RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (13.4.2012 14:25:44)

IZVORNA PORUKA: Macaki

predlog za neke druge pahuljice ovsene, razane... ??
(da nije taj famozni 7 corn, od milupe vise nista)

predlozi?

jance -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (13.4.2012 15:48:28)

IZVORNA PORUKA: Macaki

inace, rizollino voce ima pomorandzu u sebi, nije mi jasno onda kako je za bebe od 6 meseci. frutolino takodje.

da i ja sam to videla, samo nisam gledala koji je odnos pomorandze i ukupno voca...
ja sam uzela Nestle 8 Corn :)
a imas i Baby King raznih, sa vocem i sa povrcem koliko sam ja gledala, ima i ovsenih, ja te kupujem, majstor ne vole ni Hipp ni Milupu a najjeftinije su.
ne znam koja su ti ogranicenja pa pogledaj sta ima u asortimanu
FLORY

nenja22 -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (13.4.2012 16:16:23)

evo ga

[img]http://www4.slikomat.com/11/0413/b8d-img-65.jpg[/img]

i da, ima obrano mleko u prahu, a za pripremu se može koristiti i voda i mleko i tako je i za čokolino recimo, a u rižolinu sa voćem koji isto imam nema mleka i piše da se sprema sa mlekom. voća ukupno kaže ima 8%, a kako ih ima 5 vrsta (jabuka, kajsija, kruška, pomorandža i breskva) računam to nije neka baš količina, pa tako može i pomorandža, pretpostavljam.

predloge nemam, kod mene nema ni tih baby king ni nestle, pored milupe i lina ima još ponekad humanine da se nađu i to je to...

Mariya -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (13.4.2012 19:35:34)

Ja ovo prvi put vidim, mislim da ovo nema kod nas, a garant je ukusno!

jance -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (13.4.2012 19:38:40)

ima, ja kupila Ogiju u Merkatoru ali napravila samo sa vodom, i bez AD mleka i bez icega drugog pa mu je bilo ruuznooo

Sashica82 -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (14.4.2012 13:30:46)

Jance, jesmo sad na ovoj temi [sm=smiley1.gif] Porasli smo...

Ja još nisam uvela konkretan doručak jer nije hteo da pije NIŠTA, i tvrdo kaki, a juče mi popio 200 ml tečnosti (da nije mleko). Ja ceo dan po kući vrištim kao blesava: on pije, on pije...! Svi me gledaju kao ludu. Aman je mojim mukama došao kraj (e sad ako sam ga urekla...). Juče za ručak pojeo pola krompira, šargarepe, celera, malo karfiola i parčence jagnjetine. Kad je završio, podrignuo kao veliki! Ali sve mora da bude ispasirano, bez ijedne grudvice. Malo mi je razmažen povodom toga, ali barem sve spuca kao ništa.

Mlečne pahuljice za večeru, standardno pojede i dam mu posle kašičicu da liže [sm=smiley1.gif]

jance -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (14.4.2012 15:07:01)

jesmo, jesmo, sad smo ovde [sm=bravo.gif]
ja majstoru danas dala za dorucak onaj Nestle 8 Corn, bas mu se svidelooo. jedino sto mi je sinoc bas imao neki zatvor, nije mi dao ni da mu onako nogice savijam da mu pokrenem creva. samo sam mu vodu nudila, na kraju je iskakio nesto malo cvrsto, al je do spavanja bio nervozan nenormalno. davala sam mu jogurt, mislila sam da ce pomoci, ali nije uopste....

e a bas mi je drago da ste poceli vode da pijete [sm=bravo.gif], videces, sad ce mu biti mnoogo lakse da kaki...

mamicak -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (16.4.2012 15:21:41)

Zdravo mamice,
Nadam se da mi neko moze odgovoriti da li sam na dobrom putu zdrave ishrane. Bebac mi ima sedam meseci i ovako izgleda nas menu: 08:00 dojenje
oko 11:00 opet malo doji i izmedju 12:00/13:00 rucak (za sada jos uvek samo povrce bez mesa i posle povrca joj dam uvek malo jabuke ili kruske dve do tri kasicice i bas se pitam jel ovo ok sto radim?) oko 16:00 dojenje i izmedju 18:00/ 19:00 joj dam kasicu s keksom ili grizom.  Posle toga uvek malo doji i spavanac. Budi se po noci obicno jos jednom ili dva x da doji.
Do sad smo uveli krompir, sargarepu, tikvicu, brokoli, karfiol, boraniju, grasak, spanac, jabuku, krusku i bananu. Do sad je jela samo kasice i volela bih joj poceti sama praviti neke stvari ali nemam pojma kako da pocnem i da li cu to dobro uraditi . Vec su joj izrasla 4 zubica i pitam se da li mogu da joj dajem i nesto da gricka sada sama svojim zubicima? da li vec sme jesti hleb s margarinom???? Imam sto pitanja, ali se nadam da ce mi neko bar malo pomoci

mamicak -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (16.4.2012 15:24:31)

