RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

jela75 -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (2.4.2012 1:28:49)

E cao devojke. Nova sam na ovom vasem caskanju i volela bih da imam vremena da procitam sve sto ste dosad pisale, ali nazalost nemam. anja ima 6 meseci i jede sve. Pocele smo sa pirincanim kasicama, pa povrcem. sargarepa i krompir, pa voce i to jabuka, breskva. Od pre neki dan sam joj uvele i tikvice, brokoli i karfiol. Posto samo doji mislila sam da joj te slane kasice malo ucinim ukusnijim sa jogurtom ili pavlakom. Nisam joj ni palentu davala. Zato vas molim da mi odgovorite da nije rano za jogurt i koja pavlaka je bolja, kisela ili neutralna? I dali smem da joj dam palentu?Mozda sam dosadna ali kad vec zaostajem u caskanju, neka mi neka koja je raspolozena na brzinu odgovori i onda se prikljucujem da delim sva svoja naredna iskustva sa vama. Hvala.

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (2.4.2012 8:10:33)

Dobrodošla!

Možeš da kreneš i sa palentom i sa kačamakom. Takođe možeš da uvedeš jogurt i kiselo mleko (gledaj da su što masniji) a odmah po tom i pavlaku. Kisela pavlaka je super, ja dajem Imlekovu crvenu.

Anck Su Nmaun -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (2.4.2012 8:27:27)

IZVORNA PORUKA: Mariya

Danas smo jeli pileću džigericu i ispovraćali je. Dr. kaže da sam joj dala puno pa zato (dala sam joj jednu supenu kašiku izmiksane džige sa krompirom i šargarepom) Baš je fino i pojela a za 2 sata bljuc... Sad ne znam kako, kad i koliko da joj dam opet. Najradije joj ne bih nikad više davala, tako mi je bilo žao, jadničica moja, kako se mučila[sm=smiley6.gif]..

Ja nisam puno zurila sa dzigericom, pa ti napravi pauzu ako hoces slobodno! Moja T je kasnije jela.
I kao sto ti je Dr rekao stavi vise povrca a manje Dzige

branki* -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (2.4.2012 12:22:45)

ni ja nisam zurila sa dzigom.i sad je redje dajem.

Ana RR -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (2.4.2012 16:01:18)

Mi smo danas probali džigericu, uzeo zalogaj, namrđtio se, stresao i zacementirao usta [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 

Mariya -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (2.4.2012 16:49:26)

Jooj, neću joj ni davati sad neko vreme.Ni ja je ne volim[sm=smiley13.gif]

Mariya -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (2.4.2012 23:44:30)

IZVORNA PORUKA: Mariya

Gae, projino brašno je kukuruzno brašno (ono glatko, svetlo žute boje)? Znam da si postavljala sliku ali to je slika pakovanja, meni treba slika brašna[sm=smiley36.gif]. Palentu znam da kuvam, ali Lu baš i ne voli ono što ima teksturu ili ne daj Bože grudvice!! ali kačamak još nisam pravila pa mi ovo nije najjasnije, staviš vodu da prokuva pa umešaš brašno ili odmah pomešaš vodu i brašno pa kuvaš? Šta da dodam u to, osim ulja, pošto mi još ne jedemo mlečne proizvode, moje mleko npr. ili?

Da ponovim pitanje, možda mi neko odgovori?

Druid -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (2.4.2012 23:56:41)

Evo ja cu. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Ja sam stavljala formulu, ali ti mozes i svoje ako imas.

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (3.4.2012 0:04:24)

Projino brašno je belo kukuruzno, žuto je palenta. Pomešam pa kuvam, tako nema grudvica, to sam ovde naučila. Slobodno možeš da uvedeš mlečne proizvode (osim ako dete ima alergiju pa ih zato izbegavate). Kravlje mleko ne do godinu a poželjno je da pije adaptirano do 2 ali zato fermentisani mlečni proizvodi (jogurt, kiselo mleko, mladi sir, pavlaka) mogu i treba da se uvode već sa 6 meseci. Možeš i da dodaš malo ad ili svog mleka na kraju.

Mariya -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (3.4.2012 0:30:03)

Hvala puno Gae!![sm=smiley4.gif]

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (3.4.2012 5:52:48)

Nema na čemu. :)

minavb -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (3.4.2012 6:55:59)

Dzigica se dosta tesko vari a ume da bude gorka, zato zacementiraju usta i bljuckaju. Vanja je u pocetku obavezno povracao posle rucka sa dzigericom, pa sam je dugo izbegavala. Olkad je imao 10 meseci, odlicno je prijvatio i nije bili bljuckanja. Omiljena i najukusnija kombinacija je sa prazilukom i sampinjonima.

