RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

branki* -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (30.3.2012 10:33:12)

nina,visnje ne spadaju u bobicasto voce,tako da mogu i pre godinu dana.

noxx -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (30.3.2012 11:05:39)

Frutek ima kasicu sa visnjom i jabukom od 6 mes. tako da moze, mi je probali, ali naravno nije je hteo.
Kad moze da se da keks i koji keks dajete i kako (da gricka ili sa necim)?

branki* -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (30.3.2012 11:16:57)

noxx,keks kad se uvede gluten,kazu posle 6.meseca.ja sam ga uvela kasnije,sa nekih nepunih 8 meseci,dodavala sam u vocnu kasicu,a kasnije sa 9 meseci kad sam uvela kravlje mleko za pripremu,pravila sam kasu sa mlekom i keksom.da gricka keks sa nekih godinu dana,bilo me je strah,a i sad me je pomalo,mada vidjam decu sa 6-7 meseci,bez zuba koja ga glodju bez problema.za kase koristim zlatni pek,a za grickanje bilo koji.pozdrav!

noxx -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (30.3.2012 11:31:05)

Braanki[sm=smiley31.gif]
Joj, evo i mi bi da uvdemo kravlje mleko, posto nece formule, pa pedijatrica kaze da pokusamo sa kravljim, a mene sve nesto strah.. kazu ne bi trebalo bar pre 1 godine.. jel mesas sa vodom i koje mleko dajes?

branki* -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (30.3.2012 11:36:15)

ja sam probala tad sa 9 meseci kravlje,ali jos gore,uopste nije hteo da ga pije,nece ni sad,ali,sad bar pije onaj njegov NAN,pa me nije ni briga.kad sam uvela,koristila sam iskljucivo zutu kravicu sa 3,2%,nerazblazenu.sad vec uzimam i druga,trenutno imam meggle mleko.za vas[sm=smiley31.gif]

Nina777 -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (30.3.2012 11:53:13)

Bas cu probati za koji dan da mu ubacim koju visnju u kasicu, imam one kupovne zaledjene u zamrzivacu. Verujem da ce mu se svideti, svo voce obozava, mrsti se na kiselo ali ne zatvara usta, ali zato povrce nikako. Rucak je muka ziva, napuci se, pljuje, mlati rukama i stenje [sm=smiley19.gif]

Ja sam do sada davala samo milupa pahuljice sa keksom (biscuit cereal) i naravno obozava ih. Dajem ih za veceru svaki drugi, treci dan. Ne verujem da cu skoro plazmu ili neki drugi keks, dosta mu je ovo, a i meni je lakse, da mu posebno ne pravim ad pa miksam u to keks.

noxx -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (30.3.2012 20:30:03)

IZVORNA PORUKA: branki

ja sam probala tad sa 9 meseci kravlje,ali jos gore,uopste nije hteo da ga pije,nece ni sad,ali,sad bar pije onaj njegov NAN,pa me nije ni briga.kad sam uvela,koristila sam iskljucivo zutu kravicu sa 3,2%,nerazblazenu.sad vec uzimam i druga,trenutno imam meggle mleko.za vas[sm=smiley31.gif]

Ma dobro je kad hoce da pije, ovaj moj nece uopste.. a nesto nece ni jogurt i kiselo mleko..

Sa koliko masnoce dajete pavlaku deci?

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (30.3.2012 21:18:26)

IZVORNA PORUKA: noxx

IZVORNA PORUKA: branki

Ma dobro je kad hoce da pije, ovaj moj nece uopste.. a nesto nece ni jogurt i kiselo mleko..

Sa koliko masnoce dajete pavlaku deci?

Sa 20%

Ana RR -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (30.3.2012 21:21:53)

Mi smo jutros probali 7corn. Napravila sam jako malo, umešala sa vodom, i dala mu oko 4 kašičice. Izgleda da mu se dopalo. Sutra sam mislila da mu u voće dodam npr. 2-3 kačičice i da mu dam celu tu porciju. Je l' to nije mnogo?

