RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

Sashica82 -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (6.4.2012 0:21:45)

Počela sam da čitam ovu temu ispočetka, pa na preskok, i sad u ove sitne sate ću ipak da pitam (iako mislim da ste to već pretresli) koliko mesa da stavljam u kašice za ručak. Negde pročitah da se daje 40 g, kuvano na pari, najbolje ćuretina i jagnjetina, za početak. Nešto mi tih 40 g puno, mislim, valjda se to negde i procentualno menja u zavisnosti od toga koliko beba količinski pojede za obrok.

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (6.4.2012 0:25:50)

Mi smo počeli sa 30 g pa kasnije povećali na 60. Ja sam zbog krvne slike davala teletinu, mada se za početak preporučuju pileće belo ili jaga. I teletina je dobra za start.

Nina777 -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (6.4.2012 13:02:41)

Poslednja tri dana dodajem maslac u povrce/meso i beban bolje jede - otvara usta[sm=jezicek.gif]. Ne znam bas da li bi valjalo svaki dan da mu ubacujem maslac, ne stavim ja mnogo, mozda trecinu kasicice. sutra cu da probam da vratim na ulje, pa da vidim da li ce jesti [sm=zmeden.gif]

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (6.4.2012 13:08:21)

Slobodno dodaj maslac, neće da mu škodi.

ivana70a -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (6.4.2012 22:35:34)

kada ste poceli da dajete zelje i blitvu? sad negde procitah da treba sacekati do prvog rodj sa tim, a ja bas namerila sutra da uvedem...

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (6.4.2012 22:36:24)

IZVORNA PORUKA: ivana70a

kada ste poceli da dajete zelje i blitvu? sad negde procitah da treba sacekati do prvog rodj sa tim, a ja bas namerila sutra da uvedem...

Sa 5 meseci, a možda i manje.

Sashica82 -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (9.4.2012 14:23:44)

Kad ide džigerica? Sad me zove sveki, kaže od komšinice ima lepe piliće i džigeircu, i pita da li da mi uzme za dete. Sve provereno, moja sveki ih svaki dan gledala sa terase [sm=smiley1.gif]

A ja stadoh, nemam pojma...? Rekoh raspitaću se pa javljam.

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (9.4.2012 14:30:11)

2 meseca posle uvođenja mesa. Možeš da je zamrzneš.

Sashica82 -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (9.4.2012 14:31:39)

Tako smo se i dogovorile: Hvala gae [sm=smiley31.gif]

Mariya -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (9.4.2012 23:47:41)

A meni u savetovalištu rekli da od 6.meseca uvedem džigu pa meso[sm=zmeden.gif]. Ne stižem nikako da sve pročitam, pa ako su mame voljne da mi odgovore, kako ste uvodile gluten? Da li da joj dam hleb ili kašicu ili keks? Da, je li svejedno kakav hleb se daje bebi, beli, integralni, polubeli?

Mariya -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (9.4.2012 23:50:29)

Htedoh da pitam, da li dajete bebama one lino kašice? Nekako mi se čini da niko ne hrani bebe sa njima, a imaju baš lep izbor, a i ja i mm ih volimo, ja sam odrasla na čokolinu i karamelinu[sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (9.4.2012 23:56:28)

Mi smo uveli gluten kroz 7 corn. Uvek je bolje preskakati beli hleb i za odrasle i za bebe i od malena ih navikavati na zdravije varijante.

nenja22 -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (9.4.2012 23:58:02)

o da, najviše rižolino jabuka komorač, super miriše, a često ustvari napravim miks 7-corn i njih i to mu je od omiljenijih večera... čokolino i karamelino malo preskačemo, slatkoguzan je i bez (i tu ne mislim što je sladak ,nego što bi slatkog mogao jesti ihaj [sm=smiley36.gif])

Nina777 -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (10.4.2012 0:25:33)

Jel se taj rizolino jabuka/komorac pravi sa vodom? Sa kojim mlekom pravite cokolino? Sa adaptiranim?

nenja22 -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (10.4.2012 0:32:40)

ne, sa mlekom se sprema, kao i sve druge lino kašice, ja mislim...a sa kojim ćeš, zavisi da li si uvela kravlje mleko ili ne (mada lino kašice imaju mleka u prahu malo, ali mislim da se to ipak ne može smatrati kao da je baš uvedeno, jer bih rekla da je prilično mala količina, čim se sa mlekom i spremaju)

Mariya -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (12.4.2012 0:00:12)

Mislim da se jedino frutolino pravi sa vodom, sve ostale su sa mlekom.

Mame dajte mi neki savet, kako da joj spremim meso da bi ga pojela. Tačno oseti kad stavim više od kašičice mesa u kašicu nema šanse da pojede. Izmiksam je skroz, ne oseti se, ali je mala lukava[sm=smiley1.gif]Kašicu bez mesa jede, a onu sa mesom neće, nema Boga.

Anck Su Nmaun -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (12.4.2012 8:37:06)

IZVORNA PORUKA: gae_gr

2 meseca posle uvođenja mesa. Možeš da je zamrzneš.

