




Odri Hepbern -> RE: Kravlje mleko (23.1.2013 0:15:06)

A koliko sam shvatila tvoja beba pije ad? Po nasoj doktorki onda mozes i pre god kravlje zato sto je ad u stvari preradjeno kravlje mleko.




Sanchy -> RE: Kravlje mleko (23.1.2013 0:20:52)

Znam to,prestala sam da dojim sa sest meseci,stalo mi je mleko......sta da se radi,ali Novalac obozava tako da nisam imala problema..




Torbica -> RE: Kravlje mleko (23.1.2013 8:50:26)

Moji u vrticu sto dobiju kravlje - dobiju, mi smo se kuci skroz odvikli od njega. Evo kako, pre par godina sam narucila aparat za pravljenje sojinog mleka od sirove soje koja se kupi u zdravoj hrani. Bilo mi je zgodno da to imam i koristim u vreme posta, a onda sam malo vise citala o tome (kravlje krade kalcijum iz organizma a ne da ga daje jer je kisele reakcije pa povlaci baze iz organizma kako bi se neutralisalo i svarilo medju kojima je i kalcijum iz kostiju, pa zato pogoduje razvoju osteoporoze...ima puno na netu o tome) i posto imam aparat, pocela to mleko da koristim i inace, svakodnevno. Ukusno je, nema masnoca, kupim nonGMO soju, deca ga vole, spremno je za 15 minuta od prethodno namocene soje i svi zadovoljni. Ali kazem, u vrticu se dobije kravlje i nikad nikom nije bilo nista, no, kuci ga ne koristim. Mislim da je sa godinu dana bebin digestivni trakt zreliji, pa proteini kravljeg mleka teze prodju i na taj nacin je manja sansa da dobiju alergiju. Nisam za ekstremne stavove, samo sam za zdraviju opciju. Opet, i za sojino ce mnogi naci zamerke, pa je najbolje da svako po svojoj savesti radi. I da, bolje da ne raspravljamo mnogo o tome, tema je skakljiva. [sm=smiley1.gif]




cockic -> RE: Kravlje mleko (23.1.2013 9:36:38)

ma moja deca ga nevole ja leni dado sa 11m mesto bebelaca i nece ni 20ml tako da smo opet na bebelacy.i ne znam kad cu joj opet ponyditi ona sa k mlekom jedino jede plazmy onako gysce joj napravim sa kasicicom joj dajem.a i sin mi nepije kravlje.a koiko su ti aparati za to sojino torbice?i mora da je ykys malo cydan na pocetky mada kravlje i ja pijem retko.i sad kad ga lena nije htela ja se setih da mm za ovih skoro 7 godina nije popio soljy mleka.

a ja mislim da za lenin yzrast je dovoljno da joj dam samo yvece po nekih 250ml i to je to.a preko dana nekih 300-400ml jogyrta kako kad njega voli[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Torbica -> RE: Kravlje mleko (23.1.2013 10:25:30)

Cockic,
bilo je nekih 10 000 din, pre tri godine. Sa te strane, jako se brzo isplati, jer litar sojinog mleka izadje oko 10 din, smesno, jer je sirova soja jako jeftina. Koristim ga za sve, i za kuvanje i za piti. Jeste u pocetku drugacije ali se brzo naviknes. Moja deca cak ne osete razliku, nikad ni rec nisu komentarisali a cerkica mi je skoro 5 god. Mogla bi da uoci razliku jer u vrticu dobije kravlje. Naprotiv, ona za veceru uvek trazi mleko..




jance -> RE: Kravlje mleko (23.1.2013 11:39:31)

hm sta moze da se desi, to je jako diskutabilno. moze svasta a moze nista, bukvalno tako. raspon misljenja ti je od onih koji su uveli dvotrecinsko sa 3 meseca i cija deca lepo napreduju i "nije im nista" do onih cija deca su u ranom dobu razvila sijaset alergija zato sto im je telo bilo prerano bombardovano alergenima sa kojima njihov organizam nije mogao da se izbori. plus moze da bude problem sa crevima, prolivi i povracanje, gasovi i grcevi... i opet, moze da nebude apsolutno nista...

mislim da oko kravljeg mleka moras da skupis info pa da sama odlucis, tako je najbolje. procitaj na netu a i ovde na ovoj temi sve sto ima ZA i PROTIV , posavetuj se sa pedijatrom koji ti vodi dete, i odluci po svom. na kraju se to svodi na to...




bea83 -> RE: Kravlje mleko (23.1.2013 15:10:48)


IZVORNA PORUKA: cockic

ma moja deca ga nevole ja leni dado sa 11m mesto bebelaca i nece ni 20ml tako da smo opet na bebelacy.i ne znam kad cu joj opet ponyditi ona sa k mlekom jedino jede plazmy onako gysce joj napravim sa kasicicom joj dajem.a i sin mi nepije kravlje.a koiko su ti aparati za to sojino torbice?i mora da je ykys malo cydan na pocetky mada kravlje i ja pijem retko.i sad kad ga lena nije htela ja se setih da mm za ovih skoro 7 godina nije popio soljy mleka.

a ja mislim da za lenin yzrast je dovoljno da joj dam samo yvece po nekih 250ml i to je to.a preko dana nekih 300-400ml jogyrta kako kad njega voli[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]


Cockić ako hoćeš opet da probaš sa kravljim uzmi onu kravicu bez laktoze, ja sam Vikiju pokušavala da dam običnu kravicu pre par nedelja čisto da proba pre vrtića al nije bilo šanse, povuče dva puta i onda to isto bljucne, a sad sam mu uzela ovu bez laktoze jer ima neku retku stolicu a nisam bila u mogućnosti da odem do Akse da uzmem ad bez laktoze. Probao je i oduševljen je, on koji generalno mrzi mleko ovo pije kao da je najbolja stvar koju je probao. Piće je još par dana dok se ne stabilizuje stolica pa se vraćamo na ad




Nina777 -> RE: Kravlje mleko (20.2.2013 7:17:51)

Ne znam jeste li pricale o ovome vec negde, ali hajde ovde da pitam. Malo sam se vise zabrinula oko ovih najnovijih desavanja oko mleka. Mi i dalje koristimo formulu za pice, ali tu je kiselo mleko i jogurt svakodnevno. Razmisljala sam da mu skroz izbacim mlecne preradjevine dok se malo ne pojasni ova situacija sa aflatoksinom, ali ne znam bas kako da mu izbacim to kiselo mleko, jer ako nam ne prolazi nesto drugo za dorucak, veceru, uvek je tu kao spas. Sta cete vi raditi?




minna -> RE: Kravlje mleko (20.2.2013 12:47:25)

Nina evo TEME o tome




Stranica: <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sledeća stranica >   >>