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (30.3.2012 21:23:24)

Ja sam prvi dan dala celu porciju. [sm=zardeva.gif]

Ana RR -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (30.3.2012 22:25:01)

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 

mamamikka -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (31.3.2012 8:41:30)

Mame koje doje- s kojim mlekom ste pravile bebama kašice (žitarice) većina se mućka s mlekom, a nešto mi je mnogo da toliko izmlazam? Neznam koje ad da kupim, a ovih koje ga sadrže u sebi nema veliki izbor, malo bih da mu proširim repertoar.

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (31.3.2012 9:07:45)

Mi smo inače na ad mleku pa sve što mićkamo tako mućkamo sa NANom koji inače pije, ali ako uvedeš širok repertoar povrća, mesa i voća, neće smetati da vrtiš 3 kašice koje imaju mleko u sebi u krug. Mesecima su pili samo mleko, sve preko toga je raznovrsnost [sm=smiley36.gif]

mamamikka -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (31.3.2012 9:18:42)

Gae, imaš pravo, al kad ima taako puno sjajnih vrsta kašica...
Šta misliš- da ako uvedem npr nestle kašice uvedem i njihov nan? Mislim nekako mi zvuči logično da uvodim od iste firme. Joj jesam i ja smotana.

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (31.3.2012 9:24:13)

Ma odlučiš se za jedno mleko i sa njim mućkaš pahuljice svih proizvođača. Baby King isto se muti sa mlekom, mi ih nismo probali ali kažu da je ok. Nan je dobar jer nije gust kao Aptamil, kapiram da je možda zato bolji za mućkanje, al nisam sigurna.

mamamikka -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (31.3.2012 9:29:53)

ok, hvala, će probamo! [sm=smiley2.gif]

Olga75 -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (31.3.2012 9:30:29)

Mamika a da uzmes one sto se prave sa vodom u njima ima ad mleka ?

mamamikka -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (31.3.2012 9:46:44)

Olga, sa tim sam počela, ali je mali izbor ukusa- banana, jabuka, bundeva, mešano voće, a volela bih još malo drugačijih svakako je takav period da baš svežeg voća i povrća nema neki naročit izbor više mu kupim smrznuto a sad je već potrošeno voće iz zamrzivača.

lajla -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (1.4.2012 11:23:05)

Mame kako se pravi kacamak?

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (1.4.2012 11:30:17)

Na šolju vode stavim 3 ravne kašike projinog brašna i kad provri kuvam 15ak minuta. Kad skinem sa vatre umešam malo maslinovog ulja i serviram izmešano sa pavlakom, jogurtom ili mladim sirom.

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (1.4.2012 11:32:48)

Kad kuvaš veću količinu dužw kuvaš, kad kuvam punu šerpu (i za odrasle) onda kuvam i po pola sata i duže. S tim da kuvam na plin, na struju treba i malo više.

lajla -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (1.4.2012 11:35:57)

Gae hvala[sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (1.4.2012 11:47:20)

Nema na čemu.[sm=smiley1.gif]

Mariya -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (2.4.2012 0:45:15)

Gae, projino brašno je kukuruzno brašno (ono glatko, svetlo žute boje)? Znam da si postavljala sliku ali to je slika pakovanja, meni treba slika brašna[sm=smiley36.gif]. Palentu znam da kuvam, ali Lu baš i ne voli ono što ima teksturu ili ne daj Bože grudvice!! ali kačamak još nisam pravila pa mi ovo nije najjasnije, staviš vodu da prokuva pa umešaš brašno ili odmah pomešaš vodu i brašno pa kuvaš? Šta da dodam u to, osim ulja, pošto mi još ne jedemo mlečne proizvode, moje mleko npr. ili?

Mariya -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (2.4.2012 0:51:59)

Danas smo jeli pileću džigericu i ispovraćali je. Dr. kaže da sam joj dala puno pa zato (dala sam joj jednu supenu kašiku izmiksane džige sa krompirom i šargarepom) Baš je fino i pojela a za 2 sata bljuc... Sad ne znam kako, kad i koliko da joj dam opet. Najradije joj ne bih nikad više davala, tako mi je bilo žao, jadničica moja, kako se mučila[sm=smiley6.gif]..

Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sledeća stranica >   >>