mirjanica -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (5.2.2012 11:57:19)
|
Mi cemo danas piletinu sa mrkvom, malo sam pogresila pa sam mu u petak uvela piletinu a u subotu karfiol. Valjda od silne zelje da uvedem detetu jos neku povrcku osim sargarepe, krompira i tikvice. Ja cu se opet svojski potruditi da to smuckam da bude lepo, evo stavicu maslinovog ulja malo, a ako opet ne bude hteo, tu je Juvitana piletina+sargarepa. Pa sta cu ljudi, opet se ponavljam, mora dete nesto jesti ne moze sa 6m samo mleko da pije. Jeste da ima tu alergiju na mleko i pije specijalno, i treba da budemo pazljivi u uvodjenju i ostalih namirnica, ali ako sme da jede sargarepu, pa ni ne vidim veliku razliku izmedju toga jel je ja spremim il mu dam Hippovu prvu mrkvicu. Na njoj bar pise da je organskog porekla, a ova sto je ja kupujem ko zna kakva je, vazi i za ostalo povrce, pa zar ne? I ja sam ranije govorila dok je bio manji, samo cu mu ja kuvati, kupovne ne dolaze u obzir. Al kad me snaslo to da moje ne okusa a kupovne slatko slisti, sta da radim! malo sam se raspitivala i citala, pa ne mislim da su one lose! I ko sto me Mina savetovala, Juvitana slane cu mu davati (za sada imaju najveci izbor), hippove vocne, probacu i Frutek! Nek jede dete sta voli, samo nek jede.. Opet ponavljam, bicu oprezna zbog alergije na mleko... uh, nezgodna situacija[sm=smiley1.gif] a ja se kao pravdam, valjda sama sebi[sm=smiley1.gif]
|
|
|
|