RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (10.3.2012 12:29:24)

Danas za ručak taljatele sa bolonjeze sosom. Sitno najsitnije iseckala malo mladog luka, sitno (sitnije od mlevenog) iseckala 30g teletine, sad to "dinstam" na teflonu bez ulja, dodaću malo domaćeg kuvanog paradajza, malo peršuna. i obariti i iseckati malo taljatela. Nadam se da će joj se dopasti.

Ana RR -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (10.3.2012 14:23:42)

IZVORNA PORUKA: gae_gr

Naš trenutni raspored:

6:oo mleko
8:00 doručak - kačamak, popara, prženica ili nešto slično
10:30 voćna užina
13:00 ručak - meso ili džigerica sa povrćem i sirom ili pavlakom(jaje dajemo u okviru doručka nekoliko puta nedeljno)
16:30 užina - Nestle baby dessert valila ili keks (dok nismo uveli gluten bilo povrće u manjoj količini nego za ručak)
18:00- 19:00 večera -pahuljice
pred spavanje mleko

S tim da ona nikad ne popije mnogo mleka, napravim i ujutru i uveče po 150 ml i ostane malo u flašici

Mogu da probam tako, pa ćemo videti. Sutra ću mu dati kačamak umesto mleka, možda će sada hteti.

noxx -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (10.3.2012 17:28:31)

Jel koristi neko milupinu nemlecnu kasu?
Jel se ona priprema sa mlekom ili vodom?
Moj bebac nece mlecnu, pa mu kuvam pirinac i to dajem, ali pretpostavljam da je ova milupina ipak obogacena vitaminima pa je mozda bolje da mu nju kupim[sm=zmeden.gif]

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (10.3.2012 21:18:11)

Probala sam da smućkam te pahuljice sa posebno smućkanim ad mlekom, nije htela ni da lizne, zato ih sa vodom sljušti za cas. Nekad dodam neku voćku da nije pas skroz klot a nekad jede i tako bez ičega

mamicak -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (10.3.2012 22:43:23)

hvala vam drage moje na tako brzim odgovorima:):):). Pocecu prvo lagano po jedan obrok na dan. Danas je uzela samo par kasicica i nisam je dalje forsirala da jede. Krecemo polako ali sigurno u pustolovinu:)

Moram vas pratiti redovno i nadam se da cu ovde uvek naci odgovore. U to ne sumnjam:):)

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (11.3.2012 0:00:31)

Mi dodjosmo do pete namirnice [sm=smiley1.gif] 10-i dan, banana doslo je do neocekivano dobre reakcije, beba je pojela sve sto joj je ponudjeno. Sutra drljamo bananu opet. [sm=smiley36.gif][sm=bravo.gif]

Ana RR -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (11.3.2012 10:05:07)

Probali kačamak jutros umesto mleka ali mrljavo ide. Pojeo je par kašičica onda počeo da kaki (a kada kaki neće više da jede) i onda je kasnije počeo da kuka, ponudim mu opet kačamak - neće. Na kraju je popio mleko.

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (11.3.2012 10:08:46)

Nevena uvek kaki dok doručkuje, bez obzira šta ima za doručak. Napravimo pauzu, operemo se i presvučemo i onda nastavimo. Često kaki i dok ruča. [sm=zmeden.gif]

Nina777 -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (11.3.2012 10:09:34)

Ana isti slucaj, samo smo mi probali palentu juce i danas, dodavala jogurt, pa danas ad mleko pa sir i nece, miksala koliko je moglo, i to ne bude bas glatko i mislilm da zbog toga nece. Na kraju smazao teglicu voca[sm=smiley19.gif]

Ana RR -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (11.3.2012 10:20:10)

Nevena uvek kaki dok doručkuje, bez obzira šta ima za doručak. Napravimo pauzu, operemo se i presvučemo i onda nastavimo. Često kaki i dok ruča. [sm=zmeden.gif]

On neće posle da nastavi da klopa a često se dešava da kaki tokom jela. A uglavnom kaki za vreme mm i mog jela [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] nešto dobije inspiraciju kad nas vidi [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

E, kaži mi kada daješ svokado, je l' ga daješ kao užinu ili kao obrok (pošto je on jak)? Ja bih mu dala kasnije kao užinu, sa bananom.

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (11.3.2012 10:23:49)

IZVORNA PORUKA: Ana RR

On neće posle da nastavi da klopa a često se dešava da kaki tokom jela. A uglavnom kaki za vreme mm i mog jela [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] nešto dobije inspiraciju kad nas vidi [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

E, kaži mi kada daješ svokado, je l' ga daješ kao užinu ili kao obrok (pošto je on jak)? Ja bih mu dala kasnije kao užinu, sa bananom.

Nekad kao užinu, umešam sa kiselim mlekom ili nečim, a nekam izmiksam sa jogurtom i dodam 7 corn i bude doručak.

Ana RR -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (11.3.2012 10:24:43)

Nina, bolje mu kuvaj kačamak. Ni Mare neće palentu ali kačamak baš voli. On nije navikao da ujutru rano jede čvrst obrok, tada voli mleko da pije pa zato nije hteo da jede. 

