RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (4.2.2012 12:44:56)

Nisam viđala ali imaš smrznut spanać...

ishler -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (4.2.2012 12:47:34)

Jel znas ko je proizvodjac?

Olga75 -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (4.2.2012 12:48:56)

frikom ima smrznui spanac , onako mnje - vise korektan

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (4.2.2012 12:49:15)

Imaš i frikom a ja više volim Yupik u u briketima u kutijama jer nije kao pire već su baš listići...

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (4.2.2012 12:50:49)

Ima i frikom blitva isto u briketima

ishler -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (4.2.2012 12:50:57)

Super,hvala[sm=smiley1.gif]

ishler -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (4.2.2012 13:09:20)

Inace ne rekoh jeli smo 7 korn i dobro je proslo[sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (4.2.2012 13:53:58)

Je l video neko Minu? Mina!!! Kad može patlidžan? Videla sam lep patlidžan u Idei a ne znam kad možemo da ga uvedemo...

minavb -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (4.2.2012 15:27:14)

Posle 9. meseca može patlidžančić.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

mirjanica -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (4.2.2012 15:32:08)

Moje dete danas imalo na meniju piletinu+karfiol, naravno to nije hteo, pa mu otvorimo kasicu Juvitana, piletina i mrkva i smaze u roku od odmah[sm=smiley36.gif] e onda smo na prevaru dali jos i malo ove nase, tako da je on pojeo jedno 150 gr za ruckic!

Nasla sam i Juvitana piletina+krompir+karfiol, sve mislim da mu mesam kupovne i moje, da bi ih brze prihvatio?

A kupili smo i bezmlecnu kasicu pirinac+kukuruz+jabuka za svaki slucaj da imamo za doruckice!

ivana70a -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (4.2.2012 15:52:10)

jel mogu i kako da dajem bebi supicu pilecu, tacnije vodicu u kojoj sam kuvala piletinu za nas matore. to je skoro litar tecnosti koju planiram da stavim u frizider cim se prohladi. da li recimo sutra malo da ubacim tu tecnost kada budem pravila kasu od povrca , planiram svakako komadic piletine da joj dodam u kasu ili recimo da u toj supici dinstam povrce.. jel ima neko ideju?
mogu i da bacim na kraju krajeva [sm=smiley19.gif]

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (4.2.2012 15:55:45)

Ako je to samo voda u kojoj je skuvano meso+povrće, možeš, ali ako stavljaš začine ili vegetu bolje nemoj. I da, ja ne bih davala ako je piletina bila sa kožurom, po meni je to premasno za bebe.

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (4.2.2012 16:09:36)

I ja mislim da može ako nema začina ali ne vidim svrhu... Ako već jede povrće i piletinu ne vidim korist od vodice...

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (4.2.2012 16:10:32)

IZVORNA PORUKA: minavb

Posle 9. meseca može patlidžančić.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Izdržaćemo još mesec i po...

ivana70a -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (4.2.2012 16:11:14)

IZVORNA PORUKA: Nedja RR

Ako je to samo voda u kojoj je skuvano meso+povrće, možeš, ali ako stavljaš začine ili vegetu bolje nemoj. I da, ja ne bih davala ako je piletina bila sa kožurom, po meni je to premasno za bebe.

nije bilo zacinjeno i nisam kuvala povrce u njoj samo piletinu, ali jeste bilo jedno krilce sa kozurom :( u pravu si, to mi nije palo na pamet

minavb -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (4.2.2012 16:15:31)

IZVORNA PORUKA: gae_gr

I ja mislim da može ako nema začina ali ne vidim svrhu... Ako već jede povrće i piletinu ne vidim korist od vodice...

Ja vidim.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

ivana70a -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (4.2.2012 17:01:07)

Mina, kako da je iskoristim za sutra, daj savet il dva :)

minavb -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (4.2.2012 17:04:31)

Nemoj da je koristiš ako je od krilaca. JA sam inače uvek bebi davala supicu u kojoj se kuvalo meso i povrće, onako uz ručak, ali ja sam kuvala za njega posebno.

mirjanica -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (4.2.2012 18:14:51)

Mogu i ja nesto Minu da pitam[sm=smiley1.gif]

Poceli smo s piletinom, i to belim mesom! jel to u redu ili treba batak-karabatak? Bane mi je alergican na pkm da li to ima neke veze? Tako rece neka komsinica mojoj sveki malopre, da mu dajem meso od bataka, karabataka..?

minavb -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (4.2.2012 18:40:28)

Prvo belo meso, pa posle crno (batak, karabatak)[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Kod dece sa alergijama, idealno je početi sa jagnjetinom, ali mislim da mu piletina neće smetati.

mirjanica -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (4.2.2012 18:55:15)

Rekao tako Perisic, mi ga slusamo[sm=smiley1.gif] Ja sam mislila da mu za koju nedelju uvedem curetinu, to mi je slicno, al za jagnjetinu nisam znala, mozda da ga pitam sledeci put?

minavb -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (4.2.2012 19:02:53)

Pitaj. I ćuretina je super[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

mirjanica -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (5.2.2012 11:57:19)

Mi cemo danas piletinu sa mrkvom, malo sam pogresila pa sam mu u petak uvela piletinu a u subotu karfiol. Valjda od silne zelje da uvedem detetu jos neku povrcku osim sargarepe, krompira i tikvice.

Ja cu se opet svojski potruditi da to smuckam da bude lepo, evo stavicu maslinovog ulja malo, a ako opet ne bude hteo, tu je Juvitana piletina+sargarepa. Pa sta cu ljudi, opet se ponavljam, mora dete nesto jesti ne moze sa 6m samo mleko da pije. Jeste da ima tu alergiju na mleko i pije specijalno, i treba da budemo pazljivi u uvodjenju i ostalih namirnica, ali ako sme da jede sargarepu, pa ni ne vidim veliku razliku izmedju toga jel je ja spremim il mu dam Hippovu prvu mrkvicu. Na njoj bar pise da je organskog porekla, a ova sto je ja kupujem ko zna kakva je, vazi i za ostalo povrce, pa zar ne?

I ja sam ranije govorila dok je bio manji, samo cu mu ja kuvati, kupovne ne dolaze u obzir. Al kad me snaslo to da moje ne okusa a kupovne slatko slisti, sta da radim! malo sam se raspitivala i citala, pa ne mislim da su one lose! I ko sto me Mina savetovala, Juvitana slane cu mu davati (za sada imaju najveci izbor), hippove vocne, probacu i Frutek! Nek jede dete sta voli, samo nek jede.. Opet ponavljam, bicu oprezna zbog alergije na mleko... uh, nezgodna situacija[sm=smiley1.gif] a ja se kao pravdam, valjda sama sebi[sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (5.2.2012 20:09:26)

Mi smo dodali lososa na listu kašica koje volimo!!!

ivana70a -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (5.2.2012 21:19:11)

jel moze neko da i da ideju sta bih mogla da dam d. da jede za dorucak [sm=smiley13.gif] jos nismo uveli gluten, kao ni jogurt, kiselo mleko, pavlaku, da li je vreme? sta vi dajete? imajte na umu da imamo skoro 6,5 meseci . mi zapravo jos uvek nemamo dorucak kao obrok, imamo rucak i veceru, a do 15h (kada je rucak) pijemo mleko u 2 navrata, ali vidim po njoj da je spremna za pravi dorucak.. da li palenta, kacamak...? one zitarice sa vocem?? treba mi zeleno svetlo od vas iskusnih mama [sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>