RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

mamicak -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (19.4.2012 22:08:55)

Nadam se da to ima i ovamo da kupim. samo ne znam kako cu tacno naci. Najzad da saznam sta je palenta:) hihi...bas cesto bih procitala al ajd sve da se ne blamiram ....rekoh necu da pitam hehe.

Jel to znaci da joj vec mogu praviti i kacamak? kada vec moze kukurzno da joj se daje. Inace moja malena ima 7 meseci.

Hvala vam puno na vasim odgovorima. Ne znam samo sta bih bez vas:) i RR

mamicak -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (19.4.2012 22:12:59)

eh da jos nesto kada smo vec kod jogurta i pavlake. Ja pre neki dan pitala dr-a za pavlaku i on mi rece kao da jos ne dajem...E sad pitanje je koju pavlaku tacno da joj dam kada budem pocela davati. Ovde ima jedino slatka pavlaka 'creme fraiche' i bas se pitam jel ta ok da joj dam:D

minavb -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (19.4.2012 22:15:23)

Milupine pahuljice mesaj kako pise na kutiji, a ne sa jogurtom. Dakle sa vodom ili sa mlekom. Ne znam koje si kupila, ali većina na tržištu već u sebi sadrži mleko, pa se prave sa vodom. Malim bebama su one prva hrana. Kažem ti ima vremena za jogurt. Kad kažemo pavlaka, mislimo na kiselu pavlaku sa 20% mlečne masti.

branki* -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (19.4.2012 22:16:40)

pa,moze i kacamak,mada je palenta laksa jer se brze skuva.je li ima tamo gde si ti kisela pavlaka?vrhnje?mileram?

mamicak -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (19.4.2012 22:21:37)

Kupila sam biogriz s kukuruzom i rizom i evo bas citam na sastojcima i nigde ne pise da ima mleka, ali ok ipak cu pratiti uput. Ima tri vrste recepta. Jedan je da se pomesa s adaptiranim mlekom......jedan s punomasnim skuhanim mlekom (mada tu opciju odmah brisem) i treci je s vodom da se napravi. Ja cu eto s vodom.

@bRANKI, Ima kisela , Shmand se zove i ima slaghsahne ............ to s pavlakom me bas zbunjuje koju joj smem dati.

branki* -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (19.4.2012 22:32:47)

onda te tvoje ne sadrze mleko.mesaj jednom sa vodom,drugi put sa mlekom,pa kako se bebi vise svidja tako joj i daj[sm=smiley1.gif]
da,kisela pavlaka ide.

Mariya -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (20.4.2012 0:22:08)

Da li se i mlečni proizvodi moraju uvoditi kao ostalo, po 3 dana svaki? Npr. 3 dana jogurt, pa 3 dana pavlaka itd ili?

nenja22 -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (20.4.2012 0:34:00)

ja lično nisam, koliko se sećam prvo sam uvela pavlaku, a onda jogurt nekako samo počela da mu dajem/dodajem u kašice.

jance -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (20.4.2012 8:20:13)

ja sam isto prvo dala pavlaku pa onda jogurt, ne secam se sada dali je bas bilo 3 ili 4 dana, ali nisam sve odjednom... i neko je vec lepo rekao, mislim Anci, sa pavlakom ce sve zivo pojesti, jedino eto moje drago dete juce prokelj ni sa pavlakom da primirise [sm=smiley1.gif]

Ana RR -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (20.4.2012 9:41:23)

IZVORNA PORUKA: Mariya

Da li se i mlečni proizvodi moraju uvoditi kao ostalo, po 3 dana svaki? Npr. 3 dana jogurt, pa 3 dana pavlaka itd ili?

Ja sam prvi uvela jogurt, davala sam ga oko nedelju dana i onda sam uvela pavlaku pa kiselo mleko ali njih sam normalno davala.

mamicak -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (20.4.2012 21:31:29)

I evo opet mene:D:) Danas je cetvrti dan kako sam joj uvela meso. Znaci 4 dana je dobijala Jedno te isto meso s vec isprobanim povrcem. Sta sad? Posto jos nismo uveli zumance, da li da par dana sacekam i dajem joj samo povrce pa onda nastavim opet s novom vrstom mesa? Mislim da cu joj sledece nedelje vec uvesti zumance (1/8) Negde sam vec citala da se meso daje svaki drugi dan a zumance izmedju.......jel tako bese?

Ana RR -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (20.4.2012 21:36:51)

Ja sam dugo svom detetu davala samo jednu vrstu mesa, pa onda uvela sledeće. Žumance smo počeli da uvodimo tek kada je napunio 8 meseci, tačnije 8m i nedelju dana. Trenutno smo na četvrtini žumanceta. Nisam čula da se svaki drugi dan daje žumance, znam da se daje ili 6 dana meso 1 dan žumance, ili 5 dana meso 2 dana žumance. Ja mu sada dajem ponedeljkom i četvrtkom dok ne uvedemo celo žumance (dva dana nedeljno osmina, pa sledeće nedelje dva dana četvrtina, sledeće nedelje dva dana polovina i kad dođemo do celog davaću mu jednom nedeljno).

Druid -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (20.4.2012 22:40:58)

Prvo smo uveli jogurt, pa tek sada krećemo sa krem sirom i pavlakom. Žumance još nismo uveli.

mamicak -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (21.4.2012 0:00:00)

sacekacu jos malo sa zumancetom..........vise ne znam ni gde sta da pocnem. Mi smo kasno poceli s dohranjivanjem jer je do 6 meseci iskljucivo dojila. Mozda mi i ne valja sto previse citam, pa mi se sve nekako cini da kasnim u svemu a zelim svasta nesto da isprobamo...mislim bar ono sto je zdravo za nju. Nekad sam bas nesigurna u svemu tome...........Nekako mi se cini kako joj dajem svu tu hranu da sve manje zeli da doji a to mi nije cilj, jer zelim da sto vise doji.....i bas se onako bezze osecam ponekad i imam neki osecaj da u necemu gresim.........Eto sad se u svu tu hranu i emocije pomesale ijaoooj.

