RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (17.4.2012 22:48:28)

IZVORNA PORUKA: Yula

Nikada mu vodu ne dajem 20min. pre i posle obroka da ne bi razblazivao zeludacne sokove.

Nikada nisam razmišljala o ovome. Moji oboje piju tečnost uz i odmah posle obroka.

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (17.4.2012 22:50:34)

Cvekla... MISLIM da se ne ljušti i ne secka. Opereš i staviš u šerpu, kuvaš duuuugo (nekih 2 sata ako se ne varam), kad prođe viljuška, gotova je. Tada ljuštiš i seckaš.
Ali sačekaj još nekoga iskusnijeg.

nenja22 -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (17.4.2012 22:59:20)

ne ljušti se i ne secka, nego tako baš kako taš napisa...mada, ja je mnogo rađe spremam pečenjem...na pek papir u rernu, isto joj treba podosta, ali ispadne slađa nekako...a isto se samo stavi ucelo i onda kad je gotova oljušti i isecka...

mamicak -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (17.4.2012 23:01:31)

Pa sacekacu i ja da ugreje pa cu joj nuditi sve vise.
A ovo u vezi 20 min cekanja posle obroka nisam ni ja razmisljala...........mislila sam da je ok piti vodu odmah nakon obroka, ali eto uvek ima nesto novo da se procita.

Jaoj Tash sada si me bas razocarala u vezi cvekle:( uf 2 sata kuvati........to mi bre nesto previse, ali ako treba i 5 sati za moju malenu hihi. Nego jel moze neko da mi kaze, jel ok kuvati bebi zamrznuto povrce?? ja dosta imam smrznutog povrca pa ne znam jel to ok, mada mi nesto govori da i nije, ali ajde sacekacu iskusnije mame da mi odgovre.

Ana RR -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (17.4.2012 23:04:15)

E super, hvala [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] sad još samo da odlučim da li da je kuvam ili pečem [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (17.4.2012 23:04:53)

Ja skoro sve kuvam iz zamrzivača jer mi u frižideru propadne, a opcija svakodnevnog odlaska na pijacu po sveže namirnice ne dolazi u obzir.
I cvekla je skuvana i stoji u zamrzivaču, pa kada treba, ja je vadim.

Ana RR -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (17.4.2012 23:05:38)

Mamicak, ja mom detetu dajem smrznuti brokoli, karfiol, blitvu... tikvice kupim pa izblanširam i zamrznem, vadim po potrebi.

mamicak -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (17.4.2012 23:11:20)

eh super:) bas ste me obradovale, jer nameravam da pocnem i sama kuvati polako. Jel to vazi i za meso? Znam da je moja snaja skoro svaki dan isla po sveze meso, ali mislim da je to bezpotrebno ili? Blender je tu, povrce je tu ...jos samo da zavrnem rukave:D:D

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (17.4.2012 23:14:23)

Naravno da važi i za meso. Ja čak deo sameljem, izdinstam, i tako zamrznem. Drugi deo zamrzavam presno. (mi smo stariji od vas, pa nemoj za sada dinstati [sm=smiley1.gif]).

Anck Su Nmaun -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (18.4.2012 8:09:02)

IZVORNA PORUKA: Tash

IZVORNA PORUKA: Yula

Nikada mu vodu ne dajem 20min. pre i posle obroka da ne bi razblazivao zeludacne sokove.

Nikada nisam razmišljala o ovome. Moji oboje piju tečnost uz i odmah posle obroka.

Zasto ne bi trebalo odmah?? Ceo zivot pijem vodu posle obroka, tada mi je zedj najaca

minavb -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (18.4.2012 8:12:30)

Voda se NE pije 30 minuta pre i 60 minuta posle obroka. Voda uneta nakon obroka, razblaži želudačne sokove, usporava i otežava varenje pa se hrana duže zadrži u digestivnom traktu a resorpcija je smanjena. Još nešto, voda uneta posle obroka dodatno širi želudac, pa će vam vremenom trebati sve više hrane da ga napunite.

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (18.4.2012 11:41:55)

Pitanje!

Kako da uvedem AD mleko bebi od 7,5 meseci, pri tom uveliko imamo redovne nemlecne obroke, dorucak, rucak, vecera a da i moje mleko tj. dojenje bude deo ishrane? Mislim al sam postavila pitanje, ne znam kako da ga drugacije formulisem [sm=zmeden.gif] Pomagajte zene sa saveti [sm=smiley1.gif]

Anck Su Nmaun -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (18.4.2012 13:45:09)

Ja ovo bas nisam skontala, sto bi uvodila Ad ako vec kazes da dojis?

branki* -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (18.4.2012 13:47:13)

zenetina,nemas dovoljno svog mleka?za sta ti treba ad?

nenja22 -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (18.4.2012 14:11:58)

koji god da je razlog, uvedes tako sto napravis obrok u flasicu i das bebi [sm=smiley1.gif]

salim se malo, ali ja sam tako nekako sa 6 meseci pocela kosti da dodajem ponekad (da li nije bilo dovoljno mog, ili je nespavanje bilo iz drugih razloga, sto sam sve sigurnija, ali nema veze) u svakom slucaju, on je i dalje sisao, preko dana, a uvece sam mu posle sisanja davala i flasicu pa koliko popoije...

e sad, ako pitas koje, ja sam dala aptamil jer su mi rekli da je najslicnije po ukusu majcinom i kao najveca verovatnoca da ce prihvatiti, on je nagnuo ,mislim sta god da sam mu dala, pio bi, ali ne mora da znaci...

ne znam sta te jos eventualno zanima, reCHi [sm=smiley1.gif]

p.s.
skoro godinu, ja kostu i dalje dojim vecernje (flasicu smo izbacili kad je ustalio veceru) tako da, eto, moze to kombinovano bez problema, sto se nas tice bar je bilo tako.