Neki dan nas deda isao da kupi dzigericu za T, i zena mu rece da za decu ne valja da jedu zamrznute [sm=zmeden.gif] vec uvek svezu da kupujem. Ne znam zasto?

Mislim sad cu da idem jednom nedeljno u mesaru i kazem:''Dajte mi Jednu dzigericu [sm=jezicek.gif]"[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

jance -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (12.4.2012 8:52:57)

evo da se prijavim u temu, za 3 dana punimo 6 meseci, kulturno sam iscitala celu temu samo da znate, i puuno novih ideja imam, mi smo poceli sa uvodjenjem cvrste hrane malko pre puna 4 meseca iako to apsolutno nista nije ubrzalo kako sada gledam iz ove perspektive, majstor mi od starta brljavi sa hranom, ne mozes ga pogoditi sta mu se kada svidja i sta mu kada pase. najnovija varijanta jeste da nece da jede meso [sm=zmeden.gif]. nisam uvela sve od mesa, samo piletinu i jagnjetinu, junetinu ko u inat nikako lepu i proverenu da nadjem pa zato i nisam uvela. da i od sinoc smo presli na NAN2

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (12.4.2012 17:50:49)

nenja, koji je to rizolino sa jabukom i komoracem? ja sam kupila rizolino i na njemu to ne pise, bas cu veceras proveriti pa cu napisati. nemoguce da postoje dve vrste rizolina? [sm=zmeden.gif]
i kako bre imaju mleko u sebi? ja sam bas i uzela rizolino jer nema mleko, pise 99% pirincana krupica, ostalo vitamini.
bas si me ubacila u rebus. [sm=zmeden.gif]

predlog za neke druge pahuljice ovsene, razane... ??
(da nije taj famozni 7 corn, od milupe vise nista)

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (12.4.2012 17:54:55)

sad gledam, ima neki novi rizolino voce, ali on u sebi ima 5 vrsta voca.
inace, koliko ja znam samo je rizolino bez glutena...

ishler -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (12.4.2012 21:51:36)

Macaki sa cime spremas rizolino,posto ne smete mleko?
Ja sam mislila da se lino proizvodi spremaju iskljucivo sa mlekom?

jance -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (13.4.2012 8:06:27)

a sa mlekom treba da se spremaju?
e kolki sam ja dibidus, nisam ni pogledala, nego sam odma napravila i dala, nije ni cudo da se majstoru nije svidelo...

nenja22 -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (13.4.2012 9:27:40)

IZVORNA PORUKA: Macaki

nenja, koji je to rizolino sa jabukom i komoracem? ja sam kupila rizolino i na njemu to ne pise, bas cu veceras proveriti pa cu napisati. nemoguce da postoje dve vrste rizolina? [sm=zmeden.gif]
i kako bre imaju mleko u sebi? ja sam bas i uzela rizolino jer nema mleko, pise 99% pirincana krupica, ostalo vitamini.
bas si me ubacila u rebus. [sm=zmeden.gif]

predlog za neke druge pahuljice ovsene, razane... ??
(da nije taj famozni 7 corn, od milupe vise nista)

e to znam da su mi se u bgu cudili kad sam trazila, a sad sam ja jos zacudjenija jer probah da nadjem na sajtu podravkinom da okacim fotku, a ono samo rizolino i rizolino voce ima...tako da, ne znam sta da ti kazem, ovde ima i taj, i ovaj sa jabukom i komoracem i kosta njega bas voli jer ima bas finu aromu...
a sto se tice mleka, ne mogu 100% da tvrdim i izvinjavam se ako unesoh pometnju, provericu kad dodjem kuci, ali meni se cini da sam na njima procitala u sastavu mleko, ali istina, moze biti pobrkala sam sa cokolinom

jance -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (13.4.2012 9:33:55)

IZVORNA PORUKA: ishler

Macaki sa cime spremas rizolino,posto ne smete mleko?
Ja sam mislila da se lino proizvodi spremaju iskljucivo sa mlekom?

Lino Rižolino priprema se s mlijekom, a praktičan je i vrlo jednostavne pripreme, gdje god se nalazili. Mališanu u tanjur ulijte 2dl prokuhanog i na 50°C ohlađenog mlijeka i odmjerite 5 žlica (20g) pahuljica. Pahuljice Lino Rižolino umiješajte u mlijeko.

IZVOR

a Frutolino pise da se ne priprema sa mlekom

Frutolino

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (13.4.2012 14:24:20)

ako pise da se priprema sa mlekom, znaci da u sebi nema mleka.

ishler, ja ga spremam sa vocnom kasom tako sto voce izmiksam da bude dosta retko, pa dodam i malo jos vodice od kuvanja voca i onda stavim rizolino. nekada stavim malo vode, pa malo mog mleka. dovijam se nekako... [sm=smiley2.gif]ni mi ne koristimo ad.
pitala sam dr da li smemo da pijemo sokove od sirovog voca, rekao je da smemo, pa sad planiram da joj sa tim spremam.

inace, rizollino voce ima pomorandzu u sebi, nije mi jasno onda kako je za bebe od 6 meseci. frutolino takodje.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  41 42 [43] 44 45   Sledeća stranica >   >>