RE: Lazanje (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno



Poruka


Anoniman -> RE: Lazanje (6.11.2010 13:26:45)

jednom sam pravila i sa spanacem - ne secam se tacno recepta (nasla sam ga na netu). sustina je bila valjda besames, sir i bareni spanac. bilo je jako ukusno, ali mi je cimanje cistiti spanac. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




dobro bice iz bajke -> RE: Lazanje (6.11.2010 15:04:51)

Ove su fenomenalne..

2 pakovanja lazanji
300 gr pileceg belog mesa
300 gr kackavalja
1 kisela pavlaka
1 tomatelo manje pakovanje

Layanje skuvati,redjati na suvu krpu..
Meso yaciniti po ukusu i izlupati.
Prpoprziti na vrelom ulju..
Kad je meso gotovo,seci ga na stapice,uzeti jednu lazanju i na samom pocetku namazati malo pavlake staviti parce mesa preko,i izrendati malo kackavalja..savijati kao palacinke..Redjati u pleh..Kad istrosite sav materijal,sipajte tomatelo,premzite ostatkom pavlake i izrendajte ostatak kackavalja..Peci 45 min..Prelep recept..




anuksunamun -> RE: Lazanje (6.11.2010 15:10:56)

lazanje mljac ...al direkt se lepe za creva.....nazalost:):)




Brisani korisnik -> [Obrisana poruka] (6.11.2010 19:04:22)

[Sadržaj poruke je obrisan]




dobro bice iz bajke -> RE: Lazanje (7.11.2010 14:20:13)

Gagi ove su fenomenalne,nisu zacinjene..Probaj neces se pokajati..[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
IZVORNA PORUKA: gagi

Meni je uvjek nekako muka poslije lazanja,mislim meni su preteska za zeludac.




Brisani korisnik -> [Obrisana poruka] (7.11.2010 16:20:34)

[Sadržaj poruke je obrisan]




Nensi* -> RE: Lazanje (9.11.2010 15:49:32)

Juce sam prvi put pravila lazanje i odlicno su ispale...Pravila sam ih po ovom receptu:

ZA FIL:
Izdinstati jednu glavicu crnog luka,dodati 500g mlevenog mesa,zacina C ili Vegete,origano i Tomatino (oko pola manjeg pakovanja)

BESAMEL SOS:
Istopiti 50g margarina,da pokrije dno posude,dodati 50g brasna i 1/2l mleka,mesati dok se ne formira glatka masa bez grudvica,dodati jednu pavlaku i jedno jaje...

U podmazanu vatrostalnu ciniju redjati red lazanja,pa besamel sos,pa red fila,red kackavalja i tako u krug dok ima materijala...Pece se oko 50 min na 180 stepeni,pred kraj narendati odozgo kackavalj...




Anoniman -> RE: Lazanje (6.1.2011 17:35:25)

Da li treba prokuvati smrznute lazanje (nakon odmrzavanja) [sm=zmeden.gif] Prvi put pravim lazanje , je l'' 500gr lazanja dosta za 3 osobe ?




Lu -> RE: Lazanje (4.2.2011 9:33:01)

Nensi jel sigurno nisi prokuhala lazanje[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Nensi* -> RE: Lazanje (4.2.2011 9:35:10)

Prva dva puta jesam,a posle sam probala bez kuvanja i isto je,nema nikakve razlike,a ni ne pise na njima da se kuvaju,na nekima pise,ja sam uzela one Durum...




Nensi* -> RE: Lazanje (4.2.2011 9:37:37)


IZVORNA PORUKA: BubaMira

Da li treba prokuvati smrznute lazanje (nakon odmrzavanja) [sm=zmeden.gif] Prvi put pravim lazanje , je l'' 500gr lazanja dosta za 3 osobe ?


Tek sad vidim ovo...
Malopre sam napisala da ja one Durum nisam kuvala,a posto u jednom pakovanju ima 500g,meni je to dovoljno da 2 puta napravim lazanje,to sto ostane stavim u zamrzivac,i sledeci put kad pravim izvadim par sati ranije iz zamrzivaca i opet ih ne kuvam...




Lu -> RE: Lazanje (4.2.2011 9:37:47)

Ok, večeras ću da ih pravim, meni su se jednom užilavile da se nisu mogle presjeći nožem iako piše da se ne kuhaju, drugi put sam prokuhala i bilo je ok, nemam pojma gdje sam onda pogriješila[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Nensi* -> RE: Lazanje (4.2.2011 9:39:34)

Mozda zavisi od proizvodjaca,ja sam samo ove koristila,za ostale nemam pojma kakve su...




bojana86 -> RE: Lazanje (4.2.2011 9:39:41)

Ja vam uzimam Barilu i mislim da su najbolje,i stavim ih u kljucalu vodu na pola minute i onda redam da ne budu tvrde.posto se one sasuse u rerni.... i redam dok ima fila,a 500g ti je dosta za cetvoro ljudi jer su one teske...al ja ih obozavam!!!!




