RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

mirjanica -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (15.3.2012 14:10:49)

Ja sam dala bas sa pijace, od bake kod koje mama kupuje jaja godinama.. onda smo dobili od strine sa sela, 40 komada pravih domacih, od koka koje kljucaju po dvoristu..al dzaba, posluzice za kolace! Bane ih nece probati bar narednih mesec dana.

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (15.3.2012 14:35:16)

IZVORNA PORUKA: Nina777

Gae, iz one case sa piskom? Ti joj dajes ili ona sama sad drzi? Kad oni uopste pocinju da drze te case? Moj nece ni vodu iz toga, mrzi ga da vuce iz tih no-spill, kako se vec zovu

Prvo smo sa piskom a sad jogurt iz obične plastične čaše. Zna da drži tu sa piskom i da nakrene ali ne zna da ne treba da mlati okolo pa iako je kao no spill istušira se pošteno, tako da pije iz moje ruke.

Ana RR -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (15.3.2012 21:20:28)

IZVORNA PORUKA: gae_gr

Pijemo ga iz čaše, dodajemo u kačamak, dodajem i u kašice od mesa i povrća, mešam sa voćem. dakle, sve je dozvoljeno.
[sm=jezicek.gif]

Isto i mi. Dajem mu da pije iz šoljice i to oduševljenje se ne može opisati [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] nikako da mu kupim šolju sa piskom, ne mogu da nađem dr.brown's u nekoj drugoj boji sem roze [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley29.gif[/image]

noxx -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (15.3.2012 21:36:59)

Bili danas kod pedijatrice i rekla nam je da uvedemo jaje.. e sad, ja sam ovde negde citala da se uvodi prvo 1/8, da tog dana nema mesa.. ona kaze moze odmah 1/4, moze istog dana i meso i td.
Koliko dana se daje, da li se izmedju pravi pauza, kako to uposte ide?

jeca_81 -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (15.3.2012 21:46:10)

Mi smo prvo krenuli sa mrvicom,velicine zrna pirinca,posle dan-dva osminu posto nije bilo reakcije.Zumance ne dajem svakog dana,recimo meso 3 puta pa zumance,ali mislim da moze i naizmenicno.Kad dajes meso tog dana ne dajs zumance.
Je l daje neko testeninu bebi?

branki* -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (15.3.2012 21:46:47)

noxx,bolje daj prvo osminu.ja sam prvi put dala bas mrvicu.nakon par dana sam opet dala osminu i tek onda povecavala kolicinu,kad sam uvodila,nisam davala meso i zumance u istom danu,kasnije jesam.

Ana RR -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (15.3.2012 21:48:22)

Koliko znam, onog dana kada se daje jaje pravi se pauza sa mesom. Mi još uvek nismo uveli ali kada budemo uvodili ići ćemo sa osminom i to tako što ću npr. utorkom i subotom davati jaje, jedne sedmice osminu, druge četvrtinu i sve tako dok ne dođemo do celog žumanceta.

noxx -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (15.3.2012 21:54:38)

Hvala.
Ee, a avokado kuvate ili dajete sirov?

ps Branki, pa gde si ti [sm=smiley31.gif] jel ti bolje bebac? (izvinte na malom ofu

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (15.3.2012 21:56:20)

i smo ovako: Jedan dan jaje jedan meso naizmenično, krenuli sa osminom, sutradan meso, pa četvrtima pa sutradan meso, pa pola pa meso pa celo pa meso. Onda smo tako i nastavili, jedan dan meso jedan žumance. Sad smo žumance preselili za doručak pa jede i meso i žumance isti dan ali ne svaki dan.

Ana RR -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (15.3.2012 21:59:18)

Noxx, avokado se jede svež, ne kuva se.

branki* -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (15.3.2012 22:03:12)

ja avokado jos nisam davala.

noxx,pisala sam u refluksu,ovih dana ne povraca,ali manje mu uvaljujem hrane nego pre,mleko pije fino.[sm=smiley31.gif]za tebe i tvoju beku.

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (15.3.2012 22:06:31)

Za avokado toplo preporučujem Maxi Exclusive, tamo sam našla najlepši.

noxx -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (16.3.2012 12:39:40)

Hvala mame.
A iz kog razloga ne ide meso i zumance u istom danu?