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (11.3.2012 10:28:07)

I mi smo isto od početka prihvatili kačamak i njega baš baš voli, a palentu jedva kasnije.

Sanjica26 RR -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (11.3.2012 10:38:32)

Ana, na tvom mestu ne bih nista menjala. Teodori sam pokusala pre spavanja (posle podne) da izbacim mleko i nece. Odmah vice meko. Ako mu trenutno tako odgovora nek pije mleko. Sami ce oni da izbace mleko ako im se ne pije. A, citala sam sta vam se desava nocu. Nama se obicno desava kad nas muce zubici. Lepo zaspi, ali zato se za dva sata probudi i place neutesno. Nekad je toliko muci da nikog ne zeli u blizini.

Ana RR -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (11.3.2012 10:40:48)

Sanjice, i noćas je isto plakao ali je tek u pola 5 tražio mleko. A čitavu noć je jecao, ranije sam uspevala da ga umirim kada ga pomazim i kažem šššššš, ali sada ništa ne pomaže. Počne sve jače u snu da jeca i onda odjednom krene tako da plače da mi se krv sledi. Dođe mi da ga celu noć držim u naručju samo da bi lepo spavao [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Sanjica26 RR -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (11.3.2012 10:46:02)

Znam sve. Evo ti Teodora i dalje se budi nocu, a ima 14 meseci. Mnogo je muce zubici. Evo sad cekamo da nam stigne ogrlica da probamo i to. Sad se razbolela. Svaki put se razboli. I odmah su joj izasla dva zubica. Cim joj izadje zubic dve noci smo mirni i opet krecu muke. Jednostavno dok traju ove muke sa zubicima tako ce da bude. I njima nije uopste do mleka. Nego tad se probude i naravno da ce da piju mleko. To je neka moja logika.

lajla -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (11.3.2012 11:47:59)

Mame , a kada beba ima samo dva mleka u toku dana,mislim od koliko meseci.Meni Uros ima mleko ujutro,oko 16h i pre spavanja,kada se izbacije to u 16h[sm=zmeden.gif]

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (11.3.2012 11:55:27)

Mi smo ga izbacili sa 6, ali nema pravila, izbacuješ ga kad postane višak. Tj kad samo mleko ne bude dovpljno za popodnevnu užinu.

lajla -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (11.3.2012 11:59:15)

Pitam zato sto on nesto i nije bas vise odusevljen mlekom tada,a sta da mu dam tu za uzinu?

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (11.3.2012 12:16:15)

Dok nismo uveli gluten jela je povrce a posle Nestle baby dessert od keksa ili vanile

lajla -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (11.3.2012 12:21:52)

hvala gae[sm=smiley1.gif]

ivana70a -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (11.3.2012 17:12:27)

mame, planiramo sutra da krenemo sa glutenom pa sam mislila da joj kupuim one 7korn zitarice (ako neko ima bolji nacin za uvodjenje neka me ispravi). e sad da li da joj dam malo samo za pocetak ili mogu vec punu dozu tih zitarica da napravim, predpostavljam da ima na kutiji u kojoj meri koliko? i da li to znaci da batalim milupa rizu i rizu kukuruz jer je ovo bolje tj bogatije zitaricama?

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (11.3.2012 19:55:23)

Ivana, ja sam odmah dala ceo obrok 7 corn. Pririnač-kukuruz nisam izbacivala, kasnije sam uvela i Milupine pahuljice sa keksom, pa sad vrtim u krug da ne bude dosadno jer za večeru uvek jede pahuljice, nekako kapiram da su najlakše za varenje.

Yula -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (11.3.2012 23:14:54)

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Sanjice, i noćas je isto plakao ali je tek u pola 5 tražio mleko. A čitavu noć je jecao, ranije sam uspevala da ga umirim kada ga pomazim i kažem šššššš, ali sada ništa ne pomaže. Počne sve jače u snu da jeca i onda odjednom krene tako da plače da mi se krv sledi. Dođe mi da ga celu noć držim u naručju samo da bi lepo spavao [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

I moje dete je dugo tako jecalo i na kraju pocinjalo da place u snu i to bas onako jako. Koliko sam uspela da saznam i od doktora i sa neta, oni nesto sanjaju sto ih uplasi i onda placu. Nisam se previse brinula jer je dete kada se dobro razbudi potpuno ok, kao i u budnom stanju, znaci da ga nista ne boli. Ne sekiraj se, proci ce ga to. Mom Lazaru se to sada retko dogadja, bas, bas retko, a jedno vreme je tako svaku noc po nekoliko pta i to samo u prvih par sati sna.

ishler -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (12.3.2012 10:17:11)

Dobar dan mame,
treba mi mala pomoc.
Koliko ubacite povrca u rucak i sta je obicno osnova?
Ja sam do sada stavljala krompir ili bundevu kao osnovu,ali beka nesto nece bundevu,i onda dodam malo brokolija,karfiola itd.
Pa me interesuje sta je vama osnova i koliko npr cvetova brokolija stavite?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sledeća stranica >   >>