Lu -> RE: Lazanje (4.2.2011 9:41:29)

Barila da[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Nema veze ja ću njih opet prokuhati da ne bi mm ostao bez večere[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

...što kaže Bojana, sasušile su se[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Nensi* -> RE: Lazanje (4.2.2011 9:43:59)

Ove durum uopste nisu tvrde,bas naprotiv,fino su mekane...I dosta su jeftinije,oko 150 dinara kosta pakovanje od 500g,dok ove druge kostaju oko 250-300 din pakovanje od 250g...




Nensi* -> RE: Lazanje (4.2.2011 9:49:56)

Evo ih

[img]http://www4.slikomat.com/10/0204/e8h-TES.21.jpg[/img]

A,mozda zavisi da li budu suve od toga koliko se stavi besamel sosa..




*Alexx* -> RE: Lazanje (4.2.2011 10:04:42)

Ja sam lazanje pravila dva puta u životu. Prvi put nisam imala pojma, i stavila malo bešamel sosa. Bile su tvrde, žilave, bljak. Drugi put sam stavila mnooogooo bešamela, tj. napravila sam ga ređeg, i bile su odlične. Oba puta sam koristila Barili testo za lazanje, bez kuvanja. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] 




Lu -> RE: Lazanje (4.2.2011 10:05:56)

E pa sad i ja zaključujem da sam stavila malo umaka[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




bojana86 -> RE: Lazanje (4.2.2011 10:17:47)

ma da sto vise besamela,i meso treba da bude socnije - malo vise paradajiz sosa staviti............ ma meni su one kako god super,a i mm ih obozava iako nije ljubitelj tjestenine !!![sm=smiley1.gif]




isidora88 -> RE: Lazanje (13.4.2011 22:48:50)

koliko mesa i lazanja treba za 2 osobe,za recimo 2 obroka?planiram prvi put da pravim kad mm dodje [sm=smiley1.gif]




Nensi* -> RE: Lazanje (13.4.2011 23:15:27)

Ja stavljam 600-700g mesa i jedno pakovanje onih Durum kora za lazanje..
A to pakovanje mi traje za 2 pravljenja jer mi je i vatrostalna cinija bas te velicine...




Anoniman -> RE: Lazanje (13.4.2011 23:59:53)

Ja sam danas pravila lazanje , u životu ih brže nisam spremila (izveštila se [sm=smiley1.gif]) , a super su ispale . Sama sam pravila bešamel , sve je bilo gotovo za pola sata , + pečenje 45 min .

Za nas dvoje :

- 300-400gr mlevenog mesa (meni je srednji pleh)
- pakovanje NAJOBIČNIJIH domaćih smrznutih kora za lazanje , 80 dindži je pak.
- 2 srednje glavice luka
- 2 čena belog luka
- Tomatelo paradajz 1/2 litre
- mleko , oko 0, 75ml do 1l
- gustin 3 kašike
- "Dobro jutro" margarin 2 kašike
- kačkavalj 200gr
- ulje

I Čop Čopku izmltretiram seckanjem crni i beli luk . To prodinstam na ulju klasično , pa dodam mleveno meso . To se onda dinjst , dinjst . Kasnioje dodam paradjz sos i začine (so , biber , vegetu , malo aleve , kašikicu-2 šećera) .
Bešamel : rastopim "Dobro jutro" margarin , u šoljici razmutim 2/3 kašike Gustina , pa to dodam u margarin , na tihoj vatri . Lagano dodajem ostatak mleka uz mešanje . Kad se zgusne , dodam malo bibera i soli . Bude extra ukusan bešamel .
Pouljim pleh . Ređam malkice otopljene kore , pobacam mleveno meso u sosu , pelijem bešamelom pa narendam kačkavalj , i tako sve dok se ne potroši materijal . Odozgo prelijem bešamelom i opet natrpam dosta kačkavalja , Pečem na 200 , 45 min . [sm=smiley1.gif]





Anoniman -> RE: Lazanje (14.4.2011 0:02:23)

Jesi ti beše onomad otvorila temu o tome kako se sve postiže kada dobiješ bebu? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] A još si i na kafi bila. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anoniman -> RE: Lazanje (14.4.2011 0:04:17)

I ispeglala sam sav veš , a bilo je 2 mašine . i još uvek sam našminkana [sm=smiley4.gif] . Jaaao , pa ja sam diiiivna ! [sm=jezicek.gif]




Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>