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (18.4.2012 14:34:15)

heheh da da tako je najbolje, napravis i das [sm=smiley36.gif]

Razlog je slabo dobijanje na kilazi, za mesec i po, 300gr(dr je odbila jos 100 na pisu i kaku [sm=smiley36.gif]) pa mi je predlozila HIPPovo probiotic AD i uzela sam i to i obicno, pa skontala sam da dajem ujutru da pije i uvece za milupinim 7corn, i dojenje i klopaInace Neda ima 3 obroka nemlecna, i plus je dojim, mada je ona meni ni do sada nije dobijala ne znam koliko na kilazi, ali bila je u tim nekim okvirima, sa 6 meseci je skoro u gram imala udvostrucenu kilazu od porodjaja ... ma imala je temp za vikend pa je samo sisala i malo jela ... evo za rucak je pojela oko 90gr kasice piletina sa kromp, tikvicama i lukom ... dr mi je rekla da mora mleko da se pojacha jer je ono najvaznija namirnica u prvoj godini ili mamino ili AD ... ne znam sto se toliko opirem cinjenici da mi je mleko mozda "slabo" ili ga nema dovoljno?! Pobogu zenooo!Misliiim stvarnoooo, Neda je ovako dobro, sve super .. bice dobro, hvala nenja, zene! [sm=rozica.gif]

PS. Bila sam skenjic ali sad sam okic [sm=smiley36.gif]

ivana70a -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (18.4.2012 14:52:43)

malo da te ohrabrim, ja kada sam presla sa dojenja na AD tamo negde u 3-4 mesecu bilo mi je krivo, a bila mi je i frka kako cu sad svaki put sa loncicima i flasicama da se maltretiram i pravim, pa hladim pa ovo pa ono... a zapravo, samo mi je pao kamen sa srca jer sam pouzdano znala koliko popije tj bila sam sigurna da je unela kolicinu mleka koja je zadovoljavajuca... prva tri meseca sam se uvek cimala da li je dovoljno popila, pa ne mogu da docekam sistematski jednom mesecno da vidim koliko je napredovala... tek u trecem je samo 350gr napredovala i tada smo uveli dohranu koja se posle 5og meseca pretvorila u jedini izvor mleka... i super smo.. a pravljenje je rutina postalaa vec posle 4te napravljene flasice... samo opusteno

jance -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (18.4.2012 15:02:00)

mleko da ti je slabo to tesko, mozda ga eventualno nema dovoljno, to se desava kad bebe pocnu da imaju nemlecne obroke. ne se sekiraj puno, super si ti izgurala sa dojenjem, daj detetu AD. sto se rasporeda tice, ja bi ujutru posle sikenja dala jos dodatno i AD i uvece isto.

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (18.4.2012 15:11:45)

Hvala Ivana i jance [sm=smiley1.gif]

mamicak -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (19.4.2012 21:13:13)

Danas sam kupila jogurt 1.5 fett ...............Da li je to ok poceti prvo s blagim jogurtom??? Da li je najbolje da joj to dam za dorucak i stavim unutra npr malo jabuke ili banane??? Nadam se da ce mi neko odgovoriti:):)

minavb -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (19.4.2012 21:17:10)

Deca treba da unose mlecne proizvode sa velikim % mlečne masti, a ne one od obranig mleka. Kombinacija sa voćem ti za početak nije potrebna. Neka se navikne na ukus jogurta, ima vremena za mešanje sa voćem. Za doručak se daju žitarice, recimo palenta sa pavlakom ili jogurtom, popara ili nešto slično, nikako samojogurt. Ako nisi uvela gluten, palenta je pravi izbor.

branki* -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (19.4.2012 21:18:49)

kazu da je najbolje da mleko i mlecni proizvodi budu sa vecim procentom ml.masti,znaci sa 3,2%.

mamicak -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (19.4.2012 21:51:41)

Mozda sam malo dosadna s pitanjima, ali iskreno ja ne znam sta je palenta. Cesto citam da dajete palentu a nikako da pitam. Odrasla sam van svoje zemlje i za neke nazive prvi put cujem. Kupila sam joj od milupe gde ima kukuruza u rize . Da li joj to mogu mesati s jogurtom? Mada pise u receptu da se daje s mlekom ili s vodom.

Bas sam zbunjena i ne znam nikako sta da joj tacno uvedem za dorucak......i sta je ustvari najbolje.......Mislila sam poceti s tim jogurtom, ali eto moracu sacekati da kupim masniji prvo.Prvo sam htela uzeti masniji, ali me mm iznervirao i ubedjivao da bolje uzmem light. Uf kako ne volim kada se mesa u zenske poslove a lupa samo iz svoje glave :D:D ma prebicu ga.

Ana RR -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (19.4.2012 21:58:25)

Mamicak, palenta je kukuruzni griz.

branki* -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (19.4.2012 22:01:15)

nisi dosadna.ja milupine pahuljice ne bih mesala sa jogurtom,ako su mlecne,a verovatno jesu,mesaj sa vodom.to sam davala za veceru.palenta je slicna kukuruznom brasnu,kao kukuruzna krupica,kuva se u vodi vrlo malo i pomesa sa jogurto,pavlakom...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sledeća stranica >   >>