Ana RR -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (16.3.2012 15:16:29)

Moje dete opet mrljavi sa jelom. Jutros je u 5 i 20 popio 210ml mleka. U 9 sam mu skuvala palentu sa jogurtom, krenulo je lepo i onda mu je naravno dosadilo sedenje u stolici, počeo je da se buni, neće da otvori usta i na jedvite jade je pojeo (ostalo je malo, nije sve pojeo). Oko 12 sam mu spremila bananu i avokado sa malo ad mleka, pojeo je oko 5 kašičica. Od tada nije jeo. Bili smo napolju, zaspao je u kolicima i evo još uvek spava. Ako ne bude hteo ni da ruča, upucaću se.

mirjanica -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (17.3.2012 15:47:32)

Mame koliko voca dnevno pojedu vase bebe, i dajete li ga poslepodne?

marija32 -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (17.3.2012 15:51:36)

Voce mu dajem kao jutarnju i kao poslepodnevnu uzinu. Voca nikad dosta, samo pazi da mu7joj dajes tako da ne remetis glavni obrok. Pozz

mirjanica -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (17.3.2012 17:28:50)

Ne remetimo ga Marija, problem je u tome sto ga jedemo i za veceru sa pahuljicama, oko 18h. Znaci sa pahuljicama za dorucak, ponekad za uzinu, i sa pahuljicama za veceru. Sve ukupno otprilike ona velika teglica 220g, desetak grama gore-dole. Kapiram da to nije previse za bebu, jedino to sto ga jede poslepodne?

lajla -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (18.3.2012 18:01:23)

sta vasa dece jedu izmedju rucka i vecere?

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (18.3.2012 18:29:55)

IZVORNA PORUKA: lajla

sta vasa dece jedu izmedju rucka i vecere?

Za popodnevnu užinu najčešće smažemo Nestle Baby Dessert od keksa ili vanile.

nenja22 -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (18.3.2012 20:09:12)

izmrvim mu plazmu u jogurt i u to dodam malo od neke vocne kasice, cisto da zamirise...ili mu dam plazmu i mladi sir da mrlja, al' i pojede od toga ipak, posto voli...ili ako smo negde, ili je nervozniji, jos uvek ponekad, umesto da jede bilo sta, u to neko vreme sisa malo...

noxx -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (18.3.2012 20:58:14)

Mi uopste ne jedemo vocne kasice [sm=smiley13.gif].. retko sta i da jedemo, pa kupih avokado, mozda ce mu se dopasti (ima punih 7 meseci, nadam se da je spreman za avokado?!).
Ajde mame neki recept, kako da ga spremim?

Nina777 -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (18.3.2012 21:05:20)

Mi jedemo sa bananom i jogurtom, ali pazim da mu ne dam samo bas mekande delove, kad je malo tvrdje izmiksa se ali ostanu cestice pa mali nece da jede

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (18.3.2012 21:29:03)

Mi avokado jedemo sa bananom i jogurtom, samo sa jogurtom, sa jogurtom i pahuljicama. Izmiksam avokado i jogurt da bude onako redje i dodam 7 corn ili pirincane bez mleka i od toga se svaki put rasturi. Kad nemam jogurta izmuljam ga sa kiselim mlekom.

Ana RR -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (18.3.2012 21:48:29)

Mi jedan dan lepo jedemo pa dva ne jedemo... danas je bila faza nejela [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image] za doručak je pojeo palentu sa pavlakom, kasnije je u autu pojeo teglicu jabuke, ručak nije hteo (pojeo par kašičica), napravim mu mleko, popio nešto malo, počeo da kaki i to je kraj jelu. Za večeru pahuljice sa šljivom, pojeo je trećinu i to na jedvite jade. Posle kupanja uvek popije mleko u cugu, večeras lepo počeo da pije, onda je počeo neki crtani na baby tv, on se oduševio, počeo da brblja i jedva smo nekako nategli da popije. Noćas će se 5 puta buditi da jede [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

mirjanica -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (19.3.2012 9:07:35)

Anci, takav mu dan bude, tako i moj B. Drago mi je da cujem da si i ti vocku sa pahuljicama dala za veceru, da nisam jedina. Lakse ce mi biti kad uvedemo gluten pa bude mogao da vecera griz ili keks sa mlekom... Koliko mleka popije Mare pred spavanje, i dalje 210ml? Moj B tako, ali nema sanse da ne jede nocu. Dr rekla da ga odvikavam, i ja bih rado, ali kako? Lepo vecera oko 18, pa oko 21 mleko, i opet nocu gladan!

Stranica: <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sledeća stranica >   >>