RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

vonavoj -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (27.5.2012 12:17:34)

evo i mene u ovoj temi,porasli smo[sm=smiley9.gif]
danas smo prvi put jeli paletnu,napravila sam je sa vodom u kojoj su se kuvale jabuke i dodala joj izmiksanu jabuku,nije lose prihvatila![sm=bravo.gif]

jance -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (27.5.2012 13:43:20)

ja sam uzasno ponosna na mog majstora, sinoc sam imala vremena, tata spavao, majstor se probudio pa reko da probamo, naseckala na komadice mladi sir, malko mu stavila na posluzavnik ispred njega a ostalo sam mu ja u komadicima stavljala u usta. sto se ovog na posluzavniku tice, to ga bas i nije nesto interesovalo ali je zato pojeo sve komadice koje sam mu dala. nisam mu trpala u usta, stavila sam mu ispred usta pa ako zine onda stavim u usta, nisam htela da bude da ga kljukam. sta jos mogu tako da mu dajem? i koje sireve on inace sme sada u 8. mesecu da jede, osim mladog sira?

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (27.5.2012 21:16:04)

Bravo za majstora! Mislim da možeš sve ne mnogo slane sireve. Takođe možeš da mu daš seckano bareno povrće i seckano voće.

vonavoj -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (28.5.2012 9:29:05)

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Macaki, evo ovako:

doručak: palenta sa jogurtom ili pavlakom, sredina kifle i jogurt, 7corn sa voćem ili jogurtom, popara, avokado sa bananom ili sa pahuljicama
ručak: meso (piletina, teletina, ćuretina ili junetina) ili žumance sa povrćem
večera: skoro isto kao i doručak (uveče mu ne dajem poparu)
užina: banana sama ili sa jogurtom, plazmica i jogurt ili čaj, nisam mu davala nikakve pudinge a ni griz

hvala Anci,tragam sta bi mogle za dorucak i nadjem[sm=smiley1.gif]

jance -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (28.5.2012 9:34:18)

ja sam sa doruckom pocela sa palentom i AD mlekom, sada mesam ili palenta sa jogurtom ili pavlakom, ili griz sa vocem.. za vikend dobija Frutolino ili neke druge pahuljice, tada ja odmaram od kuvanja , spremanja i miksanja, samo zamutim sa vodom sta imam i gotovo...

jance -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (28.5.2012 9:36:50)

IZVORNA PORUKA: gae_gr

Bravo za majstora! Mislim da možeš sve ne mnogo slane sireve. Takođe možeš da mu daš seckano bareno povrće i seckano voće.

ok. znaci manje-vise sve sireve. citah negde da si spominjala i mocarelu i kajmak jel tako?
naravno znam da ne sme one budjave sireve.
sad se zbunih, ajd molim te budi malko preciznija, koji su to sirevi? jel sme biljne sireve? fetu ne pretpostavljam...

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (28.5.2012 9:37:27)

Von kako joj pravis palentu, mogle bi i mi da probamo.

Modessty -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (28.5.2012 9:39:01)

janče ma smeš fetu da daš. Najbolji su mladi neslani sirevi. Ali ni feti ništa ne fali. Mislim da su mali za kajmak i kačkavalj i tako te teške sireve

jance -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (28.5.2012 9:44:35)

e too, tako mi recite, konkretno po nazivima sireva (ja sam tu naravno bila i ostala mali pogubitis) [sm=smiley9.gif]

UM, moj recept za palentu glasi ovako: 2dl vode stavis u serpu da prokljuca, u 2dl soljici stavis 2 ili 3 ako hoces gusce, kasike palente, dodas vode do pola solje (hladne vode), razmutis pa kad voda u serpi provri saspes razmucenu palentu u serpu, smanjis vatru, obavijes kuhinjsku krpu oko ruke (posto palenta vri u klobucima i prska na sve strane) i mesas do zeljene gustine ( od 3-5min). tako ja radim i pokazalo mi se kao dobro. dok nisam uvela mlecne preradjevine kad se palenta ohladila dodavala sam 2-3 merice AD, povrce ili voce, kad sam uvela mlecne preradjevine onda ide jogurt ili pavlaka u to za dorucak.

vonavoj -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (28.5.2012 9:49:52)

tako kao jance spremam,u 2dcl vode,2 kasike palente..samo sto ja odmah u prokljucalu vodu stavim palentu...mi smo juce probale,sa skuvanom izmiskiranom jabukom..to ce i danas jesti!

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (28.5.2012 9:52:14)

Hvala Jance, bas cu to da probam jutros da joj dam, a posto mi za nedelju dana imamo 7 meseci, da li bih mogla da joj dodam malo pavlake u to?
Hvala Von.