Nina777 -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (3.4.2012 10:32:02)

Mina, sta mislis da li je dzigerica bas neophodna, znam da sadrzi svasta korisno ali opet valjda se to moze nadomestiti i drugom hranom? Ja nisam planirala da je uvodim, iskreno meni se bas gadi da je spremam, ima mi odvratan miris i ja je nikad nisam ni jela[sm=smiley13.gif]. Ne znam ni gde bih je kupila a da znam da je kvalitetna, da ne sadrzi razne otpade[sm=zmeden.gif]. Ako je bas neophodna, uvalila bih je muzu pa neka je on secka [sm=smiley36.gif]

Ana RR -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (3.4.2012 10:37:12)

Nina, ni ja je ne bih davala da nismo uzeli domaće piliće od prijatelja (hranjeni samo kukuruzom, trčkaraju po dvorištu). Da nije tako, ne bih ni razmišljala o džigerici. Ni ja je ne volim ali htela sam da mu dam da proba (da gledam po tome šta ja ne volim moje dete ništa od povrća ne bi jelo [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]).

minavb -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (3.4.2012 10:39:13)

Mislim da je neophodna i da je treba uvrstiti u ishranu dece. Ja ne jedem mnogo toga iz više razloga, ali ne želim svom detetu da uskratim te namirnice zato što ih ja ne jedem. Čak ću i u svoju ishranu da uvrstim pileću džigericu i srca, pošto moram da popravim Fe. Ako uspeš da nabaviš domaću, od nekoh ljudi koji proizvode manju količinu pilećeg mesa i gaje ga relativno prirodno, kupuj. Ako ne možeš, nije ona baš toliko otrovna da se mora izbegavati. Svakako je manje štetna od viršli, pašete i salamica, a sve to će sigurno jesti jednog dana, pa što da ne jede i džigu.[sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (3.4.2012 10:39:53)

Ako bih išla tom logikom šta mm i ja ne volimo, Nevena bi jela ukupno 5 namirnica. [sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (3.4.2012 10:41:33)

Ja ne mislim da je neophodno (ali ja nisam Mina [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]). Mislim da je Luki nikada nisam dala, a Marku tek nisam. 

lajla -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (3.4.2012 10:46:48)

Tea je bas volela dzigericu kad joj napravim sa pire krompirom,ja jedino mogu da je jedem isto tako....Urosu jos nisam uvela ali ni necu nesto preterano zuriti.

minavb -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (3.4.2012 10:48:06)

I mm i ja je od skoro jedemo kao i Vanja, sa prazilukom i šampinjonima. Može i da se napravi fin pate pa da se macka na dvopek, hlebić, kako god.

Nina777 -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (3.4.2012 10:56:56)

Hvala na odgovorima, uh, videcemo oko te dzigerice, dok naviknemo da jedemo obicno meso i povrce, nikako mu se ne svidja, jedino da breskvu umesam [sm=smiley36.gif] tako bi nam se sigurno svidelo

minavb -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (3.4.2012 10:58:55)

Što, više voli voće od slane klope? Ne zna šta propušta.[sm=smiley1.gif]

Nina777 -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (3.4.2012 13:28:18)

Ma da, voce kad jedemo ili milupa rice-corn ne zatvara usta, a povrce/meso muka ziva, da nema baby tv-a nebi nista pojeo, uzme dva zalogaja pa zapecati, pa stenje, duva, kao place, onda mu posle pet minuta uvalim jos koji zalogaj pa opet u krug i tako jedno 45 minuta

minavb -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (3.4.2012 13:31:19)

Muka živa [sm=smiley1.gif]

branki* -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (3.4.2012 13:35:36)

joooj,nina[sm=smiley1.gif]

Nina777 -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (3.4.2012 13:55:53)

Bas planiram da, kad ne budemo sami za rucak, da ga neko snima dok ga hranim, pa da mu pokazem kad poraste, sta mi je radio[sm=smiley36.gif]. Inace obozava da mlatara nogama i da se bacaka dok jede (a tako ima jake noge, neverovatno, jedva ga odrzim dok mu secem nokte) i pre neki dan mi je sutnuo pun tanjiric i sve odletelo na pod. Sva sreca da sam tepihe sklonila[sm=smiley36.gif]. Samo prica bu, bu i pravi grimase, a voce jede otvorenih usta za 5 minuta sve gotovo, ne znam kad stigne da proguta.
Bebane nase slatke [sm=smiley31.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sledeća stranica >   >>