Interesuje me i kakve zitarice joj sada mogu dati i moze li to za veceru? Ja bih to najradije s vodom da je nekako pomesam, jer ne bih da joj uvodim vestacko mleko ili to nema nikakve veze i da joj uvedem i pored toga sto doji???

minavb -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (16.4.2012 15:26:14)

Voce se jede kao samostalni obrok, i najbolje je dati ga prepodne. Vreme je da se ubaci meso, narocito zato sto su mnoge dojene bebe cesto anemicne. Sa 7 meseci mogu da se uvedu i kiselomlecni proizvodi, ali mi se cini da vi kasnite sa namirnicama. Deca ne treba da jedu margarin, zapravo niko ne treba da ga jede. u tom uzrastu se puter dodaje kasicama, a posle 8 meseci moze da se vezba zvakanje, sa sredinom hleba i puterom.
Adaptirano mleko je dobro za decu, narocito zato sto je fortifikovano, pa nece skoditi ako dete jede kase koje u sebi sadrze mleko. Ako bas ne zelis, uvek mozes da se izmlazas pa da kase pravis sa svojim mlekom.

mamicak -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (16.4.2012 15:26:48)

Procitah gore jos nesto hehe @Jance ......Znaci da bi imala bolju stolicu, treba vise piti vode ili sta? Vidim i ovoj mojoj se nekad stvrdne i sve nesto po malo kaki kao koza hahaha.......prvo me to malo uplasilo, ali sam primetila kada jede vruce za rucak i popije malo vodice, nakon toga izadje bas onako zdravo govnance haha da 'prostis :D:D sto se tako izrazih.

mamicak -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (16.4.2012 15:30:54)

Hvala ti MinaVB. Ja sam pocela s uvodjenjem hrane s  punih 6 meseci, kao sto mi je i receno i ne znam kako bih stigla s mesec dana vise toga da joj dam kada svaku namirnicu dajem po 4 dana.  Mislila sam na puter naravno, ali se ne znam uvek najbolje izraziti na nasem jeziku. Kupila sam joj sada kasicu s piletinom i nadam se da je ok s time sada poceti.

minavb -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (16.4.2012 15:31:25)

Dodaj meso slobodno.[sm=smiley1.gif]

Sashica82 -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (16.4.2012 15:34:44)

Mamice, ja sam prijavila kako je moj bebac počeo da pije vodu, a pre toga (ima 6 meseci) nije hteo da okusi ništa osim mleka, a pritom je na AD-u. A počeli smo sa čvrstom hranom, i pored toga nije hteo da pije, pa kad treba da kak,i baš se namuči. Do prekjuče [sm=smiley1.gif], kad je počeo da pije vodu i čajić. I kad smo kod kakenja, od jutros - tri puta. A kako se rodio kaki samo jednom dnevno. Pa eto... Mi to povezali sa unosom tečnosti.

Ana RR -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (16.4.2012 21:39:37)

Sashice, super [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image] moj Mare jedan dan popije oko 200ml, drugi dan jedva 30ml..

Danas je pojeo punu činijicu (oko 200g) povrća sa četvrtinom žumanceta i kad je video da nema više, kad sam počela da ga brišem on krenuo da plače [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ja sipam dve kašike pavlake i ubacim par komadića sredine hleba, pojeo to i opet počeo da kuka [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ubacim još jednu kašiku samo pavlake, pojeo i to i onda se smirio. A kad je počeo da jede kašicu oduševio se, otvara usta čim proguta i to zine baš pravo, inače sve na pola otvara usta.

noxx -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (16.4.2012 22:12:58)

Kad ste vec kod vode, koliko je normalno da popije dnevno? Moj bebac je odjenom poceo da pije bas dosta vode, pa sam malo i zabrinuta.

Napunili smo 8 m eseci, uveli 7 korn, hleb, sta mozemo jos?

Mariya -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (16.4.2012 23:42:33)

Lu pije između 150 i 250 ml vode, a ostalo siki, + imamo kašice za doručak i večeru. Ja sve mislim da je to malo, nudim je stalno ali neće. sokove joj ne dajem, nekad čaj, ali ako popije više od 200 ml za dan ja sam zadovoljna.

Sashica82 -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (16.4.2012 23:46:18)

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Sashice, super [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image] moj Mare jedan dan popije oko 200ml, drugi dan jedva 30ml..

Danas je pojeo punu činijicu (oko 200g) povrća sa četvrtinom žumanceta i kad je video da nema više, kad sam počela da ga brišem on krenuo da plače [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ja sipam dve kašike pavlake i ubacim par komadića sredine hleba, pojeo to i opet počeo da kuka [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ubacim još jednu kašiku samo pavlake, pojeo i to i onda se smirio. A kad je počeo da jede kašicu oduševio se, otvara usta čim proguta i to zine baš pravo, inače sve na pola otvara usta.

Tačno tako! Kao kamile [sm=smiley36.gif]

Anck Su Nmaun -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (17.4.2012 8:21:13)

mamicak, ovako to ide kod nas, mozda ti malo pomogne
Hana ima 6 mes i 3 ned

Nocni podoj oko 4-5-6h (zavisi) nekad i dva puta
-Dorucak oko 9h - Vockice sa pahuljicama, plazmom,ili voc jogurt
uzina-podoj oko 12-13h
-Rucak oko 15-16 meso sa povrcem , sem ako je bundeva
uzina-podoj oko 17-18h
-Vecera oko 19-20h pahuljice ili plazma i mleko,griz, palenta,jogurt

mamicak -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (17.4.2012 22:12:11)

Hvala vam puno..........Bas mi znacite mnogo sa svakim vasim komentarom/savetom:) Danas je prvi put okusila meso :) (s povrcem) i smazala je dok si rekao keks.........Naravno nisam joj mnogo dala za pocetak, vec samo par kasicica.......Srecom tu je sika da joj dopuni stomacic:):) Oko vode se mnogo ne trudim, vec joj ponudim posle rucka i vecere pa koliko zeli ona popije i to je to. Dr mi rece da joj cak voda i nije potrebna dok doji, ali je ja ipak po malo vec navikavam i na vodu......

Anck Su Nmaun -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (17.4.2012 22:25:33)

Ja je ponudim vodom uvek , pogotovo posle rucka, ali ona nece, ili jako slabo povuce, ipak je dojim po 3 puta na dan pa joj time gasim zedj [sm=smiley1.gif]

Yula -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (17.4.2012 22:33:48)

IZVORNA PORUKA: noxx

Kad ste vec kod vode, koliko je normalno da popije dnevno? Moj bebac je odjenom poceo da pije bas dosta vode, pa sam malo i zabrinuta.

Napunili smo 8 m eseci, uveli 7 korn, hleb, sta mozemo jos?

Kazu da beba naglo pocne dosta vode da pije kada joj nicu zubici. Kod moje beb je to bio slucaj u oba navrata, mada i inace pije fino vodu. Nikada mu vodu ne dajem 20min. pre i posle obroka da ne bi razblazivao zeludacne sokove.

mamicak -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (17.4.2012 22:38:06)

pa moguce da zbog toga i moja slabo pije vodu, jer joj i ja cesto ponudim siku:) Sika nam je ipak glavna:) ne bih to jos da joj svedem na dva puta dnevno. Ali opet posle rucka uzme po malo. eto koliko da ispere usta hihi.

@Yula, moja ima vec 4 zubica i nesto nisam bas primetila da je zeljna vode, mada to naravno sve zavisi od deteta do deteta.

Yula -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (17.4.2012 22:44:10)

Ne znam, mozda je vise sisala u tom periodu?

Moj bebac nije hteo da okusi vodu sve do 3.5 meseca, a ja mu nisam nesto ni nudila, jer je sisao, ali kada su bile bas velike vrucine, dala sam mu, odbio je. Kada sam smatrala da treba po malo da pocne da pije, dala sam mu pipetom u par navrata i onda je najednom poceo da pije fenomenalno vodu. I dan-danas je obozava i popije dnevno bar po 2 flasice od po 300ml. Ali i piski za medalju [sm=smiley1.gif]

Deca koja piju formulu ( adaptirano mleko ) moraju da piju vodu.

Ana RR -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (17.4.2012 22:47:04)

Je l' može pomoć?

Kupila sam cveklu, hoću da počnem da je uvodim, pa mi treba pomoć oko spremanja. Kako se kuva? Oljuštim je, stavim celu da se kuva ili isečem na komadiće? Koliko dugo se kuva, kako znam da je gotova? Ja je ne volim i nikad je nisam spremala pa sam sluđena.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  42 43 [44] 45 46   Sledeća stranica >   >>