Yula -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (22.1.2012 15:48:33)
|
Ja sam vec negde, mozda cak i na ovoj temi, pitala kako se prepoznaje losa reakcija na gluten, tipa netolerancija ili alergija i niko mi nije odgovorio. Verovatno niko od prisutnih i ne zna. S obzirom da je moja beba sklona alergijama- ima alergiju na jaja, a mozda i na mleko i sargarepu, nije potvrdjeno, ja se ne usudjujem jos da mu dam gluten, cak ni da proba. Sto neko rece, ne bih da cackam mecku, bar jos neko vreme dok jos malo ne ojaca. Gluten mu i nije toliko neophodan trenutno u ishrani, jede fino palentu, a upravo uvodimo i pirinac. Planiram da uskoro kupim heljdino brasno i da mesam sa kukuruznim i da mu napravim hlebcice koje ce moci da gricka bez bojazni od alergije. Uopte, mislim da to povracanje nema veze sa tom koricom hleba sto je beba pojela, jer ipak je proslo previse vremena da bi se javila reakcija povracanja, da je dobio neki osip, pa i da se posumnja, ovako cisto sumnjam. I ja mislim da je virus. Ipak, s obzirom da i tvoje dete ima, ako se dobro secam, alergiju na casein ne vidim potrebu da ga forsiras tako rano sa glutenom. Stavise, deca sa alergijama ili sklonostima ka istim, treba tek sa 6 punih meseci da pocnu sa nemlecnom ishranom .Nama su to svi doktori rekli, a to isto sam procitala i na svim portalima koji govore o ovoj problematici.
|
|
|
|