Mariya -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (21.4.2012 0:30:53)

Mamicak, ja sam Lu sa punih 5 počela da dajem čvrstu hranu, dotle je samo sikila, a i tad sam joj davala samo nekoliko kašika, ne ceo obrok.Tek sa 6,5 sam joj uvela doručak i večeru i izbacila ta 2 podoja, a ostalo i dalje siki. Htela sam da kažem da se ne žuriš, a pogotovo da se ne brineš ako joj nešto još nisi uvela, samo polako i opušteno, bitno je da siki.. [sm=smiley1.gif]
Mame, hvala na odgovorima.

mamicak -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (21.4.2012 11:55:20)

I od mene jedno veliko hvala za svaki vas odgovor:):)

@Mariya, poslala sam ti pp, da ne gnjavim ovde non stop.

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (23.4.2012 10:59:51)

zene, kako ste deci uvodile mladi luk? da li ste ga kuvale ili davale zivog? tesklo da ce za probu pojesti kasicicu, dve samog luka, znaci moram ga mesati sa necim. mislila sam da joj u deo njene kasice koju ce jesti tog dana ubacim kasicu luka, pa onda da joj dam ostatak kasice bez luka. samo ne znam da li da ga kuvam ili ne.
ako uvedemo mladi luk, znaci nema potrebe da uvodim posebno i stari, to je to? a praziluk, jeste li njega posebno uvodile?

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (23.4.2012 11:07:42)

Macaki ja sam prvi put ubacila listic starog luka i skuvala sa ostalim povrcem. A mladi naseckam nekoliko kolutica takodje sa ostalim. Praziluk nismo jos kusali [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

PoisonEve -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (23.4.2012 11:13:29)

Ja ne znam kako da joj uvedem ceo jedan obrok. Doduse juce je jela pahuljice za dorucak fino i za veceru je pojela bas dosta (sigurno jednu teglicu) ali je opet sikila posle toga.
Na krompir se gadi[sm=zmeden.gif]
Sad sam htela da joj dam sargarepu ali nije bila raspolozena, spavalo joj se pa sam joj dala i siku. Eno je sad spava. Ne znam mogu li joj dati u 13? Da nije kasno za prvi put?

jance -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (23.4.2012 11:17:05)

nije PE, i ne sekiraj se, i majstor je duugo jos pio mleko posle obroka, a i dan danas je ekad histerija ako makar ne drzi flasicu u rukama dok jede...
u svi clancima sam citala da se nova namirnica uvodi ili pre podne ili rano posle podne, tako da 13h je sasvim ok

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (23.4.2012 11:53:04)

Nije kasno, slobodno joj daj.

Mi smo malko utanjili sa jelom, izgleda da je zubic u pitanju, bas ima plik, mada sisa dobro. Moja Neda nesto nije odusevljena pahuljicama 7 corn, pravim sa vodom i ubacujem voce, i ja vise apsolutno nemam ideja sta da joj dajem da jede, doduse od svega najvise voli zumance i meso [sm=smiley36.gif]

PoisonEve -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (23.4.2012 11:58:50)

E pa super onda.
A vidis Mini obozava ove pahuljice ( pirinac, kukuruz, griz) i opet sam uzela bez mleka, mesam joj sa onim mojim zamrznutim. Ali samo od decembra, onaj novembar sam pobacala.

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (23.4.2012 13:01:38)

Ma ja sam se zeznula sto sam uzela taj 7 corn, ustvari, ona je meni super jela bareni pririnac, kukuruz (palenta), ali vise nisam znala sta da joj dajem pa uzeh taj miks. Danas cu curetinu, tikvicu, luk za rucak ... prethodna dva dana je jela curece, blitvu, krompir, luk, i meni je to bas ukusno ... a planiram uskoro i dzigu pilecu. U sredu na kontrolu da je preslusa, zbog virusa, jos danas i sutra inhalacije, pa ce i da je meri

ALi mislim da cu da se probam da primenim neki drugi sistem u hranjenju, popodne cu da ubacim cedjeno voce, mislim sokic, kupila sam sokovnik, kao zbog Nede, a jednom sam ga koristila. Ma sva sam se nesto istripovala, posle zadnje poset_e dr ... pitam se, kako sam ja Tamaru odhranila?! I evo hvala Bogu, poraslo dete, zdravo i pravo [sm=jezicek.gif]

Odgoj dece cista filozofija i meditiranje nad temom [sm=smiley36.gif]

PoisonEve -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (23.4.2012 14:10:40)

Opet joj nisam dala sargarepu[sm=smiley13.gif]
Nisam uspela da je izblenadam dovoljno da bude kao pire. Kupila sam stapni mikser i sa njim ispasiram krompis super. A kod sargarepe sve ostanu komadici. A kuvala sam je sigurno 35-40min.

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (23.4.2012 14:34:08)

E pa jesi li dovoljno tecnosti stavila? Ja sam je blendirala, ne u blender casi, nego u drugom dodatku sa kojim se melje kafa i sl. Ako je bilo malo kolicinski, moguce da nisi uspela da je izblendas. Pa hoce to kod starije sargarepe, ali mislim da si je vise nego dovoljno kuvala.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sledeća stranica >   >>