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (28.5.2012 9:52:42)

Sta im dajete od gotovih pahuljica kao sto su keksolino, frutolino, cokolino..... Ja uzela jedan keksolino da je pocastim tu i tamo. Mada ne visim da je to losije od plazme i ona je slatka.

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (28.5.2012 9:55:16)

Moja nece nista od tih gotovih bebecih zavrzlama, sem ponekad humanin keks, sprema se sa vodom.

Anck Su Nmaun -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (28.5.2012 10:01:44)

Mi smo jos na Milupinim, al sve te slatke ruckamo, Mix Fruit, Sa biskvitom,sa jogurtom, cokolino jos nismo... al kad ove potrosim imam 4 kutije uzimamo lino. mi sve volimo [sm=smiley1.gif]

Modessty -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (28.5.2012 10:03:55)

Danilo obožava sve Lino - čokolino, rižolino, frutolino... Voli i one lino kuglice, nemam pojam kako se tačno zovu.

jance -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (28.5.2012 10:04:00)

UM, naravno da mozes, mi smo krenuli sa mlecnim preradjevinama odma po uvodjenju glutena, tu negde sa 6.5 meseci... bices odusevljena, ja tvrdim da bi majstor i spostveno g[sm=smiley35.gif] pojeo sa pavlakom [sm=smiley36.gif]

von ja ne sipam direktno jer mi se onda naprave grudvice. a koliko kontam pravilo jeste da ide jedna kasika palente na 1dl vode, i ako ti beba bljucka onda definitivno gusce pravi...

Misu, ja trenutno koristim Frtolino ili Baby King sa bundevom ili povrcem. Frutolino volim jer se pravi sa vodom a ima specifican ukus (iliti nisu samo pahuljice pa slatke) pa mogu da ga pponesem sa sobom u grad i kad ogladni samo smuckam sa vodom i dam mu da jede. osim toga sam ga naravno mesala sa vocem cesto. Keksolino sam koristila ali nista posebno. to su isto pahuljice od zitarica, i samo su eto slatke...

Modessty -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (28.5.2012 10:05:08)

ma možete i da pomešate na primer grisolino ili rižolino koji nisu slatki sa nekim drugim lino - frutolino ili tako nešto

vonavoj -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (28.5.2012 10:20:32)

mi jedemo frutolino,i milupu kombinacije banana,kruska,griz...i svasta nesto,ali tih kombinacija kod nas nema,to mi je iz Hr...(barem u Pa nema)...uzela sam i babyking,ali nisam jos probala...sve u svemu jedemo sve sto se sa vodom pravi,jer mleko ne pijemo[sm=smiley36.gif]
i mi cemo sledece nedelje da uvedemo pavlaku!

Anck Su Nmaun -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (28.5.2012 10:46:40)

Kuila sam Babay King s vanilom i stvarno je lep.
I Pre neki dan kupim BK sa povrcem..jaooo kako je uzasno...ni ona nije htela da jede, sve kroz suze, na kraju sam odustala nisam htela da je mucim time .... neznam s cime bi mogla da pomesam da jede, da ne bacim [sm=smiley13.gif][sm=zmeden.gif]

jance -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (28.5.2012 10:58:36)

nije jeo samo, zgusnjavala sam povrce vecinom sa tim BK sa povrcem.. jedino mi je onaj sa bundevom jeo sam...

jance -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (29.5.2012 12:02:27)

za vas koje ste vec uvele zumance, koliko dugo ono skuvano sme da stoji u frizideru?
neko mi kaze 2-3 dana, sto je dovoljno, a baka mi kaze da nikako ne sme da stoji jer oksidira, da ga bolje sama pojedem, al kontam da cu tako potrositi tone jaja dok mu ne uvedem to zumance...

Snelle -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (29.5.2012 12:04:13)

Ja nikako ne bih držala žumance u frižideru, ja sam to uvek sveže kuvala i davala.

Anck Su Nmaun -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (29.5.2012 12:34:38)

Celo kuvano jaje da, ali ako mislis da mu das deo pa saaamo zumance vratis u friz....hmmm ja ne bih.

Anck Su Nmaun -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (29.5.2012 12:36:49)

Kako uvodite krastavac [sm=zmeden.gif]

Sa cime?

Ja to Tari nisam davala dok nije porasla...mada u njemu i onako niceg hranljivog, pa nije ni velika steta

Anoniman -> RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo (29.5.2012 13:28:42)

mislim da krastavac ima obilje minerala. neka me neko ispravi ako gresim.

jance, smazi ti jaje, sta ti fali.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sledeća